AFRİN KURTULDU, HALK MUTLU

Ozan CEYHUN 23 Mar 2018

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Avrupa genelinde PKK terör örgütünün ve onun Suriye'deki uzantısı YPG terör örgütü ve bu teröristleri destekleyen bazı çevreler tarafından yalanlar anlatıldı.

Avrupa kamuoyu kandırıldı. Maalesef AB üyesi ülkelerde de bu yalanlara, “kara propaganda"ya kanan ya da yalanlar anlatıldığını bildikleri halde sırf Türkiye’ye karşı olmak için bu yalanları istismar eden çevreler “Türkiye’nin Afrin’de sivil halka saldırdığı” ya da “Afrin’de Türkiye ile Kürtler arasında savaş olduğu” gibi çirkin iddiaları yaydılar. 

Avrupa’da medya Afrin ile hiçbir ilgisi olmayan dünyanın başka köşelerinde çekilmiş fotoğrafları hiç araştırma ihtiyacı duymadan “Afrin’de siviller katlediliyor” ya da “siviller bombalanıyor” şeklinde manşetlerden verdi. Almanya’da Bundestag’ta ya da Avrupa Parlamentosu’nda hatta Viyana’da katedralin duvarında ve daha nice yerlerde milletvekilleri, papazlar ya da başka sivil toplum örgütleri mensupları PKK ve YPG terör örgütü paçavraları ile akıllarınca Türkiye’ye karşı eylem yaptılar.
Acı olanı ise bu eylemleri yapanların ve sözde “Afrinlilere destek” olmak için “Afrin yalnız değil” sloganı arkasına saklananların tek bir Afrinli ile konuşmamış olmasıydı. Tek muhatapları Afrin'i işgal eden ve Afrin’de birçok sivili katletmiş olan ve de Afrin’in birçok köyünde DAEŞ terör örgütü ile işbirliği yaptığını da saklamayan YPG terör örgütü mensupları ya da PKK terör örgütü mensuplarıydı.
“Türk savaş uçakları, helikopterleri ve IHA’ları hiçbir zaman sivilleri bombalamadı. Tek bir köyde ya da Afrin’in merkezinde bir ailenin oturduğu ev zarar görmedi. Türk Silahlı Kuvvetleri tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak teröristleri hedef aldı ve bu konuda da çok başarılı oldu. Teröristlerin, sivilleri kalkan olarak kullanmaya kalktığı yerlerde de “Zeytin Dalı Operasyonu” adına layık bir şekilde büyük bir titizlikle gerçekleştirildi ve teröristler “kalkan olarak kullanmaya çalıştıkları sivillere” zarar verilmeden etkisiz hale getirildiler. Elbette ÖSO mensuplarının da bu yörenin yerli halkını oluşturan Arap, Türkmen ve Kürt askerlerden oluşması ve yerli halk ile akrabalık ilişkilerine sahip olmaları ve de dolayısıyla insanları ve bölgeyi iyi tanımaları çok yarar sağladı.
Türkiye Afrin’de “Kürtlere karşı” savaşmadı. Tam tersine Afrin’li Kürtleri terörize eden YPG terör örgütünün zulmünden kurtardı.
Türkiye Afrin’de “sivilleri bombalamadı”. Ancak bu yalanı istismar eden Avrupalılar nedense Suriye’de sivilleri her gün bombalayan ve katleden diktatör Esed’e karşı kıllarını bile kıpırdatmadılar. Esed, kendi halkını katlederken susanlar, Esed’in devlet terörüne ve bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı topyekün savaş veren NATO üyesi Türkiye’ye karşı propaganda yaptılar. Aslında bu yaptıkları teröre karşı mücadeleye destek olmak yerine köstek olmaktı.
Şimdi soruyorum: Afrin’de Türkiye’nin eli kanlı cani teröristlere karşı savaşını engellemeye hatta durdurmaya çalışan bazı Avrupalılar şimdi utanmıyor mu?
Türkiye 58 gün içinde Afrin’i teröristlerden temizledi. Şu anda Afrin kent merkezinde teröristlerin sadece Türk askerlerini değil aynı zamanda sivilleri de hedef alan “bombalı tuzakları” temizlenmekte. Yine teröristlerin bizzat ABD ya da Fransa gibi ülkelerden destek alarak inşa ettikleri tüneller temizlenmekte. Afrin bölgesinin yüzde 92’si tamamen teröristlerden arındırılmış durumda. Son kalan birkaç köydeki teröristler de bugünlerde ya teslim olacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler.
Türkiye Afrin’de tüm dünyaya terörle mücadele dersi verdi. Afganistan’da, Irak’ta ve daha nice bölgelerde terörle mücadele ediyoruz diyerek yüzlerce sivili de katletmekten çekinmeyen ülkelerin bu konuda Türkiye’ye söyleyebilecekleri tek kelime olamaz! “Zeytin Dalı Operasyonu” istense sadece bir hafta sürerdi, eğer amaç sivilleri korumak olmasaydı. 58 gün sürdü. Çünkü hedefi sivillere zarar vermeden onları terörden kurtarmak ve Afrin’e kalıcı barış getirmekti. Bu başarıldı!
Şimdi Afrinliler çok mutlu. Savaş ve terör nedeniyle kaçanlar Afrin’e geri dönüyor. Türkiye şimdi Afrin’de yaşamakta olan insanların tekrardan su ve elektrik gibi altyapı ihtiyaçlarını sağlama çalışmaları başlattı. Terörden zarar gören altyapı tesisleri yenileniyor. Yollar tamir edilecek. Okullar tekrardan öğrencilerle dolacak. Tarlalar ekilecek. Bizzat Afriniler tarafından yönetilen bir Afrin gerçekleştirilecek.
YPG terör örgütü Afrin halkını inim inim inletirken ve halka zulmederken sadece YPG ile konuşan ve örneğin Avrupa Parlamnetosu’nda ellerinde “Afrin yalnız değil” yazıları ile eylem yapan milletvekillerine önerim şimdi hiç değilse özgürlüklerine kavuşan Afrinliler ile konuşmaları ve gerçekleri Afrinlilerden duymaları.
Afrinliler, Avrupa’da kendileri ile konuşmadan terör örgütüne destek verenlere “Evet Afrinliler ve Afrin yalnız değil. Allaha çok şükür Türkiye yanımızda ve bizi yalnız bırakmadı” diyorlar ve terörden kurtuldukları için çok mutlular.
Bilmem anlatabildim mi? Tabii ki sadece anlamak isteyene!