ABD KÖSTEKLERİNİ KIRIP ATABİLECEK MİYİZ?

Yaşar İÇEN 17 Kas 2018

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Aşağıda sıralayacağım maddelere lütfen dikkat! Çünkü ilerleyen günlerde ayağımıza köstek olma ihtimalleri var...

*Madde bir: “FETÖ elebaşının Türkiye’ye iadesi gerekiyor mu eyy ağalar tez elden elimize ulaşan belgeleri araştırın..” dedi Trump son dakika gelişmesi olarak...

Her şey aleni ortada ve ABD bizzat bu oyunun kurucusu iken neyi araştıracaklar çok merak ediyorum...
ABD Gülen’i iade edebilir mi? Edebilir çünkü hesabını yaptığı çok büyük planlar var ve Türkiye’yi tıpkı Suriye’de olduğu gibi oyalamak istiyor! 

*Madde iki: “Türk işbirlikçiye ulaşmamız an meselesi” 
İşte bu! Gazeteci Cemal Kaşıkçı trajikomedisinin en başından beri olayın bu noktaya geleceğini bekliyordum. 
İstenirse bir anda ölümüne sebep olmak varken bu kadar büyük senaryoya ve kadroya neden ihtiyaç duyuldu? 
“Tezgah bu kadar büyük ve aleni ise beklentisi de bizim tahmin edebileceğimizden çok daha büyük olacaktır...”

Kaşıkçı ortadan kaybolduktan kısa süre sonra “Türk işbirlikçi” tanımlaması çaktırmadan ara ara zikrediliyordu. 
Kimselerin pek dikkatini çekmese de başımıza bela olacağı taaa o zaman belliydi. 
ABD, şimdilik ismi açıklanmayan Türk işbirlikçinin ucunu öyle dallayıp budaklayacak ki ve öyle akıllara zarar yerlere bağlayacak ki hepimizin ağzı açık kalacak yazın bir kenara!

ABD’nin desturu olmadan nefes dahi alamayan Suudi Arabistan izinsiz nasıl böyle bir duruma girebilir? Giremez!!
ABD, Cemal Kaşıkçı üzerinden hem Suudi Arabistan’ı hem de Türkiye’yi kısa ve uzun vadede kontrol altına almayı hedefleyen tohumları serpti...

*Madde üç: İran’a uygulanacak ambargodan Türkiye muaf tutuldu! Günahını dahi hibe etmeyip satan ABD neden Türkiye’yi muaf tutsun?

*Madde dört: PKK’nın ismi lazım değil üst düzey üç isminin başına ödül bırakılması! İşte ABD’nin bu açıklaması sinir bozumu kahkahaları bolca attırdı bize. 

Kuran sen, finanse eden sen, akıl makamı sen, ha bire ismini değiştirip değiştirip bukalemun misali şekilden şekile sokan sen, tüm bu veriler gölgesinde “bulana ödül vereceğim” diye akıl tutulması yaratan yine sen!

*Madde beş: Rahip Brunson’un Cemal Kaşıkçı hengamesinden faydalanıp kuşlar misali özgür kalması... Ne oldu? Nasıl serbest kaldı? Suç ile dolu yığınla dosya nerede? Şahitler hafıza kaybına mı uğradı? Suçluysa neden gitti? Suçsuzsa neden cümbür cemaat adamı infaz yoluna gittik? 

Eskilerden bize nasihat şu kaldı; sıra dışı durumlar felaketin habercisidir aman dikkat!
Güneş tutulması, yumurtlayan horoz, ağzında dişi ile doğan bebek... 

Trump’ın son yaptığı “FETÖ elebaşının iadesi” açıklaması Türkiye’nin diplomasi zaferi veya ABD’nin Türkiye’ye uzattığı zeytin dalı olarak yorumlansa da ben tam tersini düşünüyorum! 
 ABD, Türkiye’nin elini zayıflatmak amaçlı hamlelerini hızlı bir şekilde atmaya devam ediyor, hepimize dikkatli olmak düşer derim ben.

ABD, “delidir ne yapsa yeridir” mizacında bir başkanı dünyanın başına sarmış durumda. 
Trump, geldiği günden bu yana uzun zaman önce hazırlanan ve Obama’nın geliştirip son aşamaya getirdiği projenin tüm maddelerini ustalıkla gerçekleştiriyor. 
Ve son hamle sanırım Trump’a nasip olacak!

Öyle görünüyor ki; Ortadoğu üzerinde “Kürt Devleti başta olmak üzere” son taşlar yakında oturtulacak. Bu sebepten Türkiye dahil alanda bulunan ülkelerin ortaya çıkacak yeni tabloyu kabul etmeleri için tüm entrikalar denendi ve denenmeye devam ediyor...