Dünya 14.02.2018 09:55

Venezuela Ve Libya Askıda!...

Ocak sonunda aralarında Venezuela ve Libya'nın da olduğu 14 ülkenin,BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM'ye borcu olduğunu açıklamasının ardından Genel Kurul Sözcüsü Brenden Varma, Venezuela ve Libya'nın oy kullanma hakkının askıya alındığını belirtti.
Venezuela Ve Libya Askıda!...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Venezuela ve Libya'nın oy kullanma hakkını askıya aldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ocak sonunda aralarında Venezuela ve Libya'nın da olduğu 14 ülkenin BM'ye borcu olduğunu açıklamasının akabinde Genel Kurul Sözcüsü Brenden Varma, Venezuela ve Libya'nın oy kullanma hakkının askıya alındığını belirtti.

Guterres'in Genel Kurul Başkanlığına gönderdiği mektupta, oy kullanma haklarını geri kazanabilmek için Venezuela'nın asgari 25 milyon dolar, Libya'nın da en az 6,5 milyon dolar ödeme yapması gerektiği ifade edildi.

Üyelik aidatını ödemediği için Genel Kurulda oy kullanma hakkı askıya alınan diğer ülkeler Orta Afrika Cumhuriyeti, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Grenada, Marshall Adaları, Surinam, Yemen ve Ekvator Ginesi oldu.

Genel Kurulda alınan karara göre, Komorlar, Gine-Bissau, Sao Tome ve Principe ile Somali'ye borçlu olmalarına rağmen oy kullanma hakkı verilecek.