Türkiye - Gündem 14.02.2018 16:29

Yaran Meclisi'ne Katıldılar

Eğitim Bir-Sen ve TODAY ile iş birliği kapsamında düzenlenen ve ikincisi gerçekleştirilen program kapsamında 15 farklı ülkeden gelen sendikacılar Çankırı'nın yöresel kültürü olan Yaran Meclisi'ne katıldılar.
Yaran Meclisi'ne Katıldılar

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buraya gelen arkadaşlarımız dünyanın 15 farklı ülkesinden gelen arkadaşlarımız. Biz de Eğitim Bir-Sen olarak TODAY ile iş birliği kapsamında arkadaşlarımızla 3 haftalık bir sertifikalı sendikacılık eğitim programımız oldu. Bu programlarla birlikte ülkemizin güzel geleneklerini de kültürünü de öğrenmek içinde bu tür meclislere katılıyoruz. Çankırı Anadolu’nun kalbi özellikle böyle bir meclisi, yaran kültürünün halan devam ediyor olması ve kültürün sürdürülüyor. Bizim de bu sürdürülen Yaran Meclisi’nin son halkasını görmemiz lazımdı. Eğitim Bir-Sen ve TODAY iş birliğiyle bu eğitimleri sürdürüyoruz. Bu bizim 2. programımız. Bu eğitimlerle yaklaşık 35 ülkeye ulaşmış olduk. Bu eğitimlerle farklı illerde de programlar yapıyoruz" dedi.

Çankırı Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Başkanı Kasım Karatekin ise yaptığı açıklamada misafirlerin hoşnut kalacağını dile getirerek şöyle dedi: “Daha öncesinde gelen başkanımızı Yaran Meclisi’ne davet etmiştik. Geldiler memnun oldular. Bu programın yurt dışından gelen misafirlerimize de aksettirilmesi onlara da bu programın yansıtılması hakkında bir görüş birliğine vardık. Eminim ki misafirlerimizde çok mutlu kalacaklar.”

Yaran Meclisi’ne giren yabancı misafirler, yaran kültüründe olduğu gibi giriş selamlaması yaparak meclise dahil oldular. Daha sonrasında Çankırı’nın yöresel bazı oyunlarına katılarak eğlencelerini sürdürdüler.