2022 SONBAHAR KIŞ TRENDLERİ

Yonca ORTAN 05 Eyl 2021

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
2021 – 2022 sonbahar – kış rüzgarları esmeye başladı.

2021 – 2022 sonbahar – kış rüzgarları esmeye başladı. Bu sonbahar kış sezonunda bizleri neler bekliyor diye, merak edenler için bu sezon mutlaka dolabımda bulunması gerekir, diyeceğiniz kilit parçalardan birkaçını hemen sizler ile paylaşalım.

2021-2022 sonbahar kış modasında trençkotlar, süveterler, püsküller, bol pantolonlar, kovboy botlar derken yine geçmişe yolculuk yapıyoruz. Bu kış sokaklar moda defilelerini aratmayacak iddialı stillerle buluşacak.

Trençkotlar

Yaz sıcaklığını geride bırakıp, serin havayı hissettiğimiz bugünlerde en çok kullandığımız parçalar arasında trençkotlar gelmekte. Mevsim geçişlerinin en büyük kurtarıcısı olan aynı zamanda yalın ve şık görülmemize eşlik eden trençkot mutlaka dolabınızda yer almalı.

Peluş Montlar Yapay Kürkler

Geçtiğimiz sezonlarda sıkça gördüğümüz peluş montlar bu kış yine dolapları dolduruyor. Hem eğlenceli hem de sıcacık bir imaj vadeden peluş dokumaları yapay kürkler takip ediyor. Dünyaca ünlü birçok moda evi hem mantolarda hem de ceket detaylarında kürke yer vererek trend sinyalinin artmasına neden oluyor. Ayrıca oversize kesim bol spor montların da bu sezonun gözdeleri arasında olacağı müjdeleniyor.

Rahatlık Trendi Zirvedeki Yerini Koruyor

Söz konusu spor giyim olduğunda rahatlık akımının korunduğunu söylemek mümkün. Salgın dönemiyle beraber evde bolca vakit geçirirken rahatlığın tek adresi olan eşofmanlar, moda dünyasının da yeni obsesyonu haline geldi. Eşofman takımlar, sportif taytlar, oversize tişörtler kış sezonunda da vitrine çıkıyor. Kocaman sweatshirtler ve sportif montlarla tamamlanan spor giyim kombinlerinde canlı tonlarda tek renk kombin yapmanın yine çok popüler olacağa benziyor.

Bol Pantolonlar

Skinny silüetlerin neredeyse unutulduğu bu günlerde bol pantolonlar yaz sezonundan kış sezonuna taşınmayı başarıyor. Evde geçirdiğimiz günlerdeki eşofman rahatlığını aratmamasıyla da sıkıca sarıldığımız bu pantolonlar; etekten pantolona, topuklu ayakkabıdan sneaker’a, crop-toplardan gömleklere her kombine uyum sağlamakla kalmıyor, cool bir hava katarak sizi çabasız bir şekilde trendi yakalamaya davet ediyor.

Oversized Palto

Üstümüze bir, iki beden büyükmüş gibi görünen paltoların hâkim olduğu bir kış sezonu bizi bekliyor. Kullanımı oldukça rahat olan bu parçalar fazlasıyla modern bir görünüme sahip.

Kadife Asaleti

Kadifenin sıcacık dokusunu bu sezon da hep üstünüzde hissedin! Kadife parçalarla hem klasik hem de spor kombinler ortaya çıkarmak mümkün. Elbiselerden ceketlere, pantolonlardan bluzlara birçok şekilde karşımıza çıkan kadife, aksesuarlarda da hâkimiyetini sürdürüyor.

Derinin Zaferi

Yılların eskitemediği ve vazgeçilmez trendi deri parçalar bu sezon da ön planda. Hem de çok daha dikkat çekici… Özellikle baştan aşağı deri giyerek iddialı olmaya ne dersiniz? Gardıropların olmazsa olmazı deri ceket ve eteklere ek olarak bu sene elbiseler, tulumlar ve gömlekler de ekleniyor. Peki, bu sezon da derinin büyüsüne kapılmaya hazır mısınız?

Omuz Dekolteli Elbiseler Vitrinlerde

Omuzları açık bırakan düşük yakalı elbiseler, bluzlar bu kış partilerin en şık kadınlarını işaret ediyor. Yakada envelope kapanış ile şekillendirilen saten ve ipek karışımlı kumaşlar, omuz dekoltesinin çekiciliğini artırıyor. Elbiselere yapay kürkten etoller, mantolar eşlik ediyor. Gösterişin yeniden tanımlanacağı kış sezonunda üst giyimde omuzları açıkta bırakan seçenekler çok daha fazla boy gösterecek gibi görünüyor.

Kovboy Botlar

Oldukça çekici ve cool bir tarza sahip, vintage sevenlerin favorisi kovboy bot geri dönüşünün sinyalini verdi. Onu giydiğiniz an bütün havanızı değiştirecek, kombinlerinizi bambaşka bir stile bürüyecek. Üstelik elbise, etek, pantolon, şort gardırobunuzdaki her parçayla eşleştirerek sokak modasının parlayan yıldızı olacaksınız.