Halkbank web
Ekonomi 27.11.2019 13:43

Vakko, 13 yıl sonra Beyoğlu'na dönüyor

2006'da İstanbul'un kalbi Beyoğlu'ndaki 44 yıllık mağazasından ayrılan Vakko, 13 yıl aradan sonra Beyoğlu'na geri dönüyor.
Vakko, 13 yıl sonra Beyoğlu'na dönüyor

 Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız geçtiğimiz günlerde Vakko’ya Beyoğlu’na dönmesi için çağrıda bulunmuş ‘Sayın Cem Hakko’yu ziyaret edeceğim. Kendisinden yeniden gelip Beyoğlu’nda dükkan açmasını isteyeceğim’’ demişti.

Beyoğlu Belediye Başkanı’nın bu çağrısına Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’dan karşılık geldi. Önceki gün Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı ziyaret eden Cem Hakko, Yıldız’ın Vakko’nun Beyoğlu’na geri dönme çağrısına olumlu baktıklarını açıkladı.

Beyoğlu ailemiz için çok önemli

Cem Hakko, Beyoğlu’nun ailesi için çok önemli olduğunu ve Vakko’yu Vakko yapanın Beyoğlu olduğu sözlerine katıldığını dile getirdi. Gerekli çalışmaların kısa vadede yapılacağını söyleyen Cem Hakko, yer hazırlıklarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını açıkladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, Cem Hakko’nun Beyoğlu’na dönme kararını memnuniyetle karşıladığını ve Beyoğlu ile özdeşleşen markalar için bunun önemli bir adım olduğunu söyledi.

Modernizmin simgesi

Vakko’nun hikayesi, Vitali Hakko’nun 1934 yılında kurduğu “Şen Şapka” adlı küçük bir şapka dükkanı ile başladı. Şen Şapka'nın adı 1938’de Vakko’ya dönüştü. İlk Vakko mağazası ise 1962 yılında İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda açıldı. Bu mağaza, şapka giyen Cumhuriyet kadını-erkeği ve modernizmin simgesi oldu. Vakko Beyoğlu, Türkiye’de o güne kadar açılan en büyük mağaza olmanın yanı sıra yeni bir konsept olan üst kalite, lüks giyim ve üstün müşteri hizmetinin öncülüğünü yaptı.