​ABD GİBİ SORUMSUZ OLMAK VARDI…

İlnur ÇEVİK 27 Oca 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Amerikan Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Afrin operasyonunu çabuk bitirin demiş… Ama adam haklı herkesi kendi askeri gibi sanıyor…

Amerikalıya görev verdiğin zaman yakıp yıkıyor ve işi hallediyor ama arkasında enkaz ve gözyaşı bırakıyor…

Bakın ABD’nin Afganistan’daki performansına… Bakın ABD, Irak’ı ne hale getirdi… Bakın ABD önderliğinde PYD, YPG ve PKK Rakka’yı ne hale getirdi… Rakka’da taş taş üzerinde kalmadı. Sivil halk öldürüldü, binalar yerle bir edildi. Kimse “aman yerel halka zarar verilmesin” demedi.

Onun için “elinizi çabuk tutun” demek Trump için kolay. Adam başka türlü görmemiş ki…

Türkiye olaya yalnız terörle mücadele etmek olarak bakmıyor. Bu işin insani boyutunu her şeyin üzerinde tutan bir Türkiye ve bir Tayyip Erdoğan var. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdiğimiz için biz ABD gibi davranmıyoruz, davranamayız.

Afrin’de Türkiye Zeytin Dalı Harekâtını sivil halka zarar vermemek için kılı kırk yararak götürüyor. Çünkü bu insanlar bizim insanımız, akrabamız kardeşlerimiz ve komşularımız. O bölgeyi PKK işgalcilerinden temizledikten sonra bölgeyi yerli halka teslim edeceğiz ama ABD gibi enkaz bırakmayacağız. Onun için harekât yıldırım hızı ile yapılmıyor, halk zarar görmesin, evler binalar mümkün olduğu kadar yıkılmasın diye uğraşıyor hayatı pahasına Mehmetçik.

Aynı şeyleri Mehmetçik Fırat Kalkanı harekâtı sırasında da yaptı ve bugün imar edilmiş, Suriye’nin en güvenli bölgesi haline getirilmiş bir alanda Suriye halkının yaşaması sağlandı. Türkiye gittiği yere hayat, refah ve mutluluk götürürken ABD ve PKK kan ve gözyaşı götürüyor. İşte aramızdaki fark ve uçurum…