Dünya 16.06.2017 15:52

Yeryüzü Doktorları'ndan Yemen'deki kolera salgınına ilaç yardımı

Yeryüzü Doktorları, kolera salgının yaşandığı Yemen'e ilaç yardımında bulunacak.
Yeryüzü Doktorları'ndan Yemen'deki kolera salgınına ilaç yardımı

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamaya göre, Yemen'de 2 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 milyon kişi, temiz içme suyu bulunamaması ve atıkların toplanamaması nedeniyle koleraya yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre son 1,5 ayda salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 923'e, şüpheli sayısının ise 124 bine yükseldiği Yemen'e, Yeryüzü Doktorları hijyen kiti, su arıtma tableti ve ilaç desteği sağlayacak.

Kolera salgınına karşı acil bir eylem planı yapılması gerektiğini vurgulayan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney, dünyanın en büyük insani kriz bölgelerinden biri olan Yemen'de yaşanan kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında yaşanan artışın kendilerini kaygılandırdığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Yemen'de günlük olarak tespit edilebilen kolera vakasının 3 ila 5 bin arasında olduğunu açıkladığını aktaran Güney, şöyle devam etti:

"Gerekli önlemler alınmazsa Yemen'deki durum korkunç boyutlara ulaşabilir. Bir insani yardım kuruluşu olarak Yemen'de kolera salgını yaşanan bölgelere hijyen kiti, su arıtma tableti ve ilaç desteği sağlayacağız. Aynı zamanda Yemen'de, dünyada yaşanan açlık krizleri karşısında hastalıkların çoğalmasını engellemek ve ölümlerin önüne geçmek için beslenme sağlığı projelerimiz kapsamında 4 beslenme sağlığı merkezimizde 13 bin 73 kişiyi beslenme tedavisi altına aldık. Dünyada 1945 yılından beri yaşanan en büyük açlık krizi, kolera gibi daha birçok hastalığa neden olabilir. Hastalıkların önüne geçmek için beslenme sağlığı merkezlerimizde bir deri bir kemik kalmış insanları beslenme tedavisi altına alıyor, kolera salgını için hijyen kiti, su arıtma tableti ve ilaç yardımlarında bulunuyoruz."