Türkiye - Gündem 15.02.2018 11:19

Yıldırım Yeni Mahalle Konaklarına Kavuşuyor

Yıldırımlıların sosyal ve kültürel hayatlarına önemli katkılar sağlayan Yıldırım Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine hizmet veren mahalle konaklarının sayısını artırıyor.
Yıldırım Yeni Mahalle Konaklarına Kavuşuyor

Yıldırım Belediyesi, her mahalleye işlevsel ve modern mahalle konaklarını kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalan muhtarlık binasının yerine Eğitim Mahallesi’nde yer alacak yeni mahalle konağının inşası tamamlandı. Toplam inşaat alanı 262,50 metrekare olan mahalle konağında, muhtarlık ofisi, acil müdahale odası, muayene odası, emzirme odası ve çok amaçlı oda bulunuyor. Yapımı yüzde 40 seviyesine ulaşan Selçukbey Mahalle Konağı ise 450 metrekarelik alanda yer alıyor. Merkezin içerisinde 4 adet muayene odası, 1 adet laboratuvar ve muhtarlık yer alacak.

YILDIRIM’I GELECEĞE MAHALLE KÜLTÜRÜ TAŞIYACAK

Mahalle konaklarının ilçenin gelişiminde önemli katkılar sağlayacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yeni Yıldırım’ın imar edildiği kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezinde mahalle kültürünün yaşatılması olduğunu belirterek, “Mahallerimizi canlı organizmalar haline getirmek için adımlar atıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi. Biz mahalle kültürünü yaşatacak ve canlandıracak bir planlama yapıyoruz. Mahalle konağı olmayan tüm mahallelerimize de modern ve çok fonksiyonlu bir hizmet birimi kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Vatandaşların sosyal yönden güçlü olmasının Yıldırım’ın geleceğinde önemli rol oynadığının da altını çizen Başkan Edebali, “Yaşadığı yere aidiyet duyan, çevresine saygılı olan hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek hedeflediğimiz kalkınmayı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.