Magazin 31.01.2023 04:15

Ünlülerin menajeri Ahmet Berksoy'dan ilk single

Yaklaşık 20 yıldır, Yekta Kopan, Simge Fıstıkoğlu, Ece Dizdar, Doğukan Manço gibi sevilen bir çok ünlü isimin menajerliğini yapan Ahmet Berksoy, mesleğinde yeni bir perde açtı. Eğitimini müzik üzerine alan ve bir süredir farklı mekanlarda sahneye çıkan Berksoy, ilk single'ını beğeniye sundu.
Ünlülerin menajeri Ahmet Berksoy'dan ilk single

Söz ve müziği kendisine ait olan “Aşk Mahkumu” adlı şarkıyı Su Tanıtım etiketiyle yayınlayan Ahmet Berksoy, söz yazarı ve sanatçı dostu Nebi Birgi ile hocası besteci Mine Mucur’un bu süreçte kendisine çok destek olduğunu söyledi. Aranjörlüğünü Bahri Bekil’in yaptığı, mix’i Ercan Yazıcı, mastering’i Murat Çizmeli’ye ait olan şarkıya Berksoy, bir de klip çekti. Çekimleri Kilyos’ta yapılan klibin yönetmenliğini Gökhan Mumcu üstlendi. “Şarkı söylemenin yaşı yoktur” diyen Ahmet Berksoy, klasik Türk müziği çalışmalarına pop/fantezi müzik çalışmalarıyla da yeni bir boyut kazandırdığını söyledi.

Menajerlikten sahnelere

Uzun yıllardır müzik çalışmalarını sürdüren Ahmet Berksoy, ilk kez bir söz yazarak beste yaptığını belirtti. Sözü ve müziğini yaptığı bu şarkı için Berksoy, “Bir sabah uyandığımda aklıma gelen sözleri kâğıda döktüm. Arabada giderken de besteledim. Hayatımda ilk defa şarkı sözü yazıp besteledim, hiçbir zaman yapamam dediğim bir şeydi şarkı sözü yazmak. Hele ki beste yapmak. Ben bir yorumcuyum. Her zaman söz yazarlarına ve bestecilere büyük saygı duymuşumdur. Bir şarkıyı yaratan onlardır” dedi. Ahmet Berksoy, iki şarkısının daha hazır olduğunu ve Mart ve Haziran aylarında da diğer iki şarkısını dinleyicileriyle paylaşacağını sözlerine ekledi.

Ahmet Berksoy Kimdir?

30 Haziran 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ailesinin tek çocuğudur. Çocukluk yıllarında evlerinin balkonundaki güneş şemsiyesinin borusunu mikrofon olarak kullanıp dışardakilere şarkı söylerdi. Babasının da sesinin güzel olmasından dolayı ailesinin yemekli dost buluşmalarında baba oğul fasıl yaparlardı. Lise sonrası klasik Türk müziği ve şan eğitimi aldı.