Dünya 21.06.2017 13:59

Türkiye'nin AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Kaymakcı: AB süreci kadın eliyle daha ileri gider

Türkiye'nin AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaymakcı, kadınların, siyaset, ekonomi ve sosyal hayata aktif katılımlarının önemine işaret ederek, "Türkiye-AB süreci, kadın eliyle çok daha ileriye gider." dedi.
Türkiye'nin AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Kaymakcı: AB süreci kadın eliyle daha ileri gider

ürkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Parlamentosunda (AP) düzenlenen "Türkiye'de Kadınların İş Gücüne Katılımı" başlıklı seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadınların, özellikle AB ve Dışişleri Bakanlıklarında güçlü bir şekilde yüksek seviyelerde çalıştıklarını söyledi.

Kadınların siyasete, ekonomiye ve sosyal hayata aktif katılımlarının önemli olduğunu belirten Kaymakcı, "Kadın eliyle, Türkiye-AB süreci çok daha ileriye gider." diye konuştu.

Katılım müzakerelerinin, Türkiye-AB ilişkilerinin bel kemiği olduğunu vurgulayan Kaymakcı, Gümrük Birliği güncellenmesi, vize serbestisi, terörle mücadele ve fasıllar konularında ortak çalışmaların önemini anlattı.

Fasıl açılması çağrısı

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar ise Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde yeni fasıllar açılması çağrısında bulundu.

KAGİDER'in, AB'ye tam üyelik hedefine inandığına dikkati çeken Oktar, şöyle konuştu:

"Fasıllar alanında ilerlemeliyiz. Katılım müzakereleri sürecine 19. Sosyal Politika ve İstihdam, 23. Yargı ve Temel Haklar ve 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik fasıllarının açılması sadece Türk demokrasisini değil kadın örgütlerini de güçlendirir."

SUTEKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles - WEPs) İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger de, katılım müzakerelerinde yeni fasıların açılmasının Türkiye'de cinsiyet eşitisizliğini azaltacağını söyledi.