Halkbank web
Ekonomi 13.11.2018 13:50

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir 2018 Üçüncü Çeyreğine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

2018 yılı üçüncü çeyrek verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, "Ziraat Katılım, müşterilerine en iyi çözümleri sunmak ve katılım bankacılığının gelişimini sürdürebilmek hedefiyle, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik avantajlı koşullarda finansman imkânı sunmaya devam etmektedir" dedi.
Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir 2018 Üçüncü Çeyreğine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

İstikrarlı Büyümeye Devam Ediyoruz

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir: “Ziraat Katılım’ın toplam aktifleri 2017 yılı sonuna göre %51 artışla 21.7 milyar TL’yi aşarken, toplanan fonlar yine aynı döneme göre %64 artış ile 16.4 milyar TL oldu. Kullandırılan nakdi fonlar %53 artışla 18 milyar TL’ye ulaşırken, Ziraat Katılımın tüm sektöre sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 29.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Ziraat Katılım 2018 yılının 3. çeyreğini 242 milyon TL net kâr ile tamamladı. Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Ziraat Katılım, üçüncü çeyrek sonunda yurtiçinde 40 ilde 76 şubeye ulaşmıştır” dedi.

Dijital Teknolojilere Yaptığımız Yatırımlarda Öncelik Müşteri Memnuniyeti

Dijital bankacılık alanında mobil teknolojilere öncelikli olarak yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Özdemir, “İşlemlere erişilebilirlik stratejimiz doğrultusunda bankacılık ürün ve hizmetlerinin dijital kanallara entegre edilmesi ve mobil onay güvenlik altyapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Şube dışı kanallarımızdan gerçekleştirilen işlemlerin payı ve hacmi,  İnternet Bankacılığı ve Katılım Mobil üzerinden artmaya devam etmektedir. Mobil şube başta olmak üzere dijital kanalların kullanımları yaygınlaştırılarak müşteri memnuniyeti artırılmıştır.

Müşterilerimizin Katılım Mobil doğrudan (hesaptan) ödeme yönetimi ile e-ticaret alışverişlerinde ödemelerinin hesaplarından yapılabilmesi için çalışmalarımız tamamlanmış ve müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur.

İnternet Bankacılığında, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda, kullanıcı deneyimini artırmaya, kusursuz ve kolay işlemler sunmak amacıyla yeniden tasarlama çalışmalarımız başlanmıştır.

Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için Müşteri İletişim Merkezi kanalından dış aramaların etkin ve verimli yapılabilmesini sağlamak amacıyla otomatik dış arama (Predictive dialing) ve interaktif sesli mesaj (IVN) sistemi çalışmaları başlatılmıştır. “ dedi.

Kira Sertifikası İhraçlarımız 3.6 Milyar TL’ye Ulaştı

Ziraat Katılım olarak, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde 5 adet kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladığını ifade eden Özdemir:

“Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilen bu ihraçlarımızdan 885 Milyon TL fonlama temin edilirken, kira sertifikası ihraçlarının tamamına nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının üzerinde yoğun talep gelmiştir.

Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım, faaliyetlerine başladığı 2015 yılından bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı 3.6 milyar TL’ye ulaşmıştır” dedi.

Altına Dayalı Kira Sertifikası İhraçlarına Aracılık Ettik

Ziraat Katılım Bankası A.Ş. olarak, kurulduğu günden bugüne kadar faizsiz bankacılık sisteminde, tasarruf sahiplerine çağdaş, istikrarlı, güvenilir ve hızlı bir şekilde hizmet sunmayı ilke edindiklerini belirten Metin Özdemir: “ T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen “Altına Dayalı Kira Sertifikası” ihraçları 2018 yılı Eylül ve Ekim aylarında bankamız üzerinden gerçekleşmiştir. Yedi haftalık ihraç programı kapsamında her hafta 10 şube, toplamda ise 50 şubemiz ihraç işlemlerine aracılık etmiştir.

Ziraat Katılım, Altına Dayalı Kira Sertifikası ihracında yer alan iki bankadan biri olmakla birlikte, katılım bankaları arasında hizmet veren tek banka olmuştur.

Ziraat Katılım olarak, önümüzdeki dönemde de, katılım bankacılığını geliştirme misyonuyla, “Paylaştıkça daha fazlası”nı müşterilerine sunarak, ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.