Vakıf Katılım web
Spor 18.04.2019 16:27

Üçüncü etabını kazanan Jakobsen: Podyuma Türk bayrağı ile çıktı

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü etabını kazanan Deceuninck Quick-Step takımının Hollandalı sporcusu Fabio Jakobsen, yarışın ardından podyumda Türk bayrağıyla yer aldı.
Üçüncü etabını kazanan Jakobsen: Podyuma Türk bayrağı ile çıktı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2019) üçüncü etabını kazanan Deceuninck Quick-Step (Belçika) takımının Hollandalı sporcusu Fabio Jakobsen, yarışın ardından podyuma Türk bayrağı ile çıktı.

Üçüncü etabın finişe gelirken yol kenarında izleyicilerden birinin salladığı Türk bayrağı, Jakobsen'in bisikletine takıldı. Hollandalı bisikletçinin, finişi Türk bayrağı ile geçtikten sonra yaşadığı sevincin ardından bayrağı yere attığı görüldü.

Jakobsen, etabın ardından düzenlenen ödül töreninde kürsüye, elinde Türk bayrağıyla çıktı. Fabio Jakobsen'in bu hareketi, yarışı takip eden vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Etabın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan 22 yaşındaki bisikletçi, son bölümde bisikletine takılan Türk bayrağını yere attığı için üzgün olduğunu vurguladı.

Fabio Jakobsen, şunları kaydetti:

"Son bölümde bariyerlerin yakınında bisikletime Türk bayrağı takıldı. Çok heyecanlıydım. Bayrağı yere düşürerek bir hata yaptım. Saygısızca bir hareket yapmak istemedim. Bunun için özür dilerim. Türkiye, inanılmaz bir ülke. Türkiye'yi çok seviyorum."

Jakobsen, ayrıca etabı kazandığı için çok mutlu olduğunu, takımının mükemmel bir iş çıkardığını aktardı.