Vakıf Katılım web

100 YILLIK ONUR!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Tam 100 yıl önce ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bölünmekte olan bir ülkenin temelleri atılmaya başlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en önemli olaylardan biridir Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı. Samsun işgal kuvvetleri için önemli noktalardan biriydi. Stratejik bakımdan büyük öneme sahipti ve Karadeniz’den Orta Anadolu’ya açılan en rahat ve güvenilir bir kapıydı. İngilizler 9 Mart 1919 tarihinde Samsun’a askerî birlik çıkarmışlardı.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışında gördüğü manzara pek parlak değildi. Şehirde İngiliz işgal kuvvetleri vardı. Halk kendisini koruyamayacak durumdaydı. Millî Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs’ta 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti.

Ulu önderimiz Milli Mücadele döneminde Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle Türk gençliğinin Türk milleti için büyük lütuf, ülkeyi ileriye taşıyacak en büyük güç olarak görmüştür. Ve bu günü gençlere armağan etmiştir. Gençlik ve Spor bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs tarihin en önemli olaylarından biridir.

Günlük hayatımın büyük kısmını gençlerle geçirip onlara gerek müzik eğitimi, gerek hayata dair bilgiler aktarırken gözlerindeki parıltı beni yarınlara daha da umutlandırıyor. Spor yapan, bilimle uğraşan, teknolojiyi takip eden, enstrüman çalan, yabancı dil konuşan bir sürü genç. Sadece okullardan aldıkları eğitimle değil kendini geliştirmenin bilincinde olan genç bir nesil yetişiyor. Böyle başarıya odaklı hedefleri olan bir nesil ile birlikte yaş alıp yılları eskitmenin gururu ise emin olun ki bambaşka. Ülkemiz, kendimiz ve gençleriniz adına çok çok güzel yarınların bizlerle olması dileği ile Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Sevgi ve müzikle kalın