AÇ KOLLARINI BEKLE BİZİ TUNCELİ

Yaşar İÇEN 06 Haz 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Aylar önceydi hiç unutmuyorum! Tarih netleşmişti ve hemen espriyle karışık "Sayın Valim bize de yer ayırın lütfen yoksa çadır bile kursak orada olacağız" demiştim.

Malum Güneydoğu’nun pek çok şehri gibi hak ettiği yatırımı, kalkınmayı ve özeni görmemişti o sürece kadar! Ve genç potansiyelini değerlendirememiş, dışarıya göç vermişti! Neresi mi? Tabi ki Tunceli. Paha biçilemeyen cevher misali dağların arasında yer alan şehre bırakın hizmeti neredeyse çivi dahi çakılmamıştı. Benim espriyle karışık aylar öncesinden yaşadığım konaklama endişemin temelinde de bu vardı aslında... Ya yer kalmazsa?

Evet Tunceli’nin 8-13 Haziran’da 2.Rafting Şampiyonası vesilesiyle dünyayı kucaklamasına sayılı günler kaldı. ‘Sayın Valim bize de yer ayırın lütfen’ demiştim çünkü yoktan varoluş efsaneleri beni her zaman etkiler. Tunceli’nin son birkaç yılda yaşadığı olumlu değişimi bilmeyen yok. O azmin her zerresini görmek, solumak, adımlamak ve tüm topladıklarımı yazarak, anlatarak bu mutluluğu herkesle paylaşmak... Before-after Tunceli!

Tunceli Valisi Tuncay Sonel göreve geldiği ilk günden bu yana “polemiklerden ve şovlardan” uzak sadece işini yaptı. Tucelilileri ve Tunceli’nin hassasiyetlerini baş tacı ederek hayal dahi edilemeyecek hizmetleri şehre kattı. Şimdilerde bu adamı sabırla ve azimle yeni bir mücadelenin içerisinde daha görüyoruz. Tunceli Belediyesi’ne adım attığı ilk günden bu yana adını sıklıkla yüzümüzü buruşturduğumuz basit polemikler ve konuşmalar ile duyduğumuz Maçoğlu, herkese derin derin “yine mi şov” nidaları çektirmeye devam ediyor. Vallahi de billahi de tillahi de sıkıldık Maçoğlu!

Biz bu nidalar eşliğinde oflayıp puflarken Tunceli’den beklediği desteği göremeyen ve Vali Sonel’in sağlam duruşu karşısında Tunceli’ye zarar veren her söyleminin geri döndüğünü gören Maçoğlu’nun bazı medya kuruluşları tarafından yapılmaya çalışılan lansmanı da beklenen etkiyi yaratmadı ne Tunceli’de ne de ülkede.
Kurban olayım el insaf! Yıllarca vatandaşa hizmet yerine zarar veren söylem ve davranışlara yönelen insanlar yüzünden Güneydoğu fazlasıyla zarar gördü zaten! Bu makamlar birilerinin egolarını veya popüler olma heveslerini sergileme yeri değil! Belediye başkanının yapması gerekenleri valiler, kaymakamlar yapıyorsa siz de yapılanları baltalamaya çalışıyorsanız ne işiniz var o makamlarda? Faydanız olmuyorsa bırakın da zararınız olmasın bari!

Evet belediyelerin yapması gerekenleri valiler yapıyor ve işte 2.Dünya Tunceli Rafting Şampiyonası da bunlardan biri. Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in başlattığı ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan şampiyonaya ilginin yoğun olacağını şimdiden söyleyeyim. Gelenlerle Tunceli’de buluşup bu coşkuyu birlikte yaşayacağız. Gelemeyenler de “gördüklerimden süzüp Munzur’a akıttığım coşkulu cümlelerimi” doyasıya içmeye hazır olsun...