Spor 20.05.2019 15:52 Güncelleme: 20.05.2019 16:09

Yeditepe Eagles Flag'in Şampiyonluk Hasreti Son Buldu

İstanbul Anadolu Yakası ekibi, uzun süren şampiyonluk hasretine, dün Türkiye Kadınlar 5v5 Bayrak Futbolu Şampiyonası'nda son verdi.
Yeditepe Eagles Flag'in Şampiyonluk Hasreti Son Buldu

Bertan ERMAN

Dün gerçekleşen Türkiye Kadınlar 5v5 Bayrak Futbolu Şampiyonası'nda Yeditepe Eagles, finalde İstanbul Ligi Şampiyonu İTÜ Hornets'ı 31-14 yenerek mutlu sona ulaşan takım oldu.

Eagles’ın bitirdiği bu hasreti ile ilgili konuşan Başantrenör Onur Durak, “4 senedir bu işin ucundan dönüyoruz. Bir üçüncü oluyoruz, bir ikinci oluyoruz… Artık bu bizi çok yıpratmıştı finale çıkamamak veya finale çıkıp da kaybetmek. Şeytanın bacağını kırdık. Takım artık bundan sonra daha bir ivme ile ileri gider. Çünkü artık yapabileceklerini gördüler. Bunların farkına vardıramıyordum onlara ama şimdi onun farkına vardılar. En çok da buna mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“Sistemimin sonucunu aldık”

Hücumda ve savunmadaki etkili performanslar hakkında da konuşan Onur Durak, “Uzun bir zamandır çalışıyoruz. Bir sistemim var. Sistemime güveniyorum. Sistemimi süreç içerisinde işletiyorum. O sistemden şaşmıyorum. Onun sonucunu aldığımızı düşünüyorum. Bu da güzel bir sonuç çıkardığı için hoşuma gidiyor. Genç bir coachum çünkü. Sonucun böyle olması, beni çok mutlu etti gerçekten.” açıklamalarında bulundu.

Takımın birlikteliği şampiyonluğu getirdi

Turnuvanın En Değerli Hücumcusu seçilen Eagles oyun kurucusu Serra Naz Güven, “Çok uzun bir çalışma süreciydi. İstanbu Turnuvası’nda Yıldız’a yenildikten sonra, haftada 3-4 gün, en az 2 kez fitness yaparak çalıştık. 1 buçuk ayda, kendimizi ne kadar çok geliştirebiliyorsak, özellikle nerelerde eksikliğimiz varsa, oraya doğru yöneldik. Top yakalama eksikliğimiz vardı. Receiverların top yakalamaları 1 buçuk ayda çabuk gelişti. Ne yapabiliyorsak onları yaptık ve hedefimiz bizim her zaman şampiyonluktu. Bugün de öyle oldu. Hiçbir zaman ikincilik düşünmem. Ben 5 senedir bu sporu yapıyorum. Sadece hedefim birincilik. Onun için geldik ve aldık.” diyerek kısa zamanda uzun bir yolu aştıklarını belirtti.

Büşra Çakıllı, şampiyonluk sevincini, Eagles'ın 7v7 döneminde forma giyen eski oyuncusu olan kuzeni Fatoş Çakıllı ile paylaştı

Etkili koşu oyunlarıyla yine dikkatleri üzerine çeken running back Büşra Çakıllı, yaşadığı bazı sakatlıklara rağmen verdiği mücadele hakkında, “Sakatlıklarla başladım ama sakatlıkları düşünmemeye çalıştım açıkçası. Bunu fizyoterapistlerimle yaptık.” derken, şampiyonlukla ilgili, “Bunu bekliyorduk ve çok istedik. Zaten bunu çok istediğimiz için aldık. Bütün takım, bütün mücadelesini verdi sahaya. Mutluyuz, şampiyonuz.” şeklinde konuştu.

Turnuvada, savunmada yaptığı interceptionlar ve 1 pick six ile İstanbul Anadolu Yakası ekibinin şampiyonluğunda önemli rol oynayan Sıla Aksoy, “Uzun zamandır bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. 3 senedir bu takımlayım. Tamamen hak ettiğimiz gibi ilerledik. Takım oyunu oynuyoruz. Birbirimizi seviyoruz, güveniyoruz. O yüzden de şampiyon olduğumuzu düşünüyorum.” açıklamalarında bulundu.

Yakaladıkları paslarla turnuvaya damgasını vuran wide receiverlardan Aslı Jular ise, şampiyonluğu şu şekilde yorumladı:

 “Aylardır bunun için çalışıyorduk. İkincilik ya da üçüncülük hiç istemediğimiz bir şeydi. Hep birinci olmaya geldik. Takım olduk; birinci olduk. Bu kadar!”