Kültür Sanat 07.07.2020 16:21

Ünlü sanatçı Jale Aylanç vefat etti

Sinema ve tiyatro oyuncusu Jale Aylanç, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Ünlü sanatçı Jale Aylanç vefat etti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Jale Aylanç, vefat etti. Ankara Sanat Tiyatrosu, Aylanç’ın ölüm haberini “Değerli oyuncumuz Jale Aylanç’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” sözleriyle duyurdu.

 Oyuncular Sendikası da sosyal medya hesabından Aylanç’ın ölüm haberini paylaşarak, “Meslektaşımız Jale Aylanç hayatını kaybetti. Tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağolsun” yazdı.

JALE AYLANÇ KİMDİR?

Jale Aylanç, 23 Mart 1948’de İstanbul’da doğdu. Sanat yaşamına 1964’te Halkevleri’nde tiyatroya giderek başlayan Aylanç, ertesi yıl Orhan Elçin Tiyatrosu’na geçti. Ankara Birlik Tiyatrosu’nda çalışan sanatçı daha sonra, 20 yıldan fazla süre yer alacağı Ankara Sanat Tiyatrosu’na geçti.

Tiyatronun yanı sıra seslendirme çalışmaları yapan ve TRT’nin ilk dublaj sanatçılarından biri olan Aylanç, birçok dizi ve filmde de rol aldı. “Yer Demir Gök Bakır”, “Mefisto”, “Yusuf ile Menofis”, “Galile’nin Yaşamı” adlı oyunlarda “Düttürü Dünya”,“Olur Olur”, “İlk Öpücük”, “Unutursam Fısılda” adlı filmlerde ve “Yukarı Karakısık”, “Bizim Evin Halleri”, “Suskunlar”, “Yeşil Deniz” adlı dizilerde rol alan sanatçı 1990 yılında Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri’nde Onur Ödülü’ne, 2000 yılında da Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde Onur Ödülü’ne değer görüldü.