Vakıf Katılım web
Müzik 23.06.2016 10:44

Ünlü sanatçı yoğun bakıma kaldırıldı

Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak yoğun bakıma kaldırıldı. Sanatçının durumunun ağır olduğu belirtildi. YENİBİRLİK - Dün Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Kolçak’ın durumuyla ilgili son projelerinde beraber çalıştıkları…
Ünlü sanatçı yoğun bakıma kaldırıldı

Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak yoğun bakıma kaldırıldı. Sanatçının durumunun ağır olduğu belirtildi.

YENİBİRLİK - Dün Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Kolçak’ın durumuyla ilgili son projelerinde beraber çalıştıkları yapım şirketi bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "25. sanat yılı projesi için birlikte çalışmaya başladığımız değerli sanatçı abimiz Harun Kolçak, bir süredir mücadele ettiği rahatsızlıktan dolayı dün gece acil olarak hastaneye kaldırıldı ve yapılan müdahalelerin bir parçası olarak ciddi bir operasyon geçirdi. Yoğun bakımda tedavisi devam eden sanatçımızın sağlık durumu hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Kendisine acil şifalar diliyor,bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz. Gelişmelerle ilgili sosyal medya yazılarından daha sağlıklı bilgilendirme için lütfen bizimle temasa geçiniz." Ünlü sanatçının prostat kanseri nedeniyle ameliyat olduğu, ameliyat sonrası bağırsaklarından enfeksiyon kaptığı ve bu yüzden durumunun ağırlaştığı belirtildi.

Harun Koçak kimdir?

1955 yılında İstanbul ‘da dünyaya gelen Harun Kolçak Türk pop müziğinin önemli isimlerindendir. Aynı zamanda sinema sanatçısı Eşref Kolçak 'ın oğludur. 70 ‘li yıllarda  Saint Benoit 'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak ’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray ’la başlamıştır. 1977 'de Erkin Koray 'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır. Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç ‘tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası `nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “ Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ” ve Antalya “ Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması ” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır. 1991 ’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “ Gir Kanıma ” albümü ile başarılı çıkış yakalayan Kolçak 'ın, albümlerinin çoğunda söz ve müziğin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine yol açmıştır. Kolçak, 2012 'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak ve Rock Off isimli grup kurmuştu.