Türkiye - Gündem 03.04.2018 20:20

Türkiye'nin En Büyük Termal Spa'sı Kırşehir'de  

İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Gaziantep, Nevşehir'e yakınlığı ve doğal yer altı kaynakları ile termal turizmin merkezi haline gelen Kırşehir, prestijini Kırşehir Ramada Termal Otel ile taçlandırdı.
Türkiye'nin En Büyük Termal Spa'sı Kırşehir'de  

Kırşehir Ramada Termal Otel, doğa ve sağlığına düşkün olanların yapabileceği ideal bir tatil fırsatı sunuyor. Açıldığı günden bugüne onlarca ünlü ismi ağırlayan otel, sağladığı birçok ayrıcalık ile kısa sürede uluslararası termal turizm merkezlerinden biri olmayı başardı.

TERMAL TURİZMİN DÜNYADAKİ EN ŞİFALI SUYU
Kırşehir Ramada Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, eşsiz lokasyonu ve ayrıcalıklarıyla termal turizmin dünyadaki en şifalı termal SPA otellerinden biri olan Kırşehir Ramada Termal Otel’in Avrupa’nın en büyük SPA’sına sahip olduğunu söyledi. 5 bin kişi kapasiteli SPA alanı ile ülkemizin yer altı zenginliklerini sunduklarını ifade eden Malkoç şöyle konuştu:

ALLAH’IN BÜYÜK İKRAMI TERMAL SU KIRŞEHİR’DE
“Allah’ın büyük ikramı olan ve yerin 375 metre derinlerinden gelen şifalı termal suyu misafirlerimizin fiziksel ve ruhsal huzuru için sunuyoruz ve böylelikle misafirlerimizi bütün sıkıntılarından ve dertlerinden çok uzağa götürüyoruz. 300 dönüm üzerine kurulu olan otelimizde bayan ve erkekler için özel kullanım alanları bulunuyor. Bunun yanında bayan-erkek karışık olarak da misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz kullanım alanları mevcut.

ALMANYA’NIN TERMAL ŞEHRİ BADEN BADEN ARTIK TÜRKİYE KIRŞEHİR’DE
Bizim insanımız termal su kullanımı için Almanya’nın Baden Baden şehrine gidiyorlar.  Ancak termal suyun en niteliklisi kendi topraklarımızdan çıkıyor ama haberleri yok. Her karış toprağı ile cennet olan ülkemizin ayrıcalıklarının farkında değiliz. Herkes, Kırşehir Ramada Termal Otel’de misafirlerimize ulaştırdığımız termal suyun kalitesini ölçmek için örnek alabilir ve inceletebilir, bu konuda da oldukça iddialıyız. İnsan vücudu ile tam uyumlu termal suyumuz 52 derecede yerin altından çıkıyor ve bir süre dinlendirilip soğutuluyor. Misafirlerimiz ile 40-45 derecede buluşan termal suyun içerisinde tüm mineraller bulunuyor. Misafirlerimiz suya girer girmez dinçleşiyor ve rahatsızlıklarının azaldığını ifade ediyorlar. Otelimizi ziyaret eden pek çok ünlünün belirttiği gibi Kırşehir Ramada Termal Otel adeta cennetten bir parça!”

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve otel için; “Otelin konumu ve yeri isabetli. Ben termal suyu sağlıklı ve şifalı olduğu için çok önemsiyorum. Tatil için en iyi alternatif.  Termal tesis ülkemize ve Kırşehir’e hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandığı Kırşehir Ramada Termal Otel’i ziyaret eden ünlüler şu açıklamalarda bulundu:

Necati Şaşmaz: Oteli beğendim. Termal suyu bir harika. Vücuduma çok iyi geldi, bütün yorgunluğumu aldı. Doktor balıklar bütün ölü derileri topladı. Burası tam bir kafa dinleme yeri. Hem sağlık hem dinlenme açısından çok uygun bir yer olmuş, herkese tavsiye ederim.

İbrahim Tatlıses: Termal suya girdim. Bütün eklem ağrılarıma çok iyi geldi. Yeniden doğmuş gibi oldum. Almanya’da gittiğim termaller inanın bu kadar iyi gelmedi. Ayrıca suyu içmeceymiş. Suyundan içtim, sindirim sistemime de çok iyi geldi. Bana verilen bilgiye göre, yerin 375 metre derinliğinden gelen bir su ve hiçbir katkı maddesi olmadan insan vücuduyla buluşan bir suymuş. Burayı Türkiye’mize kazandıranları tebrik ediyorum. Ülkemiz bir cennet ama biz farkında değiliz. Herkes arkadaşlarına tavsiye etsin, inanın size teşekkür edecekler.

Orhan Gencebay: Kırşehir termaline geldim. Termal suyu oldukça faydalı, vücuduma çok iyi geldi.  Termal suya girdikten sonra insan kendini gerçekten çok iyi hissediyor ve suyu içmeceymiş. Suyu içince içime bir ferahlık geldi. Ama doktorlar iki bardaktan fazlasını tavsiye etmiyor. Kırşehir’e gelen  misafirlere Cacabey Medresesi ve Neşet Ertaş Müzesini mutlaka gezmelerini tavsiye ederim. ”

TAM BİR İÇMECE TERMAL SU ŞEHRİ
Allah’ın Türkiye’ye verdiği en büyük hazinelerinden biri olan termal suyu en verimli şekilde değerlendiren Kırşehir Ramada Termal Otel’de olimpik ve yarı olimpik tatlı su havuzu bulunduğunu belirten Malkoç, 10 adet de termal havuzun bulunduğunu söyledi. Yalnızca bayan bölümünün 4 adet termal havuz, bir adet de su havuzuna sahip olduğunu vurgulayan Malkoç, Kırşehir Ramada Termal Otel’in suyunun içilebilir olduğunu dile getirdi. Kırşehir Ramada Termal Otel’in suyunun sindirime iyi geldiğini belirten Malkoç, şöyle devam etti:


TERMAL SU İLE BRONZLAŞMAK HEM DAHA SAĞLIKLI HEM DE DAHA KALICI
“Kırşehir Ramada Termal Otel’in misafirleri hem dinleniyor, hem şifa buluyor. Tam bir dinlenme sağlanabilmesi için otelimizde konaklamak isteyen misafirlerimiz için de 550 yatak kapasitemizle en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Misafirlerimize plaj keyfini yaşatmak için Bodrum’u Kırşehir’e getirdik. Otelimizde termal su keyfini yaşayarak bronzlaşan misafirlerimizde bronzluğun etkisi çok daha uzun sürüyor. Ayrıca güneşten aldıkları D vitamini ile termal suyun etkisi birleşince eklem ağrılarına da oldukça fayda sağlıyor. Misafirlerimiz adeta 10 yaş gençleşiyor. Kısacası otelimiz üstün kalitesiyle gerçekten de tam bir kafa dinleme yeri.

Bizim insanımız henüz tam olarak keşfedememiş olsa da Kırşehir Ramada Termal Otel, tüm dünyadan yüzlerce yabancı turisti ağırlıyor. Anadolu’nun tam ortasında olan güzel şehrimiz mutlaka görülmeye değer tarihi yerleri de içinde barındırıyor. Otelimizde bulunan botanik park, hayvanat bahçesi, yürüyüş yolu ve otel civarında bulunan Cacabey Medresesi, Ahi Evran Külliyesi, Neşet Ertaş Müzesi, Japon Bahçesi ve Arkeoloji Müzesi Kırşehir’in cazibesini daha da artırıyor.

DOKTOR BALIKLARLA DÜNYANIN İLGİSİNİ KIRŞEHİR’E ÇEKTİK
Yine bir ilk daha, halk arasında ‘doktor balıklar’ olarak bilinen, boyutları 3 cm'den 8 cm'ye kadar değişen ve dişleri olmayan bu balıklar el, ayak ve tüm vücuttaki ölü derileri temizleyerek bakım yapıyor. Doktor balıklar aynı zamanda masaj etkisi de göstererek, rahatlama sağlıyor ve sizlere farklı bir masaj deneyimi yaşatıyor.

Özellikle mantar, egzama, sedef gibi rahatsızlığı olan misafirler şifa buluyor. Üstelik ağızlarından salgıladıkları ditranol adlı maddenin yara kapatıcı özelliği vardır. Ağızları vasıtası ile hücre kemirme esnasında tüm sinir sistemini harekete geçiren minik etkin darbeler, akupunktur noktalarını uyararak vücutta pozitif etki oluşturuyor ve doktor balıkların vazgeçilmez masaj uzmanları olarak kabul görülmelerini sağlıyor. Vücudunuzdan yorgunluğu alan ve toksinlerden arındıran bu balıklar, zihninizi ferahlatırken aynı zamanda uzun vadede cildin doğal ve kalıcı bir şekilde yumuşamasına olanak sağlıyor.”

Ercan Malkoç, 7’den 70’e herkesi Kırşehir Ramada Termal Otel’e davet ederek sözlerine şunları ekledi; “Çocuklar için aquaparktan tuz odasına kadar sayısız ayrıcalığın bulunduğu otelimizdeki bu eşsiz deneyimi herkes yaşayabilsin diye kısa süreliğine bir kampanya başlattık. Hafta içi, 300 TL yerine 200 TL’ye,  hafta sonu ise 400 TL yerine 300 TL’ye Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kısa süreliğine geçerli olan kampanyamızdan herkesin yararlanmasını diliyor, şifa bulmak, zihnen ve bedenen yenilenmek isteyen herkesi Kırşehir Ramada Termal Otel’e davet ediyorum.”