Kültür Sanat 14.06.2019 00:30

TV+'la açık havada sinema keyfi yeniliklerle başladı

Bir yaz klasiği haline gelen TV+ ile Açık Havada Başka Sinema Günleri, Altın Palmiye ödüllü Shoplifters ile Yapı Kredi bomontiada'da başladı.
TV+'la açık havada sinema keyfi  yeniliklerle başladı

NEŞE BERBER

Bu yılki etkinlik, Hayal Ortağım uygulaması ile görme engellilere de açık havada film keyfini yaşatıyor.

Turkcell’in dijital televizyon platformu TV+’ın sponsorluğunda Yapı Kredi bomontiada’da düzenlenen Açık Havada Başka Sinema Günleri, dün akşam Altın Palmiye ödüllü Shoplifters filmiyle başladı. 18 Eylül’e kadar çarşamba geceleri yapılacak gösterimlerde ödüllü ve büyük ilgi uyandıran 14 film ücretsiz olarak sinemaseverlere sunulacak. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivalde Hayal Ortağım uygulamasının sunduğu sesli betimleme teknolojisi ile görme engelliler de açık havada film keyfi yaşıyor. Uygulama filmin hangi noktasında açılırsa açılsın, ortam sesinden filmi tanıyor, dakikayı tespit ederek sesli betimlemeyle görme engellilere filmdeki tüm görsel detayları anlatmaya başlıyor.

Zavaroğlu: “Başka hiçbir platformda olmayan yapımlar getireceğiz”

Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu, bu özelliğin TV+’a da geleceğini anlatırken, “14 özel film seçtik. Hem ödül almasına hem de ses getirmiş olan iyi yapımlar olmasına özen gösterdik. Görme engelli seyircileri de düşündük ve Hayal Ortağım uygulaması üzerinde sesli betimleme özelliğinin kullanılmasını sağladık. Bu özellik TV+’ta da olacak. Hem sesli betimleme hem de işaret diliyle izlemek mümkün olacak. Bunlar sanata, özellikle de sinemaya yatırım yaptığımızın güzel bir örneği. Ayrıca başka hiçbir platformda olmayan dizi ve filmler de olacak” ifadelerini kullandı.

 Üç ay boyunca ücretsiz abonelik

TV+’ın toplamda 1.7 milyon tekil kullanıcıya ulaştığını belirten Zavaroğlu, “Amacımız, bu hizmeti daha çok kişiye deneyimletmek. Mayıs ayında TV+ kutusunun daha çok evde deneyimlenebilmesi için 3 ay ücretsiz kampanyamızı satışa açtık. Bunu herkes deneyebilir” dedi.

TV+’ın yaza özel kampanyasında Turkcell Superonline fiber internete abone olan kullanıcılar, 15 aylık taahhütte bulunduklarında ilk 1 ay bütün kanalları açık, ilk 3 ayı da ücretsiz olarak izleyebilecek. Kullanıcılar hem internet hem de TV+ hizmetini tek bir kanaldan alabilecekler.