Güncel - Yaşam 02.09.2019 11:23

Türkiye'nin ilk ve tek "PBS" okulu EDC Okulları Erenköy'de açıldı!

"Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek değil, geleceğe daha iyi çocuklar bırakalım!" mottosuyla hareket eden EDC Okulları eğitime merhaba dedi.
Türkiye'nin ilk ve tek

Positive Behavior Support (PBS)’un Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi, Education Design College EDC Okulları; sosyal ve duygusal farkındalığı gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, kendine güvenen, ülkesine ve dünyaya olumlu katkı sağlayacak bireylerin yetişmesine olanak sağlayacak öğrenim ortamları yaratmak ve yeni bir soluk kazandırmak amacıyla eğitim dünyasında yerini aldı.

İngilizce öğretmeni olarak başladığı eğitimcilik hayatını, çocuğunun disleksik olduğunu öğrenmesiyle farklı bir boyuta taşıyan A. Lale Hazar, bu tip farklılıkların henüz pek bilinmediği yıllarda, her çocuğun farklı öğrendiği ve öğrenmenin sahibinin çocuk olduğu bir eğitim felsefesiyle uzun yıllar eğitimcilik ve eğitim yöneticiliği yapan bir eğitimci. Sosyal duygusal öğrenmenin en etkin programlarından biri olan Positive Behavior Support (PBS)’u Türkiye’ye getirdikten sonra, multidisipliner sanatçı ve eğitimci Tanju Yıldırım ile yolları kesişiyor. Hazar ve Yıldırım, birlikte kurdukları dernek çatısı altında yarattıkları farklı eğitim programları ve yaptıkları projelerle sosyal duygusal gelişim alanında uluslararası düzeyde ilgi gören önemli çalışmalara imza atıyorlar. Şimdi de, kurucusu oldukları EDC Okulları’nda çocukların yaşam becerileriyle donatılacağı; özgüven, özdenetim ve farkındalıklarını geliştirecekleri “Olumlu Yaklaşım, Olumlu Okul İklimi” anlayışını merkeze alan, odak noktasının öğretmek değil öğrenmek olacağı bir modeli hayata geçiriyorlar. İki eğitim gönüllüsü, eğitimde sürekliliği sağlamak amacıyla bu yolculuğun anaokulu ile sınırlı kalmayacağını, ilk ve ortaöğretim ile farklı düzeylere de ulaşacağını belirtiyorlar. 

Süpervizyon metodu temelli öğrenci takibi ve çocuğun yüksek yararını gözeten çocuk koruma politikası ile öğrencilerini her bakımdan yaşama hazırlamayı hedefleyen EDC’de, örgün eğitim programlarının yanı sıra, hafta sonları farklı yaş gruplarındaki çocukların sosyal duygusal gelişimlerini, girişimciliklerini ve yaratıcılıklarını geliştirecek programlar da yer alacak.