Magazin 04.11.2019 09:43

Ünlü ozandan Trump'a ince ayar

Son günlerde ABD senatosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etme girişiminin ardından daha önce seslendirmiş olduğu "Sen kafayı mı yedin Trump?" adlı türküsü yeniden izlenme rekorları kırmaya başladı.
Ünlü ozandan Trump'a ince ayar

Ünlü ozan Abdurrahman Delen 15 Temmuz marşını yazarak herkesin gönlünde büyük bir taht kurmuştu. Ünlü ozan daha sonra çocuk istismarına dikkati çekmek için “Dokunmayın Çocuklara” adlı şiiri yazıp besteledikten sonra ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diploması diline uygun olmayan mektubuna tepki göstererek ”Sen kafayı mı yedin Trump?” adlı bir türkü ile adeta Türk halkının sesi olmuştu.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan ünlü ozan “Sanatçı halkın sesi olmalıdır. Ben FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimini yazdığım 15 Temmuz adlı marşla dile getirdim. Ardından son günlerde çok sık yaşanan çocuk istismarına dikkat çekmek içinde “Dokumayın Çocuklara” adlı şiirimi yazdım. Trump’ın yakışıksız mektubuna sessiz kalamadım ve türkümü yazdım. Ben her zaman halkın bir sesi oldum ve olmaya devam edeceğim” dedi.

Ünlü ozan ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı unutmayarak hazırlayıp paylaşmış olduğu özel şiirle herkesin takdirini kazanmıştı.

 Sen kafayı mı yedin Trump?

Sen şu Trump’a bak,

Söylediği lafa bak,

Ağzından çıkanı duymuyor ki kulağı,

İyi misin Amerikalı?

Almışlar o aklını,

Güvenme hiç o dolara, dost kal Amerikalı,

Sığınmış hep dolara, atar tutar ne varsa

Tek başına kalacaksın güvenme Amerika’ya

Senin gibi adama

‘One Minute Trump” derler

Sen salla dur böyle

Allah büyük bizle sana