Vakıf Katılım web
Ekonomi 16.01.2021 07:00

Uğur Akkuş: "2021 Türkiye'ye Yatırım yılı olacak" dedi

A&S Yatırım Holding, 2021'e hızlı başlıyor.2021 için 5 banka ve bir yatırım fonuylaanlaşan A&S Yatırım Holding, 220 milyon dolarlık yatırım kredisi ile 3 sektöre yatırım yapacak. Holding, Türkiye'de bilişim-IT, sağlık, gayrimenkul-inşaat sektörlerine toplamda 1 milyar 700 milyon TL yatırım kazandırıyor.
Uğur Akkuş:

2021 için 5 banka bir yatırım fonuyla anlaşma sağlayan A&S Yatırım Holding, Türkiye için 220 milyon dolarlık yatırımkredisi çıkardı. 2021 yılı içinde 3 sektöre yatırım yapacak olan A&S Yatırım Holding, bilişim IT, sağlık, gayrimenkul-inşaat sektörlerine toplamda 1 milyar 700 milyon TL yatırım yaparak katma değer sağlayacak.

Birçok projeye imza atan Uğur Akkuş; “Global Mask markası için 2021’de bayilikler kanalıyla yurt geneline yayılmayı hedefliyoruz. 2021’in ilk aylarında 1 milyar TL’lik yatırımla medikal malzemede plastik hammadde üretim tesisi açacağız. E-ticaret alanında da yatırım yapacağız. Bu yatırımın bedeli ise 20 milyon TL olacak. Bilişim- IT, e-spor, sağlık merkezi, inşaat sektörüne 700 milyon TL ayırmış olup 2021’de toplam 1 milyar 700 milyon TL’lik yatırımı Türkiye’ye getireceğiz” diyerek yeni projelerinden bahsetti.

Ekolojik villalarla sağlıklı bir yaşam sunacak

A&S Yatırım Holding, İstanbul ve İzmir’de hayata geçireceği ekolojik villalarla sağlıklı bir yaşam sunacak. 12 şiddetinde depreme dayanıklı olarak hayata geçecek bu proje ile şehrin karmaşasından uzak doğal bir yaşamın kapıları aralanacak. Kendi kendine yetebilen bu villalarda insanlar hayvan besleyip, kendi sebze ve meyvesini yetiştirebilecek. Projenin yatırım bedeli ise 500 milyon TL olacak.

Sakarya’da plastik hammadde üretim tesisi açacak

Eldivenin Malezya ve Tayvan’dan ithal edildiğini aktaran Akkuş, eldiven üretiminin gündemlerinde yer almadığını, piyasanın buna ihtiyacı olduğunu fark edince bu alana yöneldiklerinin altını çiziyor. Sakarya’da 1 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirecekleri fabrika hakkında Akkuş, “Maske yapan ekibimiz 3 ay boyunca eldiven için çalıştı. Tüm dünyanın buna ihtiyacı vardı. Şu anda talep oldukça yüksek. Tek sorunumuz ham madde. Talep bu denli yoğun olduğundan hammadde işine girecek, hammadde için yurtdışına ithal edilen paranın ülkemizde kalmasına öncülük edeceğiz, Türk mühendislerimizin ürettiği yüzde yüz yerli makinelerle plastik hammaddesi üretecek olup, tesisi de Sakarya’da kuracağız” dedi.

E-ticaret sitesinde 25 ünlü ismin dükkanı yer alacak

A&S Yatırım Holding’in 2021’in Şubat sonunda açmayı planladığı e-ticaret sitesi 20 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçecek. Alanında ünlü 25 oyuncu ve modacının dükkanının yer alacağı platform ünlü e-ticaret platformları gibi alternatif bir pazar yeri olma özelliği taşıyıp, lüks AVM konseptinde tasarlanacak. Yapısal yönden Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği gösteren platform için Hadımköy’de online alışverişin depolama merkezi kuruldu. Proje hakkında Akkuş, “Pandemiyle birlikte 8 milyar insan bir arada yaşayacak. Dünya ekonomisi artık dijital ağırlıklı büyüyecek, iş görüşmeleri, pazarlıklar, ürün tanıtımları, hatta ürünlerin kendileri bile dijital ortamda geliştirilecek. Dijitalleşmeye yatırım yapanlar, yeni ortama da daha çabuk ayak uyduracaklar. Biz de bu alanda yatırımlarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu platform için 25 ünlü isimle anlaşma sağladık. Online alışverişte en çok tercih edilen mecra olmayı hedefliyoruz” dedi. Web sitesinin aktif olacağı bölgeler hakkında bilgi veren Akkuş, MENA, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar gibi bölgeler olduğunu belirtti.

A&S Yatırım Holding, 2021’de bilişim IT, sağlık merkezi, gayrimenkul-inşaat, ziraat, alanlarında da 1 milyar 700 milyon TL’lik yatırım yaparak, toplam 220 milyon doları Türkiye’ye kazandıracak. Holding, 2021 yılı için bine yakın kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyor.