Ekonomi 16.11.2018 11:21 Güncelleme: 16.11.2018 11:26

Bilgehan Kuru'dan Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Yapılan Değişikliklere İlişkin Açıklama

Bilgehan Kuru, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 11 Kasım tarihinde açıklanan Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler Tebliği ile Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde yapılan değişikliklere ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.
Bilgehan Kuru'dan Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Yapılan Değişikliklere İlişkin Açıklama

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 11 Kasım tarihinde açıklanan Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler Tebliği ile Teminatlı Menkul Kıymetler Tebliği’nde yapılan değişikliklere ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru;

“Ziraat Bankası olarak Bankamızın bilançosunda yer almakta olan yüksek kaliteli kredi portföylerinin menkul kıymetleştirilmesi, bir süredir gündemimizde olan konular arasında yer almaktaydı. Uzunca süredir sektörde çalışmalar yapılmakla birlikte istenilen seviyeye gelinemeyen menkul kıymetleştirme konusunda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açıklanan ve sürecin önünü açan değişikliklerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Tasarruf eğilimlerinin geliştirilmesinin ve yatırım araçlarının çeşitlendirilmesinin finansal piyasalarımızın derinleşmesini temin yolunda önemli katkılar sağlayacağını belirten Bilgehan Kuru “Bu çerçevede; ülkemizde sermaye piyasalarının gelişimi ve mevduat dışı kaynakların çeşitlendirilmesi stratejimiz  açısından, alınan kararların çok önemli bir katkısı olacağını düşünüyoruz.

Yurtdışında çok başarılı örnekleri olan benzeri uygulamaların ülkemiz ve bankacılık sektörümüz koşullarına uygun şekilde yorumlanması ile gerek sektörün finansman alternatiflerinin, gerekse yatırımcılar açısından yenilikçi ve güvenli yatırım aracı alternatiflerinin çeşitlendirilmesi imkanı doğacaktır. 

Kuru; Ziraat Bankası olarak finans ve bankacılık sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacak her tür yapı ve girişimde yer almaya ve ülke bilançosunu öncelikli kıldığımız stratejimizi  sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.