Spor 30.10.2018 03:00 Güncelleme: 30.10.2018 10:43

Ultra Trail'den Ultra Katkı

Ülkemizin eşsiz  turizm merkezi Kapadokya, bu yıl 5. kez dünyanın en önemli patika koşucularını ağırlarken, organizasyon bölge turizmine 10 milyon TL'lik katkı sağladı.
Ultra Trail'den Ultra Katkı

Mustafa YAŞAR

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya,  Argeus Travel&Events tarafından Salomon'un isim sponsorluğunda  5.kez düzenlenen organizasyonla  75 ülkeden 2 bini aşkın sporcunun katıldığı Ultra Trail Koşusu’na ev sahipliği yaptı geçtiğimiz günlerde. İngiltere, Portekiz, İtalya, Polonya, ABD, Almanya, Fransa, Romanya, Japonya, İspanya, Rusya, Kanada, İsviçre, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, İsveç, Cezayir, Mısır, Meksika, Danimarka, İran, Filipinler, Macaristan, Yeni Zelanda, Yunanistan, Belçika, Bosna Hersek ve Litvanya'nın da aralarında olduğu ülkelerden  gelen  yabancı sporcular  arasında kadın sporcu oranı ise yüzde 30'du. Dünyanın her yerinden bu organizasyon için kalkıp gelen yarışmacılar ve beraberlerindekilerle birlikte  Kapadokya 3 gün boyunca   3 bin 500 kişiye ev sahipliği yaparken, organizasyon için bölge otellerindeki oda rezervasyonları 2.000 odaya ulaştı ve pek çok otelin odaları, tamamıyla doldu. Bölge turizmine yaklaşık 10 milyon TL’lik katkı sağlayan dev organizasyonu yerli-yabancı 50’ye yakın medya mensubu da yerinde takip etti.  400’den fazla görevli ve gönüllünün  organizasyonun sorunsuz tamamlanması için yaptığı çalışma ise takdire şayandı.  

Yıldızını parlatıyor

Türkiye’de ki birçok başarılı bisiklet organizasyonunun da organizatörü olan Argeus Travel&Events’in sahibi Aydın Ayhan Güney, Ürgüp’ten dünyaya uzanan bir başarı hikayesinin mimarı.  Salomon Kapadokya Ultra Trail’i  dünya üzerindeki bu  yarışlar içinde en üst seviyeye çıkaran isimlerin başında gelen Güney, müthiş enerjisini çalışkanlığı ile birleştiren ufku geniş bir iş insanı. Düzenlediği üst düzey organizasyonlarla Kapadokya ekonomisine adeta can veren Aydın Ayhan Güney, dünya turu takviminde yer alan en önemli 21 yarıştan birisi haline getirdiği Salomon Kapadokya Ultra Trail’e yabancı sporcuların ilgisini ise doğal yapısı nedeniyle Kapadokya'nın patika koşular için emsalsiz bir yer olmasına bağlıyor.