Seyahat - Turizm Kaynak: (İHA) 14.03.2017 11:10 Güncelleme: 14.03.2017 11:42

Uludağ'da kar kalınlığı 95 santimetre

Uludağ'da kar kalınlığı 95 santimetre

Kış sezonunun Mart ayı sonuna kadar uzatıldığı Uludağ’da kar yağışı yeniden başladı. Hava sıcaklığının eksi 7 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar kalınlığının 95 santimetre olduğu bildirildi.

Bursalılar baharın gelmesini beklerken soğuk ve yağışlı hava geri döndü. Şehir merkezinde hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşerken, kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ’da kar yağışı yeniden başladı.

SEZON BİR AY UZATILMIŞTI

Kar seviyesinin elverişli olması nedeniyle kış sezonunun Mart ayı sonuna kadar uzatıldığı Uludağ’da bu duruma en çok sevinen kayak meraklıları oldu. Gündüz hava sıcaklığının eksi 7 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da devam eden yağış sebebiyle kar kalınlığı 95 santimetreye ulaştı. Kar yağışının Uludağ’da Pazar gününe kadar etkili olacağı belirtildi. Yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin 50 metrenin altına düştüğü Uludağ’da jandarma ekipleri de güvenlik tedbirlerini arttırdı. Kar yağışı nedeniyle kapanan dağ yolunda Büyükşehir Belediyesinin ekipleri çalışmaya başladı. 

Meteoroloji yetkilileri, hafta sonuna kadar yağışlı ve soğuk havanın Bursa’yı terk etmeyeceğini bildirdi. Bugün 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının Cumartesi günü 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.