​ MORALSİZ BEŞİKTAŞ LİGE DÖNDÜ

Burhan AKDAĞ 29 Eki 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş tarihinin en moralsiz bir haftayı yaşadıktan sonra Aytemiz Alanyaspor maçına çıktı.

Beşiktaş tarihinin en moralsiz bir haftayı yaşadıktan sonra Aytemiz Alanyaspor maçına çıktı. Ligin en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımı Aytemiz Alanyaspor ile Beşiktaş arasındaki bu karşılaşma haftanın en çok merak edilen maçıydı.

Yönetim ve teknik heyet sürekli puan kaybeden futbolcuların motivasyonunu daha üst seviyeye çıkarmak için uğraşırken, hafta içinde yaşanan olaylar Beşiktaş’ta futbolu bir anda ikinci plana itti.

Disiplin kuruluna sevk edilen Caner’in haklı veya haksızlığını tartışan yönetim ve Şenol Güneş, aynı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın soruşturma açması ile ikinci şoku yaşadı. Talisca’nın mahkemeye zorla getirilme kararı sonrası Tosic ile İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade vermesi de takımı oldukça geren ve moral bozan diğer olaylar oldu. Saatler geçmeden bu kez de Caner’e verilen ceza ile adeta sarsıntı üstüne sarsıntı yaşayan Beşiktaş’ta moraller bir anda sıfıra indi.

Adliye olayları ve disiplin sevklerinin sonunda, Caner’e de 6 maçlık ceza gelince dünkü antrenmanı büyük bir şok ve moral bozukluğu ile geçiren futbolcular Aytemiz Alanyaspor maçına motive olmaya çalıştı.

Beşiktaş ilk dakikalarda bulduğu gol ile maça önde başladı. Bir türlü devamını getiremedi. Babel’in orta sahadan kaleci Fabriye verdiği lüzumsuz geri pasının faturası çok ağır oldu. Aytemiz Alanyaspor korner sonrasında beraberliği yakaladı.

Talisca’nın son haftalardaki formsuzluğu bu hafta daha çok belliydi.. Şenol Güneş haftalardır Talisca’da neden ısrar ediyor anlamakta zorlanıyorum. Bu maçta bir çok pas hatası ve top kaybı ile oynadı. Talisca-Negredo değişliği ikinci yarının başında yapılmalıydı. Negroda oyuna girdikten sonra yakaladığı ilk pozisyonda golü buldu, şeytanın bacağını kırdı. Negredo ligde attığı ilk gol ile artık kendine gelmiştir. Beşiktaş taraftarı yeni golcüsünden bol goller bekliyor.

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor maçında aldıkları galibiyet camiaya rahat bir nefes aldırdı. Dört haftadır puan kaybeden Beşiktaş Monaco maçı öncesinde moral buldu.

Beşiktaş her şeye rağmen haftalar sonra galibiyet ile tanıştı. Rahat bir nefes alarak ligde varız dedi.

Avrupa’da 3’de 3 yapıp 9 puan toplayan Beşiktaş, bir kaç  gün sonra Şampiyonlar Ligi maçında Monaco karşısına çıkacak.. Beşiktaş bu maçta alacağı bir puan ile bu gruptan çıkmayı inşallah garantileyecek. Beşiktaş’ın çarşamba günü Monaco maçı yüzünden federasyon bu maçı cuma gününe verecek diye çok korktum, Allah’tan cuma günü oynanmadı. Ve zorda olsa Beşiktaş maçı kazanmasını bildi. Beşiktaş son iki yıldır cuma maçlarında çok puanlar kaybetti. 

Dört hafta sonra üç puanı kazanmasını bilen Beşiktaş şampiyonluk yarışında varım dedi...