Spor 16.07.2018 12:25 Güncelleme: 16.07.2018 12:44

Wimbledon'ın Hikayesi Novak Djokovic'in Geri Dönüşü

İki yıldır sakatlıklarla mücadele eden Novak Djokovic, 770 günlük aradan sonra Wimbledon'da şampiyonluk sevinci yaşadı.
Wimbledon'ın Hikayesi Novak Djokovic'in Geri Dönüşü

2016 yılında Fransa Açık şampiyonluğu ile Kariyer Slami'ni tamamlayan ve daha sonrasında yaşadığı sakatlıklarlan dolayı kupa hasreti çeken Novak Djokovic Wimbledon ile bu hasrete son verdi.770 günlük Grand Slam kazanma hasretine son veren Nole, 30.sıralara kadar düştüğü ATP sıralamasında bugün açıklanan yeni listeyle yeniden ilk 10'a dönüş yapacak.

MCENROE VE BECKER'İ GEÇTİ

Kariyerinin 13.Grand Slam şampiyonluğunu yaşayan Sırp raket, Wimbledon'ı 4. kez kazanarak bu turnuvayı en fazla kazanan oyuncular listesinde de ABD'li John McEnroe ile Alman Boris Becker'i geride bırakarak dördüncü sıraya yükseldi.

FEDERER VE NADAL'I DURDURDU

Nole ayrıca son 2 yıldır tüm Grand Slam'lere ambargo koyan ezeli rakipleri Roger Federer ve Rafael Nadal'ın da serilerine de son vermiş oldu.2016 yılından bu yana Federer, Avustralya Açık ve Wimbledon'da üç, Nadal da Fransa Açık ve ABD Açık'ta üç grand slam kazanmayı başarmıştı.

2014'TEN SONRA İLK KEZ

Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ın yer aldığı Grand Slam takviminde, 2012'den bu yana ilk kez aynı yıl Federer, Nadal ve Djokovic ilk 3 Slam'de şampiyonluğa ulaştı.Bu üçlü en son 2014 yılında sezonun ilk üç Grand Slam'ini kazanmayı başarmıştı.