Ekonomi 12.08.2022 07:00

Vakıf Katılım'dan Egeli işletmelere önemli destek

Vakıf Katılım, tarım ticaretini ve yerel potansiyeli harekete geçirme hedefi doğrultusunda Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası'yla iş birliği protokolü imzaladı.
Vakıf Katılım'dan Egeli işletmelere önemli destek

Vakıf Katılım, tarım ticaretini ve yerel potansiyeli harekete geçirme hedefi doğrultusunda Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası’yla iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Egeli işletmelerin Vakıf Katılım’ın avantajlı ürün ve hizmetlerinden faydalanabilmeleri ve ihtiyaç duydukları finansmana çok daha rahat ulaşabilmeleri sağlanacak. Ayrıca üye işletmeler, Vakıf Katılım’ın Garantili Fon Transferi (GFT) uygulaması kullanımlarında da avantajlı oranlarından istifade edebilecek.

Katılım finans dünyasına yepyeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası’yla önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Protokol kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası üyeleri, Vakıf Katılım’ın, ticari faaliyetleri daha verimli kılan ve nakde olan ihtiyacı minimuma indiren yeni nesil dijital ödeme yöntemi Garantili Fon Transferi (GFT) uygulaması kullanımlarında avantajlı oranlarından faydalanabilecek.

Üye işletmelere ayrıca teminat mektupları, indirimli kiralık kasa, dijital kanallardan ücretsiz EFT-havale, avantajlı üye iş yeri (POS) oranları, sigorta poliçelerinde rekabetçi prim bedelleri ve dış ticaret işlemlerinde de birçok avantaj sunulacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, “Ülkemizin ekonomik anlamda sürdürülebilir bir büyüme yakalayabilmesi, gelir dağılımında ve bölgesel gelişmişlik seviyesinde daha iyi noktalara gelebilmesi için büyük bir sorumlulukla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayi ve ticaret odalarımızla, birliklerle, borsalarımızla, kalkınma ajanslarımızla iş birliklerini hayata geçiriyor, yatırımlarının ve üretimlerinin kesintiye uğramaması için bir iş ortağı yaklaşımıyla KOBİ’lerimizin, işletmelerimizin yanında oluyoruz.

Yapacağımız benzer iş birlikleri ile 4i olarak adlandırdığımız İmalat, İstihdam, İhracat ve İnovasyon alanlarında faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak için finansal kiralama ve yeşil enerji gibi pek çok alanda milli ekonomiyi destekleyerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan yenilikçi çözümler üretmeye ve KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vakıf Katılım’ın yeni nesil dijital ödeme yöntemi Garantili Fon Transferi’ne (GFT) de ayrıca değinen ve bankacılık sektöründe bir ilke imza attıklarını belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Çelik, GFT’nin ticarete yeni bir soluk getirdiğini, KOBİ’lerin tahsilat sorunlarını ortadan kaldırdıklarını, GFT’nin bölünebilme, transfer edilebilme özellikleri ile beraber vadeli alacaklara nakit özelliği kazandırdıklarını sözlerine ekledi.