ADAY İSİMLERİ İÇİN ÇOK ERKEN!

Yaşar İÇEN 24 Kas 2018

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
"Yerelde yollarını ayıran MHP-AK Parti ittifakında üç vakte kadar yeniden izdivaç görünüyor" demiştik... 

Çünkü AK Parti penceresinde mantıklı ve kaçınılmaz olan buydu! 

Son süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin hükümete ve sürece olumlu katkıları olduğunu fazlasıyla gördük...

Burada hemen bir parantez açmak istiyorum; siyasi anlamda benimseyin veya benimsemeyin Devlet Bahçeli’nin sürece büyük artılar kazandırdığını, çizgisinden asla taviz vermediğini ve her adımını ülke menfaatleri doğrultusunda attığını kimse inkar edemez.

“Yerelde İttifak bir daha asla olmaz” diyenlere de “sakın olmasın” diyenlere de ilk günden cevabımız “olmalı ve olacak” oldu.
Bunun AK Parti üzerindeki detaylarını ve gerekçelerini de fazlasıyla dile getirdiğim için buradan tekrar yazmaya gerek yok diye düşünüyorum. 

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ittifakı genelde değil lokalde olacak. İllere göre dağılımda hangi parti nerede etkili ise ona göre yapılacak. MHP’nin beş veya altı il belediyesinde etkili olmasının yanı sıra ilçelerde çok daha güçlü bir sonuç alacağına inanıyorum. 
Ayrıca aylardır dile getirdiğim “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde MHP oylarında ciddi yükseliş var” öngörümde ne kadar haklı olduğumu görüyorum... 
Güneydoğu ilçelerinde MHP’li Belediye Başkanları çıkarsa şaşırmayın derim!

Yerelde yeniden ittifak kararı alınması AK Parti teşkilatlarında nasıl karşılanacak ilerleyen günlerde göreceğiz. Benim fikrim pek olumlu karşılanmayacak! 

AK Parti’nin Güneydoğu stratejisine yönelik haftalar öncesinden belirttiğim öngörümü tekrar etmek istiyorum; AK Parti, HDP’ye kırgın ve kararsız seçmeni kazanmak için “kırgın ve ılımlı Kürt Siyasilerini” tercih edebilir! 

Bunca beyin fırtınası içerisinde AK Parti bazı aday isimlerini açıklayacak! Bence çok erken bir tarih. İsimlerin bu kadar erken açıklanmaya başlaması pek çok olumsuz sonuç yaratabilir...

Mesela; 
*İsimlerin belirmesi ile heyecan düşer, moral ve motivasyon kaybı olur
*İsimler üzerinden yıpratmak amaçlı dedikodu ve polemikler yaratılır
*Mutlaka küskün isimler ve teşkilatlar göçü yaşanabilir 
*İster istemez seçime uzun süre varken yıpratılan aday isimlerinde değişimler yaşanabilir. Bu durumda ciddi nabız kaybına sebep olur...

Aday isimlerinin şimdiden açıklanması büyük sıkıntılar yaratacağı kesin olmakla beraber “acaba yerel seçim kararı da bir anda mı olacak” sorusu gelmiyor değil!