Dünya 20.03.2016 19:39

Yunanistan adalardaki sığınmacıları ana karaya taşıyor

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Yunanistan, Ege adalarına önceden gelen sığınmacıların ana karadaki kamplara taşınması işlemlerini hızlandırdı. YENİBİRLİK - Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Yunanistan, Ege…
Yunanistan adalardaki sığınmacıları ana karaya taşıyor

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Yunanistan, Ege adalarına önceden gelen sığınmacıların ana karadaki kamplara taşınması işlemlerini hızlandırdı.

YENİBİRLİK - Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Yunanistan, Ege adalarına önceden gelen sığınmacıların ana karadaki kamplara taşınması işlemlerini hızlandırdı. Alınan bilgiye göre, sığınmacılar Midilli, Sakız, Sisam, İstanköy ve İleryoz adalarından gemilerle ana karaya taşınıyor. Yunan basını, bugün bin 169 sığınmacının Sakız adasından alındığını, bin 372 sığınmacının da Midilli'den gemilerle ülkenin kuzeyindeki Kavala'ya taşınacağını yazdı. 8 bini adalarda olmak üzere ülkede toplam 48 bin 141 sığınmacı var. Dün gece saatlerinde de 600'ün üzerinde sığınmacı ve göçmenin Atina yakınlarındaki Pire Limanı'na getirildiği belirtildi.

Ancak, sığınmacıları taşıma işlemleri henüz tamamlanmadı.

Yunan makamlarından açıklanan resmi verilere göre, yaklaşık 8 bini adalarda olmak üzere ülkede toplam 48 bin 141 sığınmacı bulunuyor. Pire Limanı yolcu terminalleri ve civarında ise 4 bin 500'ün üzerinde sığınmacı geçici olarak konaklıyor.