Vakıf Katılım web

25. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, 2018 yılında 25. yaşını kutluyor.

Çeyrek asır boyunca İstanbullu müzikseverleri, cazın en iyi ve en yeni örnekleriyle buluşturan İstanbul Caz Festivali, bu yıl da 26 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında yıldız isimlerden yeni keşiflere pek çok müzisyeni İstanbul’da ağırlayacak. 25. yıl programının açıklanan ilk sanatçısı ise müziğin efsane ismi Nick Cave ve grubu The Bad Seeds.

Birincisinin düzenlendiği 1994’ten yılından bu yana her yıl Temmuz ayında caz ve güncel müziğin efsane sanatçılarının müzikseverlerle buluştuğu bir geçit töreni haline gelen ve yıllar içinde Al di Meola, Bryan Ferry, Björk, Buena Vista Social Club, David Sanborn, Dead Can Dance, Eric Clapton, George Benson, Grace Jones, Herbie Hancock, John McLaughlin, Joan Baez, Joss Stone, Joe Sample, Keith Jarrett, Marianne Faithfull, Marcus Miller, Massive Attack, Morrissey, Nick Cave, PJ Harvey, Paul Simon, Paco de Lucia, Patti Smith ve Wynton Marsalis gibi müzisyenleri konuk eden İstanbul Caz Festivali, 25. yılını da özel bir programla kutlamaya hazırlanıyor.

Bu sene de şehrin dört bir yanında müzikseverleri bir araya getirecek olan 25. İstanbul Caz Festivali, farklı mekânları konser mekânına çevirerek izleyicilere yeni konser deneyimleri yaşatmaya devam ediyor. Festival konserlerine bu yıl ev sahipliği yapacak  27 mekân arasında festivalin 25 yıllık geçmişinde unutulmaz bir yeri olan ve bu sene tekrar festival konserlerine ev sahipliği yapacak olan Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra, bu yıl ilk defa festivalde kullanılacak olan, Beyoğlu’nun en eski binalarından Venedik Sarayı’nın bahçesi de yer alıyor.

Festivale bu yıl Zorlu PSM Ana Tiyatro, Zorlu PSM Drama Sahnesi ve Zorlu PSM STUDIO, The Marmara Esma Sultan Yalısı, Venedik Sarayı Bahçesi, Sultan Park Swissotel The Bosphorus, Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras, Sakıp Sabancı Müzesi the Seed, Uniq Açık Hava Sahnesi, Uniq Hall, Küçükçiftlik Park, KüçükÇiftlik Bahçe, Beykoz Kundura, Fenerbahçe Khalkedon, Fenerbahçe Parkı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı ve Salon İKSV ev sahipliği yapacak.  Gece Gezmesi ise yine Kadıköy yakasının sevilen mekanlarından All Saints Moda Kilisesi, Ağaç Ev, Moda Kayıkhane, Baba Sahne, Club Quartier, Bant Mag. Havuz / BİNA, KargART, Moda Sahnesi ve Zor’da gerçekleştirilecek konserlerle festival içinde bir festival deneyimi yaşatacak.

Caz severlerin muhteşem müzik ziyafeti çekeceği bu muhteşem festivale geri sayım başladığına göre şimdiden hepinize bol eğlenceler dilerim.

Sevgi ve müzikle kalın...