ABD'NİN ANLAMADIĞINI İNGİLİZLER ÇOK İYİ ANLADI

İlnur ÇEVİK 09 Şub 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Son birkaç yıldır Türkiye, PYD ve "askeri" uzantısı YPG bir terör örgütüdür ve PKK'nın bir koludur diye kıyametleri koparıyor ama bilhassa Amerikalılar gayet umursamaz bir tavır takınarak bu teröristlerle iş birliği yapmaya devam ediyorlar.

ABD, YPG ve PYD’nin bal gibi PKK’nın Suriye uzantısı olduğunu biliyor ama hep yalanlama yoluna gidip kendisini kandırıyor. Çünkü evet bunlar terörist dese Amerika’da birileri “siz dünyada terörizmle mücadele diye yola çıktınız ama sonunda DEAŞ teröristlerine karşı PKK’lı teröristleri kullanıyorsunuz bir de üstelik bunlara ağır silahlarla donattınız” demez mi?

Türkiye bu teröristlerin kuzey Suriye’de Afrin’den silinip atılması için “Zeytin Dalı Harekâtını” yapıyor, Batı’da birileri “Kürtlere zarar veriyorsunuz” diye bar bar bağırıyor…

Ama nihayet Batı’da da birileri sesimizi duydu…

İngilizler, terör örgütü PYD/YPG/PKK'ya katılan bir İngiliz’i, ülkede terörle mücadele kanunu kapsamında yargılayacak. İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, terör örgütünün saflarına katılan eski asker Jim Matthews’un terör suçlamasıyla yargılanacağını açıkladı. Bunu Amerikalılar duysun!

Matthews'un, Irak ve Suriye'de "terör eğitimi verilen yerlerde" bulunduğunu belirten polis, İngiltere vatandaşı eski askerin buralarda aldığı eğitimin terör eylemine hazırlıkla ilişkili olduğunu kaydetti. Bunu da ABD duysun!

Matthews, İngiliz Channel 4 televizyonunda yayımlanan "DEAŞ’la savaşan İngilizler" adlı belgeselde konuşmuştu.

İngiliz makamları uzun süredir Suriye'deki silahlı örgütlere katılanların ülkeye döndüklerinde terörle mücadele yasası kapsamında kovuşturulabileceği uyarısını yapıyordu. Ama bazı saflar bununla İngiliz polisinin DEAŞ saflarına katılan İngilizlerden bahsedildiğini sanıyorlardı… Hâlbuki iş PKK ve PYD’ye kadar uzanıyor…

14 Şubat’ta Londra’da hâkim önüne çıkacak Matthews, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PYD/YPG'ye katılan İngilizler arasında terörle mücadele yasası kapsamında yargılanacak ilk isim olacak.

İngilizler zaten PKK’yı terörist teşkilatı olarak kabul ediyorlar… İş şimdi İngilizlerin PYD/YPG’yi terör listesine almasına kaldı…