tag:gazetebirlik.com,2015:cid-111 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2024-03-28T12:01:30+03:00 Başkan Aktaş: Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-ana-kucaklari-sayisini-100e-cikartacagiz-8596/

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın çocuğa okul öncesi eğitimin tamamen ücretsiz bir şekilde verildiğini ve bu hizmeti arttırmak için sayıyı 100'e çıkaracaklarını belirtti.

Çocukların eğitimini kıymetli bulduklarını vurgulayan Aktaş, Ana Kucakları kreşlerinde verilen eğitim hakkında şunları söyledi:

"Milli Eğitim’in müfredatı takip edilerek çocuklara okul öncesi eğitim veriliyor. Buna ek olarak ‘Değerler eğitimi’ ve ‘Şehrim bursa’ müfredatları işleniyor. Bütün kreşimizde her gün öğrencilerimize ücretsiz sabah kahvaltısı ve ikindi öğünü veriyoruz. Ayrıca çanta, kitap ve kırtasiye malzemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanıyor."

Çocukların gelişiminde en önemli ihtiyaçlardan birisinin de aileleriyle eğlenerek vakit geçirmeleri olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bunun için de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor ve aile eğlence merkezlerini hizmete alıyoruz. Çeşitli yaş gruplarına göre hazırlanan oyun alanlarında çocuklarımız eğlenirken, annelere de vakit geçirip sohbet edebileceği nitelikli mekânlar sunacağız” dedi.

Yeni dönemde ilköğretimdeki öğrencilerine yönelik çalışmaların da olacağını anlatan Başkan Aktaş, “Yeni dönemde aile bütçesine katkı sağlamak ve çocuklarımızın okullarında sağlıklı gıdayla buluşmaları için ilköğretimdeki yavrularımıza kantin alışverişleri için destek sağlıyoruz. Bursa Kantinciler Odamız işbirliğinde yavrularımıza aylık 600 TL’lik kantin desteği sunuyoruz" diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da Dünya Su Günü'nde tasarruf uyarısı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-dunya-su-gununde-tasarruf-uyarisi-6424/

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi’nde başlayan yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, kamu kurumları temsilcileri, Bursalı vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ellerindeki pankartlarla suyun tasarruflu kullanımına dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yürüyüşün ardından Hanlar Bölgesi İpek Han Meydanı’nda düzenlenen törendeki konuşmasında su tasarrufunun önemine dikkat çekerek gerçekleştirilen ‘’Su Damlalarının Peşinde’’ projesi hakkında bilgi verdi.

22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle BUSKİ, Jeotermal A.Ş. ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘’Barış İçin Su Okuryazarlığı’’ projesini başlattıklarını açıklayan Başkan Aktaş, ‘’Bursa genelindeki en az 27 ilkokul, 2 bin ilkokul öğrencisi, 300 öğretmen ve 6 bin velinin, su tasarrufu ve su okuryazarlığı kapsamında bilgilendirilmesini ve su kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Belirlenen 27 farklı okulda drama eğitmeni, psikolog ve diyetisyen destekli atölyeler ile farkındalık eğitimleri yapacağız.’’ dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da Çalı Yolu'nun 2. etabı hizmete açıldı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-cali-yolunun-2-etabi-hizmete-acildi-5321/

Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa Yolu olarak bilinen Çalı Yolu’ndaki 2 km’lik ilk etap çalışmaları 2023’ün Ocak ayında hayata geçirilmişti. 2. etap çalışmaları kapsamında ise yolun 3,3 km’lik kısmı gidiş-geliş 3’er şerit olmak üzere tamamlandı. 

Standardının düşük ve özellikle ağır taşıt trafiğinin çok olması nedeniyle yoldaki kaza riskinin oldukça yüksek olduğu mevcut yol, yeni projedeki şerit ilaveleri sayesinde vatandaşlara daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuk imkanı sağlayacak.

Törende açılış konuşması gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hızlı büyüyen nüfusu ve gelişen sanayisiyle beraber ulaşımın özellikle şehirde ön plana çıkan en önemli konu olduğunu vurgulayarak, “Ulaşımla alakalı şehir insanımızın radikal işler ve kesin çözümler ortaya koyulması noktasında beklentileri var. Ulaşımı sorun olmaktan çıkarma hedefiyle hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızla bu beklenti son yıllarda ciddi bir şekilde kırılmaya başladı. Onların eserlerinden biri de Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa Yolu olarak bilinen Çalı Yolu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından 2 km’lik ilk etabını geçen yıl tamamladığımız Çalı Yolu’nun 3.3 km’lik ikinci etap çalışmalarını ise 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Gidiş - geliş 2'şer şeritli olan Çalı Yolu’nu şerit ilaveleriyle 3'er şeritli bölünmüş yol standardına yükselttik. ” diye konuştu.

Bursa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek söze başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Bursa’nın birçok ulaşım problemini biz çözdük, otoyoluyla, devlet yoluyla Bursa’yı bağlamadığımız bölünmüş yol kalmadı. Aynı zamanda yüksek hızlı tren hattımızdaki çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’mız için hizmet edeceğiz. Bursa’daki hızlı tren projemizi bitirdiğimizde Bursalı vatandaşlarımız sadece 2 saat 15 dakikada hem Ankara’ya hem İstanbul’a gidebilecek. Şu an bulunduğumuz Çalı-Kayapa-Hasanağa yolunun ikinci etabı, birinci etabını tamamlayarak trafiğe açmıştık. İkinci etabını da bitirdik. Burada büyükşehir belediyesi ile bizim yapacağımız iş birliği, yol arkadaşlığı çok kıymetli. En güzel örneklerinden bir tanesini yaşıyoruz, burada büyükşehir belediyesi ile beraber yaptığımız iş birliği ile Çalı-Kayapa-Hasanağa yolunu açtık.” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir belediyesi özellikle kamulaştırma problemini, imar problemini hallettiği ölçüde şehrin ulaşımına ve alt yapısına bakanlık olarak katkı sağladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bu kapsamda Bursa için üzerine düşeni yapacaklarını ve Kuzey Çevre otoyolunu da mutlaka hayata getireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen kurdele kesimiyle Çalı-Kayapa-Hasanağa yolunun 2. etabı hizmete açıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş: Güzel işler yaptık, daha da güzelleştireceğiz https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-guzel-isler-yaptik-daha-da-guzellestirecegiz-7333/

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş programda “güzel işler yaptık, daha da güzelleştireceğiz" dedi.

İftar yemeğinin ardından birlik beraberlik mesajlarını yineleyen Başkan Aktaş, ‘’Ben sizlere hizmet eden bir kardeşiniz olarak söylemek istiyorum ki Gökdere düne kadar metruk bir alandı şimdi orada güzel bir parkımız var, ufak tefek eksiklerini tamamladığımızda daha da güzelleşecek. Sağlık ocağımızı da açtık. Pazaryerimizin de yapımı devam ediyor. Yeni dönemde mahallemizi kentsel dönüşümlerle daha da güzelleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Başkan Aktaş, Amatör spor kulüplerinin  taleplerini karşılıksız bırakmadıklarını belirterek, “Zaferspor tesisiyle alakalı bazı yenilemelere ihtiyaç oldu hiç kayıtsız kalmadık, bu noktada mukabele ettik. Bundan sonra da bir eksiklik olduğunda aynı şekilde yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın’’ diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da barajlardaki su seviyesi yükseldi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-barajlardaki-su-seviyesi-yukseldi-8890/

Bursa’da  son yapılan günlük ölçümleme raporlarına göre Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 89, Nilüfer Barajı’ndaki doluluk seviyesi ise yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Doğancı Barajı'ndaki son su seviyesi bilgilerine göre geçtiğimiz ay Şubat 2024 tarihinde yüzde 4 seviyelerinde seyrederken, Nilüfer Barajı'nda da yüzde 4 seviyesinde artış görüldü. 

Geçen yıla göre ise Doğancı Barajı’ndaki su seviyesi yaklaşık 4 kat artarken Nilüfer Barajı ise geçen yıl sıfır noktasında iken bu yıl yüzde 100 seviyesine ulaştı. Nilüfer Barajı’nın dolmasıyla birlikte taşan sudan Doğancı Barajı da nasibini aldı. Bu doğrultuda, barajın alt havzasında bulunan Doğancı Barajı’na su salınımı gerçekleşti.

“Tasarrufu elden bırakmayalım”

Barajlardaki doluluk oranlarının rahatlatıcı seviyelerde olmasının, beraberinde rehaveti getirmemesi uyarısında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tasarrufun elden bırakılmaması ve aynı titizlikte su kullanımına devam edilmesi çağrısında bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa Büyükşehir'den üniversitelilere özel spor merkezi https://gazetebirlik.com/haber/bursa-buyuksehirden-universitelilere-ozel-spor-merkezi-5587/

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteğiyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsüne modern bir spor merkezi kazandırdı.

İnşaat çalışmaları 2022 Ekim ayında başlayan tesiste, 3 adet çok amaçlı spor salonu, 3 adet basketbol salonu, 2 adet yarı olimpik havuz ve eğitim havuzu ile sporcu soyunma odaları, sağlık odası, banyolar, duş alanları ve 10 adet ofis bulunuyor. Tam bir spor kompleksi olarak gençlere hizmet edecek tesisin önünde öğrenciler ve sporcular için çok amaçlı kullanıma uygun 4 bin metrekarelik açık meydan düzenlemesi de yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, üniversite içerisine kazandırılan kompleksin gençlere sınav dönemlerinde iyi geleceğini belirterek 1993 yılında mezun olduğu Uludağ Üniversitesi’ne Emirsultan’dan 3 otobüsle gelebildiklerini, şimdiki imkanların ise çok daha iyi olduğunu ifade etti.

Göreve geldiğinde üniversite içerisinde ve dışarısında sosyal aktivite alanlarının olmadığının konuşulduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Görükle’de bir gençlik merkezi yaptık. Bir millet kıraathanesi açtık. İçeride nizami bir futbol sahası yaptık. Şimdi spor salonunu açtık. 16 tane gençlik merkezimiz oldu. Yeni dönemde bu sayıyı 50’ye tamamlayacağız. Şu an 10 bin öğrenciye burs veriyoruz. Yeni dönemde bu sayıyı da 16 bine çıkartacağız. Bu yıllar gençler için en kıymetli yıllar. Geleceğe dair hayalleriniz olmalı. Sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Genç Kart uygulamasıyla yıllık 5 bin TL gençlerimize vermiş olacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Başkan ve protokol üyeleri daha sonra spor merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da ''kamu ihale kanunu'' eğitimi verildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kamu-ihale-kanunu-egitimi-verildi-5035/

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki eğitimde, Mali Hizmet Uzmanı Ceyhun Yılmaz tarafından elektronik ihale ve e-eksiltme, ekap ihale işlemleri, elektronik ihale ile nelerin kolaylaştığı, elektronik ihaledeki esaslar, e-tekliflerin açılması, değerlendirilmesi, e-ihaleye ilişkin önemli KİK kararları, yaklaşık maliyetin belirlenmesi ve 4734 sayılı kanun kapsamında yapılan ihalelere ilişkin ortak hükümler konularında bilgi verildi.

İki gün süren eğitimde, ihale süreçlerinde yaşanan sıkıntılar dile getirilirken, eğitmen Ceyhun Yılmaz tarafından katılımcıların soruları cevaplandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 18 Mart etkinlikleri başladı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-18-mart-etkinlikleri-basladi-2477/

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü tüm yurtta farklı etkinlikle kutlanırken, Bursa’da düzenlenen törenlerde şehit ve gaziler anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte şehit mezarlıklarına karanfil bırakarak, şehit ailelerine çiçek takdiminde bulundu.

Pınarbaşı Şehitliği’nde ki anma töreninin ardından etkinlikler, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’ndaki resmi programla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sahne alan Bursa Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten gösteriler beğeniyle izlendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 'Rumeli Balkan' buluşmaları https://gazetebirlik.com/haber/bursada-rumeli-balkan-bulusmalari-1192/

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Rumeli Balkan Buluşmaları’ iftar programına katıldı.

Programa, Bakan Hakan Fidan’ın yanı sıra Vali Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Başkanı Naci Çağlar, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Rumeli-Balkan dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve Rumelili iş insanları katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, programdaki konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı.

“Biz Balkan Türklüğü, Balkan Müslümanlığı gibi dimdik ayakta, Türkiye var oldukça, sizler Balkanlar’ın, Rumeli’nin dört bir yanındaki kardeşlerimiz var oldukça hep birlikte dimdik ayakta kalacağız” diyen Bakan Hakan Fidan, memleketimizin de medeniyetimizin de dimdik ayakta kalacağını dile getirdi.

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yola çıkarken sınırların ötesindeki soydaşlara ve din kardeşlerimize de destek olmayı temel öncelik olarak belirlediklerini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu doğrultuda son 21 yılda yardım ve desteği konusundaki milli kapasitemizi her alanda güçlendirdik, yaygınlaştırdık ve kurumsallaştırdık. Bugün itibarıyla devletimiz gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz neye ihtiyaç duyarsa, hemen gereğini yapabilecek duruma geldik. Devlet olarak bölgemize dair çalışmaları yürütürken sivil toplum kuruluşlarımızda el ele veriyoruz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği gerçekleştirildi https://gazetebirlik.com/haber/niluferde-tohum-takas-senligi-gerceklestirildi-7448/

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) iş birliğiyle düzenlediği Tohum Takas Şenliği’nin 9’uncusu yoğun katılım ile Pancar Deposu’nda gerçekleşti.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle başlayan programda konuşan Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Arca Atay, bu yolculuğun hikayesinden bahsetti.

Dernek olarak 2009 yılından itibaren Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettikleri yerde üretim yaptıklarını anlatan Atay, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yerel tohumları toplamaya da başladıklarını vurguladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘Tohum candır, tohum yaşamdır’ dediklerini hatırlatarak, sürdürülebilir yaşam için yıllardır ata tohumlarını yaşatmaya çabaladıklarını belirtti.

Ata tohumlarımızı yaşatmak amacıyla başlayan Tohum Takas Şenlikleri’nde sadece bu dönem yaklaşık 150 bin paket tohum dağıttıklarını açıklayan Erdem, “Bu yıl 9’uncu kez düzenlediğimiz şenlik kapsamında 33 çeşit tohumu sizlerle paylaşıyoruz. Sebze tohumu çeşitlerini oldukça artırdık. Toplam 23 bin paket ata tohumu, bu şenliğin katılımcıları tarafından alınarak, toprakla buluşacak, çoğalacak ve dileriz insanlık var olduğu sürece yaşatılacak.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 'Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi' hizmete açıldı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-sokak-hayvanlari-rehabilitasyon-merkezi-hizmete-acildi-1501/

Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye’nin en modern sokak hayvanları tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinden birini Bursa’mıza kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

Bursa’da, sokak hayvanlarının her zaman yanında olan Büyükşehir Belediyesi tarafından son 6,5 senede sokak hayvanlarına 32 bin tedavi uygulandı, 20 bin kısırlaştırma yapıldı ve şehrin farklı noktalarına 357 bin kilo mama dağıtıldı. Ayrıca ‘Haybulans’ uygulamasını devreye alarak Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, 2023 Mart ayı sonu itibariyle 3 adet haybulans ve 8 personelle hizmet vermeye başladı.

Şimdiye kadar haybulansla 1000’i ilk müdahale olmak üzere toplam 3 bini aşkın tedavi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Gümüştepe Mahallesi’nde 50 dönüm arazi üzerine kurduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni de düzenlenen törenle hizmete açtı. Yerleşkede, röntgen odası, ameliyathane, dinlenme odası, eğitim sınıfı, kafesler, kedi hastanesi yavrulu anne binası, hasta bakım binası, serbest yaşam alanı, karantina binası ve personellere ait birimler bulunuyor.

Düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank ve Refik Özen, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, AK Parti ve Cumhur İttifakı Nilüfer Belediyesi başkan adayı Celil Çolak, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ile hayvanseverler katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yunus Emre'nin ‘Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ anlayışını her zaman rehber edindiklerini söyledi. Ecdadın bütün mahlûkata karşı hassasiyeti ise dünyaya örnek olacak kadar büyük olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, ecdadın sokak hayvanlarına bakmak için pek çok vakıf kurduğunu ve sokak hayvanlarının beslenmesi için de ‘mancacı’ ismi verilen insanların görevlendirildiğini ifade etti.

Bursa denilince birçok kişinin aklına ‘Gurebâhâne-i Laklakan’ yani ‘Kimsesiz leylekler bakımevi’nin geldiğini dile getiren Başkan Aktaş, “19. yüzyılda Bursa’da hizmete açılan, dünyanın ilk ve tek leylek hastanesi olan Gurebâhâne-i Laklakan, bugün de şehrimizin bir değeri olarak yaşamaktadır. Biz de sorumluluk bilinciyle sokak hayvanları için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Gerek pandemi sürecinde, gerekse pandemi sonrasında derneklerimiz, sivil toplum kuruluşları ve mahalle gönüllülerimizle birlikte hayvan beslemeleri yaptık. Unutmayalım ki sağlıksız sokak hayvanları, şehir ve insan sağlığı için tehlike anlamına gelmektedir. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği dönem başkanı olarak bu konuda daha hassas olmamız gerektiğini de biliyoruz." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da huzurevi sakinlerine doğum günü etkinliği düzenlendi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-huzurevi-sakinlerine-dogum-gunu-etkinligi-duzenlendi-6722/

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye Dörtçelik de faaliyet gösteren huzurevinde yaşamını sürdüren yaşlılar, doğum günlerini kutladılar.  

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve solist sanatçısı Cemil Kara Polat’ın konserine de programda yer verilirken, huzurevi sakinleri doğum günü pastasını alkışlar eşliğinde kesti. Ayrıca huzurevi sakinlerine ve personellerine doğum günü anısına hediye de takdim edildi. 

Huzurevi sakinleri, doğum günlerini hatırlayan yetkililere teşekkür etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmangazi Belediyesi, Siteler İsmail Çolpan Cami'sini hizmete açtı https://gazetebirlik.com/haber/osmangazi-belediyesi-siteler-ismail-colpan-camisini-hizmete-acti-3492/

Osmangazi Belediyesi, Güneştepe Mahallesi’nde yer alan Siteler İsmail Çolpan Cami’nin çevre düzenleme çalışmasını gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimizde Güneştepe Mahallemizde yapılaşmalar yeni yeni başlamıştı. O günden bugüne Güneştepe, Bursa’nın cazibe merkezi oldu. ”dedi.

Güneştepe, Hamitler ve Yunuseli bölgesinde 45 binden fazla daireye oturma izni verdiklerini söyleyen Başkan Dündar, şu ifadeleri kullandı:

“Deprem kuşağında yer alan bir ülkede ve şehirde yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl 11 ili ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşadık. Bizler deprem olmadan önce Güneştepe gibi ilçemizin farklı noktalarında yeni ve güvenli bir Osmangazi inşa ettik. Belediyemizin yaptığı planlar çerçevesinde modern bir şehir ortaya çıktı. Bu bölge güvenli konutların olduğu, nefes alabileceğimiz sosyal donatı alanlarına sahip bir mahallemiz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Dündar, taksicilerle bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-dundar-taksicilerle-bir-araya-geldi-4747/

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iftar programında konuşarak,yaptıkları hizmetlerle taksici esnafının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

“37 dönümlük alanda 20 bin metrekaresi meydan olarak inşa ettiğimiz 2 bin  araçlık yer altı otoparkı ve sosyal alanlarıyla Bursalıların cazibe merkezi olacak Osmangazi Meydanı” diyen Başkan Dündar sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

“Burada geçtiğimiz günlerde verdiğimiz konserde 80 bin kişiyi bir araya getirdik. Meydanı gören herkes hayran kalıyor. Böyle güzel bir eseri Bursa’ya kazandırdığımız için çok mutluyuz. Biz taksici esnafımızın her zaman yanındayız, onların dertlerini dinleyip çözümler üretiyoruz. Açtığımız yollarla Osmangazi ve Bursa’yı daha ulaşılabilir hale getiriyoruz. 31 Mart’ta sizlerden destek istiyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız hizmetler ortada inşallah alacağımız destekle 31 Mart’tan sonra da dev hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gürsu Mesire Alanı'nda hazırlıklar tamamlandı https://gazetebirlik.com/haber/gursu-mesire-alaninda-hazirliklar-tamamlandi-3908/

Yakın zamanda resmi açılışını yapacak olan Gürsu Mesire Alanı’nda piknik ve barbekü alanları, at biniciliği alanı, kır lokantası, balon evler, yürüyüş yolları gibi birbirinden farklı sportif aktivite ve sosyal yaşam alanı yer alacak.

Son çalışmaları yerinde inceleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Mesire Alanımız açılış için gün sayıyor. Ben hemşehrilerimize birden fazla güzelliği özellikle göstermek için sabırsızlanıyorum. Kır lokantamız eşsiz manzarası ile hem özel günlerin tek adresi olmaya aday, hem de birbirinden güzel organizasyona ev sahibi olmak için hazır. Balon evlerimizin son rötuşları yapılıyor. Bu güzel alanın en çok gençlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş: ''Projemiz vatandaşlarımıza destek, esnafımıza da can suyu olacak'' https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-projemiz-vatandaslarimiza-destek-esnafimiza-da-can-suyu-olacak-7873/

Bursa’daki ihtiyaç sahiplerine umut, esnafa da katkısı olacak ‘'gıda, giyim, kırtasiye sosyal destek çekleri ile ilgili tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni'', Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanı merkeze alan hizmet anlayışıyla Bursa’yı yeni yeni hizmetlerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. ‘'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'’ düsturunu rehber edindiklerini belirten Başkan Aktaş, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluğunun hayli arttığını, artık rutin belediyecilik hizmetlerini esnafı ve ekonomiyi önceleyen bir yaklaşımla tüm alanlara yaymaya çalıştıklarını ifade etti. Klasik koli bırakan veya dönem yapan bir anlayışta olmadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “24 Ocak 2024’te başlayan, son başvuru tarihi 25 Şubat 2024 olan Ramazan sosyal destek çeki başvuruları da bitti. Uygun görülen 50 bin hane bundan istifade edecek.  Akıllı telefon kullanmayan vatandaşlarımıza sosyal destek çekleri ulaştırılacak. Bine yakın bakkalımızda geçerli olacak bu kodların harcanmasıyla birlikte küçük esnafımız toplamda 75 milyon TL ciro elde edecek. Bu örnek ve öncü projemiz vatandaşlarımıza destek, esnafımıza da can suyu olacak.” dedi.

2024 yılı içinde Kurban Bayramı öncesi hazır giyim ve ayakkabıcı esnafında geçerli olacak bir çalışmanın daha müjdesini veren Başkan Aktaş, “Bizler de emekli vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla 50 bin emeklimize bin 500’er TL’lik olmak kaydıyla bayram destek çeklerini kendilerine ulaştırmış olacağız. 50 bin emeklimize toplamda 75 milyon TL destek sağlayacağız. 2024 yılı içerisinde esnaf odalarına kayıtlı esnafımızda kullanmak kaydıyla toplam 500 milyon TL’lik bir desteğin ve katkının halkımıza verileceğini ifade ediyorum. ” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın birçok çalışmasına yakından tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bursa’nın Anadolu kültür kodlarının, kadirşinaslığın, hoşgörünün de şehri olduğunu belirten Işıkhan, “Devlet geleneğimizin en ince ayrıntısına kadar yaşatıldığını ve ayakta tutulduğunu Bursa’da gördük. Bizler de insanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.  Bizler de kurum olarak emeklilerimiz için çalışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş tarafından Bakan Vedat Işıkhan’a günün anısına tablo hediye etti. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, BESOB, Bursa Bakkallar Odası, Bursa Hazır Giyimciler Odası, Bursa Ayakkabıcılar Odası ve Bursa Kırtasiyeciler Odası arasında protokol imzalandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Bak: "Bursa, spor şehri olmaya devam ediyor" https://gazetebirlik.com/haber/bakan-bak-bursa-spor-sehri-olmaya-devam-ediyor-1226/

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’a kazandırılan Vakıf Bera Kent Parkı’nın bünyesinde yer alan Spor Kompleksi'nin açılışı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vakıf Bera Spor Tesisleri’nin bile tek başına şehir ve ilçe için önem taşıdığını belirterek, şehrin dört bir tarafına futbol sahaları, spor salonları, tekvando salonları, okçuluk salonları gibi birçok tesisi kazandırdıklarını dile getirdi.

Bu hizmetlerin büyük kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yaptıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa büyüyor, gelişiyor. Çocuklarımız sporla hemhal oluyor. Yeni tesisler için Bakanımız Osman Aşkın Bak destek verecek. Bu mekan, 250 dönümlük bir alan. Burası bölgeye hayat veren alanlardan bir tanesidir. Öncelikle parkı Murat Kurum’un katılımıyla yapmıştık. İçerisinde farklı donatı alanları olan bir park. Bursaspor’un altyapı tesislerinin de bulunduğu bu bölgeye sporla alakalı bir tesis kazandırmak istedik. Güncel bedelle 160 milyon TL harcadık. Burada sadece futbol sahaları yok. Spor salonları, fitness alanları var. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız burada maçlarını yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızdan aldığımız desteklerle bunları hayata geçirdik. Tesislerimiz hayırlı uğurlu olsun” açıklamasını yaptı.

“Güzel eserler ortaya koymaya çalışıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin dört bir yanında spor devrimi yaşandığını anlatarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile beraber şehrin dört bir köşesine spor tesisleri kazandırdıklarını söyledi.

Ortaya çıkan eserlerden gurur duyduklarını söyleyen Bak, “Bursa, spor şehri olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak en büyük amacımız, çocuklarımızın bağımlılıktan uzak tutulmasıdır. Ailelere sesleniyoruz. Çocuklarınızı alıp bu tesislere getirin. Her şey geleceğimiz olan gençlerimiz için. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Vakıf Bera Kent Parkı’na spor tesisleri ilave edilerek bölgenin daha kullanışlı hale getirildiğini ifade etti. Bu tesisleri kullanan gençlerin başarılı bir sporcu, sanatçı, bilim adamı olarak ülkeye hizmet edeceğini söyleyen Varank, “Daha önceden açılışı yapılan parka ilave spor tesisleri kazandırdık. O kadar çok iş ve proje yapıyoruz ki her gün bir açılış için belediye başkanlarımız bizi arıyor. Biz bu ülkeye hizmet etmenin sevdasındayız. Bu şehirleri ve ilçeleri el ele vererek kalkındırmanın gayretindeyiz. Bunu yaparken parti ayrımı yapmıyoruz, 17 ilçemize hizmetlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Bursa’yı hizmetlerle buluşturmak istiyoruz. Tesisin ilçemize ve Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş, vatandaşlara helva ikram etti https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-vatandaslara-helva-ikram-etti-9067/

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Doğruyol, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti ve MHP ilçe başkanları ile birlikte İnegöl ilçesi Osmaniye Mahallesi’ndeki Sani Konukoğlu Cami’nde vatandaşlarla buluştu. Tüm Bursalıların kandilini tebrik eden Başkan Aktaş, cami çıkışı vatandaşlara helva ikram etti.

Ramazan ayına hızla yaklaşıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, Allah’tan ramazan ayına, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na sağlık ve sıhhatle ulaşmayı diledi. Allah’ın herkese beratını sağ elinden alanlardan eylemesini dileyen Başkan Aktaş, tüm İslam aleminin ve Müslümanların Berat Kandili’ni tebrik etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Dündar, BAREM huzurevini ziyaret etti https://gazetebirlik.com/haber/baskan-dundar-barem-huzurevini-ziyaret-etti-4649/

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) ve Alzheimer Bakım Merkezi’nin (ALBAM) ardından huzurevi bölümü de faaliyete girdi. Kayıtların başladığı huzurevi bölümünde şuan 10 üye bulunuyor.

Toplam 20 bin 140 metrekare alan üzerine inşa edilen BAREM, bünyesindeki 200 yataklı huzurevinin yanı sıra engelli bireylere alzheimer hastalarına bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor.

“Sosyal belediyecilikte en iyisini yaptık”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BAREM’in huzurevini bölümünü ziyaret ederek üyeler ile bir araya geldi.

Yaşlılara her zaman saygı gösterilmesi ve sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkan Dündar, “Sizin hayat tecrübeniz gençlerin yolunu aydınlatıyor. Allah sizlere BAREM çatısı altında sağlık, mutluluk ve huzur versin. Burada keyifle yaşamınızı sürdürmenizi diliyorum. Vatandaşlarımız için güzel işler yapmaya çalışıyoruz. BAREM ile de sosyal belediyecilik alanında en iyisini yaptık. Sizler için hizmete sunduk. Allah, hayırlı etsin inşallah” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş: "Roman kardeşlerimizin on parmağında on marifet var" https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-roman-kardeslerimizin-on-parmaginda-on-marifet-var-8362/

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, Bursalı usta sanatçı ‘Bayram Şenpınar’ adına vefa gecesi konseri düzenlendi.

Programın sonunda sahneye çıkarak usta sanatçıyı tebrik eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Belediye bünyesinde kurulan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası’nın çok güzel işlere imza attığını söyledi. 15 farklı şehirden 30’a yakın Roman Dernek Başkanı’nı ve yöneticilerini Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

 Programın sonunda Başkan Aktaş tarafından sanatçılara günün anısına çiçek takdim edildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş'tan Bursalılara çorba ikramı https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktastan-bursalilara-corba-ikrami-301/

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, sabah namazında Emir Sultan Camii’nde Bursalılarla buluştu.

Namaz sonrası Emir Sultan Türbesi’ni ziyaret edip, dua eden başkanlar, daha sonra Emir Sultan Meydanı’nda vatandaşlara çorba ikram etti. Sabah namazı için Emir Sultan’a gelen vatandaşlar, günün ilk çorbasını da başkanların elinden aldı.

Emir Sultan’ın Bursa’nın en önemli manevi odak noktalarından biri olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnşallah bugünün bereketiyle 50 gün boyunca sahada gayretimizi, mücadelemizi göstereceğiz.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KURŞUNLU'DA CADDE VE SOKAKLAR SİL BAŞTAN YENİLENİYOR https://gazetebirlik.com/haber/kursunluda-cadde-ve-sokaklar-sil-bastan-yenileniyor-9782/

Kurşunlu Mahallesinde yapılan doğal gaz ve alt yapı çalışmaları sonrası bozulan cadde ve sokaklar için 2021 ve 2022 yıllarında kapsamlı bir yapım programı başlatan İnegöl Belediyesi; 8 sokakta 3 bin 500 metre yol kaplaması, 15 sokakta bölgesel tamiratlar ve 35 ayrı sokakta parke taş kaplaması gerçekleştirmişti. Bu 58 sokağın ardından bölgede üst yapı çalışmalarında 2. etap için de start verildi. Kurşunlu Mahallesinin üst yapı çalışmalarında 2. Etap çalışmaları 10 gün başladı. İlk etapta anayolun alt kısmında çalışma yapılmıştı. İkinci etapta ise anayolun üst tarafında benzer çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

28 SOKAKTA KAPLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

İkinci etap üst yapı çalışmaları kapsamında Kurşunlu Mahallesinde; 28 sokakta parke kaplama çalışması yapılacak. Toplamda 3300 metre uzunluğunda yol, 25000 m2 parke taşı ile kaplanacak.

 

BAŞKAN TABAN YERİNDE İNCELEDİ

Belediye Başkanı Alper Taban, devam eden çalışmaları beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Burada bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Kurşunlu Mahallemizde devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere buradayız. Her ne kadar kış mevsiminde de olsak havalar elverdiği sürece İnegöl Belediyesi olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kurşunlumuz bizim değerli, kıymetli. Daha önce de bölgede yaptığımız çalışmalarda, vatandaşlarımızdan bizlere iletilen, ulaştırılan sorun ve problemler değerlendirildi. Gelen bilgiler neticesinde yaptığımız planlamada gerek alt yapı gerek üst yapı faaliyetlerine kadar eksiklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar başlattık. Doğal gaz bunlardan bir tanesi. Bu yapımlar sırasında da yollarımızda birtakım bozulmalar gerçekleşti. Bunların toparlanması adına Kurşunlu Mahallemizin belli bir bölümünde çalışma yapmıştık. Kalan bölümleri de şimdi tamamlıyoruz” dedi.

 

6 MİLYONLUK YATIRIM

1 aylık sürede çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Alper Taban, “Arkadaşlarımız burada yaklaşık 28 sokağı kapsayan bir çalışma gerçekleştiriyor. Hemen hemen 3’te 1’lik bölümü tamamlandı diyebiliriz. Parke taş kaplamaları yapılıyor. Toplamda 3300 metre uzunluğunda yol ve 25 bin m2 parke taş kaplaması gerçekleştiriliyor. 6 milyon gibi de bir yatırım bedeli var. Ay sonuna kadar çalışmayı tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIZ”

“Bölgemizin eksiği neyse gidermeye çalışıyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Alinur Aktaş Başkanımız da teşekkür ediyorum. Her çalışmamıza destek oluyor. Burada da desteği var. İnsanın olduğu yerde ihtiyaçlar devam ediyor. Ancak Kurşunlu bölgemizde geleceğe matuf çok çok güzel gelişmeler yaşıyor. Burada nüfus artıyor, yeni yeni inşaatlar görüyoruz. Biz de şehircilik anlamındaki eksikleri tamamlayacağız. Üzerimize düşen ne varsa bunları yapacağız” açıklamalarında bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa Büyükşehir, Gemlik'te kıyı koruma çalışmalarını sürdürüyor https://gazetebirlik.com/haber/bursa-buyuksehir-gemlikte-kiyi-koruma-calismalarini-surduruyor-8307/

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı teknik ekipleri tarafından deniz taşkınını önlemek adına başlatılan kıyı koruma çalışmaları sürüyor. Kıyı koruma yapıları oluşturmak için imalatlara başlayan büyükşehir belediyesi, Gemlik ilçesinde 700 metre uzunluğunda ve toplam 26 bin metrekare alanı kapsayan bölgede deniz taşmasını engellemek için topuk duvarı ve yürüyüş yolu yükseltme işlemleri de gerçekleştiriyor.

Teknik raporlamanın akabinde hemen hareket geçtiklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Muhammet Ali Akaç, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek unsurları bir bir ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Akaç, yaşanan mağduriyetin afet boyutuna olduğuna dikkat çekerek, “16 Kasım ve 29 Kasım 2023 tarihlerinde kıyı bandımıza büyük zararlar veren özellikle Gemlik kıyı bölgelerimizde deniz taşkınlarından dolayı afet boyutunda meydana gelen mağduriyetler yaşandı. Büyükşehir belediyemiz, kıyı koruma önlemeleri noktasında benzer bir durumun tekrar yaşanmaması adına yerinde imalat çalışmalarına başladı. Gemlik ilçemizdeki mevcut kıyı koruma yapılarımızı yeniliyoruz. Deniz kotunun 1.5 metre altında yaklaşık bir metre kaya dolgu ve üzerine yarım metre su içi beton dolgusu işlemi yapıldıktan sonra kalıp çakılarak 180 cm eninde 150-200 cm yüksekliğinde topuk betonu dökülecektir. 1.5-2 metre yüksekliğinde 180 cm eninde beton dolgu ile mevcut tahkimatı kıyı ile birleştirerek 700 metre uzunluğunda ve toplam 26 bin metrekarelik alanı kapsayan kıyı bandını koruma altına alıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer Gençlik Tiyatrosu, yeni ekiple yeni döneme başladı https://gazetebirlik.com/haber/nilufer-genclik-tiyatrosu-yeni-ekiple-yeni-doneme-basladi-8752/

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun (NKT), gençlere tiyatro sanatının her alanı ile tanıştırmak ve tiyatro yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Nilüfer Gençlik Tiyatrosu” projesi, ikinci yılında yepyeni bir ekiple çalışmaya başladı.

Ocak 2024’de yapılan duyuruya gelen başvurularla oluşturulan 20 kişilik yeni ekip, proje yürütücüleri Ada Göktepe, NKT’li Tasarımcı Burak Etöz, oyuncular Burakhan Yılmaz ve Ayşe Güreşci ile yaklaşık 6 ay sürecek detaylı atölyeler sürecine başladı.

Yaklaşık 16 hafta kadar oldukça yoğun ve geniş kapsamlı programıyla gençleri sadece sahne önü değil, tiyatronun bütün önemli alanlarıyla tanıştırmayı hedefleyen Nilüfer Gençlik Tiyatrosu, “Oyun nasıl hazırlanır?”, “Kostüm nasıl tasarlanır?”, “Sahne amiri ne iş yapar?”, ”Ses tasarımı nasıl yapılır?”, “Oyunculuk ne demektir?”, “Yönetmen nasıl çalışır?” gibi bir çok farklı alanda atölyelerle ilerleyecek.

Atölyelerle eş zamanlı ilerleyecek beden hazırlık, oyunculuk ve metin çalışmalarının ardından ekip, gelecek Mayıs ve Haziran aylarında performanslarını sahneleyecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da en güvenli yer taksiler olacak https://gazetebirlik.com/haber/bursada-en-guvenli-yer-taksiler-olacak-1198/

Sürücünün ve yolcunun güvenliğini ilk sırada amaç edinen sistem, tepeden tırnağa kameralar ile donatılarak yolculuk anı ve sonrasında oluşabilecek tehlikeyi ve zararı ortadan kaldırmayı ilke edinerek güvenli sürüşü ön plana çıkarıyor.

EN TAKSİ uygulaması ayrıca taksilerde yaşanan en büyük sorunlardan birisi olan kayıp eşya sorununu, yolcunun sadece seyahat yaptığı lokasyonları sistem üzerinden bildirmesiyle beraber araca ulaşarak kayıp eşyaların bulunma oranını %5’ten %90 seviyesine çıkarıyor.

Hedef: 6 ayda 900 taksi!

EN TAKSİ Yöneticisi Güven Kaya, Bursa Terminal Durağı’nda gerçekleşen lansmanda yaptığı açıklamada “2 aylık bir zaman diliminde 150 adet taksiye ulaştık. Projemizin faydalarının hem esnaf hem müşteriler tarafından hızlı bir şekilde benimsendiğinden dolayı hedefimizi 6 ay içindeminimum 900 takside devam ettirmektir. Terminal Taksi durağı Başkanı Mustafa Akın öncülüğünde Genç Osman taksi durağı, Dosab taksi durağı, Bulvar taksi durağı, Çamlıca taksi durağı ve diğer taksi duraklarıyla çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Kaya “Bursa Şehrine hayırlı olsun. Tüm Bursa halkına güvenli yolculuklar diliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Terminal Taksi durağı Başkanı Mustafa Akın, araçlarının EN TAKSİ sistemine geçmesiyle alakalı “Uygulama taksilerin uzaktan tarife güncellemesi, kayıp eşyaların bulunması, akıllı durak yazılımı, adil taksi talebi yönlendirmesi, POS cihazlarının taksimetre entegrasyonu, çağrı merkezi ile hızlı iletişim, yolcu bilgilendirme ekranı, sürücü tanıtım kartı, akıllı navigasyon, bozuk yolların tespiti, hava kirliliği, trafik yoğunluğu ve gizli panik butonu gibi özellikleriyle dikkat çekmesi bizim bu sisteme geçmemizde en büyük etkenler” açıklamasını yaptı.

Taksilerde bulunan yolcu bilgilendirme ekranında şoförle ilgili puan durumu belirlemesi, navigasyonda yolcunun nerede olduğunu takip edebilmesi, taksimetre ücretinin yolcu bilgilendirme ekranında yolcunun da takip ederek görebilmesi, Bursa şehrine ait müze ve gezilecek yerlerin turistlere ve yerli halka video halinde gösterilebilmesiyle birlikte akıllı şehircilikle birlikte tüm yerli halkın yapılan projelerden haberdar olması uygulamanın en temel özelliklerinden göze çarpanlar.

Ayrıca; araç ve plaka sahipleri araçların günlük performans, konum bilgilerini ve doluluk oranları gibi bilgilere erişerek profesyonel bir işletme haline gelmeleri amaçlanıyor. Aplikasyon üzerinden tek tuşla araç içerisinden çağrı merkezine 4 dil seçeneği ile hızlı bir şekilde iletişim sağlanabilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer Belediyesi, Nantes'a 3-0 mağlup oldu https://gazetebirlik.com/haber/nilufer-belediyesi-nantesa-3-0-maglup-oldu-6174/

Nilüfer Belediyesi, 2024 CEV Challenge Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda 25-16, 25-19, 25-17’lik setlerle Fransa’nın Neptunes Nantes takımına 3-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın rövanşı 7 Şubat’ta Bursa’da oynanacak. Nilüfer Belediyesi’nin tur atlayabilmesi için öncelikle ikinci karşılaşmadan 3-0 veya 3-1’lik skorla galip gelmesi ardından oynanacak altın seti kazanması gerekecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer'de çocuklar eleştirel düşünmeyi öğrendi https://gazetebirlik.com/haber/niluferde-cocuklar-elestirel-dusunmeyi-ogrendi-1231/

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü de “Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi’ gerçekleştirdi.

Misi Çocuk Kütüphanesi’nde ve Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı atölyede Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtul Gülenç, 8-10 yaş arasında çocuklarla bir araya geldi.

Prof. Dr. Kurtul Gülenç, “Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi’ni öğrencilerle soru cevap şeklinde karşılıklı diyaloglarla gerçekleştirdi ve görseller üzerinden gözlemleri ele aldı.

Okunan hikayelere ilişkin yorum ve değerlendirmelerin de yapıldığı atölyede, çocukların daha çok düşünen, sağlam bir yargı üretebilen ve sorgulayabilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olunması hedeflendi.

Çocukların zihinlerinin yetişkinlere göre daha berrak ve açık olduğunu ifade eden Kurtul Gülenç, çocukların farklı yorum yapma yeteneklerinin daha güçlü olduğunu belirtti. Çocukların meraklı filozoflar olduğunu ifade eden Gülenç, bu tür etkinliklerin içine kapanık bireyleri cesaretlendirdiğini de söyledi.

Keyifli geçen etkinlik sonunda öğrencilere, Kurtul Gülenç ve Filiz Karadağ’ın kaleme aldığı Felsefi Öyküler adlı kitap armağan edildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 'Kurumsal Yönetimi Güçlendirme Toplantısı' düzenlendi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kurumsal-yonetimi-guclendirme-toplantisi-duzenlendi-1666/

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde güçlü bir sinerji oluşturmak amacıyla organize edilen ‘Kurumsal Yönetimi Güçlendirme Toplantısı’, 30’a yakın kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, kurum olarak her zaman şeffaf yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi. Her faaliyetin ayrıntılarını gönül rahatlığı içinde kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Aka, mali verileri internet sitesinden yayınladıklarını, tüm bunlara rağmen hala iyileştirilmesi gereken konuların olduğunun bilincinde olduklarını ifade etti.

Bu tür projelerle yönetim anlayışını daha da paylaşımcı yapmayı hedeflediklerini dile getiren Aka, “Eksikliklerimizi tespit etmek ve bunları ‘nasıl giderebiliriz?’ sorusunun cevabını bulmak için bir araya geldik. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kurumsal yönetimin gücünün farkındayız ve bu konuda atılacak adımların da ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Yönetim kalitesinin gelişimi için Kasım ayında başladığımız projemize devam ediyoruz. Projeyle, belediyemizin güçlü ve zayıf yönlerimizi tespit etmek istedik. Hem vatandaşların hem de sivil toplum kuruluşlarının, belediyenin süreçlerini izlemesi, değerlendirmesi ve geliştirmesi üzerindeki etkilerini artırmayı hedefliyoruz. Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle hareket ederek, projemizi hayata geçirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, yönetimlerin güçlendirilmesi adına bu tür buluşmaların önem taşıdığını belirtti. Farklı görüşlerin şehrin gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Orhan, kent konseyi varlığı ve çalışmalarının önemine değinerek sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Bursa’da yaşayanların söz alarak şehre katkı sunması gerektiğini anlatan Orhan, gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak için tüm sorumluğun yöneticilere bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

ARGE Danışmanlık Temsilcisi Dr. İnan İzci ise kurumsal iletişimi güçlendirmek için yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Şehrin tüm paydaşlarının yan yana gelmesiyle Bursa’nın daha güçlü olabileceğini anlatan İzci, çalışmanın 4 aylık bir sürece yayıldığını, belediye yöneticileriyle yapılan görüşmelerin ardından kent paydaşlarının da görüşlerini alacaklarını söyledi. ARGE Danışmanlık Temsilcisi Dr. Erkin Erimez ise proje kapsamında süreç içinde yapılacak çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından birebir görüşmelere geçilerek paydaşlar ile mevcut durum ve şehrin gelişimine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e ziyaret https://gazetebirlik.com/haber/baskan-erdem-bursaspora-topyekun-destek-olunmali-4428/

Ocak ayında gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonucunda görevi devralan Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i makamında ziyaret etti.

Halk Evi’ndeki ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Remzi Çınar, Tezcan Öztürk ile Osman Uçar, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Beyhan Çalışkan, Sinan Oral, Erkan Öncel, Alper Özyüksel, Orhan Efe ve Gökhan Güleç de yer aldı.

Bursaspor’un içinde bulunduğu zor dönemden kurtaracak çalışmalar hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Bursaspor Başkanı Sinan Bür, “Hedefimiz, gemiyi limana yanaştırmak” dedi.

Bursaspor’a kalıcı gelir elde edecek projelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, topyekun desteğin önemine dikkat çekti.

Başkan Erdem, “Bursaspor bu kentin markası, birleştirici gücüdür. İş insanından vatandaşına kadar herkes, elini taşın altına koyup, Bursaspor’u içinde bulunduğu zor dönemden çıkarmak için destek olmalı, kulübün düzenlediği yardım kampanyalarına katkı koymalı.” şeklinde konuştu.

Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür de, Turgay Erdem yazılı 16 numaralı Bursaspor formasını Başkan Erdem’e armağan etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerinde etkinlikler düzenlendi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-ana-kucagi-cocuk-egitim-merkezlerinde-etkinlikler-duzenlendi-9847/

4-6 yaş aralığındaki çocuklar için yarıyıl tatilinde Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerinde özel etkinlikler düzenlendi. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek, öğrenme süreçlerini desteklemek ve sosyal becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmaları, miniklere eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşattı.

Hafta boyunca Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri'nde gerçekleştirilen etkinlikler arasında Vatan Ana Kucağı'nda Renkli Kuklalar Çalışması, Alacahırka Ana Kucağı'nda Kar Deneyi ve Kar Küresi yapımı, Hocataşkın Ana Kucağı'nda Tohum Topu Yapımı, Mudanya Ana Kucağı'nda Dot Mandala, Emek Ana Kucağı'nda Adımın Baş Harfi Tasarım Çalışması ve Muradiye El Yazmaları Müzesi'nde Kudüs’ün Renkleri atölye çalışmaları ilgi gördü.

Etkinliklerle el becerilerini geliştiren, sanatla tanışan ve farklı kültürleri keşfeden çocuklar, hem öğrendi, hem eğlendi. Bu renkli haftanın kapanışında, çocuklar ve aileler, Muradiye El Yazmaları Müzesi'nde gerçekleştirilen Kudüs’ün Renkleri atölye çalışmaları ile Filistin'deki insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bir araya geldi.

Kudüs, Filistin topraklarındaki tarihi ve kültürel önemiyle bilinirken, atölye çalışmaları sırasında çocuklara, oradaki insanların yaşadığı deneyimleri anlamaları ve empati geliştirmeleri sağlandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Üstgeçitlere verilen zararlar" hakkında açıklama https://gazetebirlik.com/haber/bursa-buyuksehirden-ustgecitlere-verilen-zararlar-hakkinda-aciklama-3311/

Vatandaşlara kesintisiz hizmet sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren büyükşehir belediyesi, İstanbul Yolu ve devamında Yakın Çevre Yolu üzerinde yer alan Terminal Önü, Küçükbalıklı ve Panayır üst geçitlerindeki asansör ve elektrik tesisatlarına bazı kişi ve kişilerce zarar vermesi üzerine açıklama yaptı.

Asansör sistemleri ve aydınlatma sistemlerine ait tesisatlara art niyetli kişiler tarafından gece saatlerinde müdahalelerde bulunulduğu ve kasıtlı zarar verildiğinin belirtildiği açıklamada, “Terminal önü üstgeçidinde diğerlerine göre daha fazla insan yoğunluğu olduğundan daha kısıtlı müdahale bulunulmuş olup, daha önce ekiplerimiz tarafından korumayı arttırmak için yapılan kapıların kilitleri zorlanmış bulunmaktadır. Yakın Çevre Yolu üzerinde bulunan Küçükbalıklı üstgeçidinde yer alan asansör sistemleri ve aydınlatma sistemlerine ait tesisatlara müdahalede bulunulmuştur. Yaklaşık 2 yıl önce çok fazla çalındığı için ekiplerimiz tarafından karşılıklı iki asansör arasında bulunan besleme kablosu üst geçit yaya yolunun tam altından görülmeyecek ve ulaşılamayacak şekilde monte edilmiş olup uzun süredir herhangi bir tahribata uğramamıştır. Ancak son yaşanan olayda bu besleme kabloları kesilmiş ulaşmak zor olduğu için çalınamamıştır. Asansör panoları kanırttırılarak zorlanmış, asansör kapılarına zarar verilmiştir. Asansör kuyularına atık su tahliyesi için yaptırılan drenaj pompaları ve tesisatı sökülerek alınmıştır. Çok sık bu olaylarla karşılaşıldığı için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından izleme yapılması için takılan kameralara zarar verilmiş, yönleri değiştirilmiştir.” denildi.

Panayır üstgeçidinde yer alan asansör sistemleri ve aydınlatma sistemlerine ait tesisatlara da yoğun müdahalede bulunulduğu ve çok fazla zarar verildiğinin belirtildiği açıklamada, “Üstgeçidin kaplamaları ve demir aksamları dahil sökülmüş ancak yerinden çıkarılamamıştır. Asansör panoları, tesisatları ve motorları sökülerek çalınmış, sisteme büyük zarar verilmiştir. Asansör kulelerinin neredeyse çökmesine sebep olacak çapraz çelik atkıları dahi sökülmüştür. Asansör kuyularına atık su tahliyesi için yaptırılan drenaj pompaları ve tesisatı sökülerek alınmıştır. Asansör kabin camları kırılmıştır. Asansörler kullanılamaz hale getirilmiştir.” denildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 'Ramazan Sosyal Destek Çeki' başvuruları başladı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-ramazan-sosyal-destek-ceki-basvurulari-basladi-9815/

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak uygulanan proje, bu Ramazan ayında da devreye alındı.

Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda kolisi uygulaması yerine Ramazan Destek Çeki uygulaması başlatan büyükşehir belediyesi, çekleri sadece mahalle bakkallarında geçerli olacak şekilde düzenledi.

Uygulama ile dar gelirli vatandaşlar için hazırlanan ‘Ramazan Sosyal Destek Çeki’ projesinden kriterlere uyan 50 bin vatandaş faydalanabilecek. 50 bin haneye bin 500’er TL destek sağlanacak olan uygulama sayesinde Bursa çapında BESOB’a kayıtlı anlaşmalı mahalle bakkallarında Ramazan ayı boyunca toplam 75 milyon TL ciro sağlanmış olacak.

İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, mahalle bakkallarına ise can suyu olacak proje ile ihtiyaç sahipleri, alkol ve sigara dışındaki tüm ihtiyaçlarını mahallelerindeki bakkallardan temin edebilecek.

Kriterlere uyan en ihtiyaçlı 50 bin hanenin faydalanacağı ‘Ramazan Sosyal Destek’ başvuruları başladı. Başvurular internet adresinden online olarak alınacak olup 15 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da Ulu Cami'de sergilenen Kabe kapısı örtüsünün bakımı tamamlandı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-ulu-camide-sergilenen-kabe-kapisi-ortusunun-bakimi-tamamlandi-3632/

Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in halifeliğini ilan etmesinin ardından Ulu Cami'de 500 yılı aşkın süredir sergilenen örtü, restorasyon ve bakımdan geçirildi, çalındığı iddia edilen püskülleri ise onarılarak yerine dikildi. Bakımı caminin içinde tarihi tekstil uzmanı Levent İnan tarafından yapılan örtü, yeniden ibadet alanındaki özel müze bölümünde bulunan camlı alana konuldu.


Bursa Ulu Cami Onarım Donatım ve Bakım Derneği Başkanı Hilmi Şanlı, altın işlemeli püsküllerin çalındığına ilişkin sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında çıkan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
Yıprandığı için düşen püsküllerin tutanakla Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekiplerince emanete alındığını belirten Şanlı, "Batı girişinde 'Vav'ın yanında asılı olan Kabe kapı örtüsünün püskülleri zamanla yıpranmış ve düşmüştü. Daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü bunu koruma altına aldı. Bunu yapabilecek ustayı aradık. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün çalışanlarının da hazır bulunduğu, maliyetini de derneğimizin karşılamasıyla buradaki püsküllerimiz, o tarihi emanet yine eskisi gibi koruma altına alındı. Halkımızın ziyaretine sunuldu." diye konuştu.
Levent İnan da Kabe kapı örtüsünün işleme tel tekniğinde kadife üzerine yapılmış, çok katmanlı, arka tarafında kalın pamuklu kumaş bulunan bir eser olduğunu dile getirdi.

Örtüde kırmızı renkteki bölümün kadife alanlar olduğunu, zamanla havlı yüzeylerin düştüğünü anlatan İnan, şunları kaydetti:

"Uzun süre eserin iyileştirilmesi üzerine çalıştık. Sonra lazer tekniği kullandık çünkü teller artık çok fazla kırılgandı. Özellikle İtalya'da çok kullanılan bir yöntem vardır; metal alanlarda lazer tekniği. Bu lazer tekniği aslında sadece Vatikan Müzesi'nde bile 10 cihazın çalıştığı nadir eserler üzerinde kullanılan, sadece renk tanıyan, tekstil eserine bir zararı olmayan bir yöntemdir. 2012'den beri müze vitrini içinde sergilendi. Şu anki çalışmamızda ufak bir fiziksel temizlik yaptık. Arkadaşlarımızla vitrinimizi açtık. Hem vitrinimizin bakımlarını yaptık hem de bu sırada tekstil üzerinde temizliklerimizi yaptık. Vakumla, ufak tefek tozlarımızı aldık. Birtakım metal üzerinde tozdan kaynaklanan matlaşmalar vardı, onları sildik, eski haline getirdik. Düşen püskülleri onarıp yerine diktik.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş, Gürsu'da vatandaşlarla bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-gursuda-vatandaslarla-bir-araya-geldi-981/

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne Gürsu ilçesindeki Emirsultan Cami’nde sabah namazını kılarak başladı. Daha sonra ‘Bereket Sofrası’ buluşmaları kapsamında Gürsulu vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla buluşarak görüş alışverişinde bulundu.

Programa, Başkan Alinur Aktaş’ın yanı sıra Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, eski Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ülke olarak zor ve sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güçlü devlet ve kararlı bir milletle zor coğrafyada yola devam ettiklerini söyledi. Yerel ve genelde yatırımların hız kesmeden sürdürüldüğünü anlatan Başkan Aktaş, aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini belirtti.

Ülkenin değerleriyle, sıkıntılarıyla, dertleriyle dertlenen insanlar olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Daha fazla güzelliklere vesile olmanın hesabı içerisindeyiz. El birliğiyle aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. 3 milyon 200 bin nüfuslu şehrimizin tüm ihtiyaçlarını biliyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Aktaş ve beraberindekiler, pazar alanındaki tezgahları tek tek gezerek pazarcı esnafına çorba ikramında bulunarak sohbet etti. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarla da konuşan Aktaş, kendisine iletilen talep ve görüşleri dikkatle dinleyerek not aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer Belediyesi'nin Pancar Deposu'nda fikir paylaşım toplantıları devam ediyor https://gazetebirlik.com/haber/nilufer-belediyesinin-pancar-deposunda-fikir-paylasim-toplantilari-devam-ediyor-1486/

Nilüfer Belediyesi’nin ortak aklın ürünü olarak hayata geçirdiği  Pancar Deposu’nda fikir paylaşım toplantıları devam ediyor.

Bu defa Beşevler ve Konak Mahallesi’nde yaşayan  kadınlar, kültür ve etkileşim mekanında bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan’ın mekan ile ilgili bilgilendirmesinin ardından kadınlar, Pancar Deposu’nda yapılmasını istedikleri etkinliklerle ilgili önerilerini sıraladı. Katılımcı anlayış ile kurulan mekan ile ilgili kadınlar farklı önerilerde bulundu.

Buluşmada; Pancar Deposu’nda yöresel yemeklerin yapılıp öğretilmesi, ev hanımlarının moral ve motivasyonlarını artırıcı zumba, pilates gibi sosyal aktiviteler yapılması, çocuklar için masal etkinliklerinin düzenlenmesi, el becerisini geliştirebilecek seramik atölyelerinin gerçekleştirilmesi, kitap okuma, müzik dinletileri, dans etkinlikleri, diksiyon ve müzik enstrümanları ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılması gibi öneriler sunuldu.

Kadınlarla fikir paylaşımı yapılırken, İtalyan aşçı Gabriel Castellana da mutfak kısmında, kadınların tadımına sunmak üzere İtalyan lezzetleri hazırladı. Pizza, fırında makarna ve parmezanlı musakka yapan tecrübeli aşçı, yemekleri titizlikle yaptı. Castellana’nın ortaya koyduğu lezzetler kadınlar tarafından beğenildi

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da belediye personeline eğitim verildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-belediye-personeline-egitim-verildi-8031/

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalışmalar kapsamında kurum personeline ‘Resmi Yazışma Kuralları, Protokol Bilgisi ve Resmi Makamlarda Protokol Kuralları, Evrak Ayıklama, İmha ve Arşiv İşlemleri, Dijital Arşiv, Standart Dosya Planı, Gizlilik ve E-Belediye Programı’ konularında eğitim verildi.

Eğitmen Arslan, ‘Protokol Bilgisi ve Resmi Makamlarda Protokol Kuralları’ konulu sunumunda ise protokolün tanımı, önde gelim-öncelik hakkı, protokolün uygulama alanları, düzen, nezaket, saygı ve modern adabı muaşeret kuralları hakkında bilgi verdi. Eğitim programına katılım sağlayan personel, bilgisayar ortamında resmi yazışma usul ve şartlarını da pratik yaptı.

Eğitmen Gülümser Adiloğlu, ‘Evrak Ayıklama İmha ve Arşiv İşlemleri ile Dijital Arşiv’ konularında katılımcıları bilgilendirirken arşiv işlemlerinin çok hassas ve önemli bir konu olduğuna, kurumların hafızasının arşiv olduğuna değindi. Eğitmen Birgül Bilgi ise ‘Standart Dosya Planı ve Gizlilik’ üzerine gerçekleştirdiği sunumunda belge gizliliğinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda detaylı bir anlatım gerçekleştirdi.

‘E-Belediye Uygulamaları Programı’ hakkında sunum yapan Fuat Yazçayır ise yetki talep, mükellef bilgileri ve evrak oluşturma modülleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Kabe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler" sergisi Bursa'da açıldı https://gazetebirlik.com/haber/kabe-ortuleri-ve-mukaddes-emanetler-sergisi-bursada-acildi-9223/

Ressam Şefik Bursalı Klasik Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Koleksiyoner Ömer Güzel ve çok sayıda Bursalı vatandaş katıldı.

Bursalılar, Ressam Şefik Bursalı Klasik Sanatlar Merkezi’nde izlenime sunulan “Kabe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler” sergisini, 27 Ocak tarihinde de 10:00 - 20:00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa Büyükşehir Belediyesi,"Giysi Destek Çeki" dağıtımı yaptı https://gazetebirlik.com/haber/bursa-buyuksehir-belediyesi-giysi-destek-ceki-dagitimi-yapti-9927/

“Her İhtiyacınızda Büyükşehir Yanınızda” sloganı ile Bursa’da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor hem de esnafın yüzünü güldürüyor. 2020 yılından beri devam etmekte olan projelerle; aşevlerinden barınma evlerine, evde hasta ve yaşlı bakımından ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sağlayan ve çok geniş bir yelpazede sosyal destek hizmeti sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da yetim çocukları unutmadı. Sosyal Hizmetler Bilgi Sistemi veri tabanımızda kayıtlı 1792 yetim çocuğumuza 1.000’er TL değerinde “Giysi Destek Çeki” dağıtımı yapıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da yaya güvenliği için yeni uygulama https://gazetebirlik.com/haber/bursada-yaya-guvenligi-icin-yeni-uygulama-4649/

Sinyalize kavşaklarda yaya güvenliğinin arttırılması amacıyla devreye alınan yaya yolu aydınlatma sistemi projesi kapsamında Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde toplam 20 farklı kavşakta ve caddede bulunan yaya geçitlerine yaya armatürleri takıldı.

Sinyalize kavşakta hali hazırda bulunan sinyal lambaları ile senkronize olarak aydınlatma sisteminin de devreye girmesi sürücüler için ikinci bir uyaran etkisi oluşturuyor. Yine yaya ışıklarının değişimi sırasında devreye giren aydınlatma sistemi o an için telefonuna bakan ya da sinyal lambasını takip etmeyen yayalar içinde ikinci bir uyaran etkisi oluşturarak yaya güvenliği için etkili oluyor.

Proje, özellikle akşam ve gece saatlerinde kullanılan kavşak ve caddelerde karanlık sebebiyle tedirginlik yaşayan vatandaşları, sürücülerin yaya yolu üzerinde daha rahat görebilmelerini sağlıyor. Baş üstü sinyal direklerine montajlı aydınlatma sistemi sayesinde yaya yolu üzerinde bulunan kişinin görünürlüğü artıyor. Yayaların güvenliği için düşünülen projenin, kentin farklı noktalarında da yaygınlaştırılması planlanıyor.

Sinyalize kavşaklarla senkronize çalışan yaya yolu aydınlatma sistemi ile ilgili vatandaşların olumlu geri dönüşleri olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli Elektrik Mühendisi Zafer Kavak, “Yaya yolu aydınlatma projesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirmiş olduğumuz sinyalize kavşaklarla senkronize olarak çalışan adaptif bir sistem. Sabit aydınlatma sistemi yerine adaptif aydınlatmanın yapılması hem yayalar hem de sürücüler için ayrı bir uyaran etkisi oluşturuyor. Araç sürücüleri için kırmızı lambayla birlikte devreye giren aydınlatma sistemi sinyal lambasının yanı sıra ikinci bir uyaran etkisi oluşturmakta.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Demirtaş Spor Kompleksi'ndeki çalışmalar hızlandı https://gazetebirlik.com/haber/demirtas-spor-kompleksindeki-calismalar-hizlandi-2842/

Gençlik ve spora yönelik yatırımlarını hız kesmeden sürdüren büyükşehir belediyesi, Demirtaş’a da modern bir spor kompleksi kazandırıyor. Kaba inşaatı tamamlanan tesiste ince işçilikler devam ederken, halı saha imalatlarına da başlandı.

Bursa’da hayata geçirdiği projelerle gençlik ve spora değer katan Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki 4 mahalle ile nüfusu 100 bini aşan Demirtaş’a da modern bir spor kompleksi kazandırıyor. Özellikle son yıllarda yapılaşma yoğunluğunun giderek arttığı ve nüfusun 100 bini aştığı eski beldelerden Osmangazi’nin Demirtaş bölgesinde spor tesisi ihtiyacının karşılanması için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen ve 3 ayrı bloktan oluşan proje, toplam 2650 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Kaba inşaatın tamamlandığı ve ince işçiliklerin devam ettiği Demirtaş Spor Kompleksi, 600 metrekarelik spor salonu, hizmet alanları, iç bahçesi, kulüp ve toplantı odaları ile tam bir kompleks olarak vatandaşa hizmet verecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da "2. Sömestr Çocuk Kültür Sanat Etkinlikleri" başladı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-2-somestr-cocuk-kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-2285/

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Sömestr Çocuk Kültür Sanat Etkinlikleri” programının açılışı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “2. Sömestr Çocuk Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsamında Rafadan Tayfa tiyatro gösterisinden sinema gösterimlerine, tiyatro oyunları ve illüzyon gösterilerinden gölge oyunu gösterilerine kadar çok sayıda atölye çalışmaları ile Bursalı çocukların eğlenceli bir sömestr tatili geçirmeleri hedefleniyor.

20 Ocak 2024 tarihinde başlayıp 4 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek olan etkinlik programı kapsamında 50 atölye çalışması, 14 gölge oyunu gösterisi, 15 illüzyon ve Karagöz Hacivat gösterisi, 3 sinema gösterimi, 8 tiyatro oyunu, 1 mangala turnuvası planlandı.

Ayrıca sömestr dönemi boyunca Orhaneli, İznik, Karacabey, Keles, Yenişehir, Büyükorhan, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa olmak üzere 8 ilçede toplam 24 seans gösteri gerçekleştirilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da kar mesaisi sürüyor https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kar-mesaisi-suruyor-3845/

Ekipleri’nin 63 mahalledeki kar mesaisi sürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ilçede karla mücadele çalışmaları kapsamında hafta sonu başlayıp pazartesiye kadar süren kar yağışı dolayısıyla kapanan mahalle ve köy yolllarını trafiğe açarken; yağışın etkili olduğu mahalle ve köylerde ise çalışmalar devam ediyor.

 Hava sıcaklığının sık sık sıfır derecenin altına düştüğü yüksek kesimlerde dondurucu soğuğa rağmen özveriyle çalışan ekipler, son 72 saat içinde 6 ilçede kardan kapanan 63 mahalle ve köy yolunu trafiğe açtı.

Çalışmalar kapsamında kardan kapanan Orhangazi’de 2, Büyükorhan’da 5, Keles ‘te 7, Yenişehir’de 4, İznik’te 15 ve İnegöl’deki 30 mahallenin yolu trafiğe açıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa-Ankara kara yolunda kar etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/bursa-ankara-kara-yolunda-kar-etkili-oldu-4186/

Bursa-Ankara kara yolunda kar etkili oluyor.

Kestel ile İnegöl arasındaki yüksek rakımlı bölgelerinde kar etkisini sürdürüyor.

Kestel ilçesi kırsal Ümitalan Mahallesi mevkisinde başlayan kar, İnegöl ilçesinde zaman zaman etkisini arttırıyor.

Ümitalan mevkisinde ise sürücüler zor anlar yaşıyor.

Kar temizleme çalışmalarını sürdüren Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, ulaşımın aksamaması için yolu açık tutuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere karne hediyesi https://gazetebirlik.com/haber/bursa-buyuksehir-belediyesinden-ogrencilere-karne-hediyesi-9241/

Bursa’da yaklaşık 206 bin metrekarelik alanda 138 türden bini aşkın hayvana ev sahipliği yapan ve yılda 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Hayvanat Bahçesi, yarıyıl tatilinde öğrencileri ücretsiz ağırlayacak.

Büyükşehir belediyesinin karne hediyesi olarak hayata geçirdiği uygulama kapsamında karnesi ile tüm çocuklar, hayvanat bahçesini ücretsiz gezebilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Adalet Bakanı Tunç'un Bursa ziyareti https://gazetebirlik.com/haber/adalet-bakani-tuncun-bursa-ziyareti-1382/

Bakan Tunç, Bursa Valiliği’ne gerçekleştirdiği ziyarette şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını, yatırım planlamaları üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etiğini belirten Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

“Yeniden belediye başkan adayı gösterilen, yatırımları ve projeleriyle tarihi şehrimize değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a başarılar diliyor; misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Bugün, Bursa'da çocuklarımızın karne heyecanına ortak olduk.  Hayalleri, hedefleri ve gülen yüzleriyle hepsi Türkiye Yüzyılı Çocukları. Tüm çocuklarımızın yolları açık, gelecekleri parlak olsun.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 795 bin öğrenci karnelerini aldı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-795-bin-ogrenci-karnelerini-aldi-1878/

Bursa’da yaklaşık 795 bin öğrenci ve 43 bin öğretmen karnelerin dağıtılmasıyla 15 günlük tatile çıkmış oldu. İlk dönemin son gününde Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda düzenlenen törende öğrencilerin karne heyecanına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da ortak oldu.

Sohbet ettiği öğrencilere daha sonra karnelerini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, velilere karnedeki notlar ne olursa olsun çocuklarının yanlarında olmaları tavsiyesinde bulundu.

Tüm çocuklardan tatili çok iyi değerlendirmelerini isteyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnşallah dinlendikleri, ikinci yarıya çok daha hazırlıklı halde geldikleri bir süreç olur. Bu süre zarfında yavrularımıza emek veren, katkı veren, anne ve babalarımız başta olmak üzere çok değerli öğretmenlerimize, eğitim camiasına yürekten teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte farklı faaliyet ve etkinliklerimiz var. Tiyatral faaliyetler, çocuk sinemaları, çocuklarla alakalı farklı eğlence ve aktiviteleri özellikle internet ve sosyal medya aracılığıyla çocuklarımız takip edip, tatili verimli geçirebilirler” dedi.

Daha sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Vali Demirtaş, Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, çocuklara karnelerini dağıttı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yüksek lisans ve doktoraya 750 bin TL'lik destek https://gazetebirlik.com/haber/bursa-buyuksehirden-yuksek-lisans-ve-doktoraya-750-bin-tllik-destek-5702/

Türkiye'deki üniversitelerde Bursa ölçeğinde, ‘Akıllı Şehirler, Dirençli Şehirler ve Sürdürülebilir Şehirler’ olmak üzere 3 tema çerçevesinde yürütülecek olan araştırmalar için BURSKOOP’un lisansüstü tez desteğinden yararlanılabilecek. Bu yıl ikincisi hayata geçirilen Lisansüstü Tez Desteğinden ilgili alanlarda çalışma yürüten 10 doktora ve 10 yüksek lisans öğrencisi yararlanacak. Her bir doktora tezi için 50 bin TL, her bir yüksek lisans tezi için de 25 bin TL olarak belirlenen destekle toplamda 750 bin TL’lik destek sağlanmış olacak.

Bu uygulama ile Bursa’nın akıllı, dirençli ve sürdürülebilir bir şehir olması yolunda yazılacak tezler desteklenecek ve teşvik edilecek. Ayrıca program, lisansüstü araştırmacıların tezlerini tamamlamalarına destek olacak ve araştırmacıların kariyerlerine olumlu katkı sağlayacak nitelikli tez çalışmalarının ortaya çıkmasına katkı sunacak. Destek programına başvurular, https://yarismalar.bursa.bel.tr adresinden 15 Mart Cuma günü saat 17.00’a kadar yapılabilecek.

Desteğe devam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitime kendini adamış bütün gençleri desteklediklerini ve onların başarılarıyla her zaman gurur duyduklarını söyledi. Lise ve üniversitelilere sağladıklarını burs imkanın kapsamını geçtiğimiz yıl yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de içine alacak şekilde genişlettiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu desteği yeni dönemde de sürdürerek akademik çalışmalar yapan lisansüstü öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. BURSKOOP marifetiyle doktora öğrencilerimize 50 bin, yüksek lisans öğrencilerimize 25 bin olmak üzere 10 adet doktora ve 10 adet yüksek lisans tezi için toplamda 20 öğrencimize 750 bin TL’lik destek sağlamış olacağız” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin toplantısına katıldı https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-turkiye-saglikli-kentler-birliginin-toplantisina-katildi-6499/

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen danışma kurulu toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Recep Tekcan, SKB Ulusal Ağ Koordinatörü Nalan Fidan ve danışma kurulunda yer alan akademisyenlerden Prof. Dr. Cengiz Türe, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Prof. Dr. Mustafa Sarı, Prof. Dr. Başak Aydem Çiftçioğlu, Prof. Dr. Gül Sayan Atanur katıldı.

Toplantıda, Kasım ayında Utrecht’te gerçekleşen Sağlıklı Şehirler Ağı Teknik ve İş Toplantısı hakkında bilgilendirme yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün politik bildirisinin şehirlere adapte edilmesi noktasında önerilerin tartışıldığı toplantıda yer alan akademisyenler, Dünya Sağlık Örgütü’nün çeviri kitaplarının yayın editörlüğünü paylaştı. 2025 yılı Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Toplantısı’nın Bursa’nın ev sahipliği yapması ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2024 yılının ekim ayında yapılması planlanan meclis ve konferansına yönelik tema önerileri de görüşüldü.

Aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de başkanı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gündemlerindeki başlıca konunun dirençli şehirler ve iklim değişikliği olduğunu söyledi. Dünya genelinde pandemi süreci, depremler ve doğal afetler nedeniyle şehirlerin dayanıklılığı ve dirençliliğinin çok daha önemli hale geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Kurulduğu 2005 yılından beri daha sağlıklı şehirler oluşturmak için emek ve hizmet veren ve başkanlığını yürüttüğüm Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin danışma kurulundaki değerli akademisyenlerle bir araya geldik. Hem bugüne kadar yapılan çalışmaları hem en son Utrecht’te yapılan oturumun değerlendirmeleri yapıldı. 2024 ile ilgili konu başlıkları ve yeni vizyonlar belirlendi” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da yalın çalışmalar ödüllendirildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-yalin-calismalar-odullendirildi-4874/

Bursa Büyükşehir Belediyesi, var olan kaynakların en etkin şekilde kullanılarak en verimli hizmetin sunulabilmesi amacıyla, kamuda örneklerine fazla rastlanılmayan yalın yönetim sistemini 2020 yılında uygulamaya başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2023 yılındaki yalın uygulamaların ödüllendirilmesine yönelik düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Genel Sekreter Yardımcıları ile Belediye iştiraklerinin Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Yalın yönetim ekipleri katıldı.

Ödül töreni öncesinde Yalın Uygulamalarla ilgili çalışma yapan ekipler arasında Yalın Uygulamalara dair kelimelerle ilgili bir oyun oynandı. Ödül takdimi öncesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Alper Bayrak, Yalın Belediyecilik ve ödüllendirme sistemi ile ilgili bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Yalın hedefler doğrultusunda sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 618 proje gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yalın hedefler, kaynakların doğru ve verimli kullanımı noktasında 618 proje gerçekleştirildi. Elde ettiğimiz sonuçlar da doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir, kanıtıdır.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 17 ilçede sahipsiz sokak hayvanlarına destek sağlanıyor https://gazetebirlik.com/haber/bursada-17-ilcede-sahipsiz-sokak-hayvanlarina-destek-saglaniyor-9929/

Soğukkuyu Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde 2023 yılı boyunca 4 bin 396 tedavi, 16 bin 340 parazit uygulaması, 7 bin 067 kısırlaştırma ve 7 bin 133 aşı olmak üzere toplamda 35 bin 501 adet tedavi gerçekleştirildi. Yine aynı dönemde mahalle gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve hayvan severlerin de katılımı ile 17 ilçe genelinde besleme faaliyetlerine ağırlık verildi. Belirlenen 163 noktada haftada 2 kez olacak şekilde düzenli besleme ve alan temizliği yapılırken, sokak hayvanlarının beslenmesi için yıl boyunca 55 tondan fazla mama harcandı.

Havaların soğuması ile birlikte ‘can dostlarının barınma ve beslenmesi için’ 17 ilçede ormanlık alanlar, baraj kenarları, park alanları ve sahil kenarları gibi yerlere 102 adet köpek ve kedi kulübesi yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, bakım ve besleme faaliyetlerinin yanı sıra hayvan sağlığı ve sevgisi konularında eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyor. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli veterinerler, belirli periyotlarla, ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları düzenliyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi ve Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü uzmanlarınca gönüllü vatandaşlara, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verilmesi sağlandı.

Bursa’da ‘sahipsiz sokak hayvanı’ kavramını ortadan kaldırmak adına önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm can dostlarına Büyükşehir olarak sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Gümüştepe Mahallesindeki tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yakın zamanda hizmete alınacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu anlamda Sokak Hayvanları Tedavi Merkezimizde özverili bir çalışma sergiliyoruz. Sokakta yaralı, hasta veya bakıma muhtaç bir hayvan olduğu ihbarı bize ulaşır ulaşmaz ekiplerimiz derhal harekete geçiyor. Sadece bu yıl 35 binden fazla tedavi hizmeti verdik. Takdir edersiniz ki sadece Büyükşehir olarak her noktaya ulaşmamız mümkün değil. Özellikle sokak hayvanları konusunda sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halindeyiz. Besleme noktasında onlara mama takviyeleri veriyoruz. Birlikte bakım ve besleme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Havuzlu Park'ta çalışmalar hızlandı https://gazetebirlik.com/haber/havuzlu-parkta-calismalar-hizlandi-884/

Uluslararası müsabaka yapılabilecek şekilde 1935 yılında Bursa’ya kazandırılan, Bursalıların yaz aylarında serinlemek için en önemli durağı olan şehrin simgelerinden Havuzlu Park, uzun süre atıl durumda kaldıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bursalıların burayı sadece 3 ay değil yıl boyu kullanabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından üzeri balon sistemi ile kapatılan Havuzlu Park, 2011 yılında da ek gelir getirmesi amacıyla Bursaspor’a devredilmişti. Bursaspor tarafından da verimli şekilde işletilemeyen, gerekli bakım ve onarımları yapılamayan Havuzlu Park, yeniden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçmişti. Son 4 yıldır da kaderine terk edilen tesislerin yeniden ihya edilmesi için büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan projeye hız verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Bir Koleksiyoner Bin Hikaye – 1" söyleşisi gerçekleştirildi https://gazetebirlik.com/haber/bir-koleksiyoner-bin-hikaye-1-soylesisi-gerceklestirildi-6579/

M.Safiyüddin Erhan, Feyza Uluumay Gökalp ve İbrahim Koca’nın konuk olduğu etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız konuşmasında şunları dile getirdi:

“Ata yadigarımız olan böyle bir mekanda bu programı organize edenlere ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir program oldu. Özellikle günümüzün çocuklarının akranla değil de ekranla büyüdüğü bir dönemde yaşıyoruz. O yüzden yapılan her işin muhakkak maddi karşılığının beklendiği bir dönemdeyiz. Bu dönemde gençlerin ve yeni neslin rol modellere ihtiyaçları var. Kimsenin bir diğerini umursamadığı ve sahip olduklarıyla öne çıktığı bir zamandayız. Siz değerli isimler tarihi yaşatıyorsunuz, siz gelecek nesillere ışık tutuyorsunuz. Çünkü geçmişini, geleneğini, tarihini unutan milletlerin coğrafyasını bugün başkaları çiziyor. Cenab-ı Allah bu milletin coğrafyasını kimseye çizdirmesin. Şehitlerimiz var, hepsine Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer Belediyesi, "Sıradaki Şarkı" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor https://gazetebirlik.com/haber/nilufer-belediyesi-siradaki-sarki-adli-sergiye-ev-sahipligi-yapiyor-8770/

Nilüfer Belediyesi’nin küratöryel karma sergilerle öne çıkan sanat mekanlarından olan Meteor Balat Kültürevi, ilk kez bir kişisel sergiye ev sahipliği yapıyor. Eserlerini yurt içi ve yurt dışında açtığı pek çok sergide sanatseverlerle buluşturan Nermin Er’in yeni yıldaki ilk kişisel sergisi olan “Sıradaki Şarkı”, Meteor Balat Kültürevi’nde kapılarını açtı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte ilgiyle izlediği sergiye, sanat tutkunları da ilk günden yoğun katılım gösterdi. Küratörlüğünü Gizem Gedik’in yaptığı Sıradaki Şarkı sergisinde buluşan eserler, temelde aydınlık ve karanlık olmak üzere iki belirgin aks üzerinde ilerliyor.

Mekanın geçişli, daralan ve açıklıklara kavuşan yapısının da verdiği imkanla kurgulanan sergide, kağıt odaklı işler belli bir alana toplanırken, animasyon unsurları ve sahneleme fikriyle yola çıkan video ve enstalasyonlar bir araya gelerek, ziyaretçilere çift yönlü bir okuma sağlıyor.

Nermin Er’in 20 sanat yılına denk düşen Sıradaki Şarkı sergisinde, çoğunlukla kağıdın çeşitli kullanımlarıyla oluşturulan eser grupları, monokrom desenler, rölyefler, video görseller ve enstalasyonlar yer alıyor. Sıradaki Şarkı adlı sergi, 11 Nisan tarihine kadar Meteor Balat Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş: ''En radikal adımları atmamız gereken dönemdeyiz'' https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-en-radikal-adimlari-atmamiz-gereken-donemdeyiz-5417/

Şehitlere rahmet ve yaralı askerlere ise acil şifa dilekleri ile söze başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Mimar ve Mühendisler Grubuna davetleri için teşekkür eden Başkan Aktaş, Bursa'nın nüfusunun 3,5 milyon olduğunu hatırlatarak, "Yeni dönem belediyeciliğinde iki konu var: ‘dirençli ve sağlıklı şehirler: kentsel dönüşüm’ ve ‘iklim değişikliği, kuraklık’. Bu iki başlığın çok ciddi alt başlıkları mevcut ve kesinlikle bu iki konuyla alakalı radikal tedbirler almamız gerekiyor. Sanayi, tarım, turizm planlamada, diğer şehir planlarının da çok doğru ve sağlıklı bir biçimde ayarlanması lazım. Biz en radikal adımları atmamız gereken dönemdeyiz. ” ifadelerini kullandı.

Toplantıda kürsü konuşmasının ardından kurumsal sunum gerçekleştiren Başkan Aktaş, Mimar ve Mühendisler Grubu üyelerinin sorularını da cevapladı. Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şube Başkanı Kasım Şükrü Karabulut günün anısına Başkan Aktaş’a tablo hediye etti. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş: "Desteklerimiz kesintisiz devam edecek" https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-desteklerimiz-kesintisiz-devam-edecek-1186/

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Tarım Peyzaj A.Ş, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve BUSKİ marifetiyle 17 ilçenin kırsal mahallelerinde yıl boyunca üretime değer katacak adımlar atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da toprak analiz sonuçlarına göre, fide ve fidan dağıtımları gerçekleştirdi. Büyükşehir, yıl boyunca üreticiye yaklaşık 103 bin 800 adet çilek fidesi, 18 bin 90 adet ahududu fidanı, 12 bin 40 aronya fidanı, 10 bin 500 adet yaban mersini fidanı ve bin 352 adet gal arası zararlısına dayanıklı kestane fidanı desteği sağladı.

Bursa’nın çok iyi bir tarım şehri olduğunu ve bu gerçeği bilip ona göre hareket etmek gerektiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bereketli topraklara sahip olmakla övünmek yetmez, bunun hakkını vermek lazım. Bunun için de bilgi, birikim ve tecrübenin yanında, kaliteli fide, fidan, tohum, makine ve ekipmanla üreticimizin desteklenmesi gerekiyor. Ürün toplama merkezlerinden ekipman desteklerine, fide-fidan dağıtımlarından arıcılık ve ipekböcekçiliğinin gelişmesine kadar her alandaki desteklerimizi 2023 yılında da sürdürdük. Desteklerimiz kesintisiz devam edecek.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Aktaş, Bursalı öğrencilerle buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baskan-aktas-bursali-ogrencilerle-bulustu-2449/

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yeni durağı, Yeniceabat Anadolu Lisesi oldu.

Hem öğrencilik hem de belediyecilik tecrübelerinden örneklerle gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Aktaş, “Gelecek planları yapmaya başladığınız zamanlarda ve kafa karışıklığınızın da çok olduğu bir dönemdesiniz. Kendinizi tanıyarak ve geleceği iyi okuyarak kendinize bir konumlandırma yapmanız önemli. Eğitim adına eskiye göre çok daha fazla imkana sahipsiniz. Ben başaramıyorum demeyin, bir şeylere odaklanmanız gerekiyor. Kendinizi kandırmayın asla ve ne istediğinize odaklanın. Bu buluşmamızı bir fırsat bilin, kendinize inanın ve güvenin, kararmış bir sayfa varsa bugün yırtın atın o sayfayı ve kendinize ‘bugün yeniden başlıyorum’ deyin.” diye konuştu. 

Regaip Kandili’nde gençlerle bir arada olmayı tercih ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, “Bu özel günde böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan dolayı mutluyum, kandiliniz mübarek olsun. Biz öğretmenler, çocukların biyografi okumalarını isteriz. Biyografi okumak onların gelecekte ne yapacakları ile ilgili potansiyellerini artırır. 12 yıl boyunca emek verdiğimiz siz kıymetli öğrencilerimiz, 12 yılın ardından başarılı olmak isteyen bireyler olarak hayata karışıyorsunuz.” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını alan Başkan Aktaş, öğrencilerin okuldaki sportif alan eksikliği ve okulun çevre düzenlemesi konusundaki sıkıntılarını dinleyerek çözüm noktasında desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti.

Etkinlik sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu Regaip Kandili dolayısıyla okuldaki öğrencilere kandil simidi dağıttı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 'Yüzyıllık Sızı' etkinliği düzenlendi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-yuzyillik-sizi-etkinligi-duzenlendi-107/

Tarih boyunca Balkanlar ve Kafkaslar başta olmak üzere Anadolu’nun farklı illerinden aldığı yoğun göçlerle nüfusu şekillenen Bursa’ya Lozan Mübadelesi ile gelen vatandaşların bir asır önce göç yollarında yaşadıkları, sanatsal bir etkinlikle güne taşınacak. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 20-21 Ocak tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin tanıtım toplantısı, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasına mübadeleyi konu alan İhsan Tevfik’in ‘Selanik Gazeli’nden mısralar okuyarak başladı. Mübadelenin, unutulması mümkün olmayan, acılarla dolu hikayelerin yaşandığı bir yolculuğun adı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Mübadele, göç etmeye mecbur bırakılan insanların, etkisinden çıkamadığı büyük bir travmanın karşılığıdır. 100 yıl önce açılan bu yara hala kapanmadı. Mübadil Türkler, kırık dökük hayatlarının, yitirilen anılarının ve paramparça olmuş aile bağlarının acısını ilk günkü gibi yüreklerinde taşıyor. 1923 Lozan Konferansı’nda Türk ve Yunan devletleri arasında imzalanan 'nüfus mübadelesi sözleşmesi' sonrası gerçekleşen, Türk ve Rumların zorunlu değişimini içeren bu süreç, binlerce insanın yaşamını darmadağın eden bir trajedi olarak tarihe geçti. İki devlet arasında yapılan bu acı dolu anlaşma, adeta geçmişin kök salmış bağlarını kopartarak, yıllarca bir arada yaşamış olan Türk ve Rum halklarını yürek burkan bir ayrılığa ve bilinmeyen bir geleceğe sürükledi.” ifadelerine yer verdi.

Bursa’nın, bu zorunlu göçü yaşayan mübadillere de kucak açtığını ve acılarını hafifletmek için onlara her türlü desteği sağladığını dile getiren Başkan Aktaş, “Şehrimiz sadece Yunanistan’dan gelen mübadillere değil, Balkan coğrafyasından Anadolu’ya gelen soydaşlarımıza da yuva oldu. Nasıl ki Rumeli’nin her köşesinde bizden bir iz görüyorsak, Bursa’nın farklı mahallelerinde de Balkanları görüp hissediyoruz. 100 yıl önceye dayanan acıları unutmuyor, tarihin akışını ve geçmiş acıları günümüz gençlerine anımsatma görevini her fırsatta yapmaya özen gösteriyoruz. İşte bu kapsamda Bursa mübadil STK’ları ile beraber, şehrimize göç etmek zorunda kalan soydaşlarımızı ve kardeşlerimizi konu edinen bir anma programı düzenliyoruz. ” diye konuştu.

Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Korkut, acı ve hasret dolu 100 yıl anısına büyük göçe farklı bir boyut katarak, olağanüstü bir anma günleri düzenlediklerini söyledi.

Destekleri nedeniyle büyükşehir belediyesine teşekkür eden Korkut, “Bursa mübadil sivil toplum kuruluşları olarak mübadele sürecini, tarihin akışını ve geçmiş acıları günümüz gençlerine anımsatmak görevini her fırsatta yapmaya çalışmaktayız. Bu nedenle Lozan Mübadelesinin 100’üncü yılı anısına 20 - 21 Ocak günlerini seçtik. Acılarına empatiyi duymak, bir daha yaşanmaması için çaba harcamak ve barışa sanatla katkıda bulunmak noktasında tüm Bursalı hemşehrilerimizi bu etkinliğe bekliyoruz.” dedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlik, 20 Ocak Cumartesi günü “mübadillerin tanıkları” adlı sergiyle başlayacak ve mübadele türküleriyle devam edecek. İlerleyen saatlerde de “kurtuluştan mübadeleye danslı anlatı” gösterisi düzenlenecek. 21 Ocak Pazar günü de, Prof. Dr. Kemal Arı, Prof. Dr. Barış Özdal ve Doç. Dr. Kader Özlem’in katılımlarıyla “iki yaka 1923” söyleşisi ve sonrasında “iki yaka ezgileri” adlı konser gerçekleştirilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa, Hatır filmiyle sinemaseverlerle buluştu https://gazetebirlik.com/haber/baska-sinema-rota-bursa-hatir-filmiyle-sinemaseverlerle-bulustu-3996/

Nilüfer Belediyesi desteğiyle başlayan Başka Sinema Rota: Bursa etkinliği, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında sinemaseverlerle Konak Kültürevi’nde buluşuyor. Türkiye ve dünya festivallerinden 11 uzun, 6 kısa filmin gösterileceği programda 2024 yılının merakla beklenen filmlerinin ön gösterimleri, yakın dönem klasikleri, film ekipleriyle buluşmalar ve paneller bulunuyor.

Başka Sinema Rota: Bursa kapsamındaki ilk gösterim öncesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Konak Kültürevi’nin sinema buluşmalarının vazgeçilmez adresi haline geldiğini söyledi. Başka Sinema ile iş birliğiyle 2023 yılında ilkini gerçekleştirdikleri Başka Sinema Rota: Bursa etkinliğinin ikinci kez yapıldığını hatırlatan Erdem, “Sinemaya ilgi duyanlar 4 gün boyunca tam bir film şöleni yaşayacak. Bursalılar’a bu sinema şölenini kaçırmamalarını öneriyorum.” dedi.

Başka Sinema Etkinlikler Koordinatörü Said Aksoy da Bursa’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nilüfer Belediyesi’nin organizasyona ev sahipliği yaptığını anımsatan Aksoy, kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Her sene seyirci sayısının artırdıklarını dile getiren Aksoy, şimdiden geçen yılın üzerine çıktıklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından 2024 yılının merakla beklenen filmlerinden Memory (Hatır), sinemaseverlerle buluştu. Michael Franco imzalı, başrolünü ünlü oyuncu Jessica Chastain’in üstlendiği film, bu yılki programın açılış filmi oldu.

14 Ocak’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında toplam 17 film izleyici ile buluşacak. Yirmi yıl önce vizyona girdiğinde büyük beğeni toplayan, günümüzde modern klasikler arasında yerini alan  “Oldboy”, seçkinin bir diğer filmi olarak yer alıyor. Seçki kapsamında “Vincent Ölmeli”,  Ali Asgari’nin İran’ın sade vatandaşlarının hayatlarını yine tüm açıklığıyla gözler önüne seren filmi “Fani Dizeler”, Almanya’dan gelip Türkiye’nin kuzeydoğusunda ücra bir köyde çekim yapan bir film ekibinin karşılaştığı sıradışı hikayelerle örülü “Kör Noktada”  gösterime girecek filmler arasında.

Reyhan’ın bir gün koku alamadığını fark etmesiyle geçmişinin peşine düşmesinin hikayesini sinema perdesine taşıyan “Aniden”, BBC’nin hit TV dizisi Fleabag’e ilham veren Phoebe Waller-Bridge’in yazıp canlandırdığı ödüllü oyun  “Fleabag” de  Bursa seyircisiyle beyazperdede buluşacak.

2023 festivallerinde adından en çok söz ettiren filmlerden, Almanya’nın Oscar adayı, İlker Çatak imzalı “Öğretmenler Odası”, Gomorra, Dogman ve Pinocchio filmlerinin yönetmeni Matteo Garrone’ye Venedik’te En İyi Yönetmen dahil 12 ödül kazandıran yeni filmi “Kaptan Benim” , Kürtaj filminin yönetmeni Audrey Diwan tarafından sinemaya uyarlanan, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan “Narsistle Aşk”  ve Türkiye’de ilk kez Bursa’da sinema seyircisiyle buluşacak olan “Sararmış Yapraklar” da seçkinin diğer filmleri arasında yer alıyor.

Başka Sinema Rota: Bursa kapsamında, İzmir Kısa Film Festivali’nde Başka Sinema Dağıtım Ödülü’ne layık görülen 6 kısa film de seyirciyle buluşuyor. Animasyondan kurmacaya, deneyselden belgesele kısa filmin pek çok alanında bir yolculuğa çıkaracak kısa film seçkisinde de Ben Süpermarket Değilim, Sonunda, Duvar, Club Eterna, En Uzun Gece ve Wolf’s Box isimli filmler yer alıyor.

Etkinlik kapsamında  atölyeler ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.  Tiyatro sahnesinde ve sinema perdesinde onlarca farklı karakterle bizi tanıştıran, usta isim Ayşenil Şamlıoğlu, bu yıl ikincisi düzenlenen Başka Sinema Rota: Bursa kapsamında Bursalı sinemaseverlerle bir araya gelecek. Hem sahnede, hem kamera karşısında geçen oyunculuk serüveni boyunca edindiği tecrübeleri ve biriktirdiği hikayeleri paylaşacağı Oyunculukta Sanat ve Zanaat: Bir Ayşenil Şamlıoğlu Hikayesi paneli 14 Ocak Pazar günü saat 13.00’te Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde gerçekleşecek. 14 Ocak Pazar günü saat 18.00’de Psikolojik Film Çözümlemesi atölyesiyle Aslı Aktümen, filmleri daha detaylı kavramanın, bir filmle daha uzun yolculuklara çıkmanın yol haritalarını Narsistle Aşk filminden yola çıkarak paylaşacak.

Nilüfer Belediyesi’nin uzun çalışmaları sonucu bu yıl Bursa’ya kazandırdığı Nilüfer Pancar Deposu da Başka Sinema Rota: Bursa’nın bu yılki duraklarından biri oldu. Eğitmen Esin Selimoğlu tarafından verilecek olan Kağıdını Kes Filmini Yap: Stopmotion Atölyesi, 13 Ocak Cumartesi 12.00’de Nilüfer Pancar Deposu’nda gerçekleştirilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da su sayaçlarına ''don'' uyarısı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-su-sayaclarina-don-uyarisi-6866/

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kış şartlarının etkisini artırmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının özellikle gece saatlerinde sıfırın altına düşme ihtimaline karşı su sayaçları ve tesisatlarda meydana gelebilecek don tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü-talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğinin bilgisini veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, buz tutmuş su sayacının herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Alınan tedbirlere rağmen, yaşanabilecek sıkıntıların çözümüne yönelik vatandaşların Alo 185 BUSKİ Çağrı Merkezi’nden yardım isteyebileceği vurgulandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer Oda Orkestrası 20. yaşını konserle kutladı https://gazetebirlik.com/haber/nilufer-oda-orkestrasi-20-yasini-konserle-kutladi-2791/

Dönemin müzik alanındaki usta isimlerden merhum Hasan Adıgüzelzade öncülüğünde Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencileri ve Müzik Öğretmenleri ile birlikte 2003 yılında kurulan Nilüfer Oda Orkestrası, 20 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyor.

Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen konseri Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra çok sayıda müziksever izledi. 2019 yılında Hasan Adıgüzelzade’nin vefatının ardından Baş Şefliğini Deniz Tan’ın üstlendiği Nilüfer Oda Orkestrası, organize edilen özel gecede 20 yaşını kutladı. Kuruluşunda görev alan orkestra üyelerinin de hazır bulunduğu konser öncesinde konuşan Mesut Çaşka, orkestranın kuruluş öyküsünü anlattı.

 

Konserde enstrümanların uyumunu konuşturan Nilüfer Oda Orkestrası, performansları ile izleyenlerden tam not aldı. Salonu dolduran müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan orkestra üyeleri, konserin sonunda salonu selamladı.

Orkestra üyelerini tebrik eden Nilüfer Belediye Başkanı Erdem, Nilüfer Oda Orkestrası Şefi Deniz Tan’a plaket ve çiçek verdi. Gecede Hasan Adıgüzelzade’yi anan Erdem, orkestranın büyük fedakarlıklarla kurulduğunu hatırlattı. Emeği geçenlere teşekkür eden Erdem, Nilüfer Oda Orkestrası’nın 20 yaşını kutladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünyanın ilk beş yıldızlı sektörel oteli https://gazetebirlik.com/haber/dunyanin-ilk-bes-yildizli-sektorel-oteli-hotel-mingo-bursada-faaliyete-baslayacak-1709/

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yıldırım, yakında faaliyete girecek yeni otellerinin savunma sanayi sektörü firmaları başta olmak üzere bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının Bursa’da ilgi odağı olacağı bir yatırımı içerdiğini ifade etti.

Yıldırım, yeni otel projesinin Türkiye için önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek, Hotel Mingo markası adı altında Bursa’nın en işlek ulaşım merkezinde açılacak otelin hizmet yelpazesinin çok geniş bir ağı içerdiğini söyledi.

Türkiye’deki büyüme hakkındaki heyecan ve mutluluğundan bahseden Yıldırım, Türkiye’nin ciddi bir büyüme fırsatı sunan, son derce dinamik bir pazar olduğunu, Bursa’nın da bu pazar içerisinde önemli bir ilk durumunda olduğunu belirtti.

Yıldırım ayrıca Hotel Mingo Sapanca Bungalov Otel projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Oteli de içeren yeni anlaşmalarının, ülke genelinde markalara gösterilen talebin bir göstergesi niteliğinde olduğunu kaydeden Yıldırım, uzun yıllardır gururla Türkiye’de faaliyet gösteren şirketleri ile istihdam ve ekonomiye değer katan şirketler arasında yer aldıklarını söyledi.

Başkan Yıldırım, Hotel Mingo markası olarak, seyahat edenlerin ihtiyaçlarına daha geniş kapsamlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlayacak büyüme süreçlerine bu yeni adımın da değerli iş ortaklarıyla birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyduklarını aktardı.

Dünyanın dört bir yanından gelen yolcuları, 78 misafir odası ve süitinde ağırlayacak olan otelin, bünyesinde restoran, lobi, bar ve teras kafesiyle üst düzey bir yeme içme deneyimi sunacağına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

“Otel ayrıca executive lounge, kapalı havuz, spa ve fitness tesisi gibi diğer imkanlarıyla gerek uçuşunu bekleyen gerek daha uzun süre konaklayan yolculara rahatlayıp dinlenebilecekleri bir ortam yaratacak. Önemli toplantılar ve etkinlikler için ideal bir ortam sunacak olan otelde, iş seyahatlerindeki kişiler için 45 metrekarelik bir toplantı odası da dahil olmak üzere toplam 770 metrekarelik toplantı alanı bulunuyor. Ayrıca otelde canlı müzik ve üç faklı restoran bulunuyor.

Yıldırım, ülke için son derece önemli olan turizm sektörünün dünyayla rekabet edebilmesinin yolunun iyi hizmet vermekten geçtiğini vurgulayarak, sektörün eleman sorunun çözecek adımların acilen atılması gerektiğine değindi.

Otel malzemelerinde markalar tercih sebebimiz

Yıldırım, Hotel Mingo projesinde rekabet ortamı ve kaliteyi sağlamak adına mobilya başta olmak üzere tüm otel malzemelerinde marka değeri yüksek firmaları tercih ettiklerini, otelin en kısa sürede Bursa ve Sapanca’da faaliyete başlayacağını ifade etti.

Yeni otel yatırımı için harcanacak toplam maliyet 230 milyon TL

Otelin işletme aşamasında Bursa’da 120 kişi ve Sapanca’da 75 kişiyi istihdam edeceğini belirten Yıldırım, iki ayrı proje için 230 milyon TL maliyet olduğunu söyledi.

Yıldırım, Bursa projesinde 75 oda ve 190 yatak yer alacağını, Sapanca Bungalov Otel projesinin ise 120 evden oluşacağını belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Nilüfer ile Fransa arasındaki kültürel iş birliği büyüyor https://gazetebirlik.com/haber/nilufer-ile-fransa-arasindaki-kulturel-is-birligi-buyuyor-6769/

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Fransa Kültür Ateşesi ve Institut Français Türkiye Müdürü Charles Le Gargasson, Fransa Bursa Fahri Konsolosu Nuri Cem Erbak, Institut Français Görsel İşitsel İşbirliği Ateşesi Floret Signifredi’yi Halk Evi’ndeki makamında ağırladı.

Nilüfer Belediyesi’nin, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’ne bağlı, kültürel ve sanatsal alanlarda da iş birliği yapan bir kurum olan Institut Français Türkiye ile yaptığı iş birliğinin olumlu sonuçlarını Başkan Turgay Erdem’e ileten Charles Le Gargasson, bu iş birliğinin artarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Bursa’da kültür sanatın kalbinin attığı yerin Nilüfer olduğunun altını çizen Erdem, bunu daha da geliştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Başkan Turgay Erdem, “Kültürel ilişkilerimizin gelişmesi, bizim için de önemli. Umarım bundan sonraki süreçte ilişkilerimizi daha da geliştirerek ileri taşırız. Bu tür iş birliklerini önemsiyorum. Binlerce sanatseverin katıldığı ve Institut Français Türkiye’nin de destek verdiği Caz Festivali ile Yukarı Bak sergisinden çok güzel etkileşim aldık. Ayrıca Fransız Sinema Haftası’na ev sahipliği yaptık.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmangazi'de 2023 yılında 6 bin 800 çift dünya evine girdi https://gazetebirlik.com/haber/osmangazide-2023-yilinda-6-bin-800-cift-dunya-evine-girdi-6203/

Türk gelin ve damatların yanı sıra yabancı uyruklu çiftlerin de evlenmek için tercih ettiği adres Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi oldu. Yıl içerisinde hem gelin hem damadın yabancı olduğu 384 çiftin yanı sıra damatların yabancı, gelinlerin Türk olduğu 67 çift ile gelinlerin yabancı, erkeklerin Türk olduğu 234 çift, evliliğe Osmangazi’de adım attı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fırsat buldukça nikah törenlerine katılarak çiftlerin mutluluklarına ortak oldu. Çiftlerin evlilik akitlerini de gerçekleştiren Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak her yıl binlerce çiftimizin mutluluğuna ev sahipliği yapıyoruz. Tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. İyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de birbirlerine destek olarak evliliklerini sürdürsünler.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Büyükşehir, 'yeşil' hedefini aştı https://gazetebirlik.com/haber/buyuksehir-yesil-hedefini-asti-3214/

Özellikle sanayileşme ve artan nüfusa paralel olarak kent merkezinde azalan yeşil alanlara her yıl yenileri ekleniyor. Bursa’nın yeşil kimliğini öne çıkarmak amacıyla dönem sonuna kadar 3 milyon metrekare düzelenmiş yeni yeşil alan hedefi koyan büyükşehir belediyesi, 2023 yılında bu alanda yaptığı yatırımlarla hedefini aştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da destekleriyle kente kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi’nin imalatı tamamlanırken, büyükşehir belediyesince yapımı tamamlanan Hacıvat Parkı, Demirtaş Mesire Alanı, Üçevler Parkı ve Aşık Veysel Parkı gibi yeni yeşil alanlar vatandaşların kullanımına açıldı.

Yine Gökdere’nin her iki yakası yapılan peyzaj düzenlemeleri ile adeta yeşil bir koridora dönüştürülürken, Teoman Özalp Parkı ve Orhangazi’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan merhum Mehmet Turgut Ünlü’nün de adını taşıyan Şehit Erhan Öztürk Parkı’nı yenileme çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. Tüm bunların yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından Kütahya’nın Emet İlçesi’ne de Bursa Millet Bahçesi kazandırıldı.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla ağaçlandırma alanları, ana arterler, parklar ve bahçelerden oluşan toplam 8 milyon 864 bin 989 m2 alanda düzenli olarak sulama, çim biçme, yabancı ot temizliği, gübreleme, ilaçlama, çapalama ve budama faaliyeti yapıldı.

Bursa’nın kadim tarihinin en önemli tanıkları olan şehrin süsü olarak kenti saran ve yaşları 100 ile 600 arasında değişen anıt çınarları koruma altına alan büyükşehir belediyesi, diğer taraftan uygulanacak proje alanlarında kalan ağaçları da kesmeden, ağaçlandırma alanlarına nakletti. Bu çalışma ile proje alanlarında kalan 4 bin 27 ağaç özel araçlarla sökülerek, ağaçlandırma sahalarına dikildi. Bunun yanında 2023 yılı boyunca şehir içinde ve muhtelif parklarda bulunan 61 bin 113 adet ağacın budanması, 225 bin 190 metrekare çit bitkilerine form verilmesi ve 8 bin 924 adet ağacın dip sürgünlerinin alınması çalışması gerçekleştirildi. 

Yine 2023 yılında ağaçlandırma faaliyetleri de kesintisiz devam ederken, yıl boyunca 20 bin 302 adet ağaç dikimi yapıldı. Ana arterlerdeki kavşaklar ile park ve bahçelerin daha estetik görünmesi için de 322 bin 035’i çalı bitkisi, 64 bin 779’si gül, 8 milyon 175 bin 379’ü mevsimlik çiçek ve bir milyon 201 bin 825’i çiçek soğanı olmak üzere 5 milyon 788 bin 551 adet bitki toprakla buluştu.

Büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki muhtelif park, meydan ve ana arterlerin vatandaşlar için daha konforlu hale getirilmesi için toplam 411 adet piknik masası, 450 adet oturma bankı, 421 çöp kovası, 55 adet kamelya ve 103 adet panel çit temini ve montajı yapıldı. Kentin farklı noktalarındaki parklara 49 takım çocuk oyun grubu ile 33 takım spor/fitness grubu monte edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dönem başında 1,5 milyon metrekare olan yeni yeşil alan hedefini 3 milyon metrekareye çıkardıklarını hatırlatarak, bu hedefi aştıklarını devam eden çalışmalarla da 3 milyon 267 bin metrekareye ulaştıklarını söyledi.

Başkan Aktaş, “Bizim Bursa’mıza sözümüz var. Bu kadim şehrin yeşilini koruyacak ve çoğaltacağız. Bunun için canla başla çalışıyor, Bursa’nın yeşil vurgusunun ön plana çıktığı alanlar oluşturmaya devam ediyoruz." dedi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İnşaat alanına düşen sürücü yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/insaat-alanina-dusen-surucu-yaralandi-4943/

Çalı Mahallesi Ahıska Caddesi'nde merkez istikametinden Yaylacık Mahallesi'ne giden Ercan V. idaresindeki 16 AFS 390 plakalı otomobil, yaklaşık 4 metre yükseklikten yol ve dere ıslah çalışması yapılan inşaat alanına düştü.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazayı gören vatandaşlar sürücüyü otomobilden çıkardı.

Sağlık ekipleri yaralı sürücünün ayakta tedavisini yaparken, otomobil vinç yardımıyla çıkarıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da telefon bataryasının yanma anı kameraya yansıdı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-telefon-bataryasinin-yanma-ani-kameraya-yansidi-3724/

Adem Gardaş'a ait teknik serviste bir müşteriye ait cep telefonu bataryası, tamir edildiği sırada alev alıp yanmaya başladı. Telefonda hasar meydana gelirken, tamir eden Gardaş'ın elinde hafif derecede yanık oluştu.

Gardaş, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 23 yıldır tamir işi ile uğraştığını bazen bu gibi olayların yaşandığını söyledi.

Gardaş, vatandaşların bataryalar şiştiğinde veya aşırı ısındığında geciktirmeden en yakın teknik servise başvurmalarını ve telefon şarjdayken oynanmasının tehlike oluşturabileceğini aktardı.

Kendisinin ufak yanıklarla olayı atlattığını ancak bu tür durumların ev yangınlarına da neden olabileceğini belirten Gardaş, uyarıda bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/bursada-tekstil-fabrikasinda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-3545/

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde ev tekstili ürünleri alanında faaliyet gösteren bir firmaya ait fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amirliği, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi.

İtfaiye ekipleri, kısa sürede fabrikanın tüm bölümlerini saran alevleri kontrol altına almak için müdahaleye başladı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Demirtaş, gazetecilere, 370 kişinin çalıştığı fabrikadaki yangına Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye araçlarıyla çok hızlı şekilde müdahale edildiğini söyledi.

Yangın başladıktan sonra kısa sürede ekiplerin olay yerine ulaştığını belirten Demirtaş, şu bilgileri verdi:

"Şu anda 40'ın üzerinde itfaiye aracı müdahale ediyor. Çok şükür hiçbir vatandaşımızın sağlığıyla ilgili bir problem yok. Yangın söndürme çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem Büyükşehrimizin araçları hem Havalimanının hem Ormanın hem DSİ'nin tüm itfaiye araçlarını şu an buraya getirdik. İnşallah en kısa zaman içerisinde söndürmeye gayret edeceğiz."

Demirtaş, yangın çıktığında fabrikanın içinde birkaç çalışanın bulunduğunu, onları sıkıntı olmadan hemen tahliye ettiklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş da 10 dakika içinde 11 araçla yangına müdahale ettiklerini dile getirdi.

Aktaş, 27'si müdahale aracı, 15'i tanker 42 araçla söndürme çalışmasının sürdüğünü ifade ederek, "Takviye destekler de geldi. 3'üncü kat depo kısmında sönümlendirmeye çalışılan bir yangın. Büyük geçmiş olsun. Minimum zararla atlatmak en büyük temennimiz." diye konuştu.

Yağışın da etkili olduğu bölgede ekiplerin çalışması sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da kaza yapan otomobilde sıkışan sürücü kurtarıldı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kaza-yapan-otomobilde-sikisan-surucu-kurtarildi-2158/

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Karaman Mahallesi Sanayi Caddesi'nde, Çağdaş Güzel yönetimindeki 16 DZ 833 plakalı otomobil, Karaman Metro İstasyonu'nun bitişiğindeki bariyerlere çarptı.

Kazanın etkisiyle Güzel, araçta sıkıştı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri, sürücüyü sıkıştığı yerden kurtardı.

Yaralanan Güzel, yapılan ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şiddetli yağıştan etkilenen Tirilye'de selin yaraları sarılıyor https://gazetebirlik.com/haber/siddetli-yagistan-etkilenen-tirilyede-selin-yaralari-sariliyor-4933/

Büyükşehir Belediyesi açıklamasına göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve İl Başkanı Davut Gürkan ile Tirilye'deki çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Selden zarar görenlerle sohbet eden Aktaş, vatandaşların beklenti ve taleplerini dikkatle dinledi.

Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse merkezi hükümetin ilgili tüm kurumlarının Bursa için seferber olduğunu ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz ve tüm kurumlarımız sel felaketinin etkilerini gidermek için canla başla çalışarak hayatı normale döndürdüler. Her zaman hemşehrilerimizin yanındayız, yaraları hep birlikte saracağız. Felaketin kalıntılarını da en kısa zamanda temizleyeceğiz inşallah. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye, Zabıta, Ulaşım, Park ve Bahçeler Dairesi, BUSKİ ve Tarım Peyzaj AŞ birimlerinin ilk gün başlattıkları çalışmalar sürerken, selden etkilenen bölgelerde 500'ü aşkın personel, 200'e yakın araçla temizlik, su tahliyesi, asfalt kaplama ve altyapı onarım çalışmaları devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa Deniz Otobüslerinde yeni sefer iptalleri https://gazetebirlik.com/haber/bursa-deniz-otobuslerinde-yeni-sefer-iptalleri-2974/

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) internet sitesindeki duyuruya göre, saat 16.00 ve 19.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile 16.30 ve 19.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri yapılamayacak.

BUDO'nun 08.00-12.55 saatlerindeki 8 seferi de aynı gerekçeyle gerçekleştirilememişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'nın turistik bölgelerinden Tirilye'de sağanak nedeniyle araçlar sürüklendi, iş yerlerini su bastı https://gazetebirlik.com/haber/bursanin-turistik-bolgelerinden-tirilyede-saganak-nedeniyle-araclar-suruklendi-is-yerlerini-su-basti-1581/

İlçe merkezine 14 kilometre mesafedeki turistik bölge Zeytinbağı (Tirilye) Mahallesi'nde etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, birçok araç sürüklenerek zarar gördü.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Mahallede ve sahil şeridinde su, çamur ve taş birikintileri oluştu. Sahildeki kafe ve restoranların masa ve sandalyeleri zarar gördü.

Mahalle sakinleri, ev ve iş yerlerindeki suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Ekipler, yağışın yol açtığı olumsuzlukları gidermek için iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Sel anı iş yerinin güvenlik kamerasında

Sel sularının yüksek kesimlerden daha alçaktaki bölgeye ulaşma anı, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde sel sularının şiddetli şekilde Trilye'nin yüksek kesimlerinden sahile doğru akması yer alıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'nın sahil bandında hafta sonu etkili olan fırtınanın izleri siliniyor https://gazetebirlik.com/haber/bursanin-sahil-bandinda-hafta-sonu-etkili-olan-firtinanin-izleri-siliniyor-4513/

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu şiddetli yağış ve fırtınadan denizin taştığı, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluştuğu kentte temizlik çalışmaları yapılıyor.

Evlerin bodrum ve giriş katlarına dolan suların tahliyesi için yoğun mesai yapan ekipler, özellikle Gemlik ilçe merkezi ile Kumla, Karacaali, Kurşunlu ve Gençali mahallelerinde fırtına ve deniz taşkınlarının yol açtığı hasarın giderilmesi için çaba sarf ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacaali Mahallesi'nin sahil bölgesinde devam eden temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.

Aktaş, inceleme sırasındaki açıklamasında, fırtınanın etkisinin birkaç gün daha süreceğini belirterek, olumsuzluklara anında müdahale etmek için tüm ekiplerin hazır beklediğini kaydetti.

Ekiplerin hızlı hareket etmesiyle ciddi bir olumsuzluk yaşanmadan duruma müdahale edildiğini aktaran Aktaş, 23 araç ve 90 personelle bölgede çalışma yapıldığını duyurdu.

Denizden sahile 40 kamyonu aşkın malzeme taşındığını kaydeden Aktaş, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından Kurşunlu, Gençali ve Cumhuriyet mahallelerinde de gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Aktaş, Cumhuriyet Mahallesi 3. sahilde trafiğe kapanan yolun iş makinesiyle temizlendiğini, yağmur suyu ızgaralarının temizlenip deniz suyunun tahliye edildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Kurşunlu Mahallesi'nde taşkının etkilerini azaltmak amacıyla sahildeki tüm yağmur suyu sistemindeki ızgara ve kapaklar açıldı. Kurşunlu Mahallesi Tahtalı Çarşı, marina ve buraya yakın sahil kesiminde taşkından etkilenen yaklaşık 30 binada su tahliyesi yapıldı. Ekiplerimiz ince temizliğe devam ediyor. Fırtınanın 1-2 gün daha etkili olması bekleniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında hazır. Rabbim, şehrimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da kuvvetli fırtına nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kuvvetli-firtina-nedeniyle-ilk-ve-orta-dereceli-okullarda-egitime-bugun-ara-verildi-5826/

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uludağ'ın üzerinde mercek bulutu görüldü https://gazetebirlik.com/haber/uludagin-uzerinde-mercek-bulutu-goruldu-2249/

Kentin birçok noktasından görülebilen mercek bulut yaklaşık 1 saat sonra kayboldu.

Vatandaşlar, mercek bulutu cep telefonlarıyla görüntüledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden alınan bilgiye göre, mercek bulutları engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarının sonucunda oluşuyor. Engebenin kuytu tarafında aşağı doğru hareketli türbülansın gerçekleştiğini gösteriyor. Orografik (yeryüzü yükseltileri) bir olayın sonucu olan bu bulutun, fön rüzgarlarının bulunduğu her türlü coğrafi alanda görülme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da kuvvetli lodos yaşamı olumsuz etkiledi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kuvvetli-lodos-yasami-olumsuz-etkiledi-5008/

Kuvvetli rüzgar nedeniyle merkez Nilüfer İlçesi, Balıkesir yolu Tahtalı Mahallesi civarındaki bir fabrikanın bahçesinde bulunan ağaç yola devrildi.

Bölgedeki elektrik tellerine de hasar veren ağaç nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Belediye ekiplerinin çalışmalarıyla ağacın kaldırılmasının ardından, yol araç trafiğe açıldı.

Rüzgar nedeniyle bazı ağaçların yollara ve araçların üstüne devrildiği, çatıların uçtuğu öğrenildi.

Ekiplerin olumsuz durumlara karşı çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
​Bursa'nın çocukları Filistin için tek yürek https://gazetebirlik.com/haber/bursanin-cocuklari-filistin-icin-tek-yurek-2783/

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen etkinlikle yaklaşım 5 bin çocuk el ele vererek, 1,5 kilometrelik güzergahta sevgi zinciri oluşturdu. Ellerinde Filistin bayrakları, dövizler ve balonlarla yürüyüşe geçen çocuklar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanıp, soykırımcı İsrail’i protesto etti.

İsrail’in dünyanın gözü önünde savaş suçlarına her geçen gün yenilerini ekleyerek yaptığı soykırım devam ederken, Bursalı çocuklar Filistinli akranları için tek yürek oldu. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen ‘Filistin için Çocuklarla El Elele Zinciri’ etkinliğine soğuk havaya rağmen 5 bini aşkın çocuk, aileleriyle birlikte katıldı. Etkinlik kapsamında el ele tutuşan çocuklar, Tophane Meydanı ile Setbaşı Köprüsü arasındaki 1,5 kilometrelik güzergahta zincir oluşturdu. Çocuklar, etkinlik kapsamında Tarihi Belediye Binası önündeki UNESCO Meydanı’nda bir araya gelip, ‘Free Gaza’ yazısı oluşturdu ve tüm dünyaya ‘Özgür Filistin’ taleplerini duyurdu.

Daha sonra hem Tophane Meydanı hem Setbaşı Köprüsü’nden harekete geçen çocuklar Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanıp, Filistin’e özgürlük yürüyüşü başlattı. İnönü ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar sloganlarla yürüyen çocuklara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gönüllü Kuruluşlar Platformunu oluşturan kuruluşların yöneticileri de eşlik etti.

Bursa’dan çıkan ses çok önemli

Meydanda düzenlenen mitingde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hiçbir siyasi beklenti, hiçbir menfaat olmadan Filistin'deki acıya son verebilmek adına alanı dolduran başta çocuklar olmak üzere, herkese teşekkür etti. 25 Kasım’ın Uluslararası Kadına Şiddeti Önleme Günü olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Buradan Amerika'ya ve İsrail'e sesleniyoruz. Bırak kadına şiddeti, Filistin’de kadınlar ve masum çocuklar katlediliyor. Allah aşkına siz ne yapıyorsun? Ukrayna Rusya Savaşında 20 ayda 510 tane çocuk ölmüş, Filistin’de Gazze’de 45 günde 5 binden fazla çocuk öldü. İki tane fok balığı buzullarda mahsur kaldı diye, bir tane sokak köpeği yaralandı diye ortalığı ayağa kaldıranlar maalesef diri diri çocuklarımız, masum kadınlar ve yaşlılar katledilirken kılları bile kıpırdamıyor. O yüzden de sizin buraya gelmeniz, bu manada her an sözünüzü söylemeniz, duruşunuzu sergilemeniz, onlardan alışveriş yapmamanız çok ama çok kıymetli. Zannetmeyin ki ben alışveriş yapmayınca bu iş hallolacak mı? Evet hallolacak. Sadece ben mi demeyeceksin. Bu konuda protestonu, duruşunu ortaya koyacaksın. Ve Allah’ın izniyle göreceksin ki o zaman nasıl İsrail ve Amerika bundan vazgeçecek. Siz hiç düşündünüz mü? Bu katliamın daha ikinci gününde ayakta durmaya hali olmayan Amerikan Devlet Başkanı Biden İsrail’e gitti değil mi. Can tehlikesine rağmen gitti. Ve yine dünyanın süper güçlerinden biri olan Almanya’nın Başbakanı bu sorunun üçüncü gününde İsrail’e gitti. Acaba hangi güç onları oraya götürdü. Kıymetli kardeşlerim oyun gerçekten büyük. Allah’a hamdolsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Dünyada sadece tek bir lider, bu konuda bir duruş sergiliyor. Ve her ortamda herkesin eylem yapmaya çekindiği bir ortamda Sayın Cumhurbaşkanımız gittiği her ortamda üzerine basa basa bu konuyu ifade ediyor. Dolayısıyla ülkemizin çıkan sesi çok önemli. Bursa’mızdan çıkan ses çok önemli. Tekrar beklentisiz, menfaatsiz, Allah rızası için, oradaki kardeşlerimiz için, onların özgürlükleri için, buraya geldiğiniz için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. İsrail’i lanetliyorum, kınıyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Etkinliği organize eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına söz alan Ali Yılmaz da gönüllü kuruluşlar platformunu oluşturan 100 kuruluşun katılımıyla örnek bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. 5 bini aşkın çocuğun oluşturduğu bu sevgi zincirinin Gazze’den, Amerika’dan ve dünyanın her tarafından duyulacağını ifade eden Yılmaz, “Bu yürüyüş Kudüs’ün özgürlüğe ulaştığı gün son bulacak. İnşallah bugün bu bir araya geliş, yarın Kudüs’ün özgürlüğü için bir adım teşkil edecek. Kudüs de özgür olacak. Özgür Filistin için mücadeleye devam” dedi.

Etkinlik, çocuklar tarafından şiirler ve marşlar okunması ve ardından kırmızı ve beyaz balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da köpeğin saldırısına uğrayan inşaat işçisi ağır yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kopegin-saldirisina-ugrayan-insaat-iscisi-agir-yaralandi-8415/

Mahmudiye Mahallesi Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana gelen olayda, bölgede bir inşaatta çalışan Abdullah Maral, markete gittiği sırada bölgede bulunan bir hurdacının sahibi olduğu iddia edilen köpeğin saldırısına uğradı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Maral, saldırgan köpekten kurtulduktan sonra bir vatandaşın aracıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Maral'ın, daha sonra Bursa’da bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 10 katlı iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü https://gazetebirlik.com/haber/bursada-10-katli-is-merkezinde-cikan-yangin-sonduruldu-4519/

Özlüce Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'nda alt katında kafe olduğu belirtilen iş merkezinde gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Hızlı yayılan alevler, onlarca büronun bulunduğu iş merkezinin tamamını sardı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, 33 itfaiye aracı ve yaklaşık 100 personel ile yangına müdahale etti.

Yaklaşık 2 saatin ardından kontrol altına alınan yangın ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürüldü.

Binada sabah saatlerine kadar soğutma çalışması yapan ekipler, yaptığı incelemelerde binada kimsenin bulunmadığını tespit etti.

İş merkezinin tamamının büyük zarar gördüğü olayda, park halindeki iki araç da kullanılamaz hale geldi.

Yangın nedeniyle iş merkezindeki hasarın boyutu günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

Binadaki plastik ve camların yangından dolayı eriyip kırılması sonucu dış cephedeki metal iskeletin ortaya çıktığı gözlendi.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursaray'ın duvarına çarpan otomobildeki iki kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/bursarayin-duvarina-carpan-otomobildeki-iki-kisi-yaralandi-3952/

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, hafif raylı sistem hattı Bursaray'ın duvarına çarpan otomobildeki iki kişi yaralandı.

Sırameşeler Mahallesi İzmir Yolu Caddesi'nde, merkezden İzmir istikametine giden Mustafa G. idaresindeki 10 ADF 524 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Bursaray'ın duvarına çarpıktan sonra savruldu.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada, sürücü Mustafa G. ile otomobilde yolcu olarak bulunan Samet S. araçta sıkıştı.

112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza yapan aracın yoldan kaldırılmasıyla trafik akışı normale döndü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da otomobilin çarptığı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinden geçen hemşire yaptı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-otomobilin-carptigi-surucuye-ilk-mudahaleyi-olay-yerinden-gecen-hemsire-yapti-8782/

Bursa-Yalova kara yolunun Süpürgelik mevkisinde Bursa yönüne seyreden Metin Canpolat (53) idaresindeki 35 AHG 889 plakalı otomobil, emniyet şeridinde duran 63 N 1916 plakalı kamyonete çarptı.

Kazada, çarpmanın şiddetiyle kamyonetin altına giren araçta sıkışan sürücü Canpolat ile kamyonetin dışında bulunan ve otomobilin çarpmasıyla bariyerlerin dışına savrulan diğer sürücü Hamza Ayaz (29) yaralandı.

Canpolat, çevredekilerce sıkıştığı yerden kurtarıldı. Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Ayaz'a ise olay yerinden geçen hemşire Emine Ata ilk müdahaleyi yaptı. Ata, Ayaz'ın bacağındaki kanamayı durdurarak sağlık ekipleri gelinceye kadar başından ayrılmadı.

Yaralılar, olay yerindeki müdahalenin ardından 112 Acil Sağlık ekiplerince Orhangazi Devlet Hastanesine götürüldü.

Kaza nedeniyle bir süre tek şeritten sağlanan ulaşım, araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da doğum günü eğlencesi dönüşü meydana gelen kazada 3 kişi öldü https://gazetebirlik.com/haber/bursada-dogum-gunu-eglencesi-donusu-meydana-gelen-kazada-3-kisi-oldu-6031/

Bursa'da doğum günü eğlencesinden dönen 4 arkadaşın bulunduğu otomobil, beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Adem Duran idaresindeki 16 AFT 818 plakalı otomobil, Kestel ilçesi Ankara Yolu Caddesi Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde demir korkuluklara ardından beton aydınlatma direğine çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle otomobil hurdaya dönerken sürücü Adem Duran ile Sinan Karakuş, Eda Nur Baykay ve Sıla Çelik araçta sıkıştı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkartılan gençlerden Karakuş, Baykay ve Çelik'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken sürücü Duran ise ağır yaralı olarak Kestel Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cenazeler, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden Eda Nur Baykay'ın doğum günü olduğu ve arkadaşlarıyla kutlamadan döndüğü öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/bursada-cikan-orman-yanginina-mudahale-ediliyor-9866/

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Çamalan köyü ile Harmancık ilçesi arasındaki Küplü mevkisinden başlayan yangının fark edilmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Bursa ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüklerine bağlı ekiplerin çok sayıda arazözle yürüttüğü söndürme çalışmasına uçak ve helikopterle destek sağlanıyor.

Ekipler, Kütahya sınırına yakın bölgede etkili olan yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da devrilen enerji içeceği yüklü tırın kupası havaya kalktı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-devrilen-enerji-icecegi-yuklu-tirin-kupasi-havaya-kalkti-6331/

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde otoyolda devrilen ve kupası havaya kalkan tırın şoförü yaralandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Bursa yönüne seyreden Ali Güler (28) yönetimindeki 41 AIY 410 plakalı tır, Gedelek Viyadüğü yakınında yolun sağındaki bariyere çarptı. Sürüklenerek devrilen ve kupası havaya kalkan tırın dorsesindeki yaklaşık 25 ton enerji içeceği etrafa saçıldı.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Hafif yaralanan şoför, ilk müdahalesi yapılarak Gemlik Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yola saçılan metal kutulardaki enerji içecekleri, çalışanlar tarafından kenarda toplandıktan sonra bir kamyona yüklendi. Tır ise vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

Kaza nedeniyle otoyolun Bursa istikametinde trafik bir süre kontrollü sağlandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da enerji içeceği yüklü tır devrildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-enerji-icecegi-yuklu-tir-devrildi-8603/

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Bursa yönüne seyreden Ali Güler (28) yönetimindeki 41 AIY 410 plakalı tır, Gedelek Viyadüğü yakınında yolun sağındaki bariyere çarptı. Sürüklenerek devrilen ve kupası havaya kalkan tırın dorsesindeki yaklaşık 25 ton enerji içeceği etrafa saçıldı.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Hafif yaralanan şoför, ilk müdahalesi yapılarak Gemlik Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yola saçılan metal kutulardaki enerji içecekleri, çalışanlar tarafından kenarda toplandıktan sonra bir kamyona yüklendi. Tır ise vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

Kaza nedeniyle otoyolun Bursa istikametinde trafik bir süre kontrollü sağlandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa Gastronomi Festivali'nde "tahanlı pide" yeme yarışması düzenlendi https://gazetebirlik.com/haber/bursa-gastronomi-festivalinde-tahanli-pide-yeme-yarismasi-duzenlendi-2039/

Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 2. Bursa Gastronomi Festivali etkinlikleri kapsamında "tahanlı pide" yeme yarışması yapıldı.

Merinos Parkı'nda düzenlenen festivalde, kente özgü lezzetin halk arasında bilinen adıyla gerçekleştirilen "En Fazla Tahanlı Pide Yeme Yarışması"na kura ile belirlenen 16 kişi katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, en fazla pideyi yiyebilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Toplam 16 dakika süren yarışmada birinciliği 8 tahinli pide yiyen 22 yaşındaki Şevval Aylar, 7 pide tüketen Murat Aygit ikinci, 5 pide yiyen Sabri Yıldızhan üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine 10, ikinciye 4, üçüncüye ise iki çeyrek altın verildi.

Birinci olan yarışmacı Şevval Aylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya katılacağı için sabahtan beri bir şey yemediğini söyledi.

Yarışmanın başında biraz zorlandığını belirten Aylar, birinci olduğu için mutluluk duyduğunu kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 3 kuşaktır semer yapan ailenin son temsilcisi mesleği bırakmaya hazırlanıyor https://gazetebirlik.com/haber/bursada-3-kusaktir-semer-yapan-ailenin-son-temsilcisi-meslegi-birakmaya-hazirlaniyor-4977/

Bursa'nın tarihi hanlarından Aralıkhan'daki 20 metrekarelik dükkanında semer üreten 90 yaşındaki Yorutgan, ailesinin 200 yılı aşkın süredir sürdürdüğü mesleğinde son günlerini yaşıyor.

Uludağ'ın Kestel ilçesi yamaçlarındaki köylülerden temin ettiği semer iskeletini önce keçeyle daha sonra deriyle kaplayıp arasını kamışla doldurarak üretim yapan Kemal Yorutgan, gelişen teknolojiye inat mesleğini bugünlere kadar devam ettirdi.

Yorutgan, ömrünü verdiği mesleğinde semere olan ilginin iyice azalmasıyla ellerindeki son malzemeleri de semere dönüştürüp bundan sonra üretim yapmamayı düşünüyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce eşini kaybeden Yorutgan, son dönemde yalnızlığını paylaştığı dükkanına hüzünle bakıyor.

Kemal Yorutgan, 1933 yılında Bursa'nın Muradiye Mahallesi'nde doğduğunu söyledi.

İlkokulu 1945 yılında bitirdikten sonra babasının yanında semerciliğe başladığını dile getiren Yorutgan, "78 seneden beri bu minderdeyim. Benden önce babam, babamdan evvel dedem bu işi yapmış. Ben üçüncü kuşağım. Ben de artık uzatmaları oynuyorum. Talep de yok, gittiği yere kadar gidecek artık." dedi.

Yorutgan, bu mesleğin önceden rağbet gördüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Semercilik çok geçerli bir meslekti. Her şey eşekle, beygirle oluyordu. Dağlarda yollar yoktu. Kaç tane semerci vardı. Semer yapmaya yetişemiyorlardı. Yanlarında çok sayıda da kalfa ve çırak vardı. Hepsi mazi oldu. Bursa'da 50'ye yakın semerci vardı. O zaman köylüler hep eşek, beygir kullanırdı. Şimdi Bursa'da semer üreticisi bir ben kaldım."

"Bundan sonra vaktimi nasıl geçireceğim, onu düşünüyorum"

Semer üretimi için önce "sal" ismini verdikleri ahşap iskelete ihtiyaç duyulduğunu belirten Yorutgan, "İçini doldurup keçesini, derisini çekiyoruz. Müşteriye beğendiriyoruz. Müşteri de alıp gidiyordu. Geçmişte bir günde iki tane yapardım. Şimdi haftada bir anca semer üretebiliyorum. Arada bir yolunu şaşırıp semer için gelenler oluyor." ifadesini kullandı.

Yorutgan, eşini 1,5 yıl önce kaybettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Onun üzüntüsü halen bitmedi. Gittiği yere kadar gidiyoruz. Benim buradan başka gidecek yerim de yok. Kahvehane kültürüm yok. Mecbur buraya geliyorum. Mesleğin son temsilcisiyim, üzüntü var tabi. Bir taraftan da bundan sonra vaktimi nasıl geçireceğim, onu düşünüyorum. Eve gidiyorum yalnızım. Haftada bir gün kızım geliyor, yemeğimi, temizliğimi yapıyor. Her sabah aynı saatte evden çıkıyorum. Akşamüstü de eve gidiyorum. İşte bu malzemeleri bitirdikten sonra semer yapmamayı düşünüyorum. Allah ne gösterecek bakalım. İnşallah iyi olur. Kimisi 'burayı kiraya ver', kimisi de 'sat' diyor. Burası da olmasa benim gidecek yerim yok. Muallakta kalacağım. Böyle geçip gideceğim herhalde."

Dedesi ve babasının da Bursa'nın tanınan semercilerinden olduğunu belirten Yorutgan, "Eskiden semerciler hem çok zengin olurlardı hem de tanınırlardı. Güzel ustalar vardı. Ben bu işten iki kız bir oğlan yetiştirdim." dedi.

Yorutgan, meslek hayatı boyunca 3 kez dükkan değiştirdiğini ifade ederek, son 20 yıldır Aralıkhan'daki dükkanında çalıştığını sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da evinde uyuşturucu ele geçirilen hamile kadın gözaltına alındı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-evinde-uyusturucu-ele-gecirilen-hamile-kadin-gozaltina-alindi-3391/

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde evinde uyuşturucu ele geçirilen hamile kadın gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından şüpheli M.E'nin evine operasyon düzenledi.

Şüphelinin adresinde ve üzerinde yapılan aramada 1 kilo 122 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 1000 polisin katıldığı operasyonda aranan 101 kişi yakalandı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-1000-polisin-katildigi-operasyonda-aranan-101-kisi-yakalandi-9895/

Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı yaklaşık 1000 polisten oluşan ekipler, Sütaş Timsah Park Stadyumu'nda toplandıktan sonra aranan kişilere yönelik sabaha karşı operasyon düzenledi.

Özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, belirlenen 145 adreste arama yapıldı. Bazı evlere, kapılar koçbaşı ile kırılarak girildi.

Operasyonda, 3'ü FETÖ üyesi olmak üzere resmi belgede sahtecilik, silahlı yağma, kasten öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan aranan şüpheli ve firari hükümlüler yakalandı.

Gözaltına alınan 101 şüpheli ve hükümlünün emniyetteki işlemleri devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor https://gazetebirlik.com/haber/bursada-cikan-orman-yanginina-mudahale-ediliyor-9075/

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Bursa kent merkezi ile Mudanya arasında tepelik alanda kırsal Göynüklü Mahallesi yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine bu alana Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Zaman zaman şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede arazözler ve diğer araçlarla yürütülen söndürme çalışmasına havadan iki helikopter ve bir uçakla destek veriliyor.

Göynüklü Mahallesi sakinleri de alevlerin evlerine sıçramaması için ekiplere yardım ediyor. Bazı vatandaşlar, ahırlardaki hayvanlarını güvenli bölgeye götürdü.

Ekipler, dumanı Bursa kent merkezine doğru geniş bir bölgeye yayılan yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

"Özellikle yerleşim alanlarına yaklaşmasını istemiyoruz"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da yangın bölgesine gelerek İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur'la çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Demirtaş, gazetecilere, yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Bölgedeki hava koşullarına değinen Demirtaş, "Çok şiddetli bir rüzgar var. Rüzgar çalışmalarımızı kısıtlıyor. Ekiplerimiz çok ciddi anlamda müdahale ediyor. Vatandaşlarımız da ekiplere yardım ediyor. En kısa zamanda kontrol altına almaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Vali Demirtaş, 6 uçak ve 4 helikopterle müdahale ettiklerini, helikopter sayısının artacağını ifade etti.

Yerleşim alanının yangının etkili olduğu bölgenin uzağında kaldığını dile getiren Demirtaş, "İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alırız. Özellikle yerleşim alanlarına yaklaşmasını istemiyoruz." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da sosyal medyaya yansıyan iki olayla ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk edildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-sosyal-medyaya-yansiyan-iki-olayla-ilgili-10-supheli-adliyeye-sevk-edildi-5815/

Sosyal medyaya da yansıyan iki olay hakkındaki soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki sorguları sürüyor.

Kentte 29 Ağustos'ta otobüs durağında oturan bir kadının üzerine araçtan yangın söndürme tüpü sıkılması, başka bir kişiye de seyir halindeki motosikletten kurusıkı tabancayla ateş etmesi olayı ve durakta bekleyen kişiye pet şişe ile sıvı atılmasına ilişkin "kasten yaralama ve genel güvenliği tehlikeye düşürme" suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Otobüs durağındaki kadına yönelik eylemlerinden dolayı 7, diğer olaylarla ilgili 3 şüphelinin kimliklerini belirleyen polis, bu kişileri gözaltına almıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da sosyal medyaya yansıyan iki olayla ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk edildi https://gazetebirlik.com/haber/bursada-sosyal-medyaya-yansiyan-iki-olayla-ilgili-10-supheli-adliyeye-sevk-edildi-3236/

Bursa'da durakta bekleyen bir kadının üzerine yangın söndürme tüpü sıkılması ile motosikletten bir kişiye kurusıkı tabancayla ateş edilmesiyle ilgili yakalanan 10 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyaya da yansıyan iki olay hakkındaki soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki sorguları sürüyor.

Kentte 29 Ağustos'ta otobüs durağında oturan bir kadının üzerine araçtan yangın söndürme tüpü sıkılması, başka bir kişiye de seyir halindeki motosikletten kurusıkı tabancayla ateş etmesi olayı ve durakta bekleyen kişiye pet şişe ile sıvı atılmasına ilişkin "kasten yaralama ve genel güvenliği tehlikeye düşürme" suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Otobüs durağındaki kadına yönelik eylemlerinden dolayı 7, diğer olaylarla ilgili 3 şüphelinin kimliklerini belirleyen polis, bu kişileri gözaltına almıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 17 yaşındaki kız, inşaatta ölü bulundu https://gazetebirlik.com/haber/bursada-17-yasindaki-kiz-insaatta-olu-bulundu-1576/

Bursa'da 17 yaşındaki kız, bir sitenin inşaatında ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'ndeki Türkan Parkı'nın karşı tarafında bulunan ve 5 yıldır atıl vaziyette olduğu belirtilen bir sitenin inşaatında, hareketsiz yatan genç kızı gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis, 112 Acil Servis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, inşaatın zemininde hareketsiz yatan Y.C.İ'nin (17) hayatını kaybettiğini belirledi.

Y.C.İ'nin cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
​ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALAN TESİS https://gazetebirlik.com/haber/enerjisini-gunesten-alan-tesis-2655/

İnegöl Belediyesi uhdesinde kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifine ait soğuk hava deposunda hayata geçirilen Güneş Enerji Sistemi ile 3 ayda 182 bin kW enerji üretilerek 275 bin TL tasarruf sağlandı.

İnegöl Belediyesi, şehirdeki çiftçileri tek çatı altında topladığı Üreten Çiftçiler Kooperatifini teknoloji ile donatarak hem üreticilerin maliyetini düşürüyor hem de enerji tasarrufu gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Deydinler Mahallesinde kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifi soğuk hava deposunda Güneş Enerji Sistemi kurulumu 2023 yılı ilk çeyreğinde tamamlanmıştı. En büyük gider kalemi olan elektriği karşılamak adına TKDK’nın yüzde 65 desteği ile 3 milyon 650 bin TL’lik yatırımla soğuk hava deposunun çatısında 558 adet güneş enerji paneli kuruldu. Hayata geçirilen proje sayesinde ilk 3 ayda 182 bin kW enerji üretilerek, 275 bin TL değerinde elektrik tasarrufu sağlanmış oldu.

ARTIK ENERJİ ÜRETİCİLER İÇİN MALİYET DEĞİL

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, her alanda teknolojinin imkanlarından faydalanmak adına adımlar attıklarını hatırlattı. Bu minvalde özellikle enerji sarfiyatının yüksek olduğu iş kollarında yenilenebilir enerji kaynaklarının büyük bir fırsat oluşturduğunu dile getiren Başkan Taban, “Göreve geldiğimiz ilk günlerde Üreten Çiftçiler Kooperatifimizi kurduk. Ardından TKDK desteği ile kooperatifimize ait soğuk hava deposunu hayata geçirerek hizmete açtık. Devam eden süreçte en büyük gider kalemimiz olan elektrik enerjisini tolere edebilmek adına da Güneş Enerji Sistemi kurma kararı aldık. Bu projenin maliyeti 3 milyon 650 bin TL idi. Bunun da yüzde 65’ini TKDK sağladı. Biz burada yaptığımız yatırımla elektrik maliyetimizi üretilen enerji ile başa baş hale getirmiş olmayı hedefledik. Enerji maliyetini de üreticilerimizin üzerinden alarak bu sayede tolere etmiş oluyoruz” dedi.

558 PANEL KURULDU

Başkan Taban, toplamda 558 panelin soğuk hava deposu çatısında kurulduğunu hatırlatarak; “Güneş enerjisi doğal kaynaktır. Bugüne kadar kullanmıyorduk ancak bundan sonra elektrik ihtiyacımızı bu kaynaktan karşılıyor olacağız. Yatırım da kısa bir zamanda kendisini geriye döndürüyor olacak. Güneş alma açısı ve yönüyle zengin olan ülkemizde de bu sistemin giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Bizler de ilk 3 aylık sürede 182 bin kW enerji üreterek 275 bin TL tasarruf sağlamış olduk. Üreticilerimiz ciddi bir maliyetten kurtuldu bu sayede. Dolayısıyla maliyetlerdeki bu düşüşle birlikte üreticimizin piyasa ile rekabet gücünün de artmasına katkı sunmuş olduk” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da ahşap kapı fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-ahsap-kapi-fabrikasinda-cikan-yangin-kontrol-altina-alindi-6139/

Bursa'da ahşap kapı üretilen bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Şanlı Caddesi'ndeki iki katlı fabrikada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek binayı sardı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı müdahale sırasında fabrikadaki elektrik trafosunda zaman zaman patlama yaşandı.

Elektrik dağıtım firması ekipleri, çevredeki elektrik akışını kesti.

İçinde kimsenin bulunmadığı fabrikadan çıkan alevler, çevredeki birçok noktadan görüldü.

Alevlerin bitişikteki binalara sıçramaması için yoğun çaba sarf eden ekipler, yangını 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına aldı.

Ekiplerin fabrikadaki soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da yapı malzemeleri üreten fabrikada çıkan yangın söndürüldü https://gazetebirlik.com/haber/bursada-yapi-malzemeleri-ureten-fabrikada-cikan-yangin-sonduruldu-240/

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yapı malzemeleri üreten bir fabrikada çıkan yangın söndürüldü.

İrfaniye Mahallesi Çiftlik Sokak'ta, yapı malzemeleri üreten bir fabrikanın baca kısmında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Ekiplerin çalışması sonucu yangın çevredeki fabrikalara sıçramadan söndürüldü.

Çatısı ve içi kısmen yanan fabrikada itfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da kayalıktan düşen kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-kayaliktan-dusen-kisi-yaralandi-5180/

Bursa'nın Kestel ilçesinde, ormanlık alanda kayalıklardan düşüp mahsur kalan kişi kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Bekir Fırtına, Seyfiye kırsalındaki çoban arkadaşının yanına gitmek istedi.

Yolda dengesini kaybeden Fırtına yaklaşık 20 metreden dere yatağına düşüp mahsur kaldı.

İhbarı üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, NAK, ANDA,UMKE, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri 2 saatlik çalışmayla yaralı Fırtına'yı mahsur kaldığı yerden kurtardı.

Ormanlık alandan ekiplerce indirilen Fırtına ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Fırtına'nın sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da 3 otomobilin karıştığı kazada 5 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/bursada-3-otomobilin-karistigi-kazada-5-kisi-yaralandi-820/

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 3 otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

Bursa-Ankara kara yolu Orhaniye Mahallesi'nde, İ.G. yönetimindeki 34 CHL 740 plakalı otomobil, aynı istikamette ilerleyen Z.O. idaresindeki 16 ANH 309 plakalı otomobile, ardından D.A'nın kullandığı 34 EV 5646 plakalı otomobile çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle İ.G. yönetimindeki araç takla attı. Kazada sürücüler İ.G. ve Z.O ile diğer araçlardaki S.Ö, Ö.K. ve E.G. yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanın ardından bir süre trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılmasıyla tekrar açıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü https://gazetebirlik.com/haber/bursada-ormanlik-alanda-cikan-yangin-sonduruldu-8980/

Lütfiye ve Yalıntaş mahalleleri civarında fıstık çamlarıyla kaplı ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesiyle bölgeye ekipler sevk edildi.

Havadan da helikopterin söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da şiddetli rüzgar etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/bursada-siddetli-ruzgar-etkili-oldu-5646/

Kumla Mahallesi'nde kısa süreli şiddetli rüzgar, dalgaların yükselmesine yol açtı.

Dalgalar nedeniyle halatlarından kurtulan kayıklar kıyaya vurdu.

Kumla Muhtarı Kazım Ata, rüzgarın şiddetli bir şekilde aniden etkili olduğunu söyledi.

Her yıl birkaç kez bu olayı yaşadıklarını belirten Ata, "Pazar gününe denk gelmesi ve yoğunluk olması nedeniyle zorluklar oldu. Birkaç kayığın kıyaya vurması dışında bir sorun yaşanmadı." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bursa'da evin bahçesinde başlayıp iş yerine sıçrayan yangın söndürüldü https://gazetebirlik.com/haber/bursada-evin-bahcesinde-baslayip-is-yerine-sicrayan-yangin-sonduruldu-2628/

Bursa'da bir evin bahçesindeki geri dönüşüm malzemelerinin tutuşmasıyla başlayan ve bitişikteki iş yerine sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Yıldırım ilçesi Davutdede Mahallesi Zümrüt Sokak'taki bir evin bahçesinde bulunan karton, plastik ve sünger gibi geri dönüşüm malzemeleri, henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı.

Kısa sürede büyüyen yangın, bahçenin bitişiğinde bulunan 6 katlı binanın zeminindeki araba tamirhanesine sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında tamirhanedeki bir otomobil zarar gördü.

Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 3 kişi, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ayakta tedavi edildi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com