Siyaset - Politika 07.06.2018 13:14 Güncelleme: 07.06.2018 13:22

"Türkiye Yunanistan'ın Yaptığı Bu İşleri Aldığı Bu Tutumu Not Etmektedir"

Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın darbeci askerlerle ilgili yaklaşımına ilişkin, "Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir. Bunları Türkiye'nin not ettiğini Yunanistan'ın bilmesinde fayda vardır" ifadelerini kullandı.
"Türkiye Yunanistan'ın Yaptığı Bu İşleri Aldığı Bu Tutumu Not Etmektedir"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın darbeci askerlerle ilgili yaklaşımına ilişkin, "Komşuluk hukukuna ve aramızdaki uluslararası hukuka aykırı bu yaklaşımlardan fevkalade rahatsısız. Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir. Bunları Türkiye'nin not ettiğini Yunanistan'ın bilmesinde fayda vardır. Konunun NATO ile bir alakası yoktur." dedi.

Rotterdam'da aşırı sağcı Pegida örgütüne cami önünde domuz pişirme izni verilmesine ilişkin de, "Hollanda hükümetini, Türk toplumunu korumaya ve onlara karşı suç işleme eğilimi olanları engellemeye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık, aşırıcılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı, Avrupa değerlerine de büyük zarar vermektedir." ifadesini kullandı.