Halkbank web
Ekonomi 02.07.2020 07:07

Yeni trend antimikrobiyal ve temassız ürünler

Covid 19 salgını çalışma hayatında ve mimaride önemli değişiklikleri beraberinde getirirken, hayatımızın merkezinde yer alan ofis, hastane, AVM, okul ve otel gibi kurumlarda da değişikliklere yol açtı.
Yeni trend antimikrobiyal ve temassız ürünler

Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, artık antimikrobiyal ve temassız ürünlerin öne çıktığına dikkat çekerek, “Häfele Plus Antimikrobiyal ürün serisi sağlık, eğitim, konaklama, ulaşım sektörlerinde ve ofislerde geleneksel malzemelerin yerini alabilecek ideal tıbbi kalitede. Elle teması gerektirmeyen, yoğun kullanıma açık alanlarda hareket kolaylığı sağlayan ergonomik çözümlerimiz de yine hijyene katkı sunuyor ve bulaşma riskini en aza indiriyor.” dedi.

 Aylardır dünyayı etkisi altına alan Covid-19, sonrası hem normalleşme adımları atılıyor hem de antimikrobiyal ve temassız ürünlere ilgi artıyor. Özellikle okul, ofis, hastane, otel gibi kurumlar da güven unsuru olarak antimikrobiyal ya da temassız ürünleri de talep etmeye başladı.

Enfeksiyon hastalıklarının yüzde 80'inin ortak temas yoluyla bulaştığına dikkat çeken Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, “Patentli antimikrobiyal bir yüzey malzemesi olan CuVerro® ile  üretilen mobilya, banyo ve mimari donanım ürün serimiz HäfelePlus, yoğun kullanıma açık alanlar için umut veren çözümlerden biri oldu. Bu ürün serimizle, kapı kolları ya da mobilya kulpları gibi ürünlerden bulaşma riskini ortadan kaldırarak güvenli ortamı en üst düzeye çıkarıyoruz. Yüzde 80 temas yoluyla bulaşma gerekçesi ile birçok hastane, AVM, ofis, okul, banka, SPA - spor merkezleri ve otel zincirleri antimikrobiyal ürünlerle yenilenmeye başladı.” dedi. Häfele Plus Antimikrobiyal kapı kolları, topuz ve çekme kollar, itme ve çekme plakaları, mobilya kulpları, WC kabin kilitleme mandalları, banyolarda tutunma barları gibi ürünlerden oluşan koleksiyon, normalleşme sürecinde bulaşmayı önleme aşamasında önemli bir rol üstleniyor. Bu ürünler dışında tutunma barları, trabzanlar, marketlerdeki alışveriş sepetlerinin tutunma barları gibi akla gelebilecek ve yoğun temas gerektiren tüm donanımları da isteğe bağlı tedarik edebilen Häfele bu anlamda geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Hatta Häfele Plus Antimikrobiyal ürün serisi sadece genel kullanıma açık ortak alanlarda değil, gelecekte evlerimizde de yeni ürünlerin koleksiyona katılmasıyla yer alması kaçınılmaz.

Häfele temassız ürünleriyle de "yeni normal" döneme hazır

Häfele'nin elle teması gerektirmeyen ve yoğun kullanıma açık alanlarda hareket kolaylığı sağlayan ergonomik çözümleri, hijyene katkı sunması ve bulaş riskini en aza indirmesiyle bu günlerde daha fazla önem kazandı. Bu ürünler mekanların çok az bir müdahaleyle "yeni normal"e uyumlanmasını sağlarken, gelecek risklere ve olası salgınlara karşı da güvenli bir ortam kazandırıyor. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan örnekler de veren Häfele Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, şöyle devam etti: “Häfele’nin yaşanan küresel salgın karşısında fark yaratan ürün çeşidi antimikrobiyal ürünlerle sınırlı kalmıyor. Özellikle yoğun temas alanlarından olan AVM, otel, iş merkezi ve okullar gibi mekanların banyolarında da daha yüksek hijyen standartları olması gerektiğini öngörerek Häfele sensörlü armatür ve sıvı sabunluk serisini geliştirdi. Temas gerektirmeden ellerin yıkanabilmesini sağlayan bu ürün serisi de günümüz koşullarında olmazsa olmaz çözümler arasında. Son olarak özellikle ofislerde ve perakende mağazalarda sık kullanılan kapıların temassız ve kolay açılmasını sağlayan biri ayak ile basılarak mekanik olarak çalışan diğeri ise motorlu olarak çalışan sistemler de yine Häfele ürün serisi içerisinde normalleşme dönemine geçiş sürecinde işletmelerin alabileceği hızlı çözümleri temsil ediyor.”