Magazin 12.03.2016 11:38

Yüzde 60'ım yetenek yüzde 40'ım güzellik

Katıldığı yarışma programındaki yarışmacı arkadaşlarından Hakan Hatipoğlu ile evlenen ve o gün bugündür Türkiye'nin tanınan simalarından biri olan Gizem Hatipoğlu, yeni başlayan televizyon programı vesilesiyle Hürriyet'ten Hakan Gence ile buluştu.…
Yüzde 60'ım yetenek yüzde 40'ım güzellik

Katıldığı yarışma programındaki yarışmacı arkadaşlarından Hakan Hatipoğlu ile evlenen ve o gün bugündür Türkiye'nin tanınan simalarından biri olan Gizem Hatipoğlu, yeni başlayan televizyon programı vesilesiyle Hürriyet'ten Hakan Gence ile buluştu.

YENİBİRLİK - Kutu açma yarışmasında hayatının aşkını buldu, onunla evlendi, Türkiye’nin en çok konuşulan çiftlerinden oldular. Hakan Hatipoğlu Survivor adasına gidince gözler tekrar kendisine çevrildi, döndükten sonra kavuşmaları konuşuldu, ardından bebek açıklamalarıyla gündeme geldiler. Ülkenin tanınan simalarından olan Gizem Hatipoğlu ünlülerin evlerini dolaştığı televizyon programı vesilesiyle Hürriyet’ten Hakan Gence ile buluştu. İkili, Gizem Hatipoğlu’nun evliliğinden işine pek çok konuyu konuştu…

Var mısın Yok musun’da yarışmacıyken bir anda şöhret oldunuz. Sunuculuk yaptınız… Yarışmacı olmak bütün bu kariyer planının temel parçası mıydı?

- Bilgi Üniversitesi’nde reklamcılık okudum. Çocukluktan beri hep televizyonda olma hayalim vardı. Yine de bir yarışmayla tanınacağımı düşünmezdim. Zaten her şey tesadüfle başladı. Bir gün arkadaşımla trafikte giderken tesadüfen Acun Ilıcalı’yla karşılaştık. Araçlarımız yan yana durdu. Aslında içine kapanık biriydim ama o an kendimden beklemeyeceğim bir şekilde arabanın camını açıp: “Ben yarışmanıza başvurdum. Geri dönmediniz” dedim. Her şey böyle başladı. 

O yarışmada şimdiki eşiniz Hakan Hatipoğlu ile tanıştınız. Ardından birlikte Survivor’a katıldınız. Ekranda aşık oldunuz... 2008’den beri her adımınız  televizyonda. Hayatınızı bu kadar göz önünde yaşamaktan hiç rahatsız olmadınız mı?

- İnsanlar bizim hep birlikte olmamızı istiyordu. Ekranda biz ağlarken onlarda bizimle birlikte ağlıyordu. Evlendiğiniz gecenin sabahı yatakta ağladığınızı bile biliyoruz… Bu kadar göz önünde olmak fazla değil mi? Ve sonunda korkulan Gence soruları başladı! Sabah başka bir evde uyanınca annemi özledim. Bu olay eşimi çok etkiledi ve bunu anlattı. Kendi kaşındı!

Bir dönem tasarım yaptınız, sonra sunuculuk, magazin yorumculuğu… Peki size bir kartvizit yapsak meslek olarak ne yazmak gerekir?

- Oyuncu değilim. Sosyal medyada çok takipçim var ama sosyal medya ünlüsü olan bir fenomen de değilim. Sunucuyum.

Güzellik ne kadar yardımcı oldu kariyerinize?

- Ekrana yakışmak çok önemli. Ama yeteneğin yoksa bir kere bakarlar ve “A bu salak kız ne yapıyor ekranda” derler… Bu sebeple yüzde 60 yetenek, yüzde 40 güzellik diyebilirim.

Sizi Jennifer Lawrence’a benzetiyorlar…

- Evet. 'Açlık Oyunları’ Türkiye’de çekilse kesin seni oynatıyorlar” diyenler var. Bende elmacık kemiklerimi ve gözlerimin şeklini benzetiyorum.

BÜLENT ERSOY'UN EVİNİ MERAK EDİYORUM

Şimdiye kadar birçok isim, ünlülerin evini gezip program yaptı. Sizin farkınız ne?

- Ben evin kızı olarak görülüyorum. Çocuksu tavrımı hala koruyorum. Bu da bence insanlara sıcak geliyor.

En çok kimin evini görmek istersiniz?

- Bülent Ersoy tabii!

Neden?

Dolabını, mutfağını, evde gün içinde nerede vakit geçirdiğini, makyaj malzemelerini, kıyafetlerini görmek isterim.

İzleyiciler nasıl evlere merak duyuyor?

- Gösterişli ve büyük evlere... Ünlülerin eşleriyle ilişkilerini de merak ediyorlar. Mesela Ferman Toprak’ın dört katlı villası ve yaşamı çok ilgi gördü.

Sizi en çok şaşırtan ne oldu?

- Oya Aydoğan evinin kasasını açtı. Oğlu Gurur’un 26 yıl önce Bülent Ersoy’dan aldığı mektubu göstermesi benim için özeldi.Çekmeceleri hiç sorgulamadan açabiliyorsunuz…  

Görmekten korktuğunuz şeyler var mı? Mesela iç çamaşırı…

-O tip şeyler çıkıyor. Bokser da iç çamaşırı da gördük. Ama yayınlamıyoruz. Bir de zaten biz gidiyoruz diye herkes dolaplarına kadar temizliyor.