Halkbank web
Ekonomi 14.02.2019 16:30

Üye İşyeri/Pos İşlemlerinde Yeni Dönem

Kredi kartı ve banka kartını "Ziraat Bankkart" markası ile tek kartta hayata geçiren Ziraat Bankası şimdi de üye işyerlerine önemli avantajlar sağlayacak bir uygulamaya imza atıyor.
Üye İşyeri/Pos İşlemlerinde Yeni Dönem

Ziraat Bankası’nın bu girişimi ile küçük esnaftan büyük ölçekli işletmelere kadar 3.2 milyon işyerinin temel maliyetlerinden biri olan Üye İşyeri/POS komisyonlarında yeni bir dönem başlıyor.

Ziraat Bankası üye işyeri ağını genişleterek, hem kartlı ödeme sistemleri pazarındaki payını artırmak hem de mevcut pazarı büyütmek amacıyla komisyon oranlarında önemli avantajlar sağlıyor.

Tüm sektörler için geçerli olan ve 15.02.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak yeni komisyon oranları aşağıdaki tabloda sunulmuştur.

Böylelikle Ziraat Bankası üye işyeri müşterilerine;

Kredi kartı komisyon oranlarında % 0.85’e, Banka Kartlarında ise % 0’a kadar indirim yapmak suretiyle;

Kredi Kartlarında % 50’ye, Banka Kartlarında % 75’e kadar maliyet avantajı sağlanmış olacaktır.

Uygulamanın Ülkemizdeki ticari hayatta çok önemli yere sahip olan başta Esnaf, KOBİ olmak üzere tüm üye işyerlerine maliyet avantajı sağlanmasının yanı sıra tüketicilere de fiyat indirimi olarak yansıyacağı düşünülmektedir. Tüm bunlarla birlikte yeni komisyon oranları, Banka kartını sadece ATM’den nakit çekmekte kullanılan bir kart olmaktan çıkararak alışverişte de kullanılmasına önemli katkı sağlayacaktır.