7. ULUSLARARASI ZURNAZEN FESTİVALİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta içi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Osman Gürün destekleriyle 7. Uluslararası Zurnazen festivali gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta içi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Osman Gürün destekleriyle 7. Uluslararası Zurnazen festivali gerçekleştirildi. İlk gün Milas, ikinci gün Menteşe, üçüncü gün Köyceğiz ve son günde Fethiye’de sahnelenen Festivalin sanat yönetmeni değerli zurna sanatçısı Ünal Yürük’tü.  Bu festivalin bir özelliği de Türkiye’de hatta dünyada ki tek “Zurnazen Festivali” olması. Osman başkan yıllar önce ben bu festivali yapmak istiyorum dediğinde herkes şaşkınlık içinde bakmış. Ama bugün, herkesin hayranlıkla ayakta alkışladığı, binlerce kişinin büyük keyif ile katıldığı bir festival olarak Muğlalıların kalbinde yer etmiş. Birbirinden değerli Zurna sanatçılarının sahne aldığı bu festivalde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Osman Gürün, “müziğin iyileştirici ve de birleştirici gücüne inanarak hepimize umut olmasını istiyorum” dedi.

Bana kalırsa bunu anlatmak yeterli değil bizzat orada olup dinlemeniz gerekiyor. Bunca yıllık sahne hayatımda Zurna’nın bu kadar güzel, ruhu okşayan bir enstrüman olabileceğini asla düşünmezdim. Her ilçesine ayrı aşık olduğum canım Muğla’da Zurnazen Festivali’nin sunucusu olarak sahnede olmak benim için çok çok değerliydi. Bu festivalin hayata geçmesine destek veren Sn. Dr. Osman Gürün Başkanıma, bu ailenin bir parçası olmamı sağlayan değerli sanatçı Ünal Yürük ve kıymetli eşi Eda Yürük’e, orkestra arkadaşlarıma, Zurnazen sanatçılarına ve her an bize destek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi personeline ve bizleri yalnız bırakmayan sevgili Muğlalılara teşekkür ve sevgilerimle. Festivalin tekrarını Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından izleyebilirsiniz.