Magazin 23.01.2018 13:59 Güncelleme: 23.01.2018 14:14

​ÜNLÜ YÖNETMEN ATIYLA TEFTİŞTE!

Aksiyon sahneleri ile yerli dizi sektöründe çıtayı bir üst seviyeye taşıyan "Diriliş - Ertuğrul" dizisinin usta yönetmeni Metin Günay, sette yaptığı ön hazırlıklarla sektörde fark yaratıyor.
​ÜNLÜ YÖNETMEN ATIYLA TEFTİŞTE!

ŞAFAK GÜVEN

OYUNCULARI İÇİN ATIYLA TEPELERİ AŞIYOR!

Aksiyon sahneleri ile yerli dizi sektöründe çıtayı bir üst seviyeye taşıyan “Diriliş - Ertuğrul” dizisinin usta yönetmeni Metin Günay, sette yaptığı ön hazırlıklarla sektörde fark yaratıyor 

METİN GÜNAY ÇALIŞMA PRENSİPLERİYLE FARK YARATIYOR!

TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi “Diriliş-Ertuğrul”un yönetmeni Metin Günay,  adeta çekimlerde hünerlerini konuşturuyor. Sette her detayla ilgilenen usta yönetmen, çalışma prensipleriyle oyuncuları hem role hazır tutuyor hem de rahat hissettiriyor.  At binme konusunda ustalaşan oyuncular kadar binicilikte de iddialı olan duayen yönetmen, atıyla Riva’daki çekim alanlarını önceden karış karış gezip inceliyor. Tepeleri atıyla aşan Günay, çekimin sorunsuz geçmesi için ön hazırlığını yapıyor. Işık, kamera açıları, set tasarımı, makyaj, kostüm ve montaj gibi konularda çok titiz davranan ünlü yönetmen, aksiyon dolu sahneler için ne kadar çalışılması gerektiğini kafasında çekimler başlamadan belirliyor. Diğer setlerde çalışma saatlerinden oyuncular mustarip olurken Metin Günay’ın detaycı çalışma yöntemiyle oyuncular mesai saatini aşmadan işlerini bitirmiş olup evinin yolunu tutuyor.

Oyunculara baklava cezası

Dizi setinde koyduğu kurallar konusunda da çok hassas olan usta yönetmen, disiplinsiz davranan oyunculara ise hem eğlenceli hem de doyurucu cezalar veriyor.  Günay sette kurallarını çiğneyen oyuncularını tüm set çalışanlarına baklava aldırarak cezalandırıyor.