Siyaset - Politika 17.01.2018 03:00 Güncelleme: 16.01.2018 23:11

Uyum Komisyonu bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalara ilişkin AK Parti tarafından oluşturulan komisyon bugün ilk kez toplanıyor. Çalışmalarla ilgili yol haritasını belirleyecek komisyon, sürece ilişkin takvimlendirme çalışmasını da yapacak.
Uyum Komisyonu bugün toplanıyor

ANKARA (YENİBİRLİK)

AK Parti tarafından, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalar kapsamında oluşturulan komisyon bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak uyum komisyonu, yol haritasını belirleyecek.

TAKVİMLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Sürece ilişkin takvimlendirme çalışmasının da yapılacağı toplantı, Yazıcı’nın açılış konuşmasıyla başlayacak. Basına kapalı gerçekleşecek toplantının bir bölümüne Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor.

ALT KOMİSYON ÜYELERİ DE KATILACAK

Mevcut üst komisyonun altında oluşturulan “Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu”, “Kamu Personel Rejimi Komisyonu”, “Yerel Yönetimler Komisyonu”, “Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatının Uyarlanması Komisyonu” ve “Meclis İç Tüzük Komisyonu” üyelerinin tamamı toplantıda hazır bulunacak. Toplantının sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’nın açıklama yapması bekleniyor.