Vakıf Katılım web
Ankara 21.09.2020 18:39

Yardımlar "Yarım Elma" dan

Son yıllarda ilçeye kazandırdığı projelerle vatandaşın takdirini kazanan Sincan Belediyesi, sosyal belediyecilikte de gönüllere girmeye devam ediyor.
Yardımlar

Son yıllarda ilçeye kazandırdığı projelerle vatandaşın takdirini kazanan Sincan Belediyesi, sosyal belediyecilikte de gönüllere girmeye devam ediyor. Sincan Belediyesi ‘Yarım Elma’ hayır çarşısı ile ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Hayır Çarşısında gıdadan, giyime, kırtasiye malzemesinden temizlik ürünlerine kadar her şey yer alıyor. İhtiyaç sahipleri, hayır çarşısında bu ürünlerden ücretsiz olarak yararlanıyor.

Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşacak

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Sincan Belediyesi, yardım kolilerinden, sıcak yemek, yakacak hatta kıyafet yardımına kadar tüm imkânlarını seferber ederek gönülleri fethetmeye devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak adına çalışmalarını arttırarak Sincan’da hayır çarşısı açıyor.

Ürünler raflarda yerini aldı

“Yarım Elma Hayır Çarşısı’nda gıda, giyim, kırtasiye, temizlik gibi tüm ihtiyaçlara yönelik malzemeler raflarda yerini aldı. Sosyal destek kartı olmayan yardıma muhtaç aileler hayır çarşısından yararlanabiliyor. Yardım almak isteyen vatandaşlar Sincan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne müracaat ederek ihtiyaçlarını bildiriyor, gerekli bilgileri alındıktan sonra ailelerin incelemesi yapılıyor. Daha sonra ihtiyaç listesi oluşturularak aileler çarşıya yönlendiriliyor. Hayır Çarşısındaki görevliler, listede belirtilen ihtiyaç malzemelerini hazırlayarak yardım edilecek kişilere teslim ediyor.

Çocukların okul ihtiyaçları hayır çarşısında

Ayrıca okulların açılma döneminde aileler çocuklarının okul ihtiyaçlarını bu çarşıdan karşılayabilecek. Bayramlarda da kıyafet ve ayakkabı yardımı yapılarak çocuklar mutlu edilecek.

Yakında açılıyor

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Yarım Elma Çarşısında incelemelerde bulundu. İşleyiş hakkında bilgi alan Başkan Ercan, “Gıdadan giyime her şeyin yer aldığı, ihtiyaç sahibi hemşerilerimize alışveriş imkânı sunacak Sincan Yarım Elma Hayır Çarşımızı ziyaret ettik. Yıl içerisinde belediyemize müracaat etmiş, Sosyal Destek Kartı olmayan yardıma muhtaç ailelerimize temizlik ve gıda yardımının yanı sıra okul açılma döneminde çocuklarımıza kırtasiye, giyim ve ayakkabı yardımı yapacağız. Hayırsever vatandaşlarımız da destek olabilecek. Sincan Yarım Elma Hayır Çarşımız yakında hizmete açılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal belediyecilik örneği

Öte yandan Sincan Belediyesi, Ramazan ayında geliri muhtaçlık sınırının altında olan dar gelirli olduğu tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi yardımında bulundu. Ramazan ayı boyunca 10 binin üzeri kolu dağıtımı yapan Sincan Belediyesi’nin yardımları bununla sınırlı kalmadı. Belediye tarafından sosyal destek kartı basılmış olan ihtiyaç sahibi 3 bin 500 aileye de yardım sağladı. Kâğıt ve plastik toplayıcılığıyla geçimini sürdüren işçileri de unutmayan Sincan Belediyesi, söz konusu vatandaşların yaşadığı geçici barınak, çadır kentlere gıda kolisi gönderdi.

Çiftçinin yardımına koştu

Sincan Belediyesi ekipleri koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olan çiftçilerimize yardım elini uzattı. Cıvar köylerde çiftçilerin elinde kalan kuru soğan, mantar gibi tarımsal ürünler Ziraat Odası aracılığıyla çiftçilerden satın alınarak ihtiyaç sahibi ailelere yemek olarak belediye tarafından dağıtılıyor.