Ekonomi 29.07.2021 07:00

''Yılın Mimari Projesi'' Ödülü AB Grup Holding'e

Sunuculuğunu ünlü oyuncu Emre Kınay ile manken Özge Ulusoy'un yaptığı ve Türkiye Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında İstanbul Hilton Bomonti Hotel'de gerçekleşen 2. Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu.
''Yılın Mimari Projesi'' Ödülü AB Grup Holding'e

Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, İspanya ve Londra’da faaliyet gösteren AB Grup Holding, dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan ve 150 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçen Madnasa Türkbükü, Madnasa Zirve ve AB Grup Holding Teknoloji Üssü’nü tanıttı. Prof. Barbaros Sağdıç, tasarladığı ve Bodrum Türkbükü’nde Türk bayrağı şeklinde inşa edilecek teknoloji üssü 2. Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni’nde yılın mimari projesi ödülünü kazandı.

Sunuculuğunu ünlü oyuncu Emre Kınay ile manken Özge Ulusoy’un yaptığı ve Türkiye Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşen 2. Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu.

Hande Yener ve Serdar Ortaç’ın şarkılarıyla renk kattığı törende Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, İspanya ve Londra’da inşaat, enerji, marina, turizm, teknoloji ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren AB Grup Holding’in Bodrum Türkbükü’nde Türk bayrağı şeklinde inşa edeceği olan AB Grup Holding Teknoloji Üssü, tasarımıyla ‘’Yılın Mimari Projesi’’ ödülünü kazandı.

Dubai’de Palmiye Adası, Kazakistan’da Astana Uluslararsı Havalimanı, Azerbeycan Bakü’de Miracle Dream Center&Hotel’in de aralarında olduğu birçok uluslararası projeye imza atan ve İstmarina projesiyle dünyanın en iyi mimarlık ödülüne layık görülen Mimar Prof. Barbaros Sağdıç, ‘’Yılın Mimari Projesi’’ ödülünü AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak ile birlikte aldı.

“Turizmde dünyanın göz bebeği olan Bodrum’u teknoloji üssü yapmak istiyoruz’’ diyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, ‘’Yılın Mimari Projesi’’ ödülünü pandemiye rağmen gece gündüz demeden birçok ülkede bayrağımızı dalgalandırmak için fedakârca çalışan bütün emekçiler adına alıyorum’’ dedi.

Bodrum'da 150 milyon dolar yatırım yaptıkları diğer yatırımlar hakkında da bilgi veren Bayrak, 47 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve içerisinde her türlü sosyal tesisin bulunacağı AB Grup Holding Teknoloji Üssü için 6 ayrı üniversiteyle anlaşma yaptıklarını ve burada toplam 600 yazılımcının çalışacağını söyledi.

Dünya genelinde 10 bini aşkın çalışanlarının bulunduğunu söyleyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, ‘’Hedef kitlemiz Türkiye’de yatırım yapabilecek, gelir düzeyi yüksek yabancı yatırımcılar ve alıcılar. Bodrum’daki ’Madnasa Türkbükü’ ve Madnasa Zirve’nin yanı sıra 350 ile 400 milyon Euro’yu bulacak olan yurtdışı projelerinde Yunanistan ile sınırlı kalmadıklarını İspanya ve İngiltere’de yatırımlara başladıklarını ve orada da Türk bayrağını dalgalandıracaklarını söyledi.