Magazin 11.09.2018 09:40

Yurda Home İlk Mağazasını Maslak 1453'te Açtı

Ev tekstilinin yeni markası Yurda Home, ilk mağazasını Maslak 1453'te açtı. Markanın kurucusu Yurdagül Korkmaz, açılış kurdelesini Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, Ali Ağaoğlu, Hüseyin Ağaoğlu, Hasan Rahvalı ve babası Fahri Korkmaz ile birlikte kesti.
Yurda Home İlk Mağazasını Maslak 1453'te Açtı

Geleneksel motifleri modern tasarımlarla buluşturan Yurda Home markasının ilk mağazası, Ağaoğlu Maslak 1453’te gerçekleşen şık davetle açıldı. Yurdagül Korkmaz ve ailesinin ev sahipliğinde düzenlenen davete; Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, Ali Ağaoğlu, Hüseyin Ağaoğlu, Hasan Rahvalı, Onur - Burçin Ağaoğlu, Rose Kar, Ayten Alpar, Ertuğrul Atay, DHB Bank’ın Genel Müdürü Okan Balköse, Cem Oruç, ŞADER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Çakar’ın da aralarında bulunduğu iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra birçok seçkin davetli katıldı. 

Yurda Home markası, geçmişi günümüz teknolojisi ile yorumlarken, sandıklarda saklanan değerlere de sahip çıkıyor. Yurda Home, kaliteli hammaddeyi ön planda tutarak zevkli ve şık detaylarla fark yaratmayı amaçlıyor.

Ev tekstilinde ayrıcalıklı ve kişiye özel bir tarz sergileyen Yurda Home; yatak, banyo, masa, dekoratif yastık kılıfları, sofra ve sunum grupları, seramik ve dekoratif ürünleri ile geniş ürün yelpazesine sahip. 

Sevdikleriniz ile keyifli zaman geçirebileceğiniz yaşam alanları oluşturan Yurda Home kişiye özel tasarımlarının yanı sıra, otel, tekne ve yatları da şık ve özgün mekânlara dönüştürüyor. 

 


Yurda Home Hikâyesi

Yurda Home markasının kurucusu Yurdagül Korkmaz, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesidir. Ciddi sorumluluk ve stresi içinde barındıran iş hayatının dışında, evinde elinden düşürmediği dantel ve el nakış işlerine olan tutkusu ile bilinmektedir.

Ortaokul dönemlerinde, annesi ve babaannesi sayesinde tanıştığı el nakış işlerini çok seven Yurdagül Korkmaz kendisine ait desen tasarımlar üzerine motifler yaparak arkadaşlarına hediye ederdi. El nakış işi onun için bir gönül işi olsa da hayat ona bambaşka bir kariyer yolu açmıştı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olan, Yurdagül Korkmaz ders aralarında dahi el nakış işlerini elinden bırakmazdı. El işlerinin büyük bir tutku haline geldiği bir ailede yetişen Yurdagül Korkmaz’ın 80 yaşında ki annesi Nazire Korkmaz bugün halen el işi kurslarına giderek hünerlerini sergilemektedir. Nazire Hanımın ürünleri birçok kez sergilere katılmış ve büyük beğeni toplamıştır.

Uzun yıllar sandığın da sakladığı dantel, motif ve el işlerinin artık sergileme vakti geldiğini düşünen Yurdagül Korkmaz; Anadolu kültürüne duyduğu hayranlığı günümüz teknolojisi ile buluşturarak modern tasarımlar yapıyor. Yurda Home nesilden nesile aktarılabilecek tasarımları ile evlere yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.