Güncel - Yaşam 14.07.2018 10:52 Güncelleme: 15.07.2018 02:32

Yeni kabine eski Meclis'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri Ulus'taki eski Meclis binasında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1'inci toplantısı açılış törenine katıldı.
Yeni kabine eski Meclis'te

ANKARA / YENİBİRLİK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1’inci Toplantısı Açılış Töreni'ne katıldı. Okunan binlerce hatmi şerifin duasına eşlik edip cuma namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldıklarını belirten Erdoğan, ardından milletle kucaklaşarak, hasbihal ederek, hasret gidererek eski TBMM binasına geldiklerini dile getirdi.

Başkan Erdoğan, şunları söyledi:

“MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE HİÇBİR FANİ GÜÇ TANIMIYORUZ”

“Yeni yönetim sistemimize göre kurduğumuz kabinemizin ilk toplantısını yapacağımız günde tıpkı bundan 98 yıl önce olduğu gibi yapalım istedik. Duyguluyum, zira bu çatının altında böyle bir başlangıç yapmak çok şeyler hatırlatıyor bize, değerlerimiz, kutsallarımız açısından çok şeyler hatırlatıyor. Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımıyoruz.

“ATATÜRK İLE TÜM KAHRAMANLARIMIZI TAZİMLE, RAHMETLE YAD EDİYORUM”

“Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, 1. Meclisimizin ve devletimizin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanılmasında emeği geçen tüm milletvekillerimizi, komutanlarımızı, askerlerimizi, 7'sinden 77'sine erkeğinden kadınına tüm kahramanlarımızı tazimle, rahmetle yad ediyorum. Ruhlarına gelin birer Fatiha okuyalım.”

“DUYGUSALLIĞIMI HOŞ GÖRÜN”

“Ecdadımızın emanetini yere düşürmemek, ezanlarımızı susturtmamak, bayrağı indirtmemek, haysiyetimizi çiğnetmemek için alın terimizle ve gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün, eski Meclis binasındaki bu törenimizi işte bu tarihi sürekliliğin bir sembolü olarak görüyorum. Onun için duyguluyum, onun için bu duygusallığımı hoş görün.”

“TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ OLARAK YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK”

“Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık. Bu yeni başlangıcın amacı ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme idealimize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmektir. Meclisimiz en iyi kanunları çıkartacak, en iyi yasama faaliyetlerini yürütecek, buna inanıyorum. Hükümetimiz en iyi icraatları yapacak, en iyi yürütme faaliyetlerini gerçekleştirecek, buna inanıyorum.”

“BİZİM ÖFKEMİZ, MİLLETİMİZİN ÖFKESİDİR”

“Kendi siyasi ve ekonomik hırslarını toplumun çıkarlarının önüne koyan küçük bir güruhu saymazsanız, milletimizin istediği de işte budur. Biz milletimizle yola çıkmış, nice engelleri yine milletimizle aşarak bugünlere gelmiş bir kadroyuz. Bizim davamız, milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz, milletimizin derdidir. Bizim mücadelemiz, milletimizin mücadelesidir. Bizim öfkemiz de milletimizin öfkesidir.”

“BİZİM YANIMIZDA MİLLETİMİZ VAR”

“Bizim yanımızda milletimiz var, karşımızda terör örgütleri, onları destekleyen güçler var. Karşımızda ülkemizin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar var. Karşımızda yaptığımız yatırımları hazmedemeyen, bunun için her birine bir kulp takmaya çalışan sinsi rakiplerimiz var. İçeride ve dışarıda, karşımızda maziden atiye kurduğumuz köprüyle milletimizin özgüveninin artmasından çılgına dönenler var. Karşımızda kendi halklarına sağlayamadıkları demokratik ve imkanların ülkemizde yaşanmasını geleceklerine tehdit olarak görenler var. Bugüne kadar hep dediğimiz gibi bize Allah yeter, bize milletimiz yeter.”

“KADINLARIMIZA VERİLECEK DESTEKLERİMİZ VAR”

“Tarlasında hasadını kaldırıp bereketini görmek için gün sayan çiftçilerimize verilecek daha çok müjdelerimiz var. Ayrımcılıkla mücadele ederek bugünlere gelen kadınlarımıza hayatın her alanında verecek yeni desteklerimiz var. Biz sözlerimizin, vaatlerimizin hep arkasında durduk, bundan sonra da duracağız.”