Siyaset - Politika 03.12.2019 00:30

Yalçın Topçu: Afganistan, halkı ve devleti ile bizim kardeşimizdir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Afganistan İslam Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Mohammed İsa Mesbah'ı Külliye'deki ofisinde kabul etti.
Yalçın Topçu: Afganistan, halkı ve devleti ile bizim kardeşimizdir.

Büyükelçi Mesbah’ın ziyaretini basın mensuplarına değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Afganistan’la çok köklü ilişkilerimizin olduğuna dikkati çekerek, “Afganistan, halkı ve devleti ile bizim kardeşimizdir. Tarihi sosyal kültürel ve ekonomik çok köklü ilişkilerimizin olduğu Afganistan ile Türkiye ilişkilerinin en üst düzeyde olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. Türkiye, Afganistan’ın güvenlik ve kalkınma alanlarındaki çabalarını aktif olarak desteklemektedir” dedi.

 “Türk halkı ve Türk devleti üzerine düşeni kardeşlik hukuku içinde yapıyor”

 Afganistan’ın birlik ve bütünlüğü için Türkiye’nin üzerine düşeni yaptığına dikkati çeken Yalçın Topçu, kardeş ülke Afganistan’ın birlik ve bütünlüğünün korunması, güvenlik ve istikrarının sağlanması, refah seviyesinin yükselmesi için, Türk halkı ve Türk devleti üzerine düşeni kardeşlik hukuku içinde yapıyor ve yapmaya da devam edecektir” dedi.

 Yalçın Topçu son olarak, “Afganistan’ın Bişkek Büyükelçisi kardeşim Mohammad İsa Mesbah Beyefendi’yi Milletin Evi’nde ağırlamaktan çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Kendilerine bu nazik ve kadirşinas ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Büyükelçi Mohammed İsa Mesbah ise, Afganistan, Türkiye’nin en çok kalkınma yardımı yaptığı ülke konumunda olduğunu belirterek, Afganistan Türkiye ilişkilerinin yüzyıllara dayanan bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti. Afgan halkının Türk halkını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı çok sevdiğini de belirten Mesbah, “Afganistan’da bir köye gidin, onlara Türkiye’den geldiğinizi söyleyin ve Sn. Erdoğan’dan bahis edin. Orada sizi heyecanla karşılayacak ve sizi çok seveceklerdir” şeklinde konuştu. Mesbah, Türkiye’nin kendisi için ikinci bir vatan olduğunu da belirterek, “Burada olunca kendimi vatanımda gibi hissediyorum. Bugün bizi makamında kabul ederek, aynı duyguyu bir kez daha hissettiren Sayın Yalçın Topçu Bey’e saygılarımı sunuyor, kendilerine sağlık ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.