15 TEMMUZ'UN ANLAMI

Prof. Dr. Fahri ERENEL
Tarihi boyunca bağımsız yaşamış, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi bir karakter hâline getirmiş bir milletin istiklal ve istikbaline kasteden bir işgal hareketidir 15 Temmuz.

15 Temmuz’da sıradan bir gece yaşanmamıştır. Diğer gecelerden çok farklıdır bu gece. Asırlık bir gecedir adeta.

Tarihi boyunca bağımsız yaşamış, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi bir karakter hâline getirmiş bir milletin istiklal ve istikbaline kasteden bir işgal hareketidir 15 Temmuz. 

FETÖ terör örgütü elebaşısı’nın “Devletin paçasından öyle bir tutacağım ki, devlet uyandığında yapacağı hiçbir şey kalmayacak” sözünün gerçekleşmesine ramak kaldığı bir gecedir 15 Temmuz.

Yıllar içinde sürdürdükleri kadrolaşma ile  ulaştıkları güç yapısı ile  Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirme hayallerinin hüsrana uğradığı gecedir 15 Temmuz.

Demokrasi duvarına çarptığı gece

Türkiye açısından arz ettiğ i tehdidin yanında aynı zamanda bölgesel ve küresel  etkileriyle birlikte uluslararası barışı ve gü venliği tehdit edecek potansiyele sahip Yeni Nesil Bir Terör Örgütü’nün demok rasi duvarına çarptığı gecedir 15 Temmuz.

Gizlilik ve takıyye stratejisinin gereği olarak herkesin her şeyi değil, sadece kendilerine bildirilenleri bilmesini sağlayacak bir “hücre tipi yapılanma ile halkalar ve her bir halkanın üste bağlı olduğu piramit tarzında örgütlenmiş olan Haşşaşilerin adeta bir kopyası olan, otomatlar ve robotlar sürüsü olarak yetiştirilen mankurtların hesaba katmadıkları Yüce Türk Milleti’nin çelikten göğsü ile durduruldukları gecedir 15 Temmuz.

Pensilvanya’dan aldıkları talimatla, mesleğe girişte kutsal değerler üzerine ettikleri yemini bir çırpıda yok sayarak, ekmeğini yedikleri, kendilerini bugüne getiren Türk Milletine ihanet eden vatan hainlerinin gerçek yüzlerinin ortaya çıktığı gecedir 15 Temmuz.

Kukla olan beyni yıkanmışlar

“Kitmânilik: Sezdirmeden Hareket Etme” kavramı kapsamında, devlet kurumlarına sızarak kritik ve stratejik kurumlarda kümeler halinde kadrolaşan, devletin tüm güç merkezlerine ulaşıncaya kadar hiç kimse sizin varlığınızın farkında olmadan sistemin tüm atardamarlarında ilerlemek zorundasınız... Şartlar olgunlaşıncaya dek sizler bu şekilde yolunuza devam edeceksiniz.” diyen terör örgütü elebaşının kuklası olan beyni yıkanmışların yedikleri tokatla Türk Milletini yeniden tanıdıkları/dünyaya tanıttıkları bir gecedir 15 Temmuz.

Ana gayeleri Hristiyanlığı tavizsiz yaşamak ve Hristiyan olmayanları Hristiyanlaştırmak olan Cizvit tarikatını örnek alarak, müritlerini örgüte ve üstlerine bağlılık, sadakat ve mutlak itaat duygusu içinde yetiştiren, “en olgun ve kamil akıl tam manasıyla itaat eden akıldır”, “itaatsizliklikle doğru bir iş yapmaktansa itaat ederek yanlış bir iş yapmak çok daha faziletlidir”,  “tıpkı ölü yıkayan kişinin elindeki cenaze gibi olacaksınız... Nasıl ki ölü kendisini yıkayan kişiye itiraz edemezse, siz de abilerinize asla itiraz etmeyeceksiniz söylemleri doğrultusunda üstlerinden dolayısıyla da Pensilvanya’dan aldıkları talimatları hiçbir sorgulama yapmaksızın yerine getiren müritlerin başlarının ezildiği gecedir 15 Temmuz.

Milli iradeyi hiçe saymak

Halk iradesine dayanan meşru bir yönetimi, din kisvesi altında örgütlenip silah zoruyla devirmeye teşebbüs etmek, milli iradeyi hiçe saymak ve bir hak gasbıdır 15 Temmuz.

Kendini bazen Peygamberimiz Hz. Muhammed ile eşit ve hatta üstün gören terörist başının sözde fetvaları ile stratejisini belirleyen, dini bir cemaat kisvesi altında bir truva atı olarak her türlü dini değerleri ayaklar altına alan çağ dışı anlayışın zincire vurulduğu gecedir 15 Temmuz.

Demokratik Hukuk Devletinin özelliklerini ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş en geniş ve en büyük katılımlı, diğer silahlı terör örgütlerini kullanabilen - kiralayan, devletin silahlı unsurlarını emelleri için kullanabilen, devlet kademelerindeki silahlı güçler aracılığı ile operasyonel sonuçlar elde edebilen bir terör örgütlenmesinin yenilgiye uğratıldığı gecedir 15 Temmuz.

Dini bilgi kaynakları şaibeli

Açık bir din istismarı yapan, din kisvesi altında bir güç ve çıkar hareketi olan, sahte bir mehdi tarafından yönetilen, dini bilgi kaynakları şaibeli ve yalan olan, içinde ahlak barındırmayan bir sır hareketinin gerçek yüzünün ortaya çıktığı gecedir 15 Temmuz.

Sapkın dini inançları nedeniyle amaçlarına ulaşmak için her türlü takiye, iftira, komplo, tuzak ve illegal tüm faaliyetleri meşru gören, uzun yıllara dayanan gizli eğitim ve ikna faaliyetleriyle bu konularda sıradan insanların çözemeyeceği bir profesyonellik kazanan, üyeleri, mesihvari bir “seçilmişlik ruhu” ve “adanmışlık” içerisinde kimlikten kimliğe girebilen, yeri geldiğinde cinayet de dahil, her türlü illegal faaliyeti gerçekleştirebilen Opus Dei  benzeri bir yapılanmanın amacının açıkça görüldüğü bir gecenin adıdır 15 Temmuz.

Bertaraf edildiği gece

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenmiş FETÖ terör örgütü mensubu teröristlerin, savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı bir darbe girişiminde bulunduğu, darbeye karşı çıkan silahsız vatandaşlarımız ın üzerine tankları sürdüğü, egemenliğimizin sembolü TBMM’ni bombaladığı, binlerce masum vatandaşımızın, askerimizin, polisimizin Şehit veya Gazi olmasına neden olan eli kanlı terör örgütünün bertaraf edildiği gecedir 15 Temmuz.

Özgürlüğüne ve bağımsızlığına gönülden bağlı Vatandaşlarımızın ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğine göz dikenlere attıkları tokadın ismidir 15 Temmuz.

Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız zorluk yoktur.

15 Temmuz’u, Şehit ve Gazilerimizi unutmayalım, rahmet ve minnetle her zaman analım.