Ekonomi 15.10.2021 07:00

Türkiye'nin medikal üretim gücünü dünyaya taşıyacak

Sağlık sektöründe lojistik ve satış-pazarlama alanlarında 35 yıllık deneyime sahip olan Çapa Medikal, zincir gruplarla iş birliği yaparak Avrupa'daki etkinliğini artırmayı gündemine aldı. Şirket 15-18 Kasım tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek Medica 2021 Fuarı'nda ilk kez sergileyeceği B-good markalı enjektörleri başta olmak üzere koruyucu ve tedavi edici ürünleriyle Türk medikal sektörünü temsil edecek.
Türkiye'nin medikal üretim gücünü dünyaya taşıyacak

Sağlık sektöründe lojistik ve satış-pazarlama alanlarında 35 yıllık deneyime sahip olan Çapa Medikal, zincir gruplarla iş birliği yaparak Avrupa’daki etkinliğini artırmayı gündemine aldı. Şirket 15-18 Kasım tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek Medica 2021 Fuarı’nda ilk kez sergileyeceği B-good markalı enjektörleri başta olmak üzere koruyucu ve tedavi edici ürünleriyle Türk medikal sektörünü temsil edecek.

Pandemi döneminde ezber bozan gelişmelere sahne olan medikal sektörü, kıtalararası dev buluşmaya hazırlanıyor. Küresel salgın nedeniyle dünyanın giderek artan cerrahi maske ve dezenfektan talebini karşılamak için üretimini artıran Çapa Medikal, 15-18 Kasım tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek Medica 2021 Fuarı’nda yeni pazarlara açılmanın kapılarını aralayacak.

B-good markalı enjektörlerini ise ilk kez fuarda sergileyecek
Sağlık sektöründe lojistik ve satış-pazarlama alanlarında elde ettiği 35 yıllık deneyimiyle global marka olma yolunda ilerleyen Çapa Medikal, B-good, Clivex, Alpheta ve Getwell markalarının flaster, yara bandı, maske, yara örtüsü, elastik bandaj ve enjektör gruplarındaki ürünleriyle fuardaki yerini alacak. 3 ay önce üretimine başladığı B-good markalı enjektörlerini ise ilk kez fuarda ziyaretçilerle buluşturacak.

Zincir gruplarla iş birliği için fırsat yaratacak
Medica 2021 Fuarı’nı uluslararası arenadaki gelişmeleri takip edebilmek, mevcut müşteri ve tedarikçilerle bir araya gelmek ve yeni pazarlara açılmak için önemli bir basamak olarak gördüklerini vurgulayan Çapa Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Avşar, “Başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarındaki ticari faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Fuar vasıtasıyla Avrupa pazarındaki faaliyetlerimizi daha da geliştirmeyi, zincir gruplarla iş birliği yaparak bölgedeki etkinliğimizi daha da ileri seviyelere ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Yeni pazarlara açılma fırsatı
Medica Fuarı’nın sektörün kıtalararası dev buluşması olarak yeni pazarlara açılma fırsatı sunan yönüne dikkat çeken Avşar, “Geçtiğimiz yıllardaki fuarlar, Avusturya pazarına girmemizde bizim için önemli bir kapı oldu. Bu yıl da özellikle yara örtüsü ve non woven ürünlerimizi Avrupa pazarında daha efektif hale getirmeyi planlıyoruz. Bu seneki fuarda bu hedefimiz için bize yol gösterecek” ifadelerinde bulundu.

“Global markası algısına hitap eden ürünlerimizle fark yaratacağız”
Medica 2021 Fuarı’nda milli bir katılım içerisinde Türkiye’yi temsil edeceklerini belirten Avşar, “2016 yılından bu yana düzenli olarak yer aldığımız ancak geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle katılım sağlayamadığımız fuarda bu yıl global marka algısına hitap eden markalarımızın yenilikçi ürünleriyle fark yaratacağız. Bu yıl daha önceki yıllardan farklı olarak görsel afişlerimizde global marka algımızı daha da destekleyeceğiz” dedi.

Toplam cironun en az yüzde 10’u kadar satış hedefliyor
Fuar sırasında kurulacak iş bağlantılarının uzun vadede satış oranlarına yansıyacağını söyleyen Avşar, “Fuar aracılığıyla satış anlamında toplam ciromuzun en az yüzde 10’una ulaşabileceğimiz bir müşteri portföyü kazanmak bizim için önemli. Yeni pazarlara ulaşmak, maliyetlerimizi düşürebileceğimiz alternatif tedarikçiler ile tanışmak, ilgi çekebileceğini düşündüğümüz ürünleri de ürün grubumuza eklemek gibi kazanımlar önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.