Seyahat - Turizm 26.08.2018 23:09

Yamaç Evleri Doğa Turizmine Kazandırıldı

Sivas Belediyesi tarafından Paşabahçe yamaçlarına yapılan ve ulusal medyada "Hobbit Evleri" olarak geniş yankı bulan Yamaç Evleri'nin yapımı tamamlandı. 
Yamaç Evleri Doğa Turizmine Kazandırıldı

Özgün mimari yapısıyla farklı bir tatil fırsatı sunan yamaç evlere  talep yoğun olunca 17 tane yeni ev yapıldı. 

Farklı mimari yapısıyla kamuoyunda büyük beğeni toplayan Yamaç Evleri 1+1 şeklinde dağ yamaçlarına gömülü olarak inşa edildi. Yamaç Evleri, dayalı döşeli olarak en az iki günlük olmak kaydıyla  vatandaşlara kiraya veriliyor.

Anadolu’nun en güzel mesire alanı olan Paşabahçe yamaçlarına inşa edilen evlerde mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası bulunuyor. 65 metrekare olarak yapılan evlerin sayısı ilerleyen dönemlerde etaplar hâlinde talebe göre 100’e kadar çıkarılacak.

Paşabahçe’nin doğa turizmine kazandırılması yönünde önemli bir adım olan Yamaç Evleri, kullanıcılarına farklı bir tatil fırsatı sunuyor. Mükemmel doğa manzarasıyla apart otel şeklinde yaz-kış hizmet veren evler, ulusal medyada da büyük ilgi gördü. İstanbul merkezli ulusal televizyon ve haber ajansları, Paşabahçe Yamaç Evleri’ni zaman zaman yaptıkları haberlerle ülke gündemine taşıdı. Yamaç Evleri ayrıca, ‘milyonluk resim’ adlı ulusal yarışma programında da konu edildi.