tag:gazetebirlik.com,2015:cid-137 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2023-12-17T09:38:03+03:00 Kırıkkale'de çarpışan iki otomobildeki 9 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-carpisan-iki-otomobildeki-9-kisi-yaralandi-9307/

Gökmen Ç. idaresindeki 66 KP 833 plakalı otomobil, Alparslan Türkeş Bulvarı Nokta kavşağında, Osman Y'nin kullandığı 71 AAC 113 plakalı otomobille çarpıştı.

İhbar üzerine, kaza yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada, sürücülerden Gökmen Ç. ile araçlardaki Eslem K, İlayda K, Fatma Ç, Berat Eren Ç, Ceren Ç, Abdullah Ç, Aslı Y. ve Ercan Y. yaralandı.

Yaralılar, kaza yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de kavşakta drift yapan sürücüye para cezası kesildi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-kavsakta-drift-yapan-surucuye-para-cezasi-kesildi-9248/

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından, Yenimahalle Mezarlık Kavşağı'nda bir otomobilin drift yaptığını tespit etti.

Ekiplerce sürücüye 20 bin 342 lira idari ceza uygulandı.

KGYS kamerası, sürücünün kavşaktan Kayseri kara yoluna çıkacağı sırada aracıyla drift yapmasını kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Devlet desteğiyle üzüm bağı kuran emekli polis talebe yetişemiyor https://gazetebirlik.com/haber/devlet-destegiyle-uzum-bagi-kuran-emekli-polis-talebe-yetisemiyor-546/

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde devletin sağladığı fidan desteğiyle üzüm bağı kuran emekli polis, sezonda 4-5 ton üzüm yetiştiriyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğünden 2013 yılında emekli olan Duran Atak, memleketi Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesine yerleşti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldığı destekle 2015'te 7 dönüm alanda üzüm bağı kuran Atak, sofralık alphonse lavelle, italia ve razaki çeşidi üzüm yetiştiriyor.

Atak,  emekliliğin ardından üzüm bağı kurmaya karar verdiğini söyledi.

Araştırmaları sonucu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurduğunu belirten Atak, şöyle devam etti:

"Emekli olduktan sonra memleketimize döndük. Boş durmayalım, katma değer üretelim amacıyla yola çıktık. Bu bağın oluşmasında İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Davut Balcı'nın çok büyük katkısı var. Onun yardımıyla omcaları (bağ kütüğü) temin etmeye, ardından kafamızdaki bağı kurmaya çalıştık. 2015 yılında başladık ve bugüne geldik. 8 yılın sonunda yeterince meyve almaya başladık."

- "Sezonda 4-5 ton üzüm hasat ediyoruz"

Atak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün projesi kapsamında asma fidanlarını temin ettiğini, bağında alphonse lavelle, italia ve razaki çeşitlerini yetiştirdiğini dile getirdi.

Üzümlerinin sofralık olduğunu belirten Atak, "Pazarlamada sıkıntım yok. Hatta yetiştiremiyorum diyebilirim. Bazı talepleri geri çevirmek zorunda kalıyorum. Sezonda 4-5 ton üzüm hasat ediyoruz. Onu da market, manav ve düğün salonlarına veriyorum." dedi.

- "Bağdaki üzümler albenisi yüksek ürünler"

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Balcı da üreticinin altyapısının olduğunu, kendilerinin de teknik destek verdiğini söyledi.

O dönem Tarım ve Orman Bakanlığının üreticilere yüzde 75 hibeyle fidan desteği verdiğini ifade eden Balcı, "Projeyi asmada da uyguladık ve yüzde 75 hibeyle üreticimize fidan desteği sağladık. Kendisi de emeği ve alın teriyle bize karşılık verdi, teşekkür ediyoruz. Hasadının bereketli ve kazançlı olmasını diliyoruz. Bağdaki üzümler albenisi yüksek ürünler. Tamamen sofralık." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırklareli'nde çiftçiler suyun doğru kullanımına yönelik eğitim alıyor https://gazetebirlik.com/haber/kirklarelinde-ciftciler-suyun-dogru-kullanimina-yonelik-egitim-aliyor-6555/

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Pehlivanköy ilçesine bağlı Kumköy köyünde 2022-2023 Tarımsal Sulama Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, üreticileri suların etkin kullanımı ve damla sulama yöntemlerini anlattı.

Aksoy, kuraklığa karşı suların buharlaşmasına engel olmak adına kurulması mümkün yerlerde damla sulama yöntemlerinin kullanılması gerektiğini ifade etti.

Bitkilerin büyüme mevsimi boyunca kök bölgesinin nemli olması gerektiğini belirten Aksoy, bitki gelişimi açısından çok önemli olduğu için gereğinden az ya da çok toprak neminin genellikle verim azalmasına neden olduğunu kaydetti.

Damla sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Aksoy, "Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle tedbirlerin de alınması elzem olmuştur. Üreticilerimiz su etkin kullanmalıdır. Vahşi sulamadan kaçınarak damla sulama yöntemiyle hem verimi arttırabilir, hem de su tasarrufu sağlanabilir. Bu doğrultuda tüm üreticilerimize büyük görev düşmektedir." diye konuştu.

Eğitimde etkin su kullanımı için damla sulamanın avantajları anlatılarak, üreticilerin sorunları dinlendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de sağanak nedeniyle dereler taştı, tren yolunda göçük oluştu https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-saganak-nedeniyle-dereler-tasti-tren-yolunda-gocuk-olustu-3648/

Yahşihan'da yağışın ardından oluşan sel nedeniyle Ahmet Yesevi Caddesi yanından geçen tren yolu ve asfaltta göçük meydana geldi, bazı evlerde su baskınları yaşandı.

Tren seferlerinin, yoldaki hasar nedeniyle aksadığı öğrenildi.

Ekipler, yolların onarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Şarklı Deresi'nin taşması sonucu da Kızılırmak kenarındaki Yeşilvadi Mesire Alanı su altında kaldı.

Merkez Osmangazi ve Kimeski mahallelerinde de sağanak nedeniyle dereler taştı, bazı yolları çamur kapladı ve bahçeleri su bastı.

Bahşılı ilçesinde ise içme suyu kuyularına sel sularının girmesi sonucu çeşmelerden çamurlu su akmaya başladı.

İlçeye bağlı Küreboğazı köyünde sel nedeniyle köyün içme suyu hattı ve altyapısı zarar gördü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de sağanak nedeniyle dereler taştı, 21 küçükbaş hayvan telef oldu https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-saganak-nedeniyle-dereler-tasti-21-kucukbas-hayvan-telef-oldu-4712/

Balışeyh ilçesine bağlı Kırlangıç köyünde etkili olan yağışın ardından köyün içerisinden geçen dere taştı, bazı bahçe duvarları yıkıldı.

Köydeki ekili araziler ve bahçeler de zarar gördü.

Köylülerden Hacı Ömer Sadıç, AA muhabirine, hafif başlayan yağışın şiddetinin artması sonucu sel geldiğini söyledi.

Sadıç, 70 yaşında olduğunu, hayatında böyle bir yağış ve sel görmediğini belirterek, kanalların suyu almadığını ve bazı duvarların yıkıldığını dile getirdi.

Keskin ilçesine bağlı Kevenli köyünde ise su basması sonucu duvarı yıkılan ahırdaki 21 küçükbaş hayvan sele kapılarak telef oldu.

Turhanlı köyünde de kuvvetli yağış nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

Sağanak Sulakyurt ilçesinde de etkili oldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale kent merkezinde sağanak etkili oldu https://gazetebirlik.com/haber/kirikkale-kent-merkezinde-saganak-etkili-oldu-2623/

Kent merkezinde ikindi vakti etkisini gösteren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, yayalar zor anlar yaşadı.

Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan bazıları, taksi durakları, ATM'ler ve iş yerlerinin tenteleri altında yağmurun dinmesini bekledi, bazıları ise sağanağa aldırmadan yürümeye devam etti.

Yağış nedeniyle özellikle Millet Bulvarı'nda oluşan su birikintisi dolayısıyla araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-zincirleme-trafik-kazasinda-3-kisi-yaralandi-3766/

Kırıkkale'de 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanan 3 kişi tedavi altına alındı.

Hasan K. idaresindeki 41 E 5130 plakalı otomobil, Kırıkkale-Samsun kara yolu Yüksek İhtisas Hastanesi karşısında aniden yola çıkan yaya Haydar K'ye çarpmamak için yolda yavaşladı.

Bu sırada arkadan gelen Ömer G'nin kullandığı 06 EZ 7176 plakalı otomobil duramayarak 41 E 5130 plakalı otomobile çarptı.

Aynı yönde seyreden Hüseyin G. idaresindeki 05 AAJ 452 plakalı otomobil ve Berkay Y'nin kullandığı 06 DKT 370 plakalı hafif ticari araç da kaza yapan araçlara çarptı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan Yaren K. (10), Beren K. (6) ve Nejla G. (55), ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan kontrolde 1,72 promil alkollü olduğu ve kazaya neden olduğu belirlenen yaya Haydar K. gözaltına alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Olağanüstü kurak" periyodu atlatan Kırıkkale'de çiftçiler ilkbahar yağışlarıyla nefes aldı https://gazetebirlik.com/haber/olaganustu-kurak-periyodu-atlatan-kirikkalede-ciftciler-ilkbahar-yagislariyla-nefes-aldi-8309/

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Eylül 2022 ve Şubat 2023 arasını kapsayan 6 aylık kuraklık haritasına göre, Kırıkkale "olağanüstü kurak" iller arasında yer aldı.

Kuraklık periyodunu mart ve nisandaki yağışlarla geride bırakan Kırıkkale'de, hububat çiftçisinin yüzü güldü.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, AA muhabirine, Kırıkkale'de yaklaşık 1 milyon 100 bin dekarda buğday, 600 bin dekarda arpa ekildiğini söyledi.

Ekinlerin çıktığı ve çimlendiği dönem olan ekim, kasım ve aralıkta bölgede ciddi kuraklık yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, kuraklığın ocak ve şubatta had safhaya ulaştığını dile getirdi.

Yılmaz, yetersiz yağış nedeniyle hem çimlenmenin hem de kardeşlenmenin gecikmesini düşünerek ekiplerin sahada ürün çıkışlarını izlemeye aldığını dile getirerek, "Mart ve nisandaki yağışlarla çiftçilerimizin de meteorolojik verileri göz önünde bulundurarak gübreleme ve ilaçlama yapmasıyla hububat ekili alanlardaki gelişmelerin normal yönde devam ettiğini tespit ettik." dedi.

Hububatın kardeşlenmenin tamamlandığı dönemde yeterince yağış aldığını vurgulayan Yılmaz, mart ve nisandaki yağışlarla ekili alanların toparlanmaya başladığını ifade etti.

"Buğdayda dekara 300, arpada ise 350 kilogram civarında verim bekliyoruz"

Yılmaz, ilkbahar yağışlarının çiftçiye nefes aldırdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bundan sonra herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması halinde buğdayda dekara 300, arpada ise 350 kilogram civarında verim bekliyoruz. 300 bin ton üzerinde buğday rekoltesi bekliyoruz. Özellikle mart ve nisan ayındaki yağışlar hububatı olumlu yönde etkiledi. Mayısta da uzun yıllar ortalamasında yağış alırsak kuraklık riskiyle karşılaşmayacağız."

Çerikli beldesinde çiftçilik yapan Nuri Gözüyukarı da "Nisan sonu gibi yağışlar devam ederse daha fazla verim alacağımızı düşünüyoruz. Şu anda iyi sayılır. Özellikle mart ve nisan ayı başındaki yağışlar olmasaydı kuraklık söz konusu olabilirdi." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çocukluk arkadaşı 3 mühendisin mantar mesaisi https://gazetebirlik.com/haber/cocukluk-arkadasi-3-muhendisin-mantar-mesaisi-4424/

Hüseyin Onbaşı Mahallesi'nde 70 metrekarelik alanda kendi imkanlarıyla kurdukları serada üretime başlayan maden mühendisi Sedat Ergün Kandemir, makine mühendisi Osman Demir, çevre mühendisi Hilmi Kılıç, devletten almayı planladıkları destekle üretim kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Özel bir firmada maden mühendisi olarak çalışan Sedat Ergün Kandemir,  5 yıl önce başka bir yerde istiridye mantarı üretimi yaptığını daha sonra çocukluk arkadaşlarıyla konuşup birlikte mantar üretmeye başlama kararı aldıklarını anlattı.

Kandemir, şunları kaydetti:

"Kırıkkale'de istiridye mantarı üretimi yapan da yoktu. Biz de bu şekilde üretime başladık. Daha önce kendi yaptığım üretim yeri kiralıktı. Şu anda arkadaşlarımla seramızı kendi imkanlarımızla kurduk. Bütün malzeme ve ekipmanı kendimiz aldık. Seramız otomasyon sistemle çalışıyor. Hepimiz de çalıştığımız için bu sistem sayesinde çok fazla zaman harcamadan mantarla ilgilenebiliyoruz. Arkadaşlarımla iş yapmasak da zaten haftanın 5 günü birlikteydik ve artık kendi işimizi yapmayı düşünüyorduk. Bu anlamda en iyisinin tarımsal anlamda üretimin ve yenilikler olduğunu düşündük."

"Hedefimiz ileriye dönük daha çok sera ekleyip, mantarı da çeşitlendirmek"

Özel bir şirkette makine mühendisi Osman Demir de hem hobi hem de ticari amaçlı mantar üreticiliğine başladıklarını belirtti.

Talep çok olduğu için pazarlamada sorun yaşamadıklarını ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Araştırmalarımızda Kırıkkale'nin istiridye mantarı ihtiyacını çevre illerden karşıladığını fark ettik. Bu bizi daha çok teşvik etti. Kırıkkale istiridye mantarını, kendi evlatlarından yesin istedik. İlk aşamada 70 metrekarelik alanda seramızı kurduk. Bu bizim aslında deneme çadırımızdı. Hedefimiz ileriye dönük daha çok sera ekleyip, mantarı da çeşitlendirmek. Kültür ve yabani mantarları nasıl profesyonel olarak yetiştirebiliriz, onu planlıyoruz. Yer ve maddi anlamda desteğe ihtiyacımız var."

Tarıma mühendis olarak katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Demir, işin AR-GE'sine yoğunlaşmak istediklerini dile getirdi.

Kırıkkale Belediyesi bünyesindeki atık su arıtma tesisinde çevre mühendisi olarak görev yapan Hilmi Kılıç ise arkadaşlarıyla aralarında bir iş kurma fikri geliştiğinde tarım alanında üretim yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Kılıç, "Mantarın 21 günlük evresi var. 5 gün boyunca hasat yapıyoruz. Ardından 10 gün dinlenme, 3 gün hasat şeklinde devam ediyor. Pazarlamasını bulunduğumuz ildeki yerel marketlere, pazarlara ve özel sipariş verenlere yapıyoruz." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu: (Pazarcık) İlçemizde 13 çadır kent var, 86 yerleşim yerinde 7 bine yakın çadır kullandık https://gazetebirlik.com/haber/kirikkale-valisi-tekbiyikoglu-pazarcik-ilcemizde-13-cadir-kent-var-86-yerlesim-yerinde-7-bine-yakin-cadir-kullandik-2247/

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine koordinatör vali olarak görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,  Kaymakamlık önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pazarcık'ta hayatın normalleşmeye başladığını, bazı iş yerlerinin açıldığını söyledi.

Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşları eliyle tüm depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanır durumda olduğunu aktaran Tekbıyıkoğlu, "Şu an ilçemizde 13 çadır kent var. Bununla beraber bireysel ihtiyaçları da karşılama yoluna gittik. İlçeye bağlı 86 yerleşim yerinde 7 bine yakın çadır kullandık. Merkezdeki çadır kentlerimizde toplamda 2 bin çadır bulunmakta." dedi.

Çadırların altyapı eksiklerinin bulunmadığını aktaran Tekbıyıkoğlu, ilçede sağlam olan bir hamamın kadın ve çocuklara tahsis edildiğini dile getirdi.

Çadır taleplerine yanıt vermeyi sürdürdüklerini kaydeden Tekıbıyıkoğlu, "Gıda, giyim, hijyen yönünden ilçemizde herhangi bir problem yok." ifadesini kullandı.

"Köylerde bir nüfus artışı söz konusu"

Kalıcı konutlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile alanda çalışmaların yapıldığını, kalıcı konut alanlarını belirlediklerini ifade eden Tekbıyıkoğlu, bu konuda yereldeki belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarıyla son değerlendirmeyi yapacaklarını söyledi.

Tekbıyıkoğlu, "Dört yerde konteyner kent alanı belirledik. Bunlarda da altyapı çalışmalarına başladık. Kimisini kendimiz yapıyoruz, kimisini ise ihale etmek suretiyle özel firmalara yaptırıyoruz. Şehrin üst tarafına Ahlat'taki, Malazgirt'teki obayı taşıyacağız. Burada öyle bir görsel alan da olacak işin açıkçası. Türk obasını da burada canlandıracağız." diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarında yüzde 80'lere geldiğini, enkazların kaldırılmaya başlandığını kaydeden Tekbıyıkoğlu, "Enkazları kaldıracağız, konteyner kentleri kuracağız, akabinde de kalıcı konutları sahiplerine teslim edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların tümüne ilk üç günde ulaştıklarını, tahrip olan yol, elektrik, su ve kanalizasyon altyapılarının elden geçirildiğini aktaran Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz canhıraş bir şekilde çalışıyor. Hala ekiplerimizin çok önemli bir kısmı arabalarda yatıyor. Çok az uykuyla devam ediyoruz ama üçüncü günün sonunda biz bütün köylerimizin gerek gıda gerek hijyen gerekse giyim yönünden bütün problemlerini ortadan kaldırdık. Köylerde bir nüfus artışı söz konusu. İnsanlar köye geçiyorlar. Nüfuslar bazı yerlerde neredeyse 2-3 katına kadar çıktı. Bu, aynı zamanda ihtiyaçların dinamikliğini de gösteriyor. Bir yandan da devam eden ihtiyaçları karşılama cihetine gidiyoruz."

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale, savunma sanayisi yatırımlarıyla şahlanıyor https://gazetebirlik.com/haber/kirikkale-savunma-sanayisi-yatirimlariyla-sahlaniyor-2617/

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakanlık olarak savunma sanayisini de desteklerini belirterek, "Kırıkkale, savunma sanayisi yatırımlarıyla adeta şahlanıyor. Türkiye'yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz. Bu manada da Kırıkkale'nin ülkemize ve ülkemizin ekonomisine verdiği katkı çok önemli." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'nin (MKE) şehirdeki varlığını güçlendirmesi, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB'nin kurulmasının ardından bir adım da ROKETSAN'dan geldi. Şirket, Kırıkkale'de 9 bin 500 dönümlük arazide yapacağı yeni yatırımı Mart 2023'te faaliyete geçirecek.

Bakan Varank, ROKETSAN'ın Kırıkkale'deki yeni yatırım yerini ziyaret etti. Ziyarette Varank'a Şirketin Genel Müdürü Murat İkinci'nin yanı sıra Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da eşlik etti.

Yatırım alanında incelemelerde bulunan Varank, yaptığı değerlendirmede, Türkiye'yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi bir yatırımın yapıldığını belirtti.

Varank, ROKETSAN'ın mevcut çalışmalarının yanında geleceğe dönük farklı teknolojilerde savunma sanayisi ve farklı alanlardaki yatırımlarını gerçekleştireceğine işaret ederek, "9 bin 500 dönümlük büyük bir arazide Kırıkkale'de bu yatırımı gerçekleştiriyorlar. Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak. Yatırım rakamları yıllara sari Türkiye'nin en büyük savunma sanayi yatırımlarını yakalamış olacak." ifadelerini kullandı.

Şirketin, roket teknolojilerinde farklı mühimmatlarda Türkiye'ye önemli kazanımlar getiren, savunma sanayisinin göz bebeği firmalarından olduğunu vurgulayan Varank, "İşte buradaki tesislerle hem kapasitesini artıracak hem de yeni çalışmalar yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Yatırımlar burada devam edecek"
Varank, Kırıkkale'nin son dönemde savunma sanayisine dönük yatırımlarla adeta şahlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"MKE burada, ROKETSAN burada, özel sektör firmalarımız bu dönemde çok ciddi yatırımlar yapıyor. Kırıkkale'ye kazandırdığımız silah OSB'nin yanında özellikle kamu arazilerini de güçlü firmalarımıza tahsis ederek burada ciddi yatırımlar yapıyoruz. Tabii ilin konumu, Ankara'ya yakınlığı ve ciddi ulaşım akslarıyla Kırıkkale'yi adeta Türkiye'nin kalbine oturtmamız sayesinde bu yatırımlar burada devam edecek."

Özel sektörle Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı firmalarıyla Kırıkkale'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Özel sektör firmalarımızın dolum tesislerinden farklı üretim alanlarına kadar çok ciddi yeni yatırımları olacak. Biz Türkiye'yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz. Türkiye'yi üretimle kendi kendine yetebilen bir ülke yapmanın derdindeyiz. Bu manada da Kırıkkale'nin ülkemize ve ülkemizin ekonomisine verdiği katkı çok önemli. Ben hem Kırıkkaleli hemşerilerimize, valimize, vekillerimize, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum."

Varank, Bakanlık olarak, bütün sektörleri olduğu gibi savunma sanayisini de desteklediklerini vurgulayarak, "Bu yatırıma da ciddi teşvikler verdik. Teşvik belgeleri düzenledik. Bu sayede bu yatırımların önünü açmış olduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Peyderpey kapasite artıracağız"
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de yatırım yerinin Türkiye için çok güzide altyapıların hayata geçirileceği bir bölge olacağını belirterek, "Bu bölge ülkemiz için çok faydalı, çok yararlı teknolojileri geliştireceğimiz, hem ekonomiye çok ciddi katkısı olan, hem de teknolojik anlamda Türkiye'yi ön plana çıkaracak çalışmaları tamamlayacağımız bir alan olacak." ifadesini kullandı.

Mart 2023'te mühendislik çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden İkinci, "Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz, peyderpey, üzerine koya koya tesislerin kapasitesini artıracağız." bilgisini paylaştı.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Delice beyazı'ndaki yüksek verim üreticiyi sevindirdi https://gazetebirlik.com/haber/delice-beyazindaki-yuksek-verim-ureticiyi-sevindirdi-2044/

Aroması ve şıra oranının yüksekliği, ince kabuklu ve hazmının kolay olmasıyla öne çıkan "Delice beyazı"nın, bu özelliklerini kırmızı topraktan aldığı değerlendiriliyor.

Yaklaşık 10 bin dönüm üzüm bağının bulunduğu ilçede geçen yıl dönüm başına 1 ton ürün alan üreticiler, bu yıl 1,5-2 ton ürün elde ediyor.

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Kırıkkale'de üzüm denilince akla Delice'nin geldiğini söyledi.

İlçede Samsun yolunun alt ve üst kısmında üzüm bağlarının bulunduğunu belirten Özdem, yağışların etkisiyle bu yıl verimin yüksek olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Belediye olarak ürününü satmakta zorlanan çiftçilerimizle irtibat kurarak, üzümleri Tarım Kredi Kooperatifleri, Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal tesisleri veya market ve tesislere de gönderiyoruz ancak daha çok köylü pazarı ve yol boyundaki tezgahlarda üzümlerimizi satıyoruz. Kalan kısımları da pekmez, köfter (pestil), ekşi ve kışın evlerimizde helvasını yapıyoruz. Yine çekirdeğini satıyoruz. Üzümden birçok da ürün elde edebiliyoruz."

Özdem, bu yıl fiyatların da iyi olduğunu, bağda kilogramının 8-10, yol kenarındaki tezgahlarda ise 15-20 liradan satıldığını dile getirdi.

Üreticilerin verim ve fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden Özdem, "Biz üzümümüzü Delice beyazı olarak tescillemek için bağ çubuklarımızı Tekirdağ'da enstitüye gönderdik, orada çalışılıyor ama Hasandede üzümüyle cinsleri aynı olduğu için tescilini şu ana kadar gerçekleştiremedik. Biz üzümden üretilen pekmez ve diğer ürünler için coğrafi işaret belgesi almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışıyoruz. En kısa sürede sonuçlandırmak istiyoruz." dedi.

"3 dekarlık bağdan 6 ton rekolte bekliyoruz"
Üreticilerden Mehmet Erdem ise 10 dekar alanda üzüm bağı olduğunu ancak 7 dönümünün doludan zarar gördüğünü söyledi.

Kalan 3 dekarlık alandaki üzümlerinin güzel olduğunu anlatan Erdem, şöyle devam etti:

"3 dekarlık bağdan 6 ton rekolte bekliyoruz. Verimden gayet memnunuz. Kazancımız güzel. Bu üzümden Hasandede ve Sungurlu'da da bulunuyor ancak buranın toprağı, suyu ve havasından dolayı tadı farklı. Üzümümüzü farklı kılan ve aromasını güzelleştiren toprak, su ve hava. Normal bir üzümden 8-10 kilogramdan 1 kilogram pekmez alırsın, bizim üzümden 6 kiloda 1 kilo pekmez elde edersin. Şırası ve suyu çok fazla olduğu için pekmezi de bol oluyor ayrıca çok tatlı ve lezzetlidir."

Sercan Biçici de 25 dönüm üzüm bağının olduğunu, Delice üzümünün tadının yiyince daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Üzümün tadını kırmızı topraktan aldığını düşündüklerini dile getiren Biçici, "Daha ince kabuklu, hazmının kolay ve şıra oranının yüksek olması, diğer üzümlerden farklı kılıyor. Hava şartları ve bakım iyi olunca bu yıl verim çok güzel." ifadelerini kullandı.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-devrilen-otomobildeki-2-kisi-yaralandi-9046/

Kırıkkale'de otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Hasan G. idaresindeki 07 BBT 458 plakalı otomobil, Kırıkkale-Samsun kara yolu Osmangazi Mahallesi mevkisinde şarampole devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kazada Fahri K. ve Mustafa K, araçta sıkışarak yaralandı.

Ekiplerin çalışmasıyla bulundukları yerden çıkarılan yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de aynı aileden 14 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-ayni-aileden-14-kisi-zehirlenme-suphesiyle-hastaneye-kaldirildi-3180/

İlçede mevsimlik işçi olarak çalışan aynı aileden 5'i çocuk 14 kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve istifra şikayetiyle Karakeçili Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından zehirlenme şüphesiyle ambulanslarla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Hastanelerdeki tedavileri tamamlanan 14 kişi taburcu edildi.

Aile üyelerinin, Kızılırmak'tan su içtikten sonra rahatsızlandıklarını söyledikleri öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Üniversite öğrencileri atık malzemeleri teknolojiyle buluşturdu https://gazetebirlik.com/haber/universite-ogrencileri-atik-malzemeleri-teknolojiyle-bulusturdu-5403/

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğrencileri, atık malzemelerden faydalanarak birçok ürün geliştirdi.

Öğrenciler, bitirme projeleri kapsamında, atık malzemeleri de kullanarak kabinli go-kart, üç tekerlekli drift aracı, robot kol mekanik sistemi, elektrikli deniz botu, mekanik testere, mekanik asansör sistemi ve açı ayarlı metal kesme makinesi tasarladı.

KKÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bozdemir, öğrencilerini çok yönlü yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Öğrencilerden mezun olmadan önce öğrendiklerini, arzu ettikleri ve tasarladıkları ürün üzerinde göstermelerini istediklerini aktaran Bozdemir, "Önce projeleriyle ilgili dosyalarını hazırladılar, daha sonra atölye ortamında çevrelerinde buldukları atık malzemeleri ya da materyalleri kullanarak makine bölümünün çalışmalarını da anlatacak güzel projelere çevirdiler." dedi.

Öğrencilerin çok yoğun emeklerinin ve bilgi birikimlerinin olduğunu çalışmalarda gördüklerini dile getiren Bozdemir, "Öğrencilerimiz çok değişik konulardan orijinal çalışmalar çıkardı. Araç ve mekanik sistem tasarımlarımız var. Bizim bazı temel derslerde öğrettiğimiz bilgilerin hepsini makineleri tasarlamak ve imal etmekte kullandılar." diye konuştu.

Bozdemir, çevrenin korunması anlamında öğrencilerinin çok duyarlı olduğunu ve atık malzemeleri teknolojik ürünlere dönüştürdüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Atık materyaller öğrencilerimize projeleri yaparken katkı sağlıyor. Yaptıkları çalışmalar öğrencilerimize kariyer planlaması anlamında da katkı sağlayacak. İş görüşmelerine gittiklerinde kariyer uzmanları genelde bitirme projelerinde neler yaptıklarıyla ilgili bilgi almak ister. Böyle bir çalışması olmayan öğrenciler genelde ne söyleyeceklerini bilemezler. Öğrencilerimiz bu konuda çok iyiler."

Atık malzemeden go-kart tasarladılar
Makine bölümü 2. sınıf öğrencisi Alperen Özdemir de projelerinde atık malzemeleri kullandıklarını belirterek, "Mesela go-kart aracı projesinde kullandığımız profil malzemelerin hepsi atık. İmkanlarımız el verirse aracımızı elektrikli geliştirmeyi düşünüyorum. Şu anda benzin motoruyla manuel olarak çalıştırıyorum." ifadelerini kullandı.

Aynı bölümden 2. sınıf öğrencisi Onur Yoldaş da atık malzemeleri kullanarak maliyeti düşürmeye çalıştıklarını söyledi.

Matkapla çalışan deniz botu geliştirdiğini dile getiren Yoldaş, "Pervanesi ve bütün mekanik kısımları kendim tasarladım. Üzerinde elektrikli matkap bulunuyor. Matkabın dönme gücünü kullanarak dişli sistem yardımıyla çalıştırdım. Matkap bir dönerken pervane kısmı iki dönüyor. Bu sayede hız kazanıyor. Yedek bataryalar sayesinde de uzun menzil seyahat edebiliyoruz." bilgisini verdi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de bir kişinin aracını düğündeki davetlilerin üzerine sürmesi sonucu 20 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-bir-kisinin-aracini-dugundeki-davetlilerin-uzerine-surmesi-sonucu-20-kisi-yaralandi-1615/

İddiaya göre, yakınının Hacıbey TOKi Konutları'ndaki düğün törenine katılmak için Ankara'dan gelen K.K. (35) bir süre sonra düğündeki davetlilerle tartıştı.

Düğün sahipleri daha sonra alkollü olduğu iddia edilen K.K. ve yanındaki M.K. (46) ile K.A'yı (21) tören alanından uzaklaştırdı.

Kullandığı 06 T 4580 plakalı ticari taksi ile alandan uzaklaşan K.K, bir süre sonra aracını düğündeki davetlilerin üzerine sürdü.

K.K, daha sonra olay yerinden kaçmak istediği sırada park halindeki 71 ED 468 plakalı otomobile çarptı.

Kazanın ardından düğünde bulunanlar, K.K. ile yanında bulunan M.K. ve K.A'yı darbetti.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

 Düğüne katılan davetlilerden Durmuş Şahan (60), Suna Oymak (51), 3 aylık bebek Suna Oymak, Hazal Cenikli (14), Züleyha Şahan (25), Elif Naz Şahan (6), Güllü Metin (62), Berkan Oynak (19), Gülfidan Ersoy (8), Kubilay Oynak, Kadir Kerem Şahan (3), Ayşe Şahan (32), Erdal Şahan (33), Fatma Metin ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı.

Ambulanslarla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Hastanelerine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan darbedilen K.K, M.K. ve K.A'da hastaneye kaldırıldı, tedavileri tamamlanan K.K. ve K.A. gözaltına alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de bir kişinin aracını düğündeki davetlilerin üzerine sürmesi sonucu 20 kişi yaralandı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-bir-kisinin-aracini-dugundeki-davetlilerin-uzerine-surmesi-sonucu-20-kisi-yaralandi-4949/

İddiaya göre, yakınının Hacıbey TOKi Konutları'ndaki düğün törenine katılmak için Ankara'dan gelen K.K. (35) bir süre sonra düğündeki davetlilerle tartıştı.

Düğün sahipleri daha sonra alkollü olduğu iddia edilen K.K. ve yanındaki M.K. (46) ile K.A'yı (21) tören alanından uzaklaştırdı.

Kullandığı 06 T 4580 plakalı ticari taksi ile alandan uzaklaşan K.K, bir süre sonra aracını düğündeki davetlilerin üzerine sürdü.

K.K, daha sonra olay yerinden kaçmak istediği sırada park halindeki 71 ED 468 plakalı otomobile çarptı.

Kazanın ardından düğünde bulunanlar, K.K. ile yanında bulunan M.K. ve K.A'yı darbetti.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Düğüne katılan davetlilerden Durmuş Şahan (60), Suna Oymak (51), 3 aylık bebek Suna Oymak, Hazal Cenikli (14), Züleyha Şahan (25), Elif Naz Şahan (6), Güllü Metin (62), Berkan Oynak (19), Gülfidan Ersoy (8), Kubilay Oynak, Kadir Kerem Şahan (3), Ayşe Şahan (32), Erdal Şahan (33), Fatma Metin ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı.

Ambulanslarla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Hastanelerine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan darbedilen K.K, M.K. ve K.A'da hastaneye kaldırıldı, tedavileri tamamlanan K.K. ve K.A. gözaltına alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de servis midibüsü devrildi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-servis-midibusu-devrildi-9798/

İşçileri taşıyan sürücüsü henüz öğrenilemeyen 71 S 0281 plakalı midibüs, Millet Bulvarı'nda kontrolden çıkarak tren yoluna devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kazada, ilk belirlemelere göre 15 işçi yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Üçüz çocuk sahibi sağlıkçı çift omuz omuza çalışıyor https://gazetebirlik.com/haber/ucuz-cocuk-sahibi-saglikci-cift-omuz-omuza-calisiyor-2155/

İl Sağlık Müdürlüğünde 6 yıldır paramedik olarak görev yapan Atilla (32) ve Esra Sunca (28) çifti, 3 yaşındaki çocukları Mehmet Miraç, Miray ve Azra ile mutlu yaşam sürüyor.

Mesaileri dışında çocuklarıyla vakit geçiren çift, nöbetleri aynı güne denk geldiğinde kreşten yararlanıyor ya da aile bireylerinden destek alıyor.

Atilla Sunca, 2009'da GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulundan mezun olduğunu, 2015'te Kırıkkale'de göreve başladığını söyledi.

Eşiyle 2016 yılında evlendiklerini ve üçüz çocukları olduğunu anlatan Sunca, şöyle konuştu:

"2019 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Birkaç ay içinde Sağlık Bakanlığında avukat olarak görev yapmaya devam edeceğim. Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan sonra bir süre Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalıştım. Daha sonra istifa ederek Kırıkkale'de göreve başladım. Bu süre içerisinde hukuk fakültesini kazandım. 2019 yılında lisans eğitimimi de tamamladım ve ücretsiz izin alarak bir yıl avukatlık stajı yaptım."

Sunca, Kırıkkale'ye atandıklarında oryantasyon eğitiminde eşiyle tanıştığını ve sürecin hızlı ilerlemesiyle evlenmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Eşiyle aynı yerde çalışmanın hem avantajı hem de dezavantajının olduğunu aktaran Sunca, şöyle devam etti:

"Aynı yerde olmanın avantajı, birbirimizin çektiği sıkıntıları ve yorgunlukları biliyoruz. Dezavantajı ise nöbetlerimiz aynı günlere geldiğinde bazen sıkıntı yaşadığımız oluyor. Genelde amirlerimiz izin veriyor ve nöbetlerimiz aynı güne denk geliyor ama illaki gelmediği zamanlar da oluyor. Eşim şu anda normal mesai çalışıyor. Üçüz çocuklarımız var. Eşimle aynı yerde çalışmak farklı bir duygu. Onunla olaya gitmek farklı, arkadaşınla gitmek farklı. İşe gittiğiniz zaman biriniz amir, biriniz memur oluyorsunuz. Biraz daha dikkat etmeniz gerekiyor."

Paramedik Esra Sunca ise üçüz çocuklarıyla zorlu bir süreç geçirdiklerini ancak onlara güzel bir yaşam sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Onların bir gülümsemesiyle gerçekten hayatınız değişiyor. Bazen çok çaresiz kaldığımız zamanlar oluyor. Yetişemiyorsunuz, hepsi ayrı noktalarda ağlıyor ama üçü 'anne' deyip de koşunca her şey değişiyor. Eşimle aynı yerde çalışmak güzel bir duygu. Aynı meslekte çalıştığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Mesleğimiz diğerlerinden daha farklı aslında. İkimiz de işin içerisinde olduğumuz için birbirimize anlayışlı davranıyoruz. Nöbet çıkışlarında birbirimize destek olabiliyoruz."

Kovid-19 salgını döneminde yaşadıkları zorluklara değinen Esra Sunca, "Ambulansın içerisindesiniz ve küçük bir alan burası. Araç hareket halindeyken hastaya müdahale etmek zorundasınız. Kendimizi tamamen unutup, hastaya müdahale etmemiz gerektiği çok anlar oldu. O anda insan aileyi, evini, çocuklarını ve hastalığı tamamen unutuyor. Bizim için salgının en zor noktaları bunlardı. Bu sürede üçüz çocuklarımız olduğu için evden uzak kalamadık. Bir çocuk olsaydı ailemizin yanına gönderip kendimizi izole edebilir miydik bilmiyorum ama böyle bir imkanım hiç olmadı." diye konuştu.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Biçerdöver yedek parçası üreten firmadan ihracata 3,5 milyon avro katkı https://gazetebirlik.com/haber/bicerdover-yedek-parcasi-ureten-firmadan-ihracata-35-milyon-avro-katki-1122/

Kırıkkale'de biçerdöverler için yedek parça imal eden firma, yılın 10 ayında yaklaşık 3,5 milyon avroluk ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulundu.

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde 63 yıldır faaliyet gösteren Emniyet Sanayi Zirai Aletler Yedek Parça İthalat ve İhracat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, 30'un üzerinde ülkeye biçerdöver yedek parçası ihracatı yapıyor.

Şirket sahibi Emre Baştuğ, firmalarının, 1958 yılında dedeleri Halil Baştuğ tarafından kurulduğunu, o günden bu zamana kadar biçerdöver yedek parçası imalatı yaptıklarını söyledi.

İşletmede şu anda 97 personelin bulunduğunu ve 3 vardiya olarak çalıştıklarını anlatan Baştuğ, iç piyasaya ve 30'dan fazla ülkeye satış yaptıklarını, New Holland'ın biçerdöver grubunda da ana tedarikçi olduklarını dile getirdi.

Baştuğ, biçerdöver grubunda yürüyen aksamlar denilen şanzıman, miller, kasnaklar, akslar, poyralar, dişliler, yine şanzımandaki dişli grupları ve bunlara dair 14 bin parça ürettiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de olmayan diğer biçerdöver modellerine de parça üretimi yapmaktayız. Rusya, Ukrayna, İran, Irak, Suriye, Tunus, Fas, Cezayir, Libya, Malezya, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kolombiya, Venezuela, Etiyopya, Sudan, bunlar yoğunluklu olarak sürekli ihracat yaptığımız ülkeler. Avrupa'da da İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya, Polonya, Slovakya, sektörde en yoğun olarak çalıştığımız ülkeler. Bu ülkelerin içerisinde Belçika, Hollanda ve Almanya'daki tedarik yaptığımız firmaların da yine ana tedarikçisiyiz. Onlar da globalde kimisi 20-30 ülkede faaliyet gösteriyor. O firmalara da ürünlerimizi kendi markamızla ancak onların ambalajıyla gönderiyoruz. Polonya ve Macaristan'daki birçok firma da bizden aldıkları ürünleri kendi ihracat bölgelerine etiketleriyle pazarlıyor."

Baştuğ, 2004 yılından beri ihracat yaptıklarını belirterek, öncesinde de ihracatçı olan firmalar aracılığıyla ürünlerinin yurt dışına satıldığını vurguladı.

Kendileri için en büyük mutluluğun, dış ticarete katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Baştuğ, şunları kaydetti:

"Türkiye'de üretilen bir ürünün yurt dışından ithal edilmemesi, ikame olarak bizim ürünlerin tercih edilmesi bizim en büyük mutluluğumuz. Ülkemize ve 2023 hedeflerine katkıda bulunmak, dövizimizin ülkemizde kalması, kendi ürettiğimiz ürünün bizim markamızla yurt dışında pazar bulması da bizi mutlu ediyor. 2021 yılının ilk 10 ayında 3,5 milyon avro civarında bir ihracatımız var. Önümüzdeki 2 ayda da 1 milyon avroya yakın çıkacak siparişlerimiz var. İnşallah 2022 yılında daha iyi olacağız."

Baştuğ, "Şu anda global çapta yaşanan krizler, Türkiye'nin ihracat ve lojistik üssü olma yolunda bizlere avantaj sağlamakta. Tabii ki dövizin yükselmesi bizler için bir avantaj. İthal girdi maliyetleri yükseliyor ancak dövizin yüksek olması da bizi ihracata daha çok heveslendiriyor. Yurt dışında yaşanan fabrika kapanmaları, tedarik zincirlerindeki sıkıntılar, gördüğümüz kadarıyla bizler için bir artı. Bu kapsamda birçok ülkeden de 2022 yılı için erken siparişler almaya başladık." diye konuştu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hayvansever profesör 7 yıldır sahipsiz hayvanların bakımlarını üstleniyor https://gazetebirlik.com/haber/hayvansever-profesor-7-yildir-sahipsiz-hayvanlarin-bakimlarini-ustleniyor-5786/

Kırıkkale'de yaklaşık 7 yıl önce bakıma muhtaç, yaralı ve terk edilmiş hayvanlara evinin kapısını açan kadın doğum uzmanı, hayvanların tüm bakımlarıyla yakından ilgileniyor.

Merkeze bağlı Hasandede köyünde yaşayan Prof. Dr. Yavuz Şimşek, köyde veya çeşitli bölgelerde bulduğu bakıma muhtaç kedi ve köpekleri evine alıyor. Evinin bahçesinde hayvanlara barınma imkanı sunan Şimşek, yaralı veya hasta olanları da kendisi tedavi ediyor.

Hayvanları sahiplenmek isteyenlere de yardımcı olan Şimşek, sahiplendirilen veya çeşitli nedenlerle ölen hayvanların resmini de evinin duvarlarına asıyor.

Şimşek, çiftliğinde bakıma muhtaç, terk edilmiş, yaralanmış, trafik kazasından kurtulmuş hayvanların bakımını ve tedavisini yaptığını söyledi.

Yaklaşık 7 yıldır sahipsiz hayvanlara ev sahipliği yaptığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Burada 7 köpeğimiz ve 10'un üzerinde kedimiz var. Bunların tamamı terk edilmiş hayvanlar. Hiçbiri satın alınmış değil. Zaten hayvanseverlerin de 'satın alma, sahiplen' diye sloganı var. Hepsi yaralı, mağdur. Özellikle maalesef insanların mağdur ettiği hayvanlar olarak geldiler. Burada iyileştirildiler, bazıları sahiplendirildi. Sahiplendirilemeyenler de burada barınıyor. Belirli bir denge içerisinde burada hayvanlarla hayatımızı sürdürüyoruz."

Şimşek, durumu kötü olanların tıbbi bakımını yapmaya çalıştığını, çok kötü olanları Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde ve Ankara'da tedavi ettirdiğini belirtti.

Köyün merkeze 13 kilometre uzaklıkta olduğunu ve her zaman veteriner getiremediklerini dile getiren Şimşek, "Hayvanların rutin bakımı, aşılanması, parazit ilaçları ile ateşi çıkan hayvanın antibiyotiğinin verilmesi, gerekirse damar yolunun açılması dahil hepsini burada yapıyorum." dedi.

"Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz"
Şimşek, yeryüzünün tüm canlıların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Evcil veya yabani olsun, tüm hayvanların korunmasını, insan olmanın gereği olarak kabul ediyorum. 'Kamil' insan olmanın koşullarından biri de yeryüzünü beraber paylaştığımız canlılara da hayat hakkı tanımak ve onlara saygı duymak. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da öncülüğünde Hayvan Hakları Yasası çıktı. Türkiye için çok büyük bir adım. Tabi ki eksikleri olmakla beraber çok büyük bir adım. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Hayvanlara eziyet etmenin, mağdur etmenin artık ciddi cezaları da var. Bu konuda toplumumuzda bir bilinç ve uyanış var. Biz de bireysel olarak bir şeyler yapıyoruz. Hayvan dostu derneklerle de temasımız var. Lüzum halinde onlarla da çeşitli organizasyonlar yapabiliyoruz."

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de iki otomobil çarpıştı: 5 ölü https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-iki-otomobil-carpisti-5-olu-9094/

Murat Bostancı idaresindeki 40 EH 237 plakalı otomobille Onur Erkan'ın kullandığı otomobil, Kaman-Karakeçili kara yolu İğdebeli kavşağında çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Iğdır şehidinin ailesi hüznü ve gururu birlikte yaşıyor https://gazetebirlik.com/haber/igdir-sehidinin-ailesi-huznu-ve-gururu-birlikte-yasiyor-332/

Kırıkkale'de yaşayan baba Yusuf Kaya, üç çocuğundan biri olan Bekir Ferhat Kaya'nın farklı ve çok uysal biri olduğunu söyledi.

Oğlunun kendisinden çok başkalarını düşündüğünü anlatan Kaya, "Bekir ilkokula başladığında annesine gelip, 'Ben büyüyünce şehit olacağım.' demiş. Tabii biz o zamanları çocuk diye önemsemedik. Sonraki dönemlerde liseyi bitirip imtihanlara girdi ve puanları da yüksekti. Öğretmenliğe falan yetiyordu. Kendisi asker veya polis olmak istediğini belirterek oralara müracaat etti. Astsubaylığı da polisliği de kazandı. Sonra bizim aklımıza küçükken söylediği söz geldi ve astsubaylığa göndermedik, sonra polisliğe gönderdik." diye konuştu.

Oğlunun askerliğe ve polisliğe aşırı sevgisi olduğunu, ilk olarak Kastamonu'da göreve başladığını anlatan Kaya, daha sonra arkadaşlarıyla Şırnak'a gitmek istediğini ancak kendilerinin Iğdır'a gitmesi yönünde telkinde bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Iğdır'a arkadaşlarıyla birlikte gittiler ve göreve başladılar. Bekir şehit olmadan 40 gün falan önce yanına gittik, daha sonra da şehit haberi geldi. Kendisinin zorlamasıyla yanına gittik. Yoksa göremeyecektik. Zaman geçtikçe acısı, hasreti azalıyor diyorlar ama aksine fazlalaşıyor. Bekir, çocukluğundan beri bizi üzmedi. 'Şunu yap' dediğimiz zaman hoşuna gitsin veya gitmesin yapardı. Hiçbir zaman üzmezdi. Kendini değil de hep bizi, başkasını düşünürdü. Terörle mücadele konusunda da devletimizden Allah razı olsun. 'Bir terörist kalmayana kadar bu işin üzerine gideceğiz.' dediler, Allah razı olsun. Şehidimiz de oldu ama içerimizdeki FETÖ'cüler falan da temizlendi."

"Evlat acısı çok farklı ama bunun gururu da var"
Anne Gülay Kaya da evladının dört dörtlük bir insan olduğunu dile getirdi.

Şehit olacak insanların doğuştan farklı olduğunun söylendiğini ancak kendilerinin başına gelince bunu anladıklarını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Şehit olduğu gün sabah da abdestini alıp, namazını kılıp çıkmış. Rabb'im oğluma şehadeti nasip etti, çok mutluyum. Bu çok güzel bir duygu. Anlatılacak bir duygu değil ama acısı da o derece büyük. Evlat acısı çok farklı ama bunun (şehitlik) gururu da var. Bu mesleği çok istedi. Önüne geçmek istedik ve çok çaba gösterdik ama kendisi çok isteyerek gitti. Uzun yıllar bu mesleği yapmasını çok isterdim. Çok seviyordu mesleğini. Odadan odaya giderken tekbir alarak giderdi. Vatan sevgisiyle doluydu. Bana, 'Sen gitme, o gitmesin, kim gidecek ve bu vatanı koruyacak? Senin oğlun gitmesin, başkalarının oğlu gitsin, sen böyle mi inanıyorsun Allah'a.' dedi."

Şehitlik mertebesinin önemine dikkati çeken Kaya, "Bizim çocuklarımız ne güzel cennetin en güzel makamında olacaklar. İnşallah terör bir an önce biter. Dualarımız ondan yana. Rabb'im askerimize ve polisimize güç, kuvvet versin. Ayaklarına taş, sevdiklerinin gözlerine yaş değmesin. Bekir'im gitti ama birçok Bekir'im oldu. Bu vatan topraklarının bir karışını değil, bir milimini vermeye niyetimiz yok. Bekir'imin kanı yerde kalmayacak, kalmadı da. Teröristler bu yoldan dönsünler. Bu yol doğru yol değil. Biliyorlar ama niye dönmüyorlar anlamıyoruz. Rabbim güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Zaferlerinin devamını bekliyoruz." diye konuştu.

Iğdır'da 8 Eylül 2015'te Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda 13 polis şehit düşmüştü.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Kilit kavşak' Kırıkkale'de bayram öncesi trafik yoğunluğu başladı https://gazetebirlik.com/haber/kilit-kavsak-kirikkalede-bayram-oncesi-trafik-yogunlugu-basladi-3456/

Kurban Bayramı için memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, ulaşımda 43 ilin kara yolunun bağlantı noktası Kırıkkale'de yoğunluğa neden oluyor.

Özellikle Kırıkkale-Ankara kara yolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş ilerlerken, trafik ekipleri de ulaşımın aksamaması için çaba gösteriyor.

Kara yolları ekipleri de trafiğin aksamaması için Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak kapattı.

Trafik yoğunluğunun yarın da artarak devam etmesi bekleniyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de şiddetli fırtına çatıları uçurdu, ağaçları devirdi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-siddetli-firtina-catilari-ucurdu-agaclari-devirdi-2199/

Kırıkkale'de ikindi vakti ilk olarak toz fırtınası oluştu, ardından devam eden şiddetli fırtına nedeniyle Kaletepe Mahallesi'nde bir inşaatın çatısı uçtu.

Uçan çatı, sokaktaki bazı ev ve araçlara zarar verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, sokakta önlem aldı.

Evi zarar gören vatandaşlardan Dönüş Onuş, AA muhabirine, fırtına çıkınca çatının uçtuğunu söyledi.

İlk başta kendi evlerinin çatısının uçtuğunu zannettiklerini anlatan Onuş, "Baktığımızda bir inşaatın çatısı uçmuş. Evimizde ve arabamda zarar var. Her şey bir anda oldu." dedi.

Eski Sanayi Sitesi'ndeki bir iş yerinin çatısı da fırtına nedeniyle uçtu.

Kent merkezindeki bazı bölgelerde ise ağaçlar devrildi.

Millet Bulvarı'nda bulunan bir reklam tabelası da şiddetli fırtına nedeniyle zarar gördü.

Polis ekiplerince bulvarın trafiğe kapatılmasının ardından Kırıkkale Belediyesi ekipleri, vinç yardımıyla tabelayı sökmek için çalışma başlattı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cinnet getiren koca dehşet saçtı https://gazetebirlik.com/haber/-cinnet-getiren-koca-dehset-sacti-7494/

Kırıkkale’de cinnet getiren 75 yaşındaki bir kişi iddiaya göre, karısını bıçakla öldürdükten sonra evini ve otomobilini ateşe verdi.
Yangın, gece saatlerinde Kırıkkale’de Bahçelievler Mahallesi 711. Sokakta meydan geldi. Edinilen bilgiye göre, Alper Erdil’e ait 4 katlı apartmanın 2. katında kiracı olan 75 yaşındaki M.D. isimli kişi, tartıştığı karısı Koçer Dönmez’i (56) göğsünden ve sırtından bıçakladı. İddiaya göre, cinnet getiren koca, karısını bıçakla öldürdükten sonra doğalgazı açarak evini ateşe verdi. Sokaktaki otomobilini de yakarak alevlere teslim etti.

Dehşet saçan koca gözaltına alındı
Karşı apartmanda oturan Özen Demir isimli bir vatandaş ise sigara içmek için dışarı çıkınca komşusunun evinden çıkan alevleri gördü. Apartmanın tüm zillerine basıp durumu 112 Acil Servise bildirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren itfaiye ve sağlık ekipleri, Koçer Dönmez’in cansız bedenine ulaşarak dışarı çıkarttı. Yangın, itfaiye ekiplerince yarım saatlik sürenin ardından söndürüldü. Soğutma çalışmaları tamamlanınca Olay Yeri İnceleme ekipleri, evde ve otomobilde tahkikat yaptı. Olayın şüphelisi M.D. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Kısıtlamayı ihlal eden vatandaşları polis uyardı
Yangını gören mahalle sakinleri sokağa çıkınca kalabalık oluşturdu. Polis ise sokağa çıkma kısıtlaması olduğunu hatırlatarak vatandaşları evlerine gönderdi. Evde ve otomobilde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

"Bir de baktım oradan ateşler çıkıyor"
Yangın anını anlatan Özen Demir, "Ben şurada ikinci katta oturuyorum. Ben sigara içmeye çıktım. Bir de baktım oradan ateşler çıkıyor. Alevlerin çıktığını görünce ben direkt bağırdım. Binada kimse var mı diye. Ben ondan sonra arka tarafa zıpladım. Bütün zillere bastım kimse yok. Evden çıkmadan itfaiyeyi aradım. Ondan sonra baktım trafonun yanında bu evin sahibinin arabasında yanmaya başladı. Arabada yandığını görünce zaten itfaiye falan gelince müdahale ettiler" dedi.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fatsa Belediyespor kafilesini taşıyan otobüs Kırıkkale'de kaza yaptı https://gazetebirlik.com/haber/fatsa-belediyespor-kafilesini-tasiyan-otobus-kirikkalede-kaza-yapti-5955/

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde, Misli.com 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Fatsa Belediyespor kafilesini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu sürücü hafif yaralandı.

Yakup Sukes idaresindeki 52 AAD 321 plakalı otobüs, Kırıkkale-Samsun kara yolu Evliyalı köyü yakınlarında kar yağışının ardından buz tutan yolda kontrolden çıkarak bariyerlere çarpıp refüje devrildi.

Kazanın ardından olay yerine polis, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

33 kişinin bulunduğu otobüste, hafif yaralanan sürücüye sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Bir hafta içerisinde 20'ye yakın arkadaşımızla aynı anda Kovid-19'a yakalandık' https://gazetebirlik.com/haber/bir-hafta-icerisinde-20ye-yakin-arkadasimizla-ayni-anda-kovid-19a-yakalandik-7855/

Ekim ayında Kovid-19'a yakalanan Tüfekçi, öksürük şikayetinin artması üzerine hastaneye kaldırıldı.

Hastanedeki 8 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Tüfekçi, salgına karşı alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını ancak bir şekilde virüsün kendisine de bulaştığını söyledi.

Yüksek ateş ve sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, ardından yapılan test sonucunun pozitif çıktığını aktaran Tüfekçi, "Sanırım virüsün yayılımı kurumda oldu. Bir hafta içerisinde 20'ye yakın arkadaşımızla aynı anda Kovid-19'a yakalandık. Dairede 2 haftada 46 kişi Kovid-19 oldu. 'Bir şekilde herkes atlatıyor, bu süreci geçiriyor' diyoruz ama gerçekten kolay değilmiş. Biraz zor atlattım." diye konuştu.

Tüfekçi, bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, test sonucunun gece 02.00'de belli olduğunu ve saat 04.30'da ilaçlarının evine getirildiğini anlattı.

Hastanede çekilen tomografide virüsün akciğere de sirayet ettiğinin görüldüğünü belirten Tüfekçi, şöyle konuştu:

"Çok şükür yoğun bakımlık olmadık ama 8 gün boyunca öksürük çok yordu. Bu süreçte insanın kendisini iyi hissetmesi de çok önemli. İnsanların sürekli hastalığı düşünerek psikolojik bunalıma girmekten ziyade farklı şeylerle oyalanması çok önemli. Ben de bu süreçte yoğun öksürük şikayetime rağmen hastanede kitap ve dergi okuyarak zihnimi sürekli meşgul ettim. Hastanedeki tedavimin ardından çok şükür taburcu edildim."

Amatör olarak dağcılık ve atletizmle de uğraştığını kaydeden Tüfekçi, "Sporcular daha kolay atlatır gibi şeyler söyleniyordu. Ancak virüsün hiç şakası yok, herkese bulaşıyor ve ciddi sıkıntılar doğuruyor. Sporcu bir şube müdürüm vardı, beden eğitimi öğretmeni o da çok zor atlattı. Maalesef çok üzgünüm ama milli eğitim müdür yardımcımızı kaybettik. O da bizimle beraber yakalanmıştı. Onu da ahirete uğurladık. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Tedavi sürecinin ardından bir ay boyunca yürümekte zorlandığını anlatan Tüfekçi, yaklaşık 2,5 ay geçtiğini ve yeni yeni koşmaya başladığını ifade etti.

Tüfekçi, şunları kaydetti:

"Virüsün şakası yok. Dikkat etmek gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına kesinlikle uymamız gerekiyor. Bu süreçte aile oturmalarıydı, gezmelerdi bunlara biraz ara vereceğiz. Bunun başka yolu yok. Bunu bizzat yaşayarak gördüm. Özel zevklerimizi veya eski alışkanlıklarımızı bir kenara koymak zorundayız. Eski dünya yok artık. Yeni bir süreç başladı."

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de 1,1 ton kaçak tütün ve 20 bin makaron ele geçirildi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-11-ton-kacak-tutun-ve-20-bin-makaron-ele-gecirildi-8918/

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, tütün kaçakçılığına yönelik çalışmalar kapsamında Kırıkkale-Ankara kara yolunda bir minibüsü durdurdu.

Ekipler, araçta yaptıkları aramada 1,1 ton kaçak tütün ve 20 bin dolu makaron ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheli R.D. hakkında "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu" kapsamında adli işlem başlatıldı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kamyondan inip otobüse binerken yakalan pozitif kişi: "Televizyona mı vereceksin ?" https://gazetebirlik.com/haber/kamyondan-inip-otobuse-binerken-yakalan-pozitif-kisi-televizyona-mi-vereceksin--8803/

Kırıkkale’de karantinada olması gereken bir kişi, kamyondan inip otobüse binmek isteyince “HES kodu” kontrolü sırasında polise yakalandı. Karantina yurduna yerleştirilen kişi, kendisini görüntüleyen muhabire “Ne çekiyorsun televizyona mı vereceksin” diyerek tepki gösterdi.
Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki Kırıkkale’de yer alan kilit kavşakta, Kırıkkale Valiliği koordinesinde korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında "HES kodu" ve "seyahat izin belgesi" kontrol ediliyor. İstanbul’dan Amasya’ya kamyonla seyahat eden Veysel S., Bölge Trafik Kontrol Noktası’nda kamyondan inerek otobüse binmek istedi. O sırada otobüste "HES kodu" kontrolü yapan polis, Veysel S’nin pozitif vaka olduğunu tespit etti.

"TELEVİZYONA MI VERECEKSİN"
İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefetten 3 bin 150 lira para cezası uygulandı. Burada filyasyon ekiplerine teslim edilen Veysel S. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurda götürüldüğü sırada kendisini görüntüleyen muhabire “Ne çekiyorsun televizyona mı vereceksin” diyerek tepki gösterdi. Girişte işlemleri yapılan Veysel S. karantina yurduna yerleştirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de 1150 litre sahte rakı ve şarap ele geçirildi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-1150-litre-sahte-raki-ve-sarap-ele-gecirildi-4067/

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde 1150 litre sahte rakı ve şarap ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sarıkızlı köyünde H.B'nin evinde sahte içki ürettiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Fiziki ve teknik takip sonucu şüphelinin evine kurduğu düzenekle sahte içki ürettiği belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Sulakyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda H.B. gözaltına alındı.

Aramalarda, 850 litre sahte rakı, 300 litre sahte şarap ve içki yapımında kullanılan düzenek ele geçirildi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvuran 7 kişi öldü https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-sahte-ickiden-zehirlendikleri-suphesiyle-hastanelere-basvuran-7-kisi-oldu-8740/

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde son üç günde zehirlendiklerini belirten 8 kişi hastanelere başvurdu.

Hastanede tedavi altına alınanlardan İ.Y, C.D, ÜG, Y.M, H.V, M.Ö. ve A.B. hayatını kaybetti, Ö.Ö'nün yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Olayla ilgili S.Ü. ve Ö.Ö. gözaltına alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kovid-19'la mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri ev ev dolaşıp virüsün izini sürüyor https://gazetebirlik.com/haber/kovid-19la-mucadelenin-oncusu-filyasyon-ekipleri-ev-ev-dolasip-virusun-izini-suruyor-2610/

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart'tan bu yana mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini sürdüren sağlık çalışanları, Kovid-19 hastalarını iyileştirmek için fedakarca mücadele veriyor.

Salgınla mücadelede pilot il seçilen Kırıkkale'de ön cephede savaşan 45 filyasyon ekibi, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 37 doktor ve 122 yardımcı sağlık personeli ile 24 saat görev yapıyor.

Tam donanımlı filyasyon ekipleri, gerekli tedbirleri alarak, Kovid-19 tanısıyla evlerinde izole edilen hastaları ve temaslı vatandaşları ziyaret edip takiplerini yapıyor. Gerektiği durumda ilaç veren ekipler, acil durumlarda hastaların veya temaslıların hastaneye sevkini sağlıyor.

Filyasyon ekibinde görevli sorumlu hekimlerden Dr. Muhittin Akdemir, 7 gün 24 saat esasına göre çalıştıklarını söyledi.

Kovid-19 tanısı konulmuş veya temaslı vatandaşların kriz masasındaki ekipleri arayarak, görevlilerden hastalıkla ilgili her türlü bilgiyi alabildiğini belirten Akdemir, şöyle konuştu:

"Gerekirse masada görevli arkadaşlar filyasyon ekibini veya 112 Acil Servis ekiplerini arayıp hastanın evine ambulans yönlendirerek vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Filyasyon ekiplerimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüzün bizlere verdiği hasta listesini alarak sahaya inip, Kovid-19 tanısı konmuş veya temaslı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyor. Ekiplerimizin sorumluluğunda ziyaret esnasında semptomu olanlardan test için numune almak, numune alımıyla birlikte hastaya ilaç vermek ve bu numuneleri hastaneye ulaştırmak da var."

"Hastalarımızın ayağına kadar koşa koşa gidiyoruz"
Görevleri nedeniyle hayatlarının her aşamasında hassas davranmak zorunda olduklarını ifade eden Akdemir, şöyle devam etti:

"Biz burada kısaca herkesin adını duyduğunda bile korkarak kaçtığı virüse karşı, hastalarımızın ayağına kadar koşa koşa gidiyoruz. Evlerimize giderken ailelerimize ve komşularımıza bir sıkıntı yaratmasın diye dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Bir insan elini günde 5 defa yıkıyorsa, biz 20 defa yıkıyoruz. Aile bireylerine karşı sürekli mesafeli oluyoruz. Sosyal yaşamımızda hem kendimizi hem de yakın çevremizi korumak düşüncesiyle hiçbir yere misafirliğe gitmiyoruz veya toplu alanlarda bulunmamaya çalışıyoruz."

"Salgında rahatlık yok"
Filyasyon ekibinde görevli hemşire Şule Şahin ise test sonucu pozitif çıkan hastaları takip sistemine düştüğü andan itibaren telefonla arayarak hastalara ulaştıklarını aktardı.

Semptomlarını öğrendikleri Kovid-19 tanılı hastaların temasta bulundukları kişilere ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Ulaştıkları hastalar hakkındaki bilgileri sahada olan ekiplere bildirerek evlerine giderek bilgilendirme yapıyoruz. Salgında rahatlık yok. O yüzden vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Lütfen herkes kurallara uysun. Evde şu an 38,5 derece ateşle yatan bir çocuğum var. Ben onu bırakarak nöbete geliyorum. Herkes zor şartlarda çalışıyor. Burada benim gibi birçok sorunları olan ve evde çocuklarını bırakarak nöbete gelen arkadaşlarım var. Bu şekilde rahat bir ortamda çalışmadığımızı bilsinler lütfen. Daha duyarlı olalım."

Şahin, bazı vatandaşların temas kurdukları kişilerin isimlerini vermekten kaçındıklarını ve karantina uygulamasından uzak kalmak istediklerini dile getirerek, bu durumun hastalığın yayılımını daha da artırdığına dikkati çekti.

Dört yaşındaki çocuğunun genelde evin kapısını çalınca koşarak geldiğini dile getiren Şahin, "Anneyi özlemiş. Geldiği zaman sarılmak istediğinde ona, bana dokunmamasını ve uzak durmasını söylemişimdir. Bu psikoloji beni her zaman üzmüştür. Daha sonra 3 ve 4. günlerde çocuğum kapıya gelmemeye başladı. Vatandaşlarımızdan tek ricam maske, mesafe ve hijyen kurallarına uysunlar. Her an bu virüs kendilerine geçecekmiş gibi davransınlar." dedi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Delice tuzu'na 80 milyon dolarlık ortaklık teklifi https://gazetebirlik.com/haber/delice-tuzuna-80-milyon-dolarlik-ortaklik-teklifi-1393/

Kırıkkale'de doğal kaynak suyundan elde edilen, yurt içi ve yurt dışında ilgi gören "Delice tuzu" için Katarlı bir gıda firmasından yaklaşık 80 milyon dolarlık ortaklık teklifi geldi.

Delice ilçesinde Türkiye'nin en büyük doğal kaynak suyu tuzlasında 2017 yılında 10 milyon liralık yatırımla kurulan tuz işleme tesisinde doğal yollarla elde edilen ve mineral zenginliği ile öne çıkan tuzun hem katı hem de sıvı hali kısa sürede yurt dışından talep görmeye başladı.

Dağlık bölgeden çıkan kaynak suyunun sera tipi havuzlarda güneş ışınlarıyla buharlaştırılması sonucu kimyasal işleme maruz kalmadan elde edilen tuz, özellikle magnezyum oranının yüksekliğinden dolayı tercih ediliyor.

Daha önce dünyaca ünlü futbol takımı Arsenal ile Yeni Zelanda ve Avustralya'daki bazı rugby takımlarına da gönderilen tuz, ABD başta olmak üzere Güney Kore, Belçika, Danimarka, Rusya, İngiltere, Almanya, Avustralya ve İsviçre gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının talebi doğrultusunda daha önce Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde "Delice tuzu"nun içeriğiyle ilgili yapılan çalışmada, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Konseyi ile diğer kuruluşlar tarafından belirlenen kriterlere uygunluğu ve mineraller yönünden zengin olduğu tespit edildi.

Yine Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Araştırma Laboratuvarı'nda yapılan ön araştırmada tuzun su formunun, uygulandıktan özellikle 72 saat sonra yumurtalık kanseri hücrelerinin çoğalmasını önemli derecede durdurduğu belirlendi.

Doğallığı ve özellikleri bakımından yurt dışından gıda işletmelerinin de ilgisini çeken tuz için Katarlı bir gıda firması, işletmeye ortaklık teklifinde bulundu.

Mayi Tuz Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Gözüyukarı, kurduğu tesisin 3 yıl içerisinde ciddi bir yol aldığını ve tuzu kullananların ne kadar kaliteli olduğunu gördüklerini söyledi.

Tuzun, kramp ve eklem ağrılarına iyi geldiğini ve tiroid hastalarının tuzu kullanmaya başladığını aktaran Gözüyukarı, "Böyle olunca dünyada çok kişinin ilgisini çekmeye başladı. Şu anda hem Katarlı hem de Avrupa'dan bir iki firmayla ortaklık görüşmelerimiz var. İlerleyen zamanlarda değerlendireceğiz. Teklif veren firmalar tuzun sıvı halini tüm dünyaya dağıtma planları yapıyor. Bazı firmalar yüzde 100'üne talip oluyor ama biz, 'ortaklık olursa düşünebiliriz' diyoruz. Katarlı firma ile yüzde 50 ortaklık için yaklaşık 70-80 milyon dolarlık bir rakam üzerinde görüşme halindeyiz." diye konuştu.

"Maksat ülkemize getiri, ekonomiye faydamız olsun"
Gözüyukarı, ortaklığın gerçekleşmesi halinde 150 dönümlük alana yeni tesislerin kurulacağına dikkati çekerek, yurt dışına 150 mililitrelik şişelerde günlük 1,5 milyon şişe sıvı tuz ihracatı hedeflendiğini anlattı.

Tesise 150 bin şişe dolum yapabilecek makine ve ekipman alımı planlandığı ifade eden Gözüyukarı, şöyle konuştu:

"Bunun için de yaklaşık 20 bin metrekarelik kapalı alana ihtiyaç var. Yine şişelerin imalatının burada yapılması planlanıyor. Bütün bu yatırımlar için de buradaki 150 dönümlük arazi yeterli. Bu ortaklık neden olmasın. Sonuçta dünya pazarına açılıyorsun. Bize teklif yapan firmalar dünya çapında büyük işletmeler. Dünyaya gıda ürünlerini pazarlayan firmalar. Maksat ülkemize getiri, ekonomiye faydamız olsun."

Gözüyukarı, "Delice tuzu" ile ilgili Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alma çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, kısa zamanda belgeyi almayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de Salgın Denetim Merkezi faaliyetlerine başladı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-salgin-denetim-merkezi-faaliyetlerine-basladi-3457/

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında Kırıkkale'de önceden altyapısı hazırlanan "İl Salgın Denetim Merkezi", İçişleri Bakanlığının "Kovid-19 Tedbirleri" konulu ek genelgesiyle faaliyetlerine başladı.

Valilik bünyesinde 112 Acil Çağrı Merkezi içerisinde oluşturulan İl Salgın Denetim Merkezi'nde 80-100 gezici salgın uyarı ekibi ve 10-15 de uzman denetim ekibi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına vatandaşlar ve iş yerlerinin uyup uymadığını kontrol edecek.

Denetlenen iş yerleri, şehir içi toplu taşıma araçları, taksiler ve kişilerin isim, adres, zaman, varsa ihlalin mahiyeti ve diğer bilgileri, oluşturulan merkezi veri tabanına kaydedilecek. Ekipler, denetimlerde şeffaflık ve hesap verilebilirlik bakımından ses ve görüntü kaydı da yapabilecek.

"Koronavirüs İl Denetim Uygulaması Modeli", pilot olarak Kırıkkale'de başlatıldıktan sonra diğer illerde de yaygınlaştırılacak.

"Kırıkkale pilot il seçildi"
Merkezden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, gazetecilere, kısıtlama süreçlerinde denetimin tek boyutlu olduğunu söyledi.

Kısıtlamaların kalktığı dönemden sonra denetimlerde bir değişikliğe gidilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını vurgulayan Aslantaş, "Bu kapsamda da Kırıkkale pilot il seçildi. Yeni denetim sisteminde kademeli denetim anlayışı geliştirildi. Denetim fonksiyonu ikiye ayrıldı. İlki uyarıcı, ikincisi ise uzman denetim ekibi şeklinde olacak." dedi.

Aslantaş, uyarıcı denetimde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığının kontrol edileceğini belirterek, Bilim Kurulu'nun, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği halinde geliştirdiği her sektöre ait ayrıntılı bir kılavuzun olduğunu dile getirdi.

Bu kılavuzdaki kriterlere iş yerleri, taksiler ve vatandaşların uyup uymadığının uzman ekiplerce denetleneceğini anlatan Aslantaş, şöyle konuştu:

"Uzman denetimlerinin en önemli sonuçlarından biri, 2 kez denetlenen bir yerde zikredilen kurallara uyuluyorsa o yere 'güvenli bölge' ya da 'Kovid-19 kurallarına bu iş yeri uymaktadır' yazılı levha veya logo verilecek. Bu belgeyi almış olan iş yeri, duruma göre 3-4 uyarıcı ve gerekirse uzman denetim ekipleri tarafından iş yerinin niteliğine göre haftada 2 veya 3 kez denetlenecek. Eğer herhangi bir ihlal söz konusu olursa önce ikaz edilecek. İkinci ihlalin olması halinde o belge oradan alınacak."

Aslantaş, denetimler için de bir veri tabanı sistemi geliştirildiğini aktararak, ihlali yapan vatandaşların vatandaşlık numaraları, iş yerlerinin de adresleri ve sicil numaraları üzerinden kaydedileceğini belirtti.

Merkezde bu bilgilerin sürekli takip edileceğine dikkati çeken Aslantaş, "İncelemeler sonucunda vatandaş veya iş yeri için ilk ihlalde uyarma, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde iş yeri için 1 gün faaliyetten men, eğer art arda ihlale devam ederse 3 çalışma günü faaliyetten men edilecek. Eğer ihlalin daha sonra tekrar gerçekleşmesi halinde ise vatandaşlarımızı korumak açısından genelgede bundan bahsedilmemiş ama o iş yeri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla süresiz faaliyetten men edilebilecek. Böylesi bir şeyin olmasını hiç istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de asker uğurlamalarına kısıtlama getirildi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-asker-ugurlamalarina-kisitlama-getirildi-2897/

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı bildirildi.

Bu çerçevede asker uğurlama törenlerinin veya eğlencelerinin oluşturabileceği riski önlemek adına bazı kararlar alındığı belirtilen açıklamada, "Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan ve fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına, hiçbir şekilde müsaade edilmemesine, otogar ve gar gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınlarının katılmasına izin verilmesine, bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaşlarının katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle müsaade edilmemesi karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, askerlik şubelerinden sevk işlemleri yapılırken kişinin, birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere, pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama, tören, eğlence ve konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair taahhütname alınmasına da karar verildiği ifade edildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de yetiştirilen ana arılar ülke geneline satılabilecek https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-yetistirilen-ana-arilar-ulke-geneline-satilabilecek-7163/

Ana Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Bahşılı ilçesindeki 2 üreticiye 1000'er kovan ve 10'ar damızlık ana arı desteği verildi. 

Üreticiler, bölgeye en uygun çeşit olan Kafkas ve Anadolu ırkını yetiştirecek ve bunları Tarım ve Orman Bakanlığının Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Projesi kapsamında Türkiye'nin her bölgesine satabilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ana Arı Yetiştiriciliği Projesi'nin Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlandığını söyledi.

Projenin KOP'a sunulduğunu ve uygun bulunarak desteklendiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Proje, 2 bin ana arı kovanı, 20 damızlık ana arı temini ve arı yetiştiricilerinin eğitimini kapsayan 3 temel unsurdan oluşuyor. Bu, yüzde 70 destekli ve yüzde 30 üretici katkılı bir proje. Proje kapsamında ilçede 2 üreticimize 1000'er kovan ve 10'ar damızlık ana arı desteği verdik. Üreticilerimiz burada yetiştirdikleri ana arıları hem kendi ihtiyaçları için kullanacaklar hem il genelindeki arıcılara verebilecekler hem de çevre illerdeki arıcıların ana arı ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar."

Ana arılar dijital ortamda da satılabilecek
Yılmaz, projenin ilk defa Kırıkkale'de uygulandığını, ilerleyen dönemde Kafkas ve Anadolu ırkının melez çeşidini bölgeye yayacaklarını belirterek, "Amacımız, ilimizde arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve üretimimizi artırmak. Arı yetiştiricilerimizin ve arkadaşlarımızın bu konudaki gayretleri, projenin gerçekleşmesi noktasında son derece önemli. Bir de Tarım ve Orman Bakanlığımızın yeni uyguladığı Dijital Tarım Pazarı Projesi kapsamında yetiştiricilerimizin kayıtlarını buraya yaptırdık. Ürettikleri ana arıları dijital ortamda da rahatlıkla satabilecekler. Dolayısıyla kargo kayıpları ve masraflarının da önüne geçilmiş olacak." dedi.

Bir ana arı 60 liradan satılıyor
Arı yetiştiricisi emekli öğretmen Hanefi Liman (65) da yaklaşık 25 yıldır arıcılık yaptığını ve pek çok arı ırkıyla uğraştığını söyledi.

Bu süreçte hep başkalarının ürettiği ana arıları kullandığına dikkati çeken Liman, şunları kaydetti:

"Baktık ki verim yok, projeyi duyunca yöremize en uygun Anadolu ve Kafkas ırkı arıları üretmek için tamam dedik. Bu kapsamda 1000 ana arı kapasiteli işletmemizi kurmuş bulunuyoruz. Projemizin yüzde 70'i hibe, yüzde 30'unu biz karşıladık. Damızlık bir ana arı, yanındaki 5-6 işçi arıyla kafeste gelir, biz de onu normal kovana koyarız. Normal kovanda devam ederken ondan aldığımız larvalar ve transferlerle ana arı yetiştirmeye çalışırız. Şu ana kadar 400'e yakın ana arı yetiştirdik. Bir taraftan yetiştiriyoruz, bir taraftan da satıyoruz. Anadolu ve Kafkas ırkı bir ana arıyı 60 liraya veriyorum. Şu anda 250 kovan dolu. 1000 kovanı da doldurup, sezonda 4 parti devir yaptırmak istiyoruz."

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'yi saran LPG kokusu vatandaşları sokağa döktü https://gazetebirlik.com/haber/kirikkaleyi-saran-lpg-kokusu-vatandaslari-sokaga-doktu-6637/

Kırıkkale'de gece saatlerinde hissedilen LPG kokusu vatandaşları sokağa döktü.

Kırıkkale'de gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kent merkezindeki tüm mahallelerde LPG (otogaz) kokusu hissedildi. Kokuyu hisseden vatandaşlar panikle sokaklara çıktı. Yoğun kokudan rahatsız olan vatandaşlardan bazıları pencere ve balkonlara çıkarken çoğu da doğalgaz firmasını arayarak bilgi almaya çalıştı. 112 Acil Servis ekipleri ise mahallelerde tedbir amaçlı hazır beklerken gazdan etkilenen bir vatandaş da ambulansla hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine AFAD, itfaiye ve doğalgaz yetkilileri tüm mahallelerde ölçüm cihazları ile gazın çıkış kaynağını araştırdı. Polis ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) bağlı kameralardan gaz tankeri araçlarının geçiş yaptığı güzergahları inceledi. Kokunun bir akaryakıt istasyonuna ait LPG tankerinden çıktığı tahmin ediliyor.

"Evin içinde daha çok koku alıyoruz"
Mahalle sakinlerinden Ahmet Çetin, "Kokuyu duyunca dışarı çıktık. Bir baktık mahallenin hepsi evde koku var diyor. AFAD'ı aradık. Onlar dedi ekipler dolaşıyor. Onlar da bulamıyor, emniyet de dolaşıyormuş. Evin içinde daha çok koku alıyoruz" dedi.

Tüm mahallenin ayağa kalktığını ifade eden Nail Aldemir ise "Koku gaz kokusu. Tüp kokuyor daha doğrusu. Mahalle ayağa kalktı. Polisleri aradı geldiler arkadaşlar ilgilendi. Şu anda bir şey yok ama koku var. Ölçüm yapanlar bir şey yok diyorlar ama koku var" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Silahlı kavga ihbarına giden Yunus ekibine zanlıların minibüsü çarptı... https://gazetebirlik.com/haber/silahli-kavga-ihbarina-giden-yunus-ekibine-zanlilarin-minibusu-carpti-296/

Alınan bilgiye göre, Kırıkkale'de Yuva Mahallesi 2489. Sokak'ta iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, silahlı, sopalı ve baltalı kavgada, Musa B. (26), Erkan A. (42), Orhan A, Şahin T. (21) ve Vedat G. (28) yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaçan zanlıların ve yaralıların bulunduğu minibüs, Vatan Caddesi'nde olay yerine giden Mekzen Kaya (27) ve Celal Altunbaş'ın (31) bulunduğu motosikletli Yunus ekibine çarparak kaçmaya devam etti.

Yaralanan polis memurları, ambulanslarla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı.

Zanlılar ve yaralıların olduğu iki minibüs, Alparslan Türkeş Bulvarı Nokta Kavşağı'nda polis ekiplerince durduruldu. Polis ekipleri zanlıları gözaltına alırken yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polislerin sağlık durumu iyi

İl Emniyet Müdürü Günter Şenses ve İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen de hastaneye gelerek yaralı polisleri ziyaret etti.

Şenses, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "2 polisimiz yaralı. Önemli bir şeyleri yok çok şükür. Durumları iyi. Biraz gözetim altında kalacaklar." dedi.

Vali Yunus Sezer de Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi altına alınan polis memurları Kaya ve Mekzen'i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kooperatifleşen kadınlar ev yemeklerini kazanca dönüştürdü https://gazetebirlik.com/haber/kooperatiflesen-kadinlar-ev-yemeklerini-kazanca-donusturdu-6080/

Kırıkkale Valiliği öncülüğünde kurulan Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne üye 7 kadın, ev yemekleriyle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Keskin ilçesinde kadınların kurduğu kooperatif, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kaymakamlık tarafından tahsis edilen yerde açılmasına rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla üretime başlayamadı.

Kadınlar salgın sürecinde alınan tedbirler sayesinde kısa bir süre önce dönüşümlü olarak çalışmalara başladı.

"Sosyal mesafe" kuralını da dikkate alarak üretim yapan 7 kadın, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlardan gelen tatlı, mantı, dolma, makarna, yufka ve diğer siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor. Kadınlar, yaptıkları ev yemekleriyle hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Tonga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatifin Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in girişimleriyle açıldığını anlattı.

Açılıştan sonra koronavirüs süreci dolayısıyla işlerine ara vermek zorunda kaldıklarını belirten Tonga, "Şimdi bayram için hazırlıklar yapıyoruz. Mantı, tatlı, dolma gibi ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Hem sipariş üzerine hem de normal satış yapmak için üretim yapıyoruz. İlçemize faydalı olmak istiyoruz. Keskinli kadınlara bir hareket gelsin, para kazansınlar, öz güvenimiz artsın istiyoruz. Amacımız bu. İnsanlara faydalı olalım" diye konuştu.

"Burada aile ortamında gibiyiz"
Tonga, kooperatifte vatandaşların talep ettiği her türlü ev yemeğini ve tatlıları yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Üretime 7 kadın olarak devam ettiklerini aktaran Tonga, şunları söyledi:

"İhtiyaç olursa dışarıdan yevmiye ile kadın çağırıyoruz. Buranın açılmasında emeği olan valiliğimize, kaymakamlığımıza, belediye başkanlığımıza ve tüm ilgililere teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun. Bize bu imkanları sağladılar. Burası 7 kadına ve dışarıdan alacağımız insanlara ekmek kapısı olacak. Burada aile ortamında gibiyiz. Ortamımız, yerimiz çok güzel. Çok memnunuz."

"Kendi ayağımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz"
Kooperatif üyesi kadınlardan Fatma Pala da böyle bir yerde bulunmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Kadınlar olarak uzun zamandır bu kooperatifi çok istediklerini aktaran Pala, şunları kaydetti:

"Keskin dışındaki hemşehrilerimizden de çok güzel yorumlar geliyor. Kadınlar olarak çok memnunuz. Şimdilik kendi ayağımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz ama ileride ekonomik anlamda çok faydasını göreceğimize inanıyoruz."

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tanzanya'dan getirilen 53 kişi Kovid-19 tedbirleri kapsamında Kırıkkale'deki yurda yerleştirildi https://gazetebirlik.com/haber/tanzanyadan-getirilen-53-kisi-kovid-19-tedbirleri-kapsaminda-kirikkaledeki-yurda-yerlestirildi-9196/

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen 53 kişi, polis eşliğinde 3 otobüsle Kırıkkale'ye götürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda ateşleri ölçülen vatandaşlar, tek kişilik odalara yerleştirildi.

Polis ve jandarma ekipleri, binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Yurttakilerin 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçlarının Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından karşılanacağı belirtildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görevli psikolog ve sosyologlar da karantinadakilere destek sağlayacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Evleri 4 kez yanan aile otel yerine çadırda kalmayı tercih etti https://gazetebirlik.com/haber/evleri-4-kez-yanan-aile-otel-yerine-cadirda-kalmayi-tercih-etti-3927/

Kırklareli'nde evleri bir yılda 4 kez yanan aile, otele ya da misafirhanelere yerine AFAD tarafından bahçelerine kurulan çadırda kalmayı tercih etti.

İnece beldesinde Yasin (60) ile Yazgül Balcı (62) çiftçinin evlerinde henüz bilinmeyen nedenle bir yılda 4 kez yangın çıktı. İki gün önce çıkan son yangında ev tamamen kullanılmaz hale geldi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Yasin Balcı ile telefonda görüşerek, aileyi evleri onarılana ya da yenisi yapılıncaya kadar otelde misafir edebileceklerini belirtti.

Balcı, evlerinin bulunduğu yeri terk etmek istemediklerini ifade etmesi üzerine Vali Bilgin, çiftin geçici süre barınabilmeleri amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine çadır kurmaları için talimat verdi.

Ekipler de kısa sürede evin bahçesine çadır kurdu.

"Ailemizin tüm ihtiyaçları karşılanacak"

Vali Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Valilik olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını anlatan Bilgin, "Evi yanan ailemizin otelde kalmalarını teklif ettik ancak kabul etmediler. Biz de geçici süre barınabilmeleri için AFAD aracılığıyla çadır kurdurduk. Ailemize Türk Kızılay tarafından en kısa sürede yeni bir prefabrik ev yapılacak. Biz de evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aklınıza ne geliyorsa, buzdolabından, çamaşır makinesine tüm ihtiyaçlar giderilecek." ifadesini kullandı

"Ev kullanılmaz hale geldi"

Yazgül Balcı ise evlerini iki yıl önce yaptırdıklarını ancak son 1 yılda dört kez yangın çıktığını belirtti.

Son yangında evinin tamamen yandığını hatırlatan Balcı, "Köye geleli iki yıl oldu. Evimiz bir yılda dört kez yandı. 2 kez yandı kendi imkanlarımız ile söndürdük. 2 gün önce ise bir daha yangın çıktı onu itfaiye ekipleri söndürdü. Şimdi ise ev kullanılmaz hale geldi" dedi.

Yasin Balcı da yangınların nasıl çıktığını ne kendilerinin, nede itfaiye ekiplerinin anlam veremediğini vurguladı.

Balcı, kendilerine her türlü yardımda bulunan yetkililere teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Hemen geldiler çadır kurdular. Bize otel ayarlayalım dediler ama biz kabul etmedik. Mal canın yongasıdır. Nasıl bırakayım gideyim." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'de karantinadaki tır şoföründen 'teşekkür' videosu https://gazetebirlik.com/haber/kirikkalede-karantinadaki-tir-soforunden-tesekkur-videosu-1008/

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilerek Kırıkkale'deki Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtta gözlem altında tutulan tır şoförü 37 yaşındaki Taner Öztan, çektiği videoda, Türkiye ve görevlilerin ilgisinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Devletin imkanlarıyla 4 Nisan'da Fransa'dan Kırıkkale'ye getirilen, aralarında tır şoförlerinin de bulunduğu 143 kişi, Kırıkkale'de Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdun'da gözlem altında tutuluyor.

Kaldığı odada çektiği videoyu gazetecilerle paylaşan Taner Öztan, "Fransa'da bir iki hafta beklemek zorunda kaldık. Gerçekten çok zor günler geçirdik. Ekmek sorunu, su sorunu, tuvalet sorunu, market sorunu her şey sorundu. Devletimizden yardım istedik. CİMER'e yazdık, Başkonsolosluğumuza haber verdik. Sağ olsun, telefonla arayarak bilgi verdiler. Başkonsolosumuz yanımıza geldi ve sıkıntılarımızı dinledi. Sonrasında birkaç gün içerisinde uçak ayarlandı ve bize haber verildi." diye konuştu.

Öztan, daha sonra iki otobüsle Marsilya'daki havalimanına geldiklerini ve havalimanında o sırada kimsenin olmadığını belirtti.

Marsilya'da kapalı bir alanda tedbir alınmadan 140 kişi beklediklerini dile getiren Öztan, şunları söyledi:

"Ta ki Marsilya'dan Esenboğa Havalimanı'na gelene kadar aradaki farkı o zaman anlayabildik. Uçaktan daha inmeden Türkiye'nin sağlık personeli uçaklara geldi. Tek tek ateş ölçümü yapıldı, termal kameralarla bakıldı, sonrasında maske dağıtıldı. Pasaport kontrollerimizden sonra uçağın yanına gelen 7 otobüse bindirildik. Yani uçağa binmeye 2 otobüsle gitmiştik, Türkiye'de 7 otobüse bindik. Polis eşliğinde, trafik ekiplerinin yol açmasıyla yurda kadar geldik."

Öztan, yurda geldiklerinde tekrar ateş ölçümü yapıldığını, bilgilerinin alındığını ve içeride küçük gruplar halinde kendilerine seminer verildiğini aktardı.

Odaları önceden hazırlanmış gördüğünü ifade eden Öztan, şunları kaydetti:

"Gerçekten şaşırdık. Bütün her şey eksiksiz bir şekilde. Yani şöyle anlatabilirim, iğneden ipliğe, tırnak makasından diş fırçasına, havlusundan seccadesine kadar her şey eksiksiz bir şekilde hazırlanmış ve odalara bırakılmış. Odalar tertemiz, hijyen birinci sınıf ve günde 3 öğün yemeğimiz kapıya kadar geliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten vatanımla, ülkemle ve devletimle gurur duydum. Sağ olun, var olun. Allah devletimize zeval vermesin."

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Evinin bir odasını sınıfa çeviren öğretmen öğrencilerine online ders anlatıyor https://gazetebirlik.com/haber/evinin-bir-odasini-sinifa-ceviren-ogretmen-ogrencilerine-online-ders-anlatiyor-9904/

Kırıkkale'de 35 yaşındaki sınıf öğretmeni Emre Delice, evinin bir odasını sınıfa çevirerek öğrencilerine canlı yayın yaparak ders anlatıyor.

Emre Delice, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ayrı kaldığı öğrencilerine okulun 4 duvardan ibaret olmadığını gösterdi.

Aldığı yazı tahtasıyla evinin bir odasını sınıf ortamına dönüştüren Delice, daha sonra Facebook üzerinden canlı yayın yaparak haftada 3 gün ders anlatmaya başladı.

Emre Delice,yaptığı açıklamada, süreçten dolayı yüz yüze eğitime ara verildiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığının EBA TV üzerinden öğrencilere gerekli dersleri anlatmaya devam ettiğini söyledi.

Kendisinin de farkındalık oluşturmak istediğini dile getiren Delice, şöyle konuştu:

"Kırıkkale'de bir taraftar derneğimizin maçlarda yaptığı canlı yayın uygulaması vardı, o aklıma geldi. Bu sayede hem daha fazla kişiye hitap edebilecektim hem de etkileşimli olacaktı. En güzel tarafı bu. Çünkü soruları sorduğum zaman bizim için önemli olan öğrencilerden dönüş almamız. Bu uygulamada da Facebook üzerinden canlı yayın yaparak çocuklara sorduğum soruların cevabını onlar oradan yazıyorlar."

Delice, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 3'er saat ders anlattığını, izleyemeyen öğrenciler için de uygun zamanlarda tekrarlar yaptığını anlattı.

"Tanımadığım birçok öğrencim oldu bu sayede"

Velilerden çok güzel geri dönüşler olduğunu aktaran Delice, şunları kaydetti:

"Hatta tanımadığım birçok öğrencim oldu bu sayede. Canlı yayına katılan çok kişi var. Uzak şehirlerdeki öğretmen arkadaşlarımızdan dönüşler oluyor ve güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorlar. Ders anlatırken 3. sınıfa göre anlatıyorum ama bazen seviyeyi aşağı çekerek 2. sınıflara bazen de seviyeyi yukarı çekerek 4. sınıflara anlatıyorum. Genelde ortak olan konulardan yola çıktım. Öğrencilerime daha verimli ve onların bu sıkıntılı zamanlarında yanlarında olabilmek, eksik kalan konularımızı işleyebilmek istiyorum. Çekimlerimizde Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Kırıkkale Büyük Anadoluspor 'Daltonlar Taraftar Grubu' her zaman yanımda oluyorlar. Çekimlerini, kurguları ve montajı arkadaşlarla yapıyoruz. Onlara da çok teşekkür ediyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale'ye başka illerden gelen 1929 kişi ev karantinasına alındı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkaleye-baska-illerden-gelen-1929-kisi-ev-karantinasina-alindi-4161/

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda Kırıkkale'ye gelenlerle ilgili özellikle köylerde, kaymakam ve muhtarlar tarafından gerekli ön sağlık kontrollerinin yaptırıldığı, kontrol sonrası şüphe duyulan vatandaşların sağlık tesislerine yönlendirildiği belirtildi.

Bu kişilerin, gerekli hallerde 14 gün evlerinde izole bir şekilde takibinin de yapılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl ve ilçe girişlerinde alınan tedbirler ve aynı zamanda tespitler sonucu ilimizde 1929 vatandaşımıza evde 14 gün süre ile gözetim tedbiri uygulanmaktadır. Bu tedbirlerin yerine getirilip getirilmediği hem sağlık hem de jandarma ve emniyet birimlerimizce kontrol edilmektedir. Bu çerçevede, gözetim tedbiri uygulananlara onam formu imzalattırılarak, olası ihlal durumlarında kendilerine gerekli cezai işlem yapılacaktır. Lütfen hareket etmeyelim, evimizde kalalım. Hem kendimizi hem de başkalarını riske atmayalım."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İş insanı Sadettin Saran'dan Kırıkkale esnafına yardım https://gazetebirlik.com/haber/is-insani-sadettin-sarandan-kirikkale-esnafina-yardim-3828/

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Berber ve Kuaförler Esnaf Odası üyesi 266, Kahveciler Odası üyesi 228 ve ilçelerde 113 olmak üzere 607 esnafa 187 bin 563 lira para yardımında bulundu.

Berber ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Murat Birdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkaleli iş insanı Saran'ın odalarının kayıtlı 266 üyesine 309'ar lira para yardımı gönderdiğini belirterek, kendilerinin de bu parayı üyelerine dağıttıklarını söyledi.

Kahveciler Odası Başkanı Adnan Çatalok ise Saran'ın bu süreçte Kırıkkale esnafını unutmadığını dile getirerek, gönderilen yardımı 228 üyelerine kişi başı 309 lira olmak üzere dağıttıklarını ifade etti.

Kuaför Cem Adıgüzel de "Öncelikle yardımdan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Zor günler geçiriyoruz, inşallah bu günleri de atlatacağız." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
100 kişi ve üzeri işçi çalıştıracak girişimcilere müjde https://gazetebirlik.com/haber/100-kisi-ve-uzeri-isci-calistiracak-girisimcilere-mujde-9469/

Kırıkkale Valiliği şehirdeki işsizlik sorununun çözüme kavuşması için yeni bir proje başlattı. Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Valilik tarafından desteklenen ve yaklaşık 100 kişinin iş sahibi olduğu tekstil firmasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, il genelindeki kullanılmayan boş fabrikaları tespit edip, 100 kişi ve üzeri iş istihdamı sağlayacak iş verenlere tahsis edileceğini söyledi.

"KIRIKKALE OLARAK İŞSİZLİK PROBLEMİNİ TAMAMEN HALLETMİŞ OLACAĞIZ"
Bu fabrikanın örnek bir çalışma olduğunu kaydeden Vali Sezer, "Biz bir ay önce arkadaşlarımızla şöyle bir karar aldık. ’İlimizde bulunan boş fabrika binalarını bulalım, kirasını karşılayalım, 100 kişi ve üzeri istihdam oluşturmak isteyen işverenlere buraları tahsis edelim’ şeklinde yola çıktık. Bu ilk oldu, inşallah ikincisi ve üçüncüsü de kısa zamanda gelecek. Bu sene içerisinde çalışmalarımız istediğimiz gibi giderse biz Kırıkkale olarak işsizlik problemini tamamen halletmiş olacağız" dedi.
Açılış törenine Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, İş-Kur İl Müdürü Yasin Tekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Süleyman Köstekli, OSB Başkanı Nurettin Aydın ve davetliler katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
85 metre takla atan otomobil, dereye düştü: 1 ölü https://gazetebirlik.com/haber/-85-metre-takla-atan-otomobil-dereye-dustu-1-olu-6817/

Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Kırıkkale-Kayseri kara yolu üzerindeki Hasan dede köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatih Ü. idaresindeki 43 EA 456 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ağaçlara çarparak takla attı. 112 Acil Servis ekipleri, 85 metre sürüklenerek dereye yuvarlanan otomobilin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Otomobil de gaz kaçağı tespit edildi. İtfaiye ekiplerince otomobilin yanmasına veya patlamasına karşı tedbir alındı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, kazayla ilgili inceleme yaptı. Daha sonra sürücünün cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hamsi Rusya ve Gürcistan'a kaçtı, vatandaşlar buzhane balığı tüketiyor https://gazetebirlik.com/haber/hamsi-rusya-ve-gurcistana-kacti-vatandaslar-buzhane-baligi-tuketiyor-1935/

Kırıkkale’de 35 yıldır balıkçılık mesleğini icra eden Tamer Çelik, Samsun’dan günlük olarak getirdiği Karadeniz hamsisini tezgâhında kilosunu 15 liradan satıyor. Bu yıl hamsinin Rusya ve Gürcistan karasularına gittiğini belirten Çelik, Türkiye genelinde vatandaşların buzhane balık tükettiğini aktardı.

"HAMSİ RUSYA VE GÜRCİSTAN TARAFINA GİTTİ"
Hamsinin bu yıl erken bittiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
“Bu sene balıkta biraz sıkıntı var. Hamsi erken bitti. Rusya ve Gürcistan tarafına gitti. Şuan satılan balıklar Türkiye genelinde buzhane yiyorlar ama birinci kalite. En önemli olan birinci kalite. Kayıkta şoklanan balıklar var. Ayrıca şoklanan balıklar var. Bizim balıklarımız kayıkta şoklanan balıklar. Birinci kalite satıyoruz. Balık fiyatlarımız makul fiyatta hamsimiz 15 lira istavritimiz 20 lira. Günlük olarak fiyatlarımız değişiyor, her gün geldiği için. Biz balıkları Karadeniz Samsun’dan getiriyoruz. Her çeşit bulunduruyoruz. Mesela çupra, levrek, alabalık, somon. Bu ara çinekop ve barbun balığında sıkıntı var. Ufak balık pek çıkmıyor. Denizler dalgalı olduğundan dolayı.”

"HAMSİ 15, LEVREK 50 LİRADAN SATILIYOR"
Talebi karşılayamadıklarından dolayı ithal balık sattıklarını anlatan Çelik, “Norveç somonlar var. Karadeniz somonları var. Sardalye var. İstavrit var. Hamsi 15 lira, levrek 35 lira, 50 lira değişiyor bazen fiyatlar. Günü birlik fiyat olduğu için belli olmuyor. Balık sektörü farklıdır. Öyle Pazar sektörü gibi değildir. Balık gerçekten farklı sektördür. Balık zahmet isteyen iştir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Halkın gözünden "Türkiye'nin otomobili" https://gazetebirlik.com/haber/halkin-gozunden-turkiyenin-otomobili-837/

Türkiye’de ve dünyada merakla takip edilen yerli otomobilin iç ve dış tasarımıyla içinde bulundurduğu yüksek teknoloji vatandaşlardan tam not aldı. Kırıkkale’de, Cumartesi Pazarında alışveriş yapan vatandaşlar ile pazarcı esnafı "yerli otomobil" hakkında düşüncelerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden vatandaşlar "Hedefimiz 2023" dedi. Bazı pazar esnafı ise yerli otomobil için sebze fiyatlarında indirim yaptı.
Yerli otomobilin üretimi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua eden işçi emeklisi Adem Kantekin, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah yabancı devletlerin önüne geçeriz" dedi.

"TAM DESTEK, SONSUZ DESTEK HEDEFİMİZ 2023"
Pazarcı esnafı Ferhat Başar ise "Ülkemizin kalkınması lazım. Dışarı bağımlı olmamalıyız. Uçak, helikopter, tank ve otomobilin yerli ve milli olması çok önemli. Kendi doğal gazımızı ve petrollerimizi de çıkarmamız gerekli. Hedef 2023. Tam destek sonsuz destek. Yepyeni bir Türkiye olacak inşallah" şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kış lastiği uygulaması başladı https://gazetebirlik.com/haber/kis-lastigi-uygulamasi-basladi-6739/

Kış mevsimine girilmesiyle birlikte 81 ilde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araç için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başladı. Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahında belirlenen kritik noktalarda Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda lastik kontrolü yaptı. Kırıkkale-Kayseri ve Ankara-Samsun karayolundaki belirlenen trafik denetleme noktasındaki uygulamada lastik kontrolünün yanı sıra sürücü belgeleri, takograf gibi evraklar da denetlendi.
Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 1 Ocak 2020 itibariyle güncellenecek.
Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2020 tarihinde sona erecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emine Bulut davası ertelendi https://gazetebirlik.com/haber/emine-bulut-davasi-ertelendi-3116/

Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi Emine Bulut’u bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’ın duruşması Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Hakim, duruşma tarihini 21 Ekim saat 09.00 olarak belirledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emine Bulut'un kızı: O kişi benim babam değil https://gazetebirlik.com/haber/-emine-bulutun-kizi-o-kisi-benim-babam-degil-1630/

Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi Emine Bulut’u bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’ın duruşması Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.
Sanık Fedai Varan, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinden, Kırıkkale Adliyesindeki duruşma salonuna 09.00’da getirildi. Duruşma salonunda bekleyen Emine Bulut’un anne ve babası, sanığı görünce fenalaştı. Annesi gözlerinin önünde öldürülen F.B.V., güvenlik gerekçesiyle duruşma salonuna getirilmedi. Küçük kız, adliyede farklı bir odadan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

SUSMAK HAKKINI KULLANDI
Hakim karşısına çıkartılan sanık Fedai Varan, susmak hakkını kullandı. Emine Bulut’un başka bir suçtan cezaevinde tutuklu bulunan kardeşleri Mikail Bulut ve Bekir Bulut da SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
Duruşmada başka bir odadan SEGBİS üzerinden psikolog eşliğinde bağlanan Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızı F.B.V, Hakime, "O kişi benim babam değil" diyerek şunları söyledi:
"Annemle o gün çarşıya gittik, biraz gezdik. Daha sonra annem Kızılkanat’ta namaz kıldı. ’O kişi’ geldi oraya. Annem hadi gidelim dedi. Annemin boğazını sıktı o kişi beni oradan götürdü. Emniyete gittik annem orada biriyle konuştu, sonra beni başka bir odaya aldılar. Sonra annem hadi gidelim diye beni dolmuşa bindirdi. Dedem alacaktı beni. O kişi dolmuş durağının orada bekliyordu. Annemin kolundan sıktı, anneme bıçağı gösterdi. Annem gitmemi istedi, ben gitmek istemedim. Sonra dönerciye girdik, ben kapının önündeydim. Onlar biraz uzakta sonra annemin boğazını kesti. Elimdeki poşet ve tableti o kişiye attım ama engelleyemedim. O kişi benim babam değil."

"HAKİM BEY ASILMASINI İSTİYORUM"
Katil zanlısının asılmasını isteyen anne Fadime Bulut ise, "Başkanım çocuk benim yanımda doğdu. Fedai kızın oldu dedim, telefonu yüzüme kapattı. Daha sonra bana telefon açıyordu çocuk konuşmak istemiyordu. 9 sene sonra babalık duygusu yaşadı. Nasıl kızım diyecek, annesini öldürdü. Hep telefonlarda kızımı ağlatıyordu. Biz çocuğu görmesine karşı çıkmadık. Hakim bey asılmasını istiyorum, acımız dinsin" şeklinde konuştu.
Baba Ahmet Bulut ise "Çocuğu hiç arayıp sormadı. Evinin elektrik ve diğer masraflarını biz karşıladık. Kızımın 2017’de ikinci evliliği oldu, damadımı bile rahat bırakmadı" diyerek şikayetçi olduğunu beyan etti.
Olay anına ilişkin görüntülerin izlettirilmesi sırasında Emine Bulut’un kardeşlerinin sanık Fedai Varan’a saldırması üzerine maktulün yakınları salondan çıkarıldı.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emine Bulut'un katil zanlısı 9 Ekim'de yargılanacak https://gazetebirlik.com/haber/emine-bulutun-katil-zanlisi-9-ekimde-yargilanacak-938/

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının, eski eşi Emine Bulut'u öldüren F.V. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianameyi kabul eden Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma tarihini 9 Ekim olarak belirledi.

Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca F.V. için görevlendirilen Kırıkkale Barosu'na kayıtlı avukatların görevi reddettiği, il dışından da birçok avukatın davaya müdahil olmak için başvuru yaptığı öğrenildi.

F.V. (43), 18 Ağustos Pazar günü Menderes Caddesi'ndeki bir lokantada eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kız çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklamıştı. Emine Bulut, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, kaçan F.V. ise Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince yakalanmıştı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının, cinayet zanlısı F.V. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

F.V, tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Öğrenciler bu parkta hem öğreniyor hem eğleniyor https://gazetebirlik.com/haber/ogrenciler-bu-parkta-hem-ogreniyor-hem-egleniyor-7850/

Kırıkkale'de açılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda öğrenciler, trafik, AFAD, ilk yardım ve itfaiye bilgilerini hem teorik hem de uygulamalı öğreniyor.

Öğrenciler bu parkta hem öğreniyor hem eğleniyor

Bahşili ilçesi girişinde 15 dönümlük alanda kurulan ve mayıs ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açılan park, sinyalizasyon sistemleri, hemzemin ve üst geçitleri, yakıt istasyonları ve hastanesiyle mini bir şehir haline geldi. Diğer illerdeki trafik eğitim parklarından ayrı olarak Kırıkkale Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda trafik, itfaiye, sağlık ve AFAD birimleri bir arada bulunuyor.

 Yaz tatilinde Kur'an kurslarına katılan öğrenciler de eğitmenleriyle parka gelerek, burada bulunan trafik polisleri, AFAD görevlileri, sağlık ve itfaiye ekiplerinden hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor.

Öğrencilere ilk olarak eğitim vagonunda trafik polisi tarafından trafik kuralları öğretiliyor, ardından bu kurallar araçlarla uygulamalı gösteriliyor. AFAD görevlisi tarafından güvenli yaşam odasında eğitim alan öğrencilere daha sonra sağlık görevlilerince çeşitli bilgiler veriliyor. Öğrenciler son olarak Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekiplerince yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgi alarak yangın söndürme tatbikatı yapıyor. Eğitimin ardından öğrencilere sertifika veriliyor.

Mayıs ayından bu yana yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim aldığı parkta, ilerleyen zamanlarda çevre illerden gelecek öğrencilerin de eğitim alması planlanıyor.

 "Çevre illerde de bu projenin uygulanması için çalışma yapıyorlar"

Vali Yunus Sezer,yaptığı açıklamada, parkın 8 Mayıs'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açıldığını hatırlatarak, parka "4'ü bir arada" dediklerini söyledi.

Öğrencilerin burada sadece trafik eğimi almadığını anlatan Sezer, şöyle konuştu:

"AFAD ile ilgili genel bilgileri alabilecekleri deprem similasyon merkezimiz, itfaiyeden yangınlarla ilgili genel bilgileri alabilecekleri merkezimiz var. Yine ilk yardım eğitimini alabilecekleri yer var. Son olarak hem teorik hem de uygulamaları alabilecekleri trafik eğitim parkuru var. Çocuklarımız eğlensinler istiyoruz. Eğlenirken de trafik kurallarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin öğrencimiz buradan faydalandı. Çocuklarımız sertifikalarını aldı. Çevre illerde de bu projenin yapılması için çalışma yürütülüyor. Projemiz, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla Türkiye geneline yaygınlaştırılıyor. Çok faydalı, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz çok memnun. İnşallah bu proje devam edecek."

 "Mini bir şehir yaptık"

Sezer, parka ilginin yoğun olduğunu, bunu sınırlı tuttuklarını belirterek, parkı eğitim amacıyla açtıklarını dile getirdi.

Çocukların en ince detaya kadar kuralları öğrenmelerini istediklerini ifade eden Sezer, "Bunun için sabah ve öğleden sonra öğrencilerimiz guruplar halinde geliyor. Diğer illerde de bu parkların benzerleri var ama ilk kez 4'ü bir arada dediğimiz konsept var. Bir de sinyalizasyon sistemleri, hemzemin ve üst geçitlerle yakıt istasyonları, otobüs durakları ve hastanesiyle mini bir şehir yaptık. Muhakkak diğer illerimizde de benzerleri var ama burası bir şehrin birebir buraya minimize edilerek uygulanmış hali." diye konuştu.

Kur'an kursu öğrencisi Saliha Şevval Yıldız da "Buradaki eğitim çok güzel geçiyor, çok güzel bir etkinlik. Çok güzel bilgiler öğreniyoruz. Bugün trafik kurallarını öğreniyoruz. Burada öğrendiklerimi trafikte aileme hatırlatıyorum." dedi.

Öğrencilerden Emine Sakıntı da "Buradaki görevliler trafik kurallarını öğretti. Yayaların nereden nasıl geçeceğini öğretti. Burada öğrendiklerimiz büyüdüğümüzde de yarar sağlayacak ve büyüklerimize örnek olacağız." ifadelerini kullandı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Öğrenciler bu parkta hem öğreniyor hem eğleniyor https://gazetebirlik.com/haber/ogrenciler-bu-parkta-hem-ogreniyor-hem-egleniyor-9467/

Kırıkkale'de açılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda öğrenciler, trafik, AFAD, ilk yardım ve itfaiye bilgilerini hem teorik hem de uygulamalı öğreniyor.

Öğrenciler bu parkta hem öğreniyor hem eğleniyor

Bahşili ilçesi girişinde 15 dönümlük alanda kurulan ve mayıs ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açılan park, sinyalizasyon sistemleri, hemzemin ve üst geçitleri, yakıt istasyonları ve hastanesiyle mini bir şehir haline geldi. Diğer illerdeki trafik eğitim parklarından ayrı olarak Kırıkkale Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda trafik, itfaiye, sağlık ve AFAD birimleri bir arada bulunuyor.

 Yaz tatilinde Kur'an kurslarına katılan öğrenciler de eğitmenleriyle parka gelerek, burada bulunan trafik polisleri, AFAD görevlileri, sağlık ve itfaiye ekiplerinden hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor.

Öğrencilere ilk olarak eğitim vagonunda trafik polisi tarafından trafik kuralları öğretiliyor, ardından bu kurallar araçlarla uygulamalı gösteriliyor. AFAD görevlisi tarafından güvenli yaşam odasında eğitim alan öğrencilere daha sonra sağlık görevlilerince çeşitli bilgiler veriliyor. Öğrenciler son olarak Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekiplerince yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgi alarak yangın söndürme tatbikatı yapıyor. Eğitimin ardından öğrencilere sertifika veriliyor.

Mayıs ayından bu yana yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim aldığı parkta, ilerleyen zamanlarda çevre illerden gelecek öğrencilerin de eğitim alması planlanıyor.

 "Çevre illerde de bu projenin uygulanması için çalışma yapıyorlar"

Vali Yunus Sezer,yaptığı açıklamada, parkın 8 Mayıs'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açıldığını hatırlatarak, parka "4'ü bir arada" dediklerini söyledi.

Öğrencilerin burada sadece trafik eğimi almadığını anlatan Sezer, şöyle konuştu:

"AFAD ile ilgili genel bilgileri alabilecekleri deprem similasyon merkezimiz, itfaiyeden yangınlarla ilgili genel bilgileri alabilecekleri merkezimiz var. Yine ilk yardım eğitimini alabilecekleri yer var. Son olarak hem teorik hem de uygulamaları alabilecekleri trafik eğitim parkuru var. Çocuklarımız eğlensinler istiyoruz. Eğlenirken de trafik kurallarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin öğrencimiz buradan faydalandı. Çocuklarımız sertifikalarını aldı. Çevre illerde de bu projenin yapılması için çalışma yürütülüyor. Projemiz, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla Türkiye geneline yaygınlaştırılıyor. Çok faydalı, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz çok memnun. İnşallah bu proje devam edecek."

 "Mini bir şehir yaptık"

Sezer, parka ilginin yoğun olduğunu, bunu sınırlı tuttuklarını belirterek, parkı eğitim amacıyla açtıklarını dile getirdi.

Çocukların en ince detaya kadar kuralları öğrenmelerini istediklerini ifade eden Sezer, "Bunun için sabah ve öğleden sonra öğrencilerimiz guruplar halinde geliyor. Diğer illerde de bu parkların benzerleri var ama ilk kez 4'ü bir arada dediğimiz konsept var. Bir de sinyalizasyon sistemleri, hemzemin ve üst geçitlerle yakıt istasyonları, otobüs durakları ve hastanesiyle mini bir şehir yaptık. Muhakkak diğer illerimizde de benzerleri var ama burası bir şehrin birebir buraya minimize edilerek uygulanmış hali." diye konuştu.

Kur'an kursu öğrencisi Saliha Şevval Yıldız da "Buradaki eğitim çok güzel geçiyor, çok güzel bir etkinlik. Çok güzel bilgiler öğreniyoruz. Bugün trafik kurallarını öğreniyoruz. Burada öğrendiklerimi trafikte aileme hatırlatıyorum." dedi.

Öğrencilerden Emine Sakıntı da "Buradaki görevliler trafik kurallarını öğretti. Yayaların nereden nasıl geçeceğini öğretti. Burada öğrendiklerimiz büyüdüğümüzde de yarar sağlayacak ve büyüklerimize örnek olacağız." ifadelerini kullandı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Keskin Belediye Başkanı Yıldırım mazbatasını aldı https://gazetebirlik.com/haber/keskin-belediye-baskani-yildirim-mazbatasini-aldi-1331/

AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Dede Yıldırım ve çok sayıda partili, İlçe Seçim Kuruluna geldi. Hakim Çağatay Atila, Yıldırım'a mazbatasını verdi. 

Dağdelen, burada yaptığı açıklamada, 2 Haziran'da yapılan seçimi büyük bir başarıyla kazandıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Yıldırım'ın bugünden itibaren Keskin'e hak ettiği hizmeti yapacağını vurgulayan Dağdelen, "Keskin seçimi, aynı zamanda İstanbul seçimi öncesinde bir işaret fişeği oldu. İnşallah, 23 Haziran'da da İstanbul Büyükşehir Belediyesini alarak hizmetlerimize çok daha güçlü şekilde devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım da gecelerini gündüzlerine kattıklarını ve hayırlı bir sonuca ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Allah'a çok şükrediyoruz. İnşallah bu Keskin seçimi İstanbul seçimlerine de doping olacak. Bundan sonra Keskin'i daha iyi noktaya getirmeye gayret edeceğiz. Keskin'in sıkıntılarını ve sorunlarını biliyorum. Bakanlarımız geldiler. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Keskin'e hizmet etmeye çalışacağız. Kazanan Keskin oldu. Biz de hizmetkarı olacağız."

Dağdelen ve Yıldırım daha sonra beraberindeki partililerle Keskin Belediyesine geçti. Dağdelen, Yıldırım ve beraberindekiler burada halay çekti.

2 Haziran Pazar günü yapılan seçimde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Dede Yıldırım 2 bin 426, İYİ Parti adayı Necati Alsancak 2 bin 162 ve MHP adayı Mustafa Alp Sülsipiroğlu 627 oy almıştı.

31 Mart Pazar günü yapılan seçimde ise İYİ Parti adayı Necati Alsancak 1806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım 1799 oy almıştı.

AK Parti adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuş, İlçe Seçim Kurulu, itirazı reddederek tutanaklara yansıyan hatayı düzeltmiş, Yıldırım'ın oyu 1800 olmuş, fark 6'ya düşmüştü. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın da kabul edilmemesi üzerine AK Parti, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurmuştu.

İtirazı görüşen YSK, ilçede kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline hükmetmişti.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şehit Ferdican Altunkaş son yolculuğuna uğurlandı https://gazetebirlik.com/haber/sehit-ferdican-altunkas-son-yolculuguna-ugurlandi-475/

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş (31), memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Altunkaş'ın naaşı, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara'ya, oradan da helikopterle Kırıkkale'ye getirildi.

Helallik alınması için Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevine götürülen şehidin cenazesi, daha sonra Yüksek İhtisas Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Şehit Altunkaş'ın naaşı ikindi vakti, morgdan alınarak cenaze namazı için Nur Camisi ve Külliyesi'ne getirildi.

Cenaze törenine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve protokol üyeleri, burada şehidin babası Yaşar Altunkaş ile diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Şehidin eşi Özlem Altunkaş, çocukları Hüseyin (7) ve Yaşar Altunkaş (5) ile tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu askeri cenaze arabasına kadar taşıdı.

Şehidin naaşı, daha sonra Kırıkkale Şehitliği'nde defnedildi. 

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Hizmetler Başkanı Tuğgeneral Abdullah Koçum, Mühimmat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Altunkaş, dün Tunceli'nin Pülümür ilçesi ile Bingöl'ün Yedisu ilçesi arasında bulunan Kırdım bölgesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasındaki çatışmada şehit düşmüştü.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gündüz Vakti Camını Patlattıkları Otomobili Soydular https://gazetebirlik.com/haber/gunduz-vakti-camini-patlattiklari-otomobili-soydular-162834/ Kırıkkale’de herkesin gözü önünde park halindeki lüks otomobilin camını patlatarak içindeki çantayı alıp kaçan hırsızlar kayıplara karıştı.

Olay, Kırıkkale’de Ovacık Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde trafiğini kendi araçlarıyla kapatarak vatandaşların gözünün önünde park halindeki İsmail Ö.’ye ait otomobilin sol ön camını elindeki sert bir cisimle patlatan hırsızlar koltuktaki çantayı çaldı. Olay yerinden kaçmaya çalışan 2 hırsız önündeki şehir içi hat dolmuşuna arkadan çarpıp yolu açarak kayıplara karıştı. Vatandaşlar durumu hemen polise ihbar etti. Otomobilde inceleme yapan polis ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yetiştirme Yurdunda Büyüyen çiftin Masal Gibi Düğünü https://gazetebirlik.com/haber/yetistirme-yurdunda-buyuyen-ciftin-masal-gibi-dugunu--222547/ Kırıkkale’de yetiştirme yurdunda büyüyen Kader Yalçi ve Ertuğrul Karagül, düzenlenen masal gibi düğün töreniyle dünya evine girdi.

Kırıkkale Çocuk Esirgeme ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda korunma ve bakım altında bulunan Kader Yalçi ve kurum bakımından reşit olarak ayrılan Ertuğrul Karagül tanışıp evlenme kararı aldı. Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve hayırseverlerinde katkılarıyla düzenlenen düğün töreninde çiftin nikahını Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı kıyarken, şahitliğini de Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ile Garnizon Komutanı Selami Arslan yaptı. Nikah töreni sonrasında gelin ve damat dans edip davetlilerle birlikte doyasıya oynadı.

Düğünde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Saygılı, “Herkesten Allah razı olsun çok güzel bir düğün oldu. Bütün her şey bütün çaba sizin mutluluğunuz için. İnşallah mutluluğunuz daim olur” dedi.

Evlilik cüzdanını geline takdim eden Vali Sezer, “Bugün buraya katılanların gözüne baktığı zaman herkes bir mutluluk içerisinde hem Kader hem de Ertuğrul onlarca yüzlerce aile edinmiş herkes kendi evlatlarının düğünü gibi aynı sevinç içerisinde kendi kızlarını kendi oğullarını evlendiriyormuşçasına bir heyecan içerisindeler. Ben iki kardeşimi de Allah’tan hayırlı güzel bir evlilik diliyorum. Ömür boyu mutlu olurlar inşallah. Birbirinizi kırmayın evliliklerde mevsimler gibi yazı var kışı var baharı var bunu bilerek bir birinize dayanarak omuz omuza vererek hayatın bütün güçlüklerine karşı ben tüm davetlilere bu güzel organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Gençlerimize tekrar mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Damat Ertuğrul Karagül ise, “Şu anda yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz, dile getiremiyoruz çok heyecanlıyız. Ne diyelim ki mutluyuz teşekkürler herkese” şeklinde konuştu.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şehit Babası: “Kılıçdaroğlu’nun Bizim Cenazemize Gelmesini İstemedim” https://gazetebirlik.com/haber/sehit-babasi-kilicdaroglunun-bizim-cenazemize-gelmesini-istemedim--151609/ Türkiye-Irak sınırında 4 gün önce operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan dört askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin’in babası Doğan Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cenazelerine gelmesini istemediklerini belirterek “Gelme dedikleri yerde istenmediği yerde ne işi varmış bunun” dedi.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzetin köyünde yaşayan Şehit babası Doğan Çetin, “Kılıçdaroğlu’nun kardeşi bile yanında durmuyor biz neden duralım” diyerek, “Türkiye Cumhuriyeti herkesi kabulleniyor. Ben bu bayrağın altında yaşıyorum diyorsa kabulleniyor. İslam’a, Müslümanlara ortamı bozmaya çalışanlara da karşı. Devletimiz milletimiz sağ olsun, vatanımız sağ olsun, ordumuz sağ olsun. Benim 6 tane çocuğum vardı baştan sona 5.’yi feda ettim hepsini de feda etmeye hazırım. Cumhurbaşkanımız ne zaman emrederse hepsi hazır. Kafirler boş durmuyor biz de ona göre her türlü tedbiri alacağız, alıyor da büyüklerimiz bunu düşünüyor. Bizim başka söz söylemeye gerek kalmıyor. Bizim hainlere karşı eyvallah diyecek halimiz yok” şeklinde konuştu.



“GELME DEDİKLERİ YERDE, İSTENMEDİĞİ YERDE NE İŞİ VAR BUNUN”

Kılıçdaroğlu için hainlerin yanında durduğunu iddia eden Çetin, “Gelme dedikleri yerde istenmediği yerde ne işi varmış bunun. Sen hainlerin yanında duracağına geleceksin bana baş sağılığı dileyeceksin. Madem kardeşiz yanımda dimdik durması, Türkiye Cumhuriyeti komutanının yanında dimdik durması lazım. Yoksa onlara var başsağlığı dile bize gel başsağlığı dile. Ya adam seni parçalamaya çalışıyor onların yanında bulunuyorsun. Orada ne işin var senin. Birlik beraberlik lazım, siyasette de birlik lazım. Onlar ayrılık peşinde biz de birlik peşindeyiz” ifadelerini kullandı.



"ONA KARDEŞİ SAHİP ÇIKMADI BEN NE SAHİP ÇIKACAĞIM”

Çetin, "Kılıçdaroğlu’nun bizim cenazemize gelmesini istemiyorum ben, gelmesin. Hainlik yapanların yanından uzak duracak. Ona kardeşi sahip çıkmıyor ben ne sahip çıkacağım Kılıçdaroğlu’na aynı anadan doğmuş kardeşi biliyor onun ne olduğunu" dedi.

(Hasan Ay/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkaleli şehidin Baba Ocağına Türk Bayrakları Asıldı https://gazetebirlik.com/haber/kirikkaleli-sehidin-baba-ocagina-turk-bayraklari-asildi-131655/ Türkiye-Irak sınırında devam eden operasyon sırasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin’in (27) baba evine Türk bayrakları asıldı.

Hakkari’de, Irak sınırında dün güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden 1’inin Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyü nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Şevket Çetin olduğu öğrenildi.

3 yıldır görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin’in acı haberi köyde yaşayan babası Doğan ve annesi Havva Çetin’e yetkililer tarafından verildi. 1’i kız 5 kardeşi olan Şehit Çetin’in evine Türk bayrakları asıldı, taziye çadırları kuruldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale şehidine Ağlıyor https://gazetebirlik.com/haber/kirikkale-sehidine-agliyor-105220/

Türkiye-Irak sınırında devam eden operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit düşen 4 askerden 1’inin Kırıkkaleli olduğu öğrenildi.

Hakkari’de, Irak sınırında dün güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden 1’inin Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı İzettin köyünde ikamet eden Sözleşmeli Piyade Er Şevket Çetin olduğu öğrenildi.

Çatışmada yaralanan 6 askerin ise tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kavşakta İki Otomobil çarpıştı: 4 Yaralı https://gazetebirlik.com/haber/kavsakta-iki-otomobil-carpisti-4-yarali--231054/ Kırıkkale’de kavşakta 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Kaza, Kırıkkale’de Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eren M. (20) idaresindeki 06 MKB 32 plakalı otomobil ile Ali R.K. (60) idaresindeki 34 UN 2110 plakalı otomobil kavşakta çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada sürücü Ali R.K. ile yolculardan Betül U. (3) Ömer Faruk U. (3) ve Döndü U. (36) yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Yüksek İhtisas Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sel Nedeniyle Taşan Dereden Elleriyle Balık Tuttular https://gazetebirlik.com/haber/sel-nedeniyle-tasan-dereden-elleriyle-balik-tuttular--202928/ Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde şiddetli sağanak ve dolu yağışının ardından taşan deredeki bulanık sudan bazı vatandaşlar elleriyle balık tuttu.

Sulakyurt ilçesinde şiddetini arttıran sağanak yağış ve dolu, dakikalar içerisinde cadde ve sokakları göle çevirdi. Etkili yağış nedeniyle dereler taştı. Bazı vatandaşlar ise deredeki bulanık sudan balık tutmanın keyfini çıkardı. Elleriyle avladıkları balıkları karaya atan bir grup vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tır Sıkıştırınca Bariyerlere Giren Araca Otomobil çarptı: 6 Yaralı https://gazetebirlik.com/haber/-tir-sikistirinca-bariyerlere-giren-araca-otomobil-carpti-6-yarali--231109/ Kırıkkale’de tırın sıkıştırdığı otomobil beton bariyerlere çarptı. Arkadan gelen başka otomobilin de kazaya karışması sonucu 1’i çocuk 6 kişi yaralandı.

Kaza, Kırıkkale-Ankara Karayolu üniversite ile organize sanayi arasında akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki bir tırın sıkıştırdığı Erdem Ü. idaresindeki 06 EB 7201 plakalı otomobil kontrolden çıkarak beton bariyere çarptı. Arkadan gelen Onur Ö.’nün kullandığı 52 FT 005 plakalı otomobil de Erdem Ü.’nün aracına çarptığı kazada 5 kişi yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri kazada yaralanan sürücü Erdem Ü. ile Eser M. ve Umut M.’yi Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırdı. Diğer sürücü Onur Ö. ile yolculardan Poyraz Ö. (3) ve annesi Semra Ö. Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Bir süre trafiğe kapanan yol araçların çekici vasıtasıyla kaldırılmasının ardından trafiğin akışı tekrardan sağlandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Seçimi Kazanan Başkanın İlk İcraatı çöp Toplamak Oldu https://gazetebirlik.com/haber/secimi-kazanan-baskanin-ilk-icraati-cop-toplamak-oldu--190413/ Kırıkkale’de 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nin kesin olmayan sonuçlarına göre AK Parti’den Bahşılı Belediye Başkanı seçilen Recep Zafer Tekin, çöp kamyonunun direksiyonuna geçerek ilçe merkezinde personeliyle birlikte çöp topladı.

Kırıkkale’nin Bahşili ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan Recep Zafer Tekin, yüzde 51,84 oy aldı. Belediye başkanı seçilmesinin ardından ilk olarak çöp kamyonunun direksiyonuna geçen Tekin, personeliyle birlikte

ilçenin çöplerini topladı. Belediye binasına astığı pankartla da dikkatleri üzerine çeken Tekin, “Lütfen çiçek göndermeyiniz. Değerli dostlarım adıma göndereceğiniz çiçeklerin yerine şehit ailelerine bağış yapıp isimlerinizi panoya astırmanızı rica ederim” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Minik Zeynep'in ölümüne İlişkin Validen Açıklama https://gazetebirlik.com/haber/minik-zeynepin-olumune-iliskin-validen-aciklama-120759/

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, minik Zeynep’in dün gece metruk binada başına tuğla ile vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Vali Bilgin, "Bunun nedeni olamaz, genç bir kızımız, çocuğumuz. Hepimizin evladı var. Açıkça söylüyorum bu gaddarca, haince, bunun izahı olamaz" dedi.

Kırklareli Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Osman Bilgin, "Olayın zanlısı aradan 2 saat geçmeden yakalanmış. Aynı zamanda zanlı kızımızın ailesinden, akrabasıdır. Zanlının 13 suçtan sabıkası vardır. Konu ile emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin özverili çalışması sonucun tüm idari tahkikatlar yapılmış, adli tahkikatlar yapılmak üzere adli makamlara zanlı teslim edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yürütülmektedir. Bunun nedeni olamaz, genç bir kızımız, çocuğumuz. Hepimizin evladı var. Açıkça söylüyorum bu gaddarca, haince, bunun izahı olamaz" diye konuştu.


TUĞLA İLE BAŞINA VURULMUŞ HALDE BULUNDU

Olay dün gece saat 01.00 sıralarında ortaya çıktı. Dün sabah saat 10.30 sıralarında Zeynep Esin’in ailesi, polise kızlarının kaybolduğu yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri yaptıkları araştırmada bu gece saat 01.00 sıralarında Bademlik Mahallesi’nde metruk bir binada yerde hareketsiz yatan bir kız çocuğu buldu.

Durumun 112 ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri yaptıkları incelemede başına tuğla ile vurulduğu tahmin edilen kızın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan araştırma sonucunda ise talihsiz kızın sabah kayıp ihbarında bulunulan 11 yaşındaki Zeynep Esin olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili geniş çalışma başlattı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Park Halindeki Araçlara çarpıp Kaçtı, Kaza Kameraya Yansıdı https://gazetebirlik.com/haber/-park-halindeki-araclara-carpip-kacti-kaza-kameraya-yansidi--234215/ Kırıkkale’de park halindeki 5 araca çarparak kaçan otomobilin sürücü polis ekiplerince kısa sürede yakalandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, Kırıkkale’de Millet Bulvarı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz plakası ve ismi alınamayan bir sürücü otomobiliyle birlikte hızını alamayarak park halindeki 5 araca çarpıp olay yerinden hemen kaçtı. Çarpmanın etkisiyle aydınlatma direği de zarar gördü. Araç sahipleri ise durumu hemen polise haber vererek kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını alan polis ekipleri otomobiliyle kaçan sürücüyü kısa sürede yakaladı. Maddi hasarın oluştuğu kaza anı ise bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Soylu: “Uyuşturucu Satıcılarının Ağa Babalarını Yerin Yedi Kat Dibine Gömeceğiz” https://gazetebirlik.com/haber/bakan-soylu-uyusturucu-saticilarinin-aga-babalarini-yerin-yedi-kat-dibine-gomecegiz--204431/ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 57 bin uyuşturucu satıcısını kodese tıktıklarını belirterek, “Bu uyuşturucu satıcılarına onların, ağa babalarını da yerin yedi kat dibine gömmezsek Allah hesabını sorsun, millet hesabını sorsun.” dedi.



Kırıkkale’de Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Değerli hemşehrilerim; bir de bana kızıyorlar, niye kızıyorlar? İçişleri Bakanı böyle konuşuyor. Ne demişim? Dediğim ne yani? Uyuşturucu satıcılarını okulların etrafında gören polislerimiz ayaklarını kırsın demişim, yanlış mı dedim? Kırıkkaleliler iyi ya, aile yapımıza saldıracaklar, anneler burada. Aile yapımıza saldıracaklar, çocukları annelerden babalardan ayıracaklar, biz ne yapacağız, pişt pişt pişt göndereceğiz. 57 binini kodese tık tık 57 bin uyuşturucu satıcısını, 57 bin.” şeklinde konuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptıklarını kaydeden Soylu, sözlerini şu şekilde tamamladı:



“7.2 ton esrar, 1,5 ton eroin, bin 250 kilo eroin, bin 220 kilo erin, bin ton kokain, 260 ton bonzai, çocuklarımızı zehirlemek için ülkemize sevk ediyorlardı, yakaladık. Hiç endişe etmeyin, hiç merak etmeyin. Bakın 2017 yılında 941 kişi ölmüştü uyuşturucudan. Hemen Cumhurbaşkanımıza koştuk dedik ki; efendim tedbir almamız lazım. Sonuna kadar arkanızdayım, dedi. Yürüyün şimdi 2018 yılında yarı yarıya düşürdük ölüm sayısını 491’e Aralık ayı hariç. 491’e düşürdük kıymetli hemşehrilerim. Şurada evladınız olarak söylüyorum. Bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak söylüyorum. Bu uyuşturucu satıcılarına hiç kimse endişe etmesin. Bu uyuşturucu satıcılarına onların, ağa babalarını da yerin yedi kat dibine gömmezsek Allah hesabını sorsun, millet hesabını sorsun.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Soylu: “Bir Koltuk İçin PKK’ya Yaşam Tüneli Açmaya çalışıyorlar” https://gazetebirlik.com/haber/-bakan-soylu-bir-koltuk-icin-pkkya-yasam-tuneli-acmaya-calisiyorlar--230856/ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir tane koltuk için, bir tane belediye meclis üyesi için PKK’ya yaşam tüneli açmaya çalışıyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da yapamadıklarını bizden kinle, hınçla, intikamla şehirlerimizi huzursuz yaparak almak istiyorlar. Ne olursunuz buna müsaade etmeyin” dedi.

Kırıkkale’de Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde halka hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığını dile getirerek, “Eğer öyle düşünüyorsak, inanın biz de düşünüyorsak sadece Mehmet Saygılı’yı, sadece buradaki belediye başkanlarımızı, Kırıkkale’de belediye başkanlığı için sadece buradaysak biz eksik yapıyoruz. Hata yapıyoruz. On yıllardır bu yakamızdan düşmediler. Bu milletlin yakasından düşmediler” dedi.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“31 Mart’ta eğer bir zafiyete uğrarsak çok net ve açık bir şekilde daha önce bu fotoğrafı gördünüz, ben size başka bir ülkeden bir fotoğraf anlatıyor değilim. 1 Nisan sabahından itibaren Doğu ve Güneydoğu’da 6 yaşındaki masum çocukların eline taşı verirler, kaymakamları, valileri sokağa çıkamaz hale getirirler. İtibarlarını alt üst ederler. Bunu yaşadık hep beraber, hep birlikte yaşadık. Bugün benim ülkemde huzur var. Antalya’da 2016 yılında 6,5 milyon turist geldi. 2018 yılında 13,5 milyon turist geldi. 2019 yılında 16 milyon 500 bin gelecek. Mardin’e 2018 yılında 3 milyon turist gitti. Kılıçdaroğlu’nun biraz vicdanı olsa Tunceli’de 2019 yılında otellerde yer yok. Tunceli bir huzur şehri oldu. Siz Kılıçdaroğlu’ndan şöyle bir söz duydunuz mu? ‘Edepsiz Kürdistan diye bir yer yoktur. Ağzını topla’ diye duydunuz mu? Peki o baş olmak için yola çıkıp ta bugün kuyruk olan Meral Akşener’den böyle bir söz duydunuz mu? Çakma milliyetçi çakma. Artı şu rahmetli Erbakan’ın milli görüşü iki milletvekili için 24 Haziran seçimlerinde PKK’ya yamayan Temel Karamollaoğlu’ndan böyle bir söz duydunuz mu? Duymadınız değil mi? Peki Ankara adayları var, İstanbul adayları var, birinden böyle bir söz duydunuz mu? Şunu söyleyeyim tezgah nedir biliyor musunuz, bunlar sözleşmeyi imzalamışlar.”

“Türkiye’nin adım atacağı, büyüyeceği, yeniden bir sıçrama yapacağı, bütün dünyaya Türkiye’nin gücünü göstereceği, sözünü hüküm olarak anlatabileceği bir döneme gidiyoruz" diyen Soylu, "Biz bir tek şey istiyoruz. Şu neslin çektiklerini, darbe gördünüz öyle mi Allah’ını severseniz ya kaç yıl başörtüsü meselesi ile bizi uğraştırdılar. Uğraştırmadılar mı? Bir annenin iki kızını birbirinden ayırdılar mı ayırmadılar mı? Başı örtülüsü de, başı açığı da Meclise gidiyor mu? Ülke bölündü mü? Ülke parçalandı mı? Hayır. Cumhuriyetim büyüdü, ülkem büyüdü, ülkem güçlendi, milletimiz kuvvetlendi, milletimiz. Kıymetli hemşehrilerimiz şimdi şu önümüzdeki 4.5 yıl Tayyip Erdoğan futbolu biliyor mu, ayağına top yakışıyor ha şu Tayyip Erdoğan’ın ayağına topu verin de şu 4.5 yıl Kılıçdaoğlu’nun kalesinin bir doksanına çaksın, bir de çatalına çaksın” şeklinde konuştu.



“KIRIKKALE’Yİ DÜNYA MARKASI YAPACAK BİRİLİK GETİRİYORUZ”

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı’nın emrinde olduğunun altını çizen Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Recep Tayip Erdoğan’ın yol arkadaşı ve İçişleri Bakanı olarak söz veriyorum. Bende Mehmet Saygılı’nın emrindeyim. Allah mahcup etmesin inşallah. Yerleri tahsis ettirdik, Kırıkkale’ye bakanlığımız ile ilgili iki tane önemli şey getiriyoruz. Birisi bir tugay seviyesinde Jandarma Eğitim Birliği getiriyoruz, bütün hazırlıkları yaptık. Jandarma Eğitim Birliği bildiğiniz eğitim birliklerinden değil ha, bakın öyle bildiklerinizden değil. Bütün uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapabilecek ve yüzümüzün akı olacak, Kırıkkale’yi de bir dünya markası yapacak bir birlik getiriyoruz. Bir de ben trafik konusunda hassasım biliyorsunuz. Bakın size önemli bir rakam vereceğim. Türkiye’de 7 bin 427 kişi 2017 yılında trafikten öldü. 2018 yılında 6 bin 638 kişi öldü. Yani 744 kişi düştü. Şimdi neyle gidiyoruz biliyor musunuz bakın önemli bir rakam yüzde evet 39’la, 2019’da ölüm oranları yüzde 39 azalıyor. Bu 2 binin üzerinde insanın az ölmesi anlamına gelir. Şimdi inşallah burada çok güzel çocuklarımıza, gelecek nesillerimize güzel bir trafik pisti yapıyorlar ama nasıl biliyor musunuz herkes gördüğünde parmağını ısıracak. Bir de jandarma için mühimmat deposu ve başka işlere yarayabilecek bir lojistik deposu yapıyoruz ve orada da bir sürü insan çalışacak. Hiç merak etmeyin, buralarda güzel yatırımlar ve güzel hizmetler ortaya koyacağız."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
“Marketlerde Yöresel ürünleri Zorunlu Hale Getiriyoruz” https://gazetebirlik.com/haber/marketlerde-yoresel-urunleri-zorunlu-hale-getiriyoruz--205457/ Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Marketlerde yöresel ürün kullanımını zorunlu hale getiriyoruz. Rafların belli yüzdelerini yöresel ürünlere ayırıyoruz.” dedi.

Kırıkkale’de düzenlenen Esnaf Buluşmaları programına Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, esnaf temsilcileri ve davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Pekcan, perakende yasasıyla ilgili çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Esnaf ve sanatkarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yaptığımız çalışmalar taslak çalışması henüz sonuçlanmadı, ama çalışmaların bir kısmına örnek verebilirim. Marketlerde yöresel ürün kullanımını zorunlu hale getiriyoruz. Rafların belli yüzdelerini yöresel ürünlere ayırıyoruz.” dedi.



"BUNLARA DA BİR SINIRLAMA GETİRİYORUZ"

Üretici firmaların isimlerinin ambalajlarda yer almasını istediklerini kaydeden Pekcan, “Ayrıca marketlerin sadece kendi ürünlerini, kendi markalarıyla ürettirdikleri ürünleri satması değil, bunlara da bir sınırlama getiriyoruz. Bu markaları üreten üretici firmalarımızın isimlerinin de markalarda yer almasını, ambalajlarda istiyoruz. Ayrıca bu üreticilerimize de marketlerde yer verilmesini, bu firmalarımızın Türkiye ile ayakta durabilmesini, güçlenmesini, rekabet edebilmesini sağlamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dağda Kaybolan Keçinin Doğumuna Jandarma Yardım Etti https://gazetebirlik.com/haber/dagda-kaybolan-kecinin-dogumuna-jandarma-yardim-etti-2972/

Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, görev için Kenanobası köyünden dönerken Yassıbağ mevkisindeki dağlık arazide yatan keçi oyduğunu fark etti.

Keçinin doğurmaya başladığını fark eden askerler, hayvanın doğumuna yardım etti. Keçinin Sefer Özçam'a ait olduğunu tespit eden askerler, keçi ve yavrusunu sahibine teslim etti.

Özçam, 2 gündür keçisinin kayıp olduğunu, aramalarına rağmen hayvanı bulamadıklarını söyledi.

Bugün komutanların elinde oğlak ve keçiyi görünce çok sevindiğini belirten Sefer Özçam, "Allah hepsinden razı olsun. Keçimi dağda yalnız bırakmamışlar. Biz kayboldu diye üzülürken, komutanlarımız sağ olsun yavrusuyla birlikte aldı geldi. Çok sevinçliyiz." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Okul Servisi şoförü Aracın İçinde ölü Bulundu https://gazetebirlik.com/haber/okul-servisi-soforu-aracin-icinde-olu-bulundu--222143/ Kırıkkale’de okul servisi şoförlüğü yapan 1 kişi ateşli silahla vurulmuş halde ölü bulundu.



Olay, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 3 kilometre uzaklıktaki Kirazyolu mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol kenarına park edilmiş 71 DT 673 plakalı okul servis aracının şoförü Zeki Sulukan, (38) silahla vurulmuş bir şekilde ölü bulundu. Yoldan geçen bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Servis ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Sulukan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayı ihbar eden M.D.’nin ifade alınması üzerine polis merkezine götürüldü.



Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonrasında Sulukan’ın cesedi otopsisi yapılmak üzere Keskin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bahçeli: “Size Bu ülkeyi Bırakırsak Gök Girsin Kızıl çıksın”  https://gazetebirlik.com/haber/bahceli-size-bu-ulkeyi-birakirsak-gok-girsin-kizil-ciksin-185601/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Size (Millet İttifakı) bu ülkeyi bırakırsak gök girsin kızıl çıksın. Kumpaslarınıza boyun eğersek namertlik sıfatımız olsun” dedi. 



MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kırıkkale’de 12 Türk devletinin bayrağı ve mehter marşıyla karşılandı. Kırıkkale Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu’nun yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve partililer karşıladı. 



Devlet Bahçeli, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda halka hitap etti. Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Bahçeli, hedefine Millet İttifakı’nı koydu. Millet İttifakı’na set sözlerle yüklenen Bahçeli, “CHP zillettedir. Zillet İP’e dolanmıştır. HDP zaten zilletin ta kendisidir. SP, ÖDP zilletin yedekleridir. PKK-FETÖ-Türk’e kefen biçen hainler zilletin ana damarıdır. Bu nedenle Zillet İttifakı’na Türkiye’yi bırakamayız. Zillet İttifakı’na belediyeleri teslim edemeyiz. Dağdan temizlediğimiz terörist ve bölücülerin belediyelere doluşmasına göz yumamayız. HDP Kürdistan diyor, CHP sinsi sinsi gülüyor, sessizce onay veriyor. CHP’nin Balıkesir Akçay eski Belediye Başkanının ibretlik halini eminim ki gördünüz, iğrenç sözlerini herhalde duydunuz, PKK’dan yaptığı ilik ve irade naklini ekranlarda nefretle fark ettiniz. Geçtiğimiz günlerde, bir toplantı esnasında, çürümüş bir şahıs, ‘Bizim oy Kürdistan’a’ diyor. Bunun üzerine CHP’li eski belediye başkanı ‘Bize verecek demektir.’ sözleriyle suçüstü yakalanıyor, üstelik okunan ezanla alay ediyor. Bitmedi, dahası var. CHP Balıkesir Erdek Belediye Başkan Adayı Fatiha suresiyle dalga geçiyor. Onu dinleyenler kahkahalarla gülüyor. Bu rezaletler milletimizi isyan ettirmiştir. CHP’ye oy verenleri bile öfkelendirmiştir. Malum şahsı disipline sevk etmekle CHP yakayı kurtaramaz, sorumluluktan kaçamaz. CHP, milli ve manevi değerlerimize adeta savaş açmıştır. HDP, Doğu ve Güneydoğu’da sağa sola astığı afişlerde özerklikten, özerk yönetim hedefinden bahsediyor, CHP-İP üç maymunu oynuyor. CHP Genel Başkanı, YPG’ye terörist diyemiyor. YPG’nin Türkiye’ye saldıracağına inanmıyor. PKK’ya hiç ses çıkarmıyor. Bu sırada hain terör örgütü boş durmuyor. Kan dökmeye devam ediyor. Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Furkan Kocaman isimli evladımız, Erasmus Programı kapsamında gittiği Polonya’da PKK’lı caniler tarafından boğazından bıçaklanarak şehit edildi. Acımız çok büyüktür. Evladımıza Allah rahmet etsin, ailesinin başı sağ olsun. CHP’nin, İP’in ittifak içinde olduğu HDP-PKK cinayetlerine şerefsizce, vahşice devam ediyor. Bu alçaklar mı demokrasiyi savunuyor? Bu melunlar mı özgürlüğü müdafaa ediyor? Batsın sizin demokrasi anlayışınız, batsın sizin özgürlük merakınız. Size bu ülkeyi bırakırsak gök girsin kızıl çıksın. Kumpaslarınıza boyun eğersek namertlik sıfatımız olsun” ifadelerini kullandı. 



“KILIÇDAROĞLU TEK AYAKÜSTÜNDE BİN YALAN SÖYLÜYOR” 

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu tek ayaküstünde bin yalan söylüyor. Zira yalan ruhuna işlemiş, zihni melekelerini istila etmiş. Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikasının satıldığını söylüyor, yalan. Ortada satış falan yokken var diyor, yalan. Bir başka ülkenin ordusuna verildiğini söylüyor, yalan. Trump’a tepki göstermediğimizi söylüyor, yalan. Sandık ittifakından bahsediyor, demokrasi güçlerinden söz ediyor, tamamen uydurma, bütünüyle hayal mahsulü. Kılıçdaroğlu’na soruyorum: Yabancı güçlerden silah alsak daha mı iyiydi? Savunma sanayinde yerlilik ve millik oranının yüzde 68’e çıkması mı seni üzüyor, bu mu uykularını kaçırıyor? Ülke kaynaklarının verimli kullanılması seni huzursuz mu ediyor? Bir defa Sakarya’da kurulu bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne ait olan Tank-Palet Fabrikası satılmadı, yalnızca işletme hakkı 25 yıllığına devredildi. Satış yokken var diye çığlık atmak yalancılığın daniskasıdır. Kılıçdaroğlu ve zillet ortaklarına baksak, yabancıların eline avucuna mahkum olmamız kaçınılmazdır. Aziz Atatürk manda ve himayeye hasımdı. Bugünün CHP’si manda ve himaye hayranı. Aziz Atatürk tam bağımsızlık yanlısı idi. Bugünün CHP’si tutsaklığa meraklı. Aziz Atatürk emperyalizmin amansız düşmanıydı. Bugünün CHP’si emperyalizmin taşeronu. Şunu biliniz ki, aziz Atatürk yerinden kalksa bunların alayını müstevlilerle birlikte kovalar, yakaladığı yerde de denize dökerdi. CHP’ye oy veren kardeşlerime yazıktır, yapılanlar haksızlıktır. Arife günü yalan söyleyenin, bayram günü yüzü kara çıkar. CHP Genel Başkanı’nın yüzü ise şimdiden simsiyahtır. Olan bitenler ayıptır, utanmazlıktır, aymazlıktır, kepazeliktir. İnsanı yalan kadar alçaltan bir şey yoktur. CHP yönetimi aşağıların aşağısına çakılmıştır. İP aynı yolun yolcusudur. Yalan umut hırsızlığıdır, vicdan cinayetidir, günahkârlıktır. Yalan varsa güven yoktur, huzur yoktur, sadakat yoktur. Bu CHP’de güven kalmamıştır. Bu CHP’de huzur kalmamıştır. Bu CHP’de vatan ve millet sevgisi sıfırlanmıştır. Zillet İttifakı Türkiye’nin kuyusunu kazıyor. Ama kazdıkları kuyuya kendileri düşecek. Zillet İttifakı milli varlığımızı baltalıyor. Ama her balta darbesi kendilerine değecek. Zillet İttifakı çamurdur, çürümedir, çukurdur, çözülmedir, çarpıklıktır. Buna karşılık Cumhur İttifakı helaldir, hakikattir, dürüsttür, millidir, samimidir, adam gibi adam olanların kutlu bir beraberliğidir” diye konuştu. 



“BİZ VATAN DİYORUZ, BUNLAR PATATES DİYOR” 

Bahçeli konuşmasını, “Biz vatan diyoruz, bunlar ’patates’ diyor. Biz bayrak diyoruz, bunlar ’patlıcan’ anlıyor. Biz ’beka’ diyoruz, bunlar ’soğan’ cücüğü algılıyor. Vatanı kaybedersek yiyecek ekmeğimiz olmaz diyoruz. Bunlar, ‘YPG bize mi saldıracak?’ diye alay ediyor. Zilletin tavır ve davranışı tam manasıyla husumettir. Bakınız istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy nasıl seslenmişti: ‘Sâhipsiz olan memleketin batması haktır; Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.’ Varsın zillet, zilletliğini yapsın. Varsın illette buluşsunlar. Varsın kaos ve krizde anlaşsınlar. Zillet varsa, karşılarında Kırıkkale vardır, millet vardır, cumhur vardır, cumhurun ruhu ve iradesi vardır. Her şeyin üzerinde de Allah vardır. Kırıkkale şehidimizin şühedamızın kemiklerini sızlatmayacak, terör işbirlikçilerine, PKK/YPG’yi masumlaştırmaya çalışan zillete ve Furkan yavrumuzun katillerine hesabı soracaktır. Kırıkkaleli zulme rıza göstermez, ihaneti affetmez, Türklüğün bekasına asla gölge düşürmez. Çünkü Kırıkkale Türk’tür, Türk milletinin yılmaz neferi, yıkılmaz kalesidir” şeklinde tamamladı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Öğrenci Servisi İle Midibüs Kafa Kafaya çarpıştı: 3 Yaralı https://gazetebirlik.com/haber/ogrenci-servisi-ile-midibus-kafa-kafaya-carpisti-3-yarali--193402/ Kırıkkale’de öğrenci servis aracı ile şehir içi yolcu minibüsü kafa kafaya çarpıştı, arkadan gelen 2 otomobilde kazaya karıştı. Oluşan trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza, Kırıkkale Millet Bulvarı’ndaki Rektörlük Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bulvarda seyir halinde ilerleyen Mesut Alsaç idaresindeki 71 BF 415 plakalı şehir içi yolcu minibüsü ile yan yoldan çıkan Musa Yalçın idaresindeki 71 S 0232 plakalı öğrenci servisi aracıyla kafa kafaya çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Arkadan gelen Aynur Öztürk yönetimindeki otomobil ile Mesut Öztürk idaresindeki 71 BS 208 plakalı otomobilin kazaya karışması sonucu maddi hasar meydana geldi. Şoför Musa Yalçın ile yolculardan Mustafa Varışlı ve Tamer Keleş yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yaralılara ilk müdahale yapıldıktan sonra çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle bulvar yolunda araç yoğunluğu oluştu. Trafik polisleri araçların kontrollü bir şekilde akışını sağladı. Daha sonra kazalı araçlar yoldan kaldırılınca trafik normal haline döndü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dernek Lokaline Kumar Operasyonu: 61 Gözaltı https://gazetebirlik.com/haber/dernek-lokaline-kumar-operasyonu-61-gozalti-090030/

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Yenidoğan Mahallesi Zafer Caddesi’ndeki özel bir derneğe ait lokale düzenlenen kumar operasyonunda; 1 mekan sahibi, 3 garson, 2 yer temini eden, 2 kadın ve kumar oynayan 53 kişi gözaltına alındı. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen 61 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Operasyon sırasında 2 adet de tombala makinesi ele geçirildi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
3 Aydır Takip Edilen Uyuşturucu Satıcısı Tutuklandı https://gazetebirlik.com/haber/3-aydir-takip-edilen-uyusturucu-saticisi-tutuklandi--184717/ Kırıkkale’de narkotik polisi tarafından 3 aydır takip edilen uyuşturucu satıcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda A.E.G. isimli şahsın uyuşturucu madde sattığı yönünde alınan ihbarı değerlendiren polis, 3 ay süren takip sonucu bugün yapılan operasyon sonrasında gözaltına alındı. Narkotik şubeye getirilen A.E.G., yapılan işlemlerin ardından Kırıkkale Adliyesine sevk edilerek ’uyuşturucu madde ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Defalarca Takla Atan Araçtan Sağ çıktı https://gazetebirlik.com/haber/defalarca-takla-atan-aractan-sag-cikti--211122/ Kırıkkale’de seyir halinde defalarca takla atarak tarlaya yuvarlanan otomobilin sürücüsü kazayı hafif yaralı olarak atlattı.

Kaza, Kırıkkale-Ankara ve Samsun karayolunun birleştiği bağlantı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Oğulcan Birdal idaresindeki 71 DF 352 plakalı otomobil, seyir halindeyken virajı alamayarak defalarca atarak tarlaya yuvarlandı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Birdal ise kendi çabalarıyla araçtan sağ çıktı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından sürücü Birdal tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Terör örgütlerini Tarihe Gömeceğiz” https://gazetebirlik.com/haber/teror-orgutlerini-tarihe-gomecegiz--204347/ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “FETÖ’sü, PKK’sı, DHKPC’si; adı farklı cibilliyeti aynı tüm terör örgütlerini tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz” dedi.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından 17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen programa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 28 Şubat’ın yıldönümünde, yaşanan karanlık günleri yeniden hatırladıklarını ifade ederek, “Vesayete, darbeci zihniyete ve gençlerimizin geleceğine kast edenlere karşı mücadele yeminimizi tazeliyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Oktay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“28 Şubat döneminde imam hatipleri kapatan, kızlarımızı üniversiteye sokmayan ve seçilmiş iradeyi vesayet altında tutan kirli zihniyete karşı demokrasimize ve millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan da ülkemize yönelik, içerden-dışardan her türlü tehdidi yok etmeyi inatla ve inançla sürdürüyoruz. Kahraman Türk milletinin evlatları olarak yerli ve milli savunma sanayimizle, sarsılmaz inancımızla, imanımızla, karanlık ellerin maşası terör örgütlerini yok etmek için mücadele ediyoruz. Çanakkale ruhu, 15 Temmuz ruhu, 82 milyonun yüreğinde, hepimizin yüreklerinde hala dimdik ayaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra sınırlarımızın güvenliği ve milletimizin bekası için çalışacağız, hiçbir teröriste göz açtırmayacağız; nefes aldırmayacağız. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle bizi bu yolda hiç kimse durduramaz. FETÖ’sü, PKK’sı, DHKPC’si; adı farklı cibilliyeti aynı tüm terör örgütlerini tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz.”



“ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı hız, esneklik ve tüm avantajları kullanarak yerel seçimlerden sonraki dönemi, güçlü icraat dönemi olarak en iyi şekilde değerlendireceklerini de kaydeden Oktay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 31 Mart öncesinde olduğu gibi 31 Mart sonrasında da yerel yönetimlerimiz ile birlikte ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacağız. Önümüzdeki dönem yeni projeler üretme, yeni yatırımlar yapma dönemidir. Sadece Kırıkkale’de değil Türkiye’nin tamamında yeni projeler, yeni yatırımlar için çok çalışmamız gereken bir dönemin içindeyiz. Bu açıdan 31 Mart yerel seçimleri ülkemiz için kritik bir dönemeçtir. Bizim nezdimizde belediyecilik memleketi gönülden sevenlerin işi. Gönül belediyeciliğinin Kırıkkale’de güçlenerek devam etmesi için Mehmet Saygılı kardeşimize gerekli desteği vereceğinize inancım tamdır” dedi.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yerli Silahla Atış Yaptı https://gazetebirlik.com/haber/cumhurbaskani-yardimcisi-oktay-yerli-silahla-atis-yapti-211233/ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından üretilen Milli Piyade Tüfeği MPT-55K ile atış yaptı.

MKE Silah Fabrikasını ziyaret eden Oktay, MKE Genel Müdür Vekili Mehmet Ünal tarafından karşılandı. Güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda üretimi yapılan MPT-76, MPT-55 ve MPT-55K üretim stantlarını gezdi. Silahlar hakkında yetkililerden bilgi olan Oktay, daha sonra atış poligonuna geçti. Poligonda kısa namlulu olarak üretilen MPT-55K ile atış yapan Oktay, silahın performansının çok iyi olduğunu ifade etti. Vali Yunus Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı MKE ziyaretinde eşlik etti.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tırın Altına Giren Aile ölümden Döndü https://gazetebirlik.com/haber/tirin-altina-giren-aile-olumden-dondu-224049/ Kırıkkale’de otomobilin tırın altına girdiği kazada aynı aileden 4 kişi yaralandı.

Kaza, Kırıkkale-Ankara D-200 karayolunun 6. kilometresinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ertuğrul Baloğlu idaresindeki 06 LZZ 68 plakalı otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrasında sağ şeritte seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada hurdaya dönen aracın içerisinde sürücü Baloğlu ile birlikte eşi İsmihan, kızları Beril Yaren ve Sebahat Sude yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 4 yaralı Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Ankara yolu güzergahının trafik akışı bir süreliğine tek şeritten sağlandı. Hurdaya dönen araç çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Tır ise bir akaryakıt istasyonuna çekildikten sonra kapanan şerit tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Parçalanan Traktörden Sağ Kurtuldu https://gazetebirlik.com/haber/parcalanan-traktorden-sag-kurtuldu--205802/ Kırıkkale’de ticari araç ile traktörün çarpışması sonucu 3 kişi ağır yaralandı. Parçalanan traktörün altında sıkışan yaşlı adam ise yaralı olarak kurtarıldı.

Kaza, Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki Cezaevi Kavşağı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tacettin Pala (81) idaresindeki 51 AF 164 plakalı traktör ile kavşaktan karşı yola geçmekte olan Ankara’dan Kayseri istikametine giden Yusuf Sarıaslan (25) idaresindeki 38 TP 406 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazanın etkisiyle traktör parçalanarak ters dönmesi sonucu sürücü Pala, traktörün altında sıkıştı. Hafif ticari aracın sürücüsü Sarıaslan ile yolcu Halit Sarıaslan (64) çarpışma anında sert bir şekilde kafası ile camı patlatması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ve Keskin İtfaiye ekipleri tarafından hafif ticari araçtaki sıkışan yaralılar ile traktörün altında kalan sürücü Pala kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 3 ağır yaralı çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Trafik polisleri, Kayseri-Ankara karayolunu 1 saat trafiğe kapatarak, ulaşım farklı yoldan sağladı. Daha sonra, hurdaya dönen 2 araç çekici vasıtasıyla kaldırılarak yol tekrar trafiğe açıldı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TIR şoförünün Acı ölümü https://gazetebirlik.com/haber/tir-soforunun-aci-olumu--201709/ Kırıkkale-Samsun karayolu üzerindeki dinlenme alanına park ederek tırın altın giren sürücü, kafasının lastik ile rotun arasına sıkışması sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Kırıkkale-Samsun karayolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Zeki Mede (55) 42 DJG 31 plakalı tırındaki oluşan arızayı gidermek için dinlenme alanına park etti. Tırın arızasını gidermek için altına giren sürücü Mede, ön sağ lastik ile rotun arasında kafası sıkıştı. Tır dinlenme alanındaki diğer sürücüler tarafından olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekipleri sürücü Mede’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Daha sonra Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından Mede’nin cesedi Balışeyh Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Olayı gören sürücülerden Mahir Çaybaşı ise “Anahtarı aldı buraya yattı altına. O arada marşa bastığında direksiyon mu döndü, direksiyonu dönderip de mi girdiydi onu görmedik. Biz o arada ses gelince koştuk, yanlamaya kısılmış böyle. Çekemedik bende arabadan gittim kriko aldım, geldim. Zaten o arada da ambulans geldiydi ben krikoya vurdum onlarda çekti” diye konuştu. Jandarma ekipleri, dinlenme alanındaki olaya tanık olan diğer sürücülerin ifadesini aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
80 Kediye Annelik Yapıyor https://gazetebirlik.com/haber/80-kediye-annelik-yapiyor-092815/ Kırıkkale’de mahalle sakinleri tarafından “Kedici Kadın” diye adlandırılan 46 yaşındaki Mürvet Baloğlu, yaklaşık 80 kediye evinde bakarak adeta onlara “annelik” yapıyor.

Kırıkkale’de Etiler Mahallesi’nde yaşayan 46 yaşındaki Mürvet Baloğlu, sokaktaki kediler aç kalmasın diye yaklaşık 80’e yakın kediyi kendine ait tek katlı ahşap evinde bakıyor. Mahalle sakinleri tarafından “Kedici Kadın” diye adlandırılan Baloğlu, kedilerine “annelik” yapıyor. 30 adet kedisi zehirlenerek öldürüldüğü için çalışmayı bırakan Baloğlu, babasından kalan aylık bin 280 lirayı da kedilerine harcıyor.



“MAMA YARDIMI İÇİN İLAN VERDİM”

Kedilerine mama yardımı yapılması için internete de ilan veren Baloğlu, “Kedilere öncesinde de bakıyorduk. Babam rahmetli olunca içeriye daha çok alıştırmaya başladık. Baktım hiç kimse ilgilenmiyor. 3 yıl çalıştım pastanelerde. Onlara et, ciğer falan alıyorum. Sonradan ilan açmayı öğrendim mama desteği gelmeye başladı. Son açtığım ilanda 3 torba kuru mamadan başka da gelmedi” dedi.

Ara caddelerde de beslediği kedilerin olduğunu kaydeden Baloğlu, “Onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Onlarla beraber yaşıyorum. Onların aç kalmasını istemiyorum. Maması sıkıntı oluyor, ilaç bulamıyorum. Özellikle antibiyotik ilaç bulamıyorum, onlar çok lazım oluyor. Bu mahallede doğup büyüdüm ben. İnsanlara aşılayamadım bir kap mama, bir kap su koymayı. İnşallah onlar da besler kedi, köpek. Yani sadece ben bakıyorum bu çevrenin kedilerine” diye konuştu.

Sokak kedilerinin annesi olduğunu ifade eden Baloğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Herkes ‘Kedici Kadın’ diye biliyor. Yani hepsine annelik yapıyorum. Birazını zaten insanlar atıp getiriyorlar. Kutularla atıyorlar. Sen bakıyorsun nasıl olsa diye. Ama bu da maddiyat gerektiriyor. Babadan kalma bin 280 lira maaşım var. Onunla da ancak kendi yağım ile kavrula biliyorum. Yani destek istiyorum insanlardan. Mama desteğidir, ilaç desteğidir. Akşama kadar kedilerim ile ilgileniyorum. Yemeğiydi, bulaşığıydı ondan sonra temizliğiydi. Bundan zevk alıyorum, seviyorum. Çok severek bakıyorum. İnsan kendi evladını nasıl büyütüyorsa, öyle büyütüyorum.”



“KEDİLERİMİ ZEHİRLEMESİNLER DİYE İŞİMİ BIRAKTIM”

Baloğlu, "Çalıştığım zaman kedilerimin birçoğunu zehirlediler. O yüzden de işi bırakmak zorunda kaldım. Kimin zehirlediğini de bilemedim. Bir gün 30 tane kedimin ölüsünü buldum bahçede. Ondan sonra çalışmayacağım, kedilerime bakacağım. Dışarı gittiğim zaman, çarşıya gittiğim zaman hemen köşe başından çıkıyorlar çok mutlu oluyorum. Bir de köpeğim var kangal çok güzel bir duygu insanlara tavsiye ederim yani hayvan sevgisini. Toplam bu evin etrafında 50 tane kedim var. Ara cadde de 20 tane var. Hatta 20’yi de geçiyordu. Bazen 70 oluyor, bazen de 80 oluyor. Kış mevsimi geldi mi hiç ummadığım caddelerden kediler geliyor. Bazen 80’i de geçiyor" şeklinde konuştu.

(Hasan Ay/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırklareli Belediye Başkanı CHP’den İstifa Etti https://gazetebirlik.com/haber/kirklareli-belediye-baskani-chpden-istifa-etti-150144/ Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Kesimoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Son günlerde hem Kırklareli’de hem de yıllarımı verdiğim partim CHP’de yaşanan, kamuoyu tarafından bilinen gelişmeler nedeniyle partimden istifa ediyorum" dedi.

Kesimoğlu, yaşanan süreç ile ilgili detaylı açıklamayı 14 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te yapacağını belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kazalar Kamerada https://gazetebirlik.com/haber/kazalar-kamerada-143838/ Kırıkkale’de meydana gelen trafik kazaları, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca görüntülendi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi merkezinde kayıt altında tutulan trafik kazaları görüntüleri basın mensupları ile paylaşıldı. Kameralara yansıyan görüntülerde, Yahşihan ilçesindeki Yenşehir Kavşağı’nda Ankara istikametinden gelen Bekir Bülbül idaresindeki 34 LL 8883 plakalı cipin çarpması sonucu kırmızı ışıkta bekleyen trafik polisi aracına 2 polis hafif yaralandı.

Dispanser Kavşağı’nda 38 ZT 306 plakalı otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki bariyere çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atarak savrulan otomobil tam 185 metre yerde sürüklendi.

Diğer bir kaza ise Alparslan Pehlivanlı Bulvarı Dispanser Kavşağı’nda meydana geldi. Yaya yolunu kullanarak yolun karşısına geçmekte olan anne, 11 yaşındaki çocuğu Bilal Mert K.’nin elini bıraktı. Karşı kaldırıma tek başına geçen anne ve baba, çocuğunun karşı yoldan tek başına geçmesini bekledi. O sırada yaya yolundan koşarak karşıya geçmekte olan çocuğa, kırmızı ışık ihlali yapan otomobil çarptı. Ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı.

Bir otomobilin bisikletli sürücüye çarpma anları da görüntüleri kameralara yansıdı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
20 Muvazzaf Askere FETÖ’den Gözaltı https://gazetebirlik.com/haber/20-muvazzaf-askere-fetoden-gozalti-173912/ Kırıkkale merkezli 9 ilde FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki oluşumuna yönelik düzenlenen operasyonda 20 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Kırıkkale merkezli; Ankara, Balıkesir, Düzce, Mersin, Konya, İstanbul, İzmir, Tunceli ve Tekirdağ’da tespit edilen örgüte bağlı olduğu tespit edilen 20 muvazzaf askerden; Ö.E., İ.Y., M.E.A., O.Ü., H.K., F.U., M.C., G.İ., R.B.B., İ.B., S.K., Z.E, M.E.G., S.K., F.T., O.İ., G.D., M.Ü, O.A. ve A.Y.B. adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kapkaççılar Emekli çiftin Ev Parasını çaldı https://gazetebirlik.com/haber/kapkaccilar-emekli-ciftin-ev-parasini-caldi--233312/ Kırıkkale’de kapkaççılar, emekli çiftin ev almak için biriktirdiği 400 bin TL değerindeki ziynet eşyanın ve doların bulunduğu torbayı kapıp, kaçtı.

Olay, Kırıkkale’de Nokta mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli doktor İrfan G. ile eşi Bircan G. ev satın almak için biriktirdiği 400 bin TL değerindeki dolar ve ziynet eşyasını bankadaki kiralık kasadan çekerek bez torbaya koyarak bankadan çıktı. Daha sonra emekli çifti takip eden zanlılardan biri İrfan K.’ya sarılarak elindeki bez torbayı alıp akaryakıt istasyonunda diğer arkadaşı ile birlikte siyah bir otomobil ile olay yerinden hızla kaçtı. Olay, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Otomobilin peşinden çift, plakayı almayı başardı. İrfan K., kapkaçın yapıldığı otomobilin plakasını hemen polise ihbar etti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri aracı yakalamak için çalışma başlattı. D-200 karayolu üzerindeki Balışeyh ilçesi yakınlarında şüpheli bir otomobil terk edilmiş bir halde bulundu. Polisler o iki zanlıyı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

(Hasan Ay /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
“Dünya’nın En Stratejik ülkesi Türkiye’dir” https://gazetebirlik.com/haber/dunyanin-en-stratejik-ulkesi-turkiyedir-182327/ Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Stratejik bölgeleri de işgal etmek istiyorlar. Türkiye 3 kıtanın ortasında. Dünyanın en stratejik ülkesi Türkiye’dir” dedi.

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu partisinin düzenlediği “Kırıkkale İçin Çare Var” konferansına katıldı. Karamollaoğlu, “Çin hızla Amerika’ya yaklaşıyor. Bundan dolaylı da Amerika bir karar alırken Çin’i dikkate almak mecburiyetinde bizi değil. Rusya’yı değil Çin’i elbette Rusya’nın da bir özelliği var. Çünkü oda teknolojik yönden Amerika ile boy ölçülecek kadar bir güççe sahip. İşte bu ülkelerin özellikle güçlü ülkeler dünya politikasının belirlenmesinde etkililer” dedi.

Dünya’da ciddi gelişmelerin olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Siyaseten de bu güçlü ülkeler, kendi hakimiyetlerini kurabilmek için bazı politikalar üretiyorlar. Bu güç dengeleri tabi kaynakları paylaşmak istiyor. Yani enerji maddelerini. Bu onlar için olmazsa olmaz. Stratejik bölgeleri de işgal etmek istiyorlar. Türkiye 3 kıtanın ortasında. Dünya’nın en stratejik ülkesi Türkiye’dir. Onun için de Türkiye üzerinde tahakküm kuran bir güç ben dünyaya hâkim olurum diyor. Amerika gitti mesela Afganistan’ı işgal etti. Amerika’nın dünyadaki en büyük üssü Afganistan’da. Bütün askeri teçhizat var. Bakımını yapan 2 bin, 3 bin tane Amerikan askeri var. Yeri geldiği zaman orayı tam faal bir üs haline getirebilir. Niye? Çünkü stratejik yerlere hakim olmak istiyor” ifadesini kullandı.



“SELÇUKLU’NUN OSMANLI’NIN VARİSİYİZ BİZ”

Türkiye’nin stratejik konumunun önemli olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Türkiye eski dünyanın tam göbeğinde. Bu stratejik önceliği herkes kontrol etmek istiyor. Şimdi siz stratejik yerdeyseniz bu sizin için avantaj olabilir. Gücünüz varsa gücünüz yoksa dezavantaja döner. Bu bölgeden faydalanmak ister. Şu anda dünyada aslında gelişmeler karşısında tavır sergileyebilecek iki ülke var. Birisi İran, birisi Türkiye. İran belli sebeplerden dolayı İslam ülkelerin üzerinde etkili olamıyor. Geliyor Türkiye’ye, Türkiye’nin bir geçmişi var. Selçuklu’nun Osmanlı’nın varisiyiz biz. İster beğenelim ister beğenmeyelim. Büyük devletler kurmuşuz. Osmanlı yıkılmadan önce bile etkisi dünyanın her yerinde hissedilen bir ülkeydi. Şimdi de öyle Türkiye. Dışarıdaki Müslümanlar bize öyle bakıyor. Başkaları da öyle bakıyor. Bu sorumluluğu en iyi hisseden bunun için ömrünü feda eden Erbakan hocaydı Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

(Hasan Ay/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karamollaoğlu’ndan S-400 Açıklaması https://gazetebirlik.com/haber/karamollaoglundan-s-400-aciklamasi-203700/ Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İnşallah, Cumhurbaşkanı S400 konusundaki duyarlılığını devam ettirir ve bu işten vazgeçmez. S400 bizim bağımsızlığımız için olmazsa olmaz bir şarttır. Özellikle bunu söylemek istiyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından partililere yönelik düzenlenen "Kırıkkale’nin Geleceği İçin Çare Var" konulu konferansa katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Karamollaoğlu, “Biz siyasi partiler olarak birbirimizin ne düşmanıyız ne hasmıyız. Rakibi miyiz? Doğru rakibiyiz. Ama bir maç olur, bir yarış olur. Yarışta birisi kazanır. Ama kaybeden o kazananı kucaklar.” diye konuştu.



“İNŞALLAH CUMHURBAŞKANI S-400 KONUSUNDA KARARLILIĞINI DEVAM ETTİRİR”

Karamollaoğlu, S400’lerle Patriotlar arasındaki farka değinerek, "Patriotlar NATO standartlarında olduğu için bize bir saldırı olduğu taktirde mesela İsrail’den veya Batı ülkelerinden bunu saldırı olarak görmez. Bunlar dost der, karşılık vermez. Ancak S400 füzeleri sende olursa onu rakip olarak görür. İzinsiz olarak gelmesine izin vermez. ABD’nin bütün telaşı bu. İnşallah, Cumhurbaşkanı S400 konusundaki duyarlılığını devam ettirir ve bu işten vazgeçmez. S400 bizim bağımsızlığımız için olmazsa olmaz bir şarttır. Özellikle bunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin tarihi sorumluluklarının bulunduğunu kaydeden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Biz diğer İslam ülkelerinden de farklıyız. Şu anda dünyada gelişmelere karşı durabilecek iki İslam ülkesi var. Birisi Türkiye, diğeri de İran. İran belli sebeplerden dolayı diğer İslam ülkeleri arasında etkili olamıyor. Türkiye’nin bir geçmişi var. Selçuklu ve Osmanlı’nın varisiyiz. Büyük devletler kurmuşuz. Osmanlı yıkılmadan önce bile etkisi dünyanın her yerinden hissedilen bir ülkeydik. Şimdi de Türkiye öyledir. Dışarıdaki Müslümanlar bize öyle bakıyor. Başkaları da bize böyle bakıyor. Bunun için biz bu sorumluluğu üzerimizden attık herkes başının çaresine baksın diyemeyiz."

(Hasan Ay/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"S400 Bizim Bağımsızlığımız İçin Olmazsa Olmaz Şarttır" https://gazetebirlik.com/haber/s400-bizim-bagimsizligimiz-icin-olmazsa-olmaz-sarttir-5276/

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından kent merkezinde bir otelde düzenlenen, "Kırıkkale'nin geleceği için çare var" konulu konferansta yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkeler üzerinde bir hegemonya kurduklarını ve borca dayalı kontrol mekanizması oluşturduklarını belirtti.

Türk milletinin isteyerek birtakım değişikleri yapmak mecburiyetinde kaldığını anlatan Karamollaoğlu, "Gökten zembille kimse inmez. Peygamberler bile insanlara bir mesaj getirmiş ama insanların üzerinde tahakküm kurmamıştır. Allah insana akıl nimetini vermiş ama Müslümanlığı zorla insanlara kabul ettireceksiniz dememiş. Dinde zorlama yoktur. Türkiye'deki problemlerimizden doğru yolu ve reçeteyi alırsak kurtuluruz. Olmaz diyerek köşemize çekilirsek bu ülkenin düzelme imkanı kesinlikle yok. Ben bunları sizlerin düşünmeniz için söylüyorum." diye konuştu.

Karamollaoğlu, Türkiye'nin savunma sanayisinin Kırıkkale'den başladığını ancak bugün kentin bu özelliğini kaybettiğini bildirdi.

Savunma sanayisinin karargahı kentte bir zamanlar bu alanda 30 bin kişinin çalıştığını, şimdi ise bin 700 civarında çalışan bulunduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Efendim bu işi özel sektör yapıyor. Yapsın. Ama o yaptıktan sonra siz bu işleri bırakabilirsiniz. Savunma sanayi stratejik bir alandır. Buradan vazgeçerseniz dışarıya bağımlı olursunuz. Dünya hakimiyeti için etkili ülkeler başta ABD ve Avrupa bir tarafta kapitalist ülkeler olarak öbür tarafta da Rusya ve Çin hakimiyetlerini pekiştirmek için stratejik bölgeleri kontrol etmek istiyor. Herkesin kafasında bu var. Açık denizlerde hakimiyet sağlamak istiyorlar. Şu anda açık denizlerde hakimiyet kuran tek ülke ABD. Biz niye yapmıyoruz, olamıyoruz. Tek başımıza olmasa bile bu kadar büyük yatırımlara para ayıramayız ama İslam alemini bir bütün olarak ele aldığımızda Çin'den güçlü bir kalkınma hamlesini başlatabiliriz."

Karamollaoğlu, S400'lerle Patriotlar arasındaki farka değinerek, "Patriotlar NATO standartlarında olduğu için bize bir saldırı olduğu taktirde mesela İsrail'den veya Batı ülkelerinden bunu saldırı olarak görmez. Bunlar dost der, karşılık vermez. Ancak S400 füzeleri sende olursa onu rakip olarak görür. İzinsiz olarak gelmesine izin vermez. ABD'nin bütün telaşı bu. İnşallah, Cumhurbaşkanı S400 konusundaki duyarlılığını devam ettirir ve bu işten vazgeçmez. S400 bizim bağımsızlığımız için olmazsa olmaz bir şarttır. Özellikle bunu söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tarihi sorumluluklarının bulunduğunu kaydeden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Biz diğer İslam ülkelerinden de farklıyız. Şu anda dünyada gelişmelere karşı durabilecek 2 İslam ülkesi var. Birisi Türkiye, diğeri de İran. İran belli sebeplerden dolayı diğer İslam ülkeleri arasında etkili olamıyor. Türkiye'nin bir geçmişi var. Selçuklu ve Osmanlı'nın varisiyiz. Büyük devletler kurmuşuz. Osmanlı yıkılmadan önce bile etkisi dünyanın her yerinden hissedilen bir ülkeydik. Şimdi de Türkiye öyledir. Dışarıdaki Müslümanlar bize öyle bakıyor. Başkaları da bize böyle bakıyor. Bunun için biz bu sorumluluğu üzerimizden attık herkes başının çaresine baksın diyemeyiz." 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
28 İlde Eğitime Kar Tatili https://gazetebirlik.com/haber/28-ilde-egitime-kar-tatili-8288/

Kastamonu

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ile Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Küre, Araç, İhsangazi, Azdavay, Bozkurt, Tosya, Cide, Pınarbaşı ilçelerinde tüm okullarda, İnebolu, Doğanyurt, Çatalzeytin ve Şenpazar ilçelerinde ise taşımalı eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildiği bildirildi. 

Samsun

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vezirköprü ilçesinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede 7 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları aktarıldı.

Konya

Konya kent merkezi ile bazı ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. 

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akören, Bozkır, Hadim, Taşkent, Seydişehir, Ahırlı, Hüyük, Beyşehir ve Yalıhüyük ilçelerindeki okullarda 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Çorum

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları dolayısıyla Osmancık, Boğazkale, Oğuzlar, Dodurga, Uğurludağ, Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde 7 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Kırıkkale

Kırıkkale'de etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verileceği ifade edildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Çankırı

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle il gelindeki okulların 7 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu.  

Uşak

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verileceği bildirildi.

Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için alınan kararın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser ve kronik ağır hastalığı olan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bolu

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre gün boyunca süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, 7 Ocak Pazartesi günü kentteki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Ümit, engelli ile hamile kamu personeline de bir gün idari izin verildiğini belirtti.

Bingöl

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köyler ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarında 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi. 

Karaman

Karaman'ın Sarıveliler ilçesindee öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunca ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.  

Karabük

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi. 

Açıklamada, Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Ovacık ile Yenice ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği, bu ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kırşehir

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaman ve Akpınar kaymakamlıkları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verilmesini kararlaştırdı.

İl merkezi ve diğer ilçelerde, kar yağışına göre değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Düzce

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yoğun şekilde sürdüğü belirtildi. 

Kar yağışı nedeniyle Yığılca ilçesindeki 39 köye ulaşım sağlanamadığı aktarılan açıklamada, Kaynaşlı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Amasya

Amasya'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. 

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 6 okulda taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Andırın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin kuzeyinde bulunan mahallelerdeki Akifiye, Rıfatiye ve Altınyayla Ortaokulu ile Geben ilkokulu, ortaokulu ve lisesinde taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle bir gün ara verildiği belirtildi.

Bitlis 

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 7 Ocak'ta idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Mutki Kaymakamlığından, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde okulların tatil edildiği bildirildi.

Tatvan Kaymakamlığınca da yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin idari izinli olduğu belirtildi.  

Ahlat ve Hizan kaymakamlıklarından yapılan açıklamada ise, yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezleri ile bağlı köylerdeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi. 

Elazığ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan köylerde yaşayan ve taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okullar tatil edildi.

Bu kapsamda Palu'ya bağlı Gemtepe, Atik, Büyükçaltı, Küçükçaltı, Kırkbulak, Güllüce, Tarhana, Yarımtepe, Karataş, Bozçanak, Kayaönü, Yaylacık köyleri, Karakoçan ilçesinin bazı köyleri ile Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan öğrenciler için eğitime öğretime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildi.

Yozgat

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmadan dolayı il merkezi ile Kadışehri ve Çayıralan ilçesinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

Açıklamada, ayrıca, hamile ve engelli kamu personelinin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi. 

Çayıralan ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti. 

Ordu

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının kentin iç kesimlerinde devam ettiği belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin iç kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan ve bazı yerleşim yerlerinden etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Aybastı ve Çamaş ilçemizdeki tüm okullarda, Kabadüz ilçemizin Yokuşdibi Mahallesi'ndeki okullarda, Pazartesi eğitim-öğretime ara verilmiştir."

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma, don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiği belirtildi. 

Bu nedenle taşımalı eğitimde aksamalar olabileceğinden il merkezi ve merkez köylerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşımalı eğitim yapılan her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği ifade edildi. 

Öte yandan Şarkışla ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacakları belirtildi.

Tokat

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tokat merkezde kar yağışının etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle kent merkezi, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Nevşehir

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezine bağlı belde ve köylerdeki okullar ile il genelindeki taşımalı eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verildi.

İlçeler ve kent merkezine kendi imkanlarıyla ulaşan öğrencilerin de talepleri halinde bir gün idari izinli sayılacakları belirtilen açıklamada ayrıca yollarda görülen buzlanma nedeniyle sürücülerin trafik kurallarına uymaları, kış lastiği olmadan kesinlikle yola çıkmamaları gerektiği vurgulandı.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, belde, bağlı köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde, yaygın,örgün ve özel eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Çanakkale

Alınan bilgiye göre, Çanakkale'nin Biga ve Ayvacık ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sabaha karşı artırdı. 

İlçelerin yüksek kesimlerindeki yoğun yağış nedeniyle her iki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu. 

Meteoroloji yetkilileri de vatandaşları bölgedeki olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Hakkari

Hakkari'de olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Aksaray

Aksaray Valisi Ali Mantı, yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köy ve beldeler ile Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Vali Mantı, hamile ve engelli kamu personelinin de bugün idari izinli sayılacağını ifade etti.

Muş

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il merkezi ve bağlı köyler ile tüm ilçe merkezleri ve bağlı köylerde İl İdaresi Kanunu çerçevesinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. 

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacakları kaydedildi. 

Ağrı

Ağrı'da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle Ağrı merkez ve bağlı köylerinde taşımalı eğitim veren okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Tutak ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okullar ile köy okullarının bir gün tatil edildiği, Eleşkirt ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği açıklandı.

Ulaşımda aksamalar 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için denetimleri artırdı.

Trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde önlemlerini ve kontrollerini sıklaştıran ekipler, bazı bölgelerde de kar lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermedi.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Gaziantep ve Şanlıurfa'da sis, hava ve kara yolu ulaşımını olumsuz etkiledi.

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 432 köy yolu ulaşıma kapanırken, İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Van ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 16 yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, Bingöl-Kiğı kara yolu ile 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelan dolayısıyla Sincik-Malatya kara yolu ulaşıma kapandı. Giresun-Sivas kara yolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tırlara zincir takma mecburiyeti getirildi. Kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara, Uşak-Kütahya kara yollarında ulaşım aksadı.

Kahramanmaraş'ta 2 bin rakımlı Yedikuyular mevkisinde kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Malatya'da 30 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamadı.

Samsun-Ankara kara yolunda kış lastiği olmayan tırların geçişine izin verilmezken, kara yolunun Çorum kısmında da ulaşım güçlükle sağlandı. Yolda kalan sürücü ve vatandaşlara da AFAD ekipleri tarafından içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Samsun-İstanbul kara yolunun Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi kısmında da ulaşım kontrollü sağlandı.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında tır geçişlerine izin verilmedi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bora-12 Hedefi 12'den Vuruyor https://gazetebirlik.com/haber/bora-12-hedefi-12den-vuruyor-3153/

Bin 200 metre etkili menzile, 7.62 milimetre kalibreye sahip, aksesuarsız ve şarjörsüz 7,5 kilogram ağırlığındaki keskin nişancı tüfeğinde 5 mermi kapasiteli şarjör bulunuyor.

Atış hassasiyetini maksimuma çıkaran serbest salınımlı namlunun bulunduğu tüfekte kullanıcıya göre ayarlanabilen, amortisörü sayesinde geri tepme kuvvetini sönümleyebilen fonksiyonel dipçik yer alıyor.

Yine kullanıcıya göre ayarlanabilen yanaklık ve kabzaya sahip tüfeğe dürbün, gece görüş sistemleri ve lazer de takılabiliyor.

Ar-Ge çalışmalarına 2008 yılında başlanan ve üretiminin tamamlanmasının ardından 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyonel birliklerine dağıtılan milli keskin nişancı tüfeği, ayrıca Pakistan ve Suudi Arabistan'daki atışların ve çevresel testlerin gerçekleştirildiği müsabakalarda kullanıldı, tüm testleri başarıyla tamamlandı.

TSK tarafından sınır ötesinde yürütülen operasyonlarda kullanılan JMK Bora-12, teröristlerin korkulu rüyası oluyor.

Talep olması halinde ihraç edilebilecek

Aynı zamanda bazı ülkelere de test amaçlı sınırlı sayıda gönderilen milli keskin nişancı tüfeği, talep olması halinde ihraç edilebilecek.

Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakcıoğlu, 2 bin 100 civarında JMK Bora-12'nin teslimatının yapıldığını söyledi.

Özel birliklerde birer veya ikişer tane olması nedeniyle şu ana kadar sınırlı sayıda üretim yaptıklarını belirten Ocakcıoğlu, "Tüfeğimizin 5 mermi kapasitesi ve tek tek atma özelliği var. JMK Bora-12'nin yurt dışındaki yarışmalarda birinci olması da gurur kaynağımız. Bu da diğer örneklerinden üstün olduğunu gösteriyor. Şu anda jandarma birlikleri daha çok kullanıyor. İnşallah daha iyilerini yapmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

"Kapasitemizi 3,5 kat artırdık"

Ocakcıoğlu, ihtiyaç olduğu sürece JMK Bora-12'yi üreteceklerini, silah fabrikası olarak güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini vurguladı.

Ar-Ge çalışmaları konusunda da bilgi veren Ocakcıoğlu, şunları kaydetti:

"Elimizde birkaç tane prototipi yapılmış silahımız var. İçeriklerini açıklamak şu anda fazla doğru olmaz. MKEK olarak güvenlik güçlerimizin ihtiyacı olan her türlü silahı yapmaya muktediriz ve talibiz. Silah fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi 20 ile 25 bin arası. Aldığımız tedbirlerle kapasitemizi 72 bine kadar çıkardık. 2018 yılında 72 bin silahı teslim edecek duruma geldik. Kapasitemizi 3,5 kat artırdık. Bu da işçilerimizin gayretli çalışmalarıyla oldu. Elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kırıkkale Merkezli FETÖ Operasyonu: 7 Kişi Adliyeye Sevk Edildi https://gazetebirlik.com/haber/kirikkale-merkezli-feto-operasyonu-7-kisi-adliyeye-sevk-edildi-6137/

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7'si muvazzaf, biri meslekten ihraç edilen 8 zanlıdan H.C, Y.Ş, İ.K, F.Ü, S.A.A, İ.T. ve Y.I'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Ö.F.P'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

TSK'nın "askeri mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 12 Aralık'ta Kırıkkale merkezli Şırnak, Kayseri, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Hatay'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 8 zanlı gözaltına alınmıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com